'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 27549 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
YOK ARTIK!!! 64 kb'a bu görüntü ve ses nasıl sığar?!]
Approximate adlı grubun Revision 2012 partisi için hazırladığı 1. olan 64kb'lık demo. Daha önce çok 64kb demo izledim ama bunun gibisini görmemiştim!!... Adamlar bildiğin aşmış!... Benim emektar 3850 ile 800x600 çözünürlükte aldığım ss'ler aşağıda. Güçlü ekran kartı olanlar yüksek çözünürlüklerde seyretsin kesinlikle. Ekran kartları yeterli olmayanlar demo'nun youtube videosuna bakabilir:
ÖNEMLİ NOT: virustotal.com 13/42 virüs olarak gösteriyor: https://www.virustotal....b105eecb872eb/analysis/ Aslında kullanılan çok yüksek seviyedeki sıkıştırma algoritmalarından kaynaklanan bir durum. antivir, kaspersky, gdata, nod32 vb. gibi en büyük av'ler virüssüz olarak gösteriyor zaten. (Ben de antivir kullanıyorum ve problem yok.)
64 kb ama takıldığı için youtube'da izleyemedim, teşekkürler TTNET. Youtube videosuda 64 kb mi acaba ?
Gördüğüm kadarı ile görüntü kalitesi çok iyi, peki 4 dakikalık bir şeyi 64 kb'ta nasıl sığdırmışlar :) helal olsun vallahi. Videonun yüklenmesini bekleyip izleyeceğim.
64 kb ama takıldığı için youtube'da izleyemedim, teşekkürler TTNET. Youtube videosuda 64 kb mi acaba ?
Gördüğüm kadarı ile görüntü kalitesi çok iyi, peki 4 dakikalık bir şeyi 64 kb'ta nasıl sığdırmışlar :) helal olsun vallahi. Videonun yüklenmesini bekleyip izleyeceğim.
Adamlar direkt makine dilinde yazıyor programı diyelim.
Yani sıfırdan desek yeri.
Olabilecek her şey kullanıyorlar. Zaten hiç te kolay olmayan bir şey.
Konuyu açan arkadaşın dediği gibi. Örneğini çok gördük ama bu 1. liği alan harbiden haketmiş. Cidden bu sefer iyice aşmışlar olayı.
Sanırım Microsoft Visual C++ ile yazılmış ve kkrunchy ile paketlenmiş. Paketlemeyi açmaya çalıştım. Açıldıktan sonra exe bozuluyor çalışmıyor ancak boyutu 31 mb civarında oluyor ki bu yaklaşık gerçek boyutu olabilir. Yani burda asıl iş paketlemeyi yapan packer yani kkrunchy.
oha bu ne ya.. 1440x900 da açayım dedim 4650 (725@1300) resmen zıçtı. 5-8fps arası gidip geldi.
Dinleyin Sürüngenler Sizler özel değilsiniz, Sizler güzel yada eşi benzeri olmayan kar tanesi de değilsiniz, sizler işiniz değilsiniz, sizler paranız kadar değilsiniz, bindiğiniz araba değilsiniz, kredi kartlarınızın limiti değilsiniz, sizler iç çamaşırı değilsiniz, Sizler herkes gibi çürüyen birer organik maddesiniz..! Bizler bu dünyanın şarkı söyleyip dans eden pislikleriyiz. Hepimiz aynı pisliğin lacivertleriyiz …
Yazdığı gibi zaten, demo ile uğraşanlar genelde kendi editörlerini faln hazırlarlar. Elle modelleme yapıp modeli kaydetmektense, temel primitiveler filitreler kullanırlar. Sonra da editör bunları oluşturmak için gereken komutları saklar. Programı çalıştırınca komutlarla texturelar modeller oluşur. Gerisi sahneye render etmek/shaderları kullanmak vs. Üstüne bide mümkün mertebe kodu optimize etmek.
Yazdığı gibi zaten, demo ile uğraşanlar genelde kendi editörlerini faln hazırlarlar. Elle modelleme yapıp modeli kaydetmektense, temel primitiveler filitreler kullanırlar. Sonra da editör bunları oluşturmak için gereken komutları saklar. Programı çalıştırınca komutlarla texturelar modeller oluşur. Gerisi sahneye render etmek/shaderları kullanmak vs. Üstüne bide mümkün mertebe kodu optimize etmek.
demo meselesini ve yazım steplerini az çok biliyorum ama bunda adamlar resmen aşmış @Rubisco. öyle böyle değil!...
I5-2400 | Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3 | Asus GTX 560 | Asus Xonar DX |CORSAIR HX-620 PRO PSU |HP 2511X 25'' monitör | 2 * 4096 Gskill | SilverStone Sugo Evo Black Kasa| Razer Magma 3G Mouse| Asus DVDRW | PS3 NTSC-U 60 | HITACHI 42'' 9500TA
demo meselesini ve yazım steplerini az çok biliyorum ama bunda adamlar resmen aşmış @Rubisco. öyle böyle değil!...
Ben yılllaaaaardır az çok takip ederim, demoların sunudurkları teknoloji dahilinde çok ileriye gidiyo. Mümkün mertebe dönüştürme / optimize işlerini çok çok iyi yapıyolar o açıdan ben çoğunu takdir ederim. Açık kodlu olanlar var, ucundan zındık ipucu vermeyenler var, reverse yapmanı engellemek için polymorph vs. kod ekleyenler korunanlar var vs. Çoğunun sonucu etkileyici hiçbişi demiyorum ona zaten.
Sanırım Microsoft Visual C++ ile yazılmış ve kkrunchy ile paketlenmiş. Paketlemeyi açmaya çalıştım. Açıldıktan sonra exe bozuluyor çalışmıyor ancak boyutu 31 mb civarında oluyor ki bu yaklaşık gerçek boyutu olabilir. Yani burda asıl iş paketlemeyi yapan packer yani kkrunchy.
işte arkadaşlar 1920x1080 ile test ettim sapphiree 6870 var anlık 19'lara düştü onun dışında 23-24'den aşağı düşmedi 34-35'lere çıktı en yüksekte ,ortalama 25 sınırını geçerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomxx18 -- 28 Nisan 2012; 14:39:46 >
işte arkadaşlar 1920x1080 ile test ettim sapphiree 6870 var anlık 19'lara düştü onun dışın 23-24'den aşağı düşmedi 34-35'lere çıktı en yüksekte ortalama 25 sınırını geçerim
senin ss'lerden adamların ne mükemmel bir iş çıkardığı daha iyi anlaşılıyor!..
şimdi bu video 64 kb mı ? eğer öyleyse biz boşuna 1 tb harddisk alıyoruz.
bu tarz programlar çok özel programcılık hileleri ve çok üst düzey sıkıştırma algoritmaları ile yazılıyor. 64kb'açılması bile 1-2 dk. sürüyorsa bu şekilde yazılmış 1mb'lık bir dosyanın açılması için 1-2 saat beklerdik herhalde!!
Ben diyim kimse demeden nasıl uncharted grafikleri öyle olyo ps3 üstünde ?? :/// . . . . Kasınca oluyo yani o sonuca uğraşmak lazım bence de. Benden başka bi soru: Neden multi-core / çok çekirdek desteği yok programın :P
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 29 Nisan 2012; 21:58:37 >
bu tarz programlar çok özel programcılık hileleri ve çok üst düzey sıkıştırma algoritmaları ile yazılıyor. 64kb'açılması bile 1-2 dk. sürüyorsa bu şekilde yazılmış 1mb'lık bir dosyanın açılması için 1-2 saat beklerdik herhalde!!
İmzamdaki sistem ile 1080p'de 10-25fps arasında değişti. SLI desteklemiyor program, tek gtx 460'a göre kastı diyebiliriz Ama gerçekten görüntü kalitesi çok iyi
Benden başka bi soru: Neden multi-core / çok çekirdek desteği yok programın :P
bildiğin gibi @rubisco, demo-scener'lar için hiçbir zaman hız temel problem olmamıştır. amaç en ufak boyuta en fazla gösteriyi sığdırmaktır. bütün optimizeler boyut üzerine yapılıyor...
daha önce avast virüs olarak algıladığından bakamamıştım, şimdi gts450 ile 1080p'de hafif kasarak ta olsa izledim, mühendislik harikası
şimdi de gtx680'le 15-45fps arası izledim ama 15fps'de bile gayet akıcıydı bunu yapanlar oyun işine de girsin, donanım üreticileri birer birer iflas açıklasınlar.
daha önce avast virüs olarak algıladığından bakamamıştım, şimdi gts450 ile 1080p'de hafif kasarak ta olsa izledim, mühendislik harikası
şimdi de gtx680'le 15-45fps arası izledim ama 15fps'de bile gayet akıcıydı bunu yapanlar oyun işine de girsin, donanım üreticileri birer birer iflas açıklasınlar.
bende çalıştırdım ; fps 8-10 fps arası gidip geliyor ; 1024*768 p4 3ghz ht 4650 his agp 2 gb ram xp de. yer yer dahada düştüğüde oluyor.ancak iyi çalışıyor ; takılma yok.
mükemmel bir işçilik ; very good sıkıştırma ; ancak ; oğlum nerde bunda plaj sahneleri ; action ; ; kovalamaca sahneleri ; yani insan 1-2 tane fıstık gibi hatun resmide koyar yahu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 6 Mayıs 2012; 20:13:40 >