Şimdi Ara

Pasaport imei kayıt işlemi için Turkcell 10-20-25 tl alıyor, Vodafone 5 Tl alıyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
10.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pasaport imei kaydı işlemi için İzmir Bornovaki Turkcell iletişim merkezleri ile görüştüm. Bu işlem için ilk aradığım şube 25 tl ücret alındığını söyledi. bir diğeri 10 tl dedi, başka biri 20 tl dedi.... Son olarak Vodafone cep şubesini aradım ve 5 tl ücret alındığı bilgisini verdi.

Fiyat farkını görünce bu işlemi tabiki vodafone'da yaptırıcam. sonuçta hepsi aynı işlemi gerçekleştirmiyor mu???

Fiyat farkı neden kaynaklanıyor acaba? Turkcell merkezleri kafasına göre mi işlem ücreti alıyor. bu işin de suyunu çıkarmışlar anlaşılan..

• Normal alınması gereken ücret 5 TL'dir. Fazla ücret isteyen Turkcell bayilerini şikayet edebilirsiniz. Veya istedikleri ücreti ödeyip aradaki farkı sonradan faturanızda düşürebilirsiniz (Şikayet kaydı oluşturarak)
  • Turkcell iletişim merkezi şubelerini arayıp verdikleri fiyatları ve birbirini tutmadığını gördükten sonra Turkcellden daha fazla soğudum açıkcası. Sonradan şikayetlerle filan uğraşmak ta pek hoş olmuyor..
    25 tl fiyat veren şubeye "neden 5 tl değil de 25 tl?" diye sorduğumda "bizim kuruluşumuz bu fiyatı belirledi" şeklinde cevap verdi. 10 tl fiyat verene "5 tl olmaz mı*" diye sorduğumda "kesinlikle olmaz" cevabını verdi. daha ne diyeyim..

Aynı işlemi yapmıyorlar mı sonuçta bunu anlamıyorum..
    Belki 5 TL, bilemedin 10 TL normal sayılabilir ama bunun üzerindeki rakamlar bana kalırsa anormal.

Her bayiinin yapmış olduğu işlem aynı. Sadece önemli olan o yerin Abone Kayıt Merkezi olarak nitelenmesi. Bir de ara bayii olarak adlandırılan, bir alt bayii üzerinden işlem yaptırmaya çalışıyorsanız, o sizden biraz daha fazla isteyebilir.
    Abone Kayıt Merkezi diye nitelediğim, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.ya da Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. şirketlerinin kendi abone merkezleri. Yoksa tek dükkan için, üzerine üç tane operatörün tabelasını koyanlar değil.

• evet, BTK ya sadece 41 kuruş ödendiğini internetten görmüştüm.

Ayrıca fiyat aldığım yerler bildiğimiz TİM şubeleri. Turkcellin internet sayfasından TİM listesinden Bornovadaki şubelerini arayıp fiyat aldım. Mesela Bornova özkanlardaki TİM 25 tl ücret verdi. Bornova Forumdaki TİM 10 tl, bornova merkezdeki ise 20 tl fiyat verdi. TİM konumlarına göre bakıldığında da alakasız fiyatlar bence.

Ayrıca farklı farklı fiyat vermeleri de çok saçma. tamam Turkcell hep pahalı olacaksa pahalı olsun ama tek fiyat olsun değil mi! 5 değil de 15 olsun ama tek fiyat olsun. isteyen istediği yerden bu işlemi yaptırır. yüksek ücret almalarından ötürü şikayet edilecekse edilir.
    neyse kafalarına göre iş yapıyorlar anlaşılan.

Orijinalden alıntı: stmexx

evet, BTK ya sadece 41 kuruş ödendiğini internetten görmüştüm.

Ayrıca fiyat aldığım yerler bildiğimiz TİM şubeleri. Turkcellin internet sayfasından TİM listesinden Bornovadaki şubelerini arayıp fiyat aldım. Mesela Bornova özkanlardaki TİM 25 tl ücret verdi. Bornova Forumdaki TİM 10 tl, bornova merkezdeki ise 20 tl fiyat verdi. TİM konumlarına göre bakıldığında da alakasız fiyatlar bence.

Ayrıca farklı farklı fiyat vermeleri de çok saçma. tamam Turkcell hep pahalı olacaksa pahalı olsun ama tek fiyat olsun değil mi! 5 değil de 15 olsun ama tek fiyat olsun. isteyen istediği yerden bu işlemi yaptırır. yüksek ücret almalarından ötürü şikayet edilecekse edilir.
    neyse kafalarına göre iş yapıyorlar anlaşılan.

Ben 2 farklı TİM den 5tl ye kaydettirmiştim

• Ben de 3 yıl önceydi sanırım İstanbul Fatihteki Timden 5 tlye kaydettirmistim. Zaten garip olan fiyatin değişmesi. Bir yerdeki Tim ile aynı yerdeki başka bir Tim farklı fiyat verebiliyor.
  • Bornova meydandakı tim 10 tl , kucukparktakı 25 tl'ye kaydettı bunu nereye nasıl sıkayet edebılırım. Resmen enayi yerine koyuyorlar musterı hızmetlerını aradım bız karısamıyoruz serbest fıyat cevabı aldım.

Orijinalden alıntı: kilecerme

Normal alınması gereken ücret 5 TL'dir. Fazla ücret isteyen Turkcell bayilerini şikayet edebilirsiniz. Veya istedikleri ücreti ödeyip aradaki farkı sonradan faturanızda düşürebilirsiniz (Şikayet kaydı oluşturarak)

Şikayet kaydını nereye oluşturmak gerekiyor? erkan_163 üyesinin yazdığına göre Turkcell biz karışmayız diyormuş. Tim dedikleri yerler nasil oluyor da keyfi hareket edebiliyorlar? Ve bunlari şikayet edeceğimiz bir yer yok mudur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stmexx -- 26 Nisan 2012; 1:57:43 >

Orijinalden alıntı: stmexx

quote:

Orijinalden alıntı: kilecerme

Normal alınması gereken ücret 5 TL'dir. Fazla ücret isteyen Turkcell bayilerini şikayet edebilirsiniz. Veya istedikleri ücreti ödeyip aradaki farkı sonradan faturanızda düşürebilirsiniz (Şikayet kaydı oluşturarak)

Şikayet kaydını nereye oluşturmak gerekiyor? erkan_163 üyesinin yazdığına göre Turkcell biz karışmayız diyormuş. Tim dedikleri yerler nasil oluyor da keyfi hareket edebiliyorlar? Ve bunlari şikayet edeceğimiz bir yer yok mudur acaba?

Kayıdı yaptıktan sonra tutarı gösteren bir fiş alınız ve turkcell.com.tr 'den şikayet kaydı oluşturunuz. Şikayetinizin içine o fişin taratılmış kopyasını da ekleyin. Sonuç olarak ya faturanızdan aradaki tutarı düşerler ya da hattınıza tl yüklerler.

• turkcell imei kaydi sirasinda alinacak ucretleri bayilerin karar verebilecegi bir bildiri yayinladi karismiyor artik o yuzden standart bozuldu her bayide farkli fiyat var
  • Normaldir Turkcell için.

Vodafone'dan ikiz kartları bile ücretsiz almışken, Turkcell efendi mikro sim kart için bile 12,5 TL istiyor :)

10-15tl falan hiç duymadım İstanbulda, Bursada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4638581F3 -- 21 Temmuz 2012; 15:06:30 >
  • ankarada mithatpaşa caddesi ile yüksel caddesinin kesiştiği yerdeki turkcelle kayıt için gittim. ısrarla telefonumun markasını sordu. galaxy s3 olduğunu öğrenince "o zaman 30 tl" dedi. şaka gibi. 100 metre yürüyüp ziya gökalp caddesine gittim. orada sorduğum 4 turkcellden üçü 10 tl biri 5 tl dedi. 10 tl diyenlerden bazıları standart fiyat dedi. ben de kaç farklı fiyat aldığımı söyledim. atar yaptım çıktım
  • 100TL alınmıyormu?

Orijinalden alıntı: ssbrc

100TL alınmıyormu?

Oda alınıyor buda

Orijinalden alıntı: Braunschweig

quote:

Orijinalden alıntı: ssbrc

100TL alınmıyormu?

Oda alınıyor buda

anladım sağol
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.