Şimdi Ara

Apple'dan mali yılın ikinci çeyrek raporu : 11.9 milyar dolar kar, 35 milyon iPhone satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple'dan mali yılın ikinci çeyrek raporu : 11.9 milyar dolar kar, 35 milyon iPhone satışı






    Dünyanın en değerli şirketi ünvanını elinde bulunduran Apple merakla beklenen 2012 mali yılı ikinci çeyrek raporunu açıkladı. Yıl bazında karında yüzde 94 artış yaşayan Apple, tahminleri yanıltmadı.




    İkinci çeyrekte Apple, yeni pazarlarla birlikte 35.1 milyon iPhone satarken, iPad satışı da 11.8 milyon adet oldu. Yıl bazında iPhone satışları yüzde 88, iPad satışları yüzde 151 artış gösterdi.




    Önceki yıl aynı döneme göre yüzde 7'lik artışla 4 milyon Mac, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 15 düşüşle 7.7 milyon iPod ikinci çeyrekteki gelir tablosuna eklendi.




    Satışların büyük katkı yaptığı gelirler ikinci çeyrekte 39.2 milyar dolara ulaştı. Net kar 11.9 milyar dolar oldu. Hisse başı kazanç ise 12.30$ şeklinde gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemde 24.7 milyar dolar gelir, 6 milyar dolar net kar ve 6.40$ hisse başı kazanç elde edilmişti. Kar ve hisse başı kazanç neredeyse ikiye katlandı.




    Bu çeyrekte Apple'ın nakit birikime katkısı 14 milyar dolar oldu. Yaklaşık 100 milyar dolara yaklaşan nakit servetinden 45 milyar dolar civarında bir miktarı Apple, hisse sahiplerine dağıtmıştı.




    Rekor ikinci çeyrek gelirlerinden sonra Apple üçüncü çeyrek için biraz temkinli. Firma 34 milyar dolar gelir beklerken, hisse başı kazanç beklentisi ise 8.68$ şeklinde.

     








  • Maşallah.
  • ipad 15 milyon bekleniyordu
  • Aynı paraya Samsung'un takoz telefonları millete kakaladığını görüyorumda, helali hoş olsun adamlara.
  • Ouvvv Çok Sert !!!
  • klasik bir ekrem çukurca haberi.

    1 hafta önce yere çakılan apple hisselerinden hiç bahsetmemişti kendisi ama olsun ...

    piyasa değeri 5 günde 60 milyar dolar erimiş. Buyurun:

    http://haber.gazetevatan.com/elmaya-kurt-girdi/444347/43/Haber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.m.y. -- 25 Nisan 2012; 0:17:54 >
  • 500 milyon online iOS cihazı varmış,anlamıyorum her forumda her konuda Apple alanlar enayi teknolojiden anlamayan kerizler yada apple bu sene patladı,bu sene zarar etti vs.Satış raporlarına bakıyorsun açık ara lider.ya millet aldığını söylemek istemiyor yada Apple bu rakamları uyduruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bu satis rakamlarinin onunde saygiyla egilmekten baska bi secenek gorebiliyor muyum? Hayir! Donanim zengini degilsin quad core'ler havalarda ucusmuyor gigahertz'lerle de yaris yapmiyorsun, hersey donanim degil yazilim mi oluyomus EVET! Ortada bi kapak var buyrun bu kapagi siz kapatin;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno_user

    klasik bir ekrem çukurca haberi.1 hafta önce yere çakılan apple hisselerinden hiç bahsetmemişti kendisi ama olsun ...


    Arkadaş adamlar dünyanın en değerli şirketi hala saçma sapan eleştiri peşindesiniz.
  • Kim ne derse desin Apple.
  • Ekrem kırıkkaleliler yolun ortasında yürüyor diyolar dogrumu ?
  • Her çıkışın bir inişi vardır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adgd

    Her çıkışın bir inişi vardır...

    in in bitmez la bu para
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nopasstr

    Aynı paraya Samsungun takoz telefonları millete kakaladığını görüyorumda, helali hoş olsun adamlara.


    kime göre takoz neye göre takoz bi s2 yle 4s in inceliklerine bakın eğer google de yazı yazmayı biliyosanız pardon google apple ın değildi girmezsiniz şimdi oraya..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno_user

    klasik bir ekrem çukurca haberi. 1 hafta önce yere çakılan apple hisselerinden hiç bahsetmemişti kendisi ama olsun ... piyasa değeri 5 günde 60 milyar dolar erimiş. Buyurun: http://haber.gazetevatan.com/elmaya-kurt-girdi/444347/43/Haber


    haberde bir yanlışlık var 60 değil 40 eridi diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irfan_mandirali

    Yani bu satis rakamlarinin onunde saygiyla egilmekten baska bi secenek gorebiliyor muyum? Hayir! Donanim zengini degilsin quad coreler havalarda ucusmuyor gigahertzlerle de yaris yapmiyorsun, hersey donanim degil yazilim mi oluyomus EVET! Ortada bi kapak var buyrun bu kapagi siz kapatin;)


    iyi güzel demişsin dostum ama en önemli yeri kaçırmışsın. bana göre,apple'ın başarısı ne donanımsal ne yazılımsal. tamamiyle reklam. her 10 iphone satın alan müsterinin kaç tanesi ios kelimesinin anlamını biliyor acaba? sokaktaki insanlar işletim sisteminin ne demek olduğunu bilmiyor donanıma mı bakıcak? popüler mi telefon? popüler,iş bitmiştir. zor olan da bu zaten,yazılıma ve donanıma harcayacağın efor reklama harcayacağın efordan daha az ve zahmetsiz ama doğru pazarlama stratejisi kullanırsanız apple gibi 1 verip 10 alırsınız.

    bu arada ios işletim sistemine kalitesizdir,başarıda payı yoktur demiyorum. stabil,insanları yarıyolda bırakmayan bir sistem ama bu başarıda pazarlama stratejisinin getirisi yanında esamesi okunmaz.




  • Nokia 3310'u yenilerse Apple'ı yerle bir edebilir
  • bu ne apple hayranmılığıymış ya

    yok cirosu şöyle, satışı böyle...
  • hiç ios veya iphone kullanmadım,eminim güzel telefondur ama bence iphone un bu kadar çok satmasını tüketim çılgınlığına bağlıyorum.adam elinde iphone4 varken hemen gidip ufak tefek bir kaç şey eklenmiş 4s i alırsa 35 değil 100 milyon satar.iphone kullananların büyük kısmı uygulamaları bile doğru düzgün kullanmiyordur yani bende iphone var demek için alıyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.