Şimdi Ara

daikin enjoy serisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
26.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar daikin enjoy 1800 btu(inverter) almayı düşünüyorum.airfel satıcılarında bu modele 2600 tl dediler.hem soğutmada hem ısıtmada benim için elektirik sarfiyatı önemli.1/4 oranında tasarrufu old.söylediler.25 m*2 odada kullanılacak.acaba ihtiyacımı karşılarmı?tavsiyelerinizi bekliyorum.şimdiden tşklr.

• quote:

Orijinalden alıntı: dumrul1

arkadaşlar daikin enjoy 1800 btu(inverter) almayı düşünüyorum.airfel satıcılarında bu modele 2600 tl dediler.hem soğutmada hem ısıtmada benim için elektirik sarfiyatı önemli.1/4 oranında tasarrufu old.söylediler.25 m*2 odada kullanılacak.acaba ihtiyacımı karşılarmı?tavsiyelerinizi bekliyorum.şimdiden tşklr.

kardeş öncelikle her ne olursa olsun daikinin çöpü bile bir çok klimadan iyi iş görür. sizin kafanızıda karıştırıcam biraz.. okumasanızda olurda.. burayı okuduktan sonra sorarsınız.. arkadaşlar özellikle kocausta size yardımcı olur.

fakat burada bir çok arkadaşım var bana kızacaklar. daikin işin mokunu çıkarmaya başladı diğer firmalara benzedi.

bence bire bir değerleri veren mistubishi electricten başka firma kalmadı. onlarda yüksekten uçuyorlar. zaten haklılarda daikininde aynı kalitede olanları pahalı.. ama bence bir klima bukadar para etmemeli. açgözlülük aşırı kar hırsı unutulmamalı. hadi, diyelim dolar ve euro yükse şuan. fakat bu firmalar dolar ve euro düşükken kalitesiz malların temellerini atmaya başladırlar tüm dünyada. tabi bize gelince mahalledeki şark kurnazı esnaf gibi saplamalar affedin daha kolay. yanına bir adet satıcı şapuldakçı buldunmu koca türk milletini basit menfaate satar size.

üstüme çokta vazifede değil gerçi. ama kendi araştırmacılığıma göre bunları söylemem suç olmasa gerek.
    bakınız. aşağıya

daikin enjoy serisi?

daikin enjoy serisi?

A sınıfı demişler değilmi FTXKN-L serisi için. peki bu klima neden

http://www.eurovent-certification.com/tr/Sertifikal__urunler/Sertifikasyon_program_na_gore_eri_im.php?lg=tr&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=20&select_marque=DAIKIN&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=67&indice_affiche=5

euroventte yok euroventte olan sadece RXN25J / FTXN25J"NEW !" ve 35 serisi var ben 50-60 serilerini göremedim. yokta isteyen baksın. zaten ben aylar öncede bu durumu belirtmiştim. yeni ürünler iyice kötüleşti tüm firmalar sınırda veya C sınıfı klimalar üretmeye başladı şeklinde. şimdi bulmak istemiyorum yazılarımı.. şimdiki konumuzdaki klimaların sınıfları ise alttaki fotoda.

daikin enjoy serisi?

maalesef FTXN-L serisi euroventte bile yok. bizim gibi malesef naylon gördükleri ülkelere vermişler bu naylon klimalardan. ama demekki bu ülkeler bizden daha naylon değillermişki orda sınıfını B olarak belirtmişler.

linkhttp://www.luxclimat.ru/daikin/FTXN25L-RXN25L.php daha dolu link var herkez bakabilir.
     daikin enjoy serisi?

bizde ise ye babam A sınıfı. nasıl olsa anca birbirimizi gagalarızya yutturmak kolay.

bence daikine bu tür naylon klimalar ve türk halkını kandırmak hiç yakışmıyor. şimdi şikayet eder yazımı sildirirler en sağlamı kopyasını almak.

sizede alın veya almayın diye bir şey söyleyemiyorum. kalite olarak iyidir. ama euroventteki sitedeki klimalara bakarsanız sınıfı e ve f olsa bile.... o komediyi geçelim. zaten A sınıfı olayı dev bir safsatadır benim gözümde heleki bu durumlardan sonra iyice onaylandı. klimanın nominallerine bakınız euroventteki. 35 serisi yani 12000 btu olan klimaların ısıma nominali 11942 yuhlar olsun. bu klimaların ısıtma nominali en az 14000 btu dan başlamalı. hadi bunu diğer ülkelerdede yapıyorsun bari milletimize A sınıfı deme.

birol ustta nağber sen şimdik ağırfellcisin ya artrık danyikede tozs kondurmazsın değilmi sat kardeşim şaka bir yana. helal sana sen mi kurtarcan bu piyasayı. banada diyebilirsin ulen köylü gene moklamışsın ortalığı de farketmez. ben kötüyüm çünkü

• 9 köy hocam bence sen bu ülkeyi terket kurtul birazdan daikinciler gelip seni uf yaparlar

ben bu klima konusundan uf olmadan kaçıp kurtuldum ama senin işin zor gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

9 köy hocam bence sen bu ülkeyi terket kurtul birazdan daikinciler gelip seni uf yaparlar

bişe olmaz marak etme sataşırsa birol sataşır oda herşeyin farkında zati. e kardeşim onlarda uf olacak işler yapmasınlar koyunmuyuz yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

9 köy hocam bence sen bu ülkeyi terket kurtul birazdan daikinciler gelip seni uf yaparlar

bişe olmaz marak etme sataşırsa birol sataşır oda herşeyin farkında zati. e kardeşim onlarda uf olacak işler yapmasınlar koyunmuyuz yani.

birol hocadan zarar gelmez de diğerlerinden pek emin değilim bittin sen

• quote:

quote:

quote:

birol hocadan zarar gelmez de diğerlerinden pek emin değilim bittin sen

ben kötüyüm bana bişe olmaz.

• Kardeşim bizde herşey objektif.Enjoylar Acson fabrikanın üretimi.Yani eski siesta.Alınır mı dersen bu paraya ben almam.Onun yerine Airfel inv. al daha iyi drim ,en azından ne oduğunu biliyoruz.Bu arada Acson yıllardır satıldı,kimsedebde şikayet yok ,oda ayrı bir şey.12 enjoy un arka plastik koruma,yan elektrik kapağı JV lerle birebir aynı. Yani onu bunu toplayıp duruyorlar.İşler çok karıştı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daikin - Toshiba - Mitsubishi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 9köy gene araştırmacılığını konuşturmuş

Daikin eskiden de verimsiz makinalarını yüksek fiyatlara "kakalardı", şimdi de gene aynı kafadalar göründüğü kadarıyla.

2003 yılında Bornova'daki apartmanda komşumun durumunu hatırladım.
    Ben çatısız en üst katta Airfel ile ısınıyordum, komşum orta katta Daikin'i ceryan faturası yüksek geldi diye kullanmıyordu.
    Gerçekten de Airfel'in belki 3 misli para verip aldığı Daikin iğrenç derecede düşük verimli bir klimaydı.

Hadi o zamanlar ithalatçısı kötüydü, milleti gazlıyordu diyelim.
    Ee, şimdi asıl kendi firmaları.

Ama demekki onların tarzı da bu; etikete dayanıp çöp seviyesindeki aletleri millete ittirmek.

Son zamanlardaki reklamlarına bakıyorum, satış fiyatları benzer özellikteki başka marka ürünlere kıyasla akıldışı.

Şahsen Daikin'i önermem.

Marka/etiket meraklısı, bol paralı "kıro"lar alsın.

• yukarıdaki yorumlara baktığımda başka bir klima almam gerektiğini düşünüyorum.2500 tl maliyetli hangi inverter 18000 btu klima almalıyım.yorumlarınız için teşklr.
  • quote:

yukarıdaki yorumlara baktığımda başka bir klima almam gerektiğini düşünüyorum.2500 tl maliyetli hangi inverter 18000 btu klima almalıyım.yorumlarınız için teşklr.

Nasıl bir mekana kuracaksınız, ne amaçla kullanacaksınız, bütçe nedir?
  • 25 m*2 güney doğu cepheli oda ara kat dairede.yaz sıcaklığımız ortalama 43 derece.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Kardeşim bizde herşey objektif.Enjoylar Acson fabrikanın üretimi.Yani eski siesta.Alınır mı dersen bu paraya ben almam.Onun yerine Airfel inv. al daha iyi drim ,en azından ne oduğunu biliyoruz.Bu arada Acson yıllardır satıldı,kimsedebde şikayet yok ,oda ayrı bir şey.12 enjoy un arka plastik koruma,yan elektrik kapağı JV lerle birebir aynı. Yani onu bunu toplayıp duruyorlar.İşler çok karıştı.

almam ama yan cebime ko demişsin seni gidi seniii hocam doğru diyonda bunlar olsada acson olsa. bendeki acson üretimi klasik hala yazın ftyn gx25 euroventte duruyor. acsonla aynı ürün tutarlılığı göstermiyor zaten. sadece jv serilerinde bir tutarlılık var değerler açısından oda tam değil. zaten acson türkiye temsilcisi, contekte kabul etmiyor bunu.

kombi ile ilgili yazan arkadaşlara saygısızlık olmasında. ben bildiğimce yazim. eca firması eskiden alman junkers firması lisansı ile kombi üretiyordu hem bosch a hemde kendisine ürün yapıyordu (junkers de bosch ait bir firma zaten peşi sıra buderus uda bosch satın almıştı) o aralar eca nın eurostar diye bir kombisi vardı.http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-809985001-eca_eurostar_28-4_a_kombi_20000_htro_.aspx baktınmı kapak ve bir ön dijital gösterge hariç donanım. bosch un euromaxhttp://www.karacayapi.net/urun-ayrinti.asp?id=50 kombisi ile aynıydı. kombi satıcılarıinat ederlerdi kapak ve iç sıcaklık göstergesi hariç aynı derlerdi.. fakat bosch en belirgin özelliği ozamanlar daha yeni olan 3 yıldızlı sıcak su konfor özelliği.. tribün sitemi vs varken eca da bu özellikler yoktu. hatta daha belirgin özellik eca tek eşanjörlüydü bosch ta çift eşanjör vardı.

şimdide acson zaten daikinin firması airfel gibi. istediği atı oynatır orda. kalitesiz kasadan bile çok kar eder. ben baya sordum geçen yıl kesinlikle aynı makineler değil dedi acsondaki yetkili. ama bence şimdiki enjoy serisi bana göre acsonun en basit makinesindende kötüdür:(( acson euroventte mevcut bu makine daha hiç bir yerde yok ve üstüne üstlük dünyada B sınıfı geçerken hatta doburjke ülkeri diyorum ben onlara:)) senin yeni dükkanın mamülleri gibi adamlar bunun açıklamsını yapsınlar önce.

ha daha sonra bu seri ile euroventte bulunurlarsa bende lafımı yutar özrümü dilerim. derim hadi yeni üründür
    geç girdi vs. ama türkiyde A diğer demirperde diyim bari ülkelerinde B olan cihaz açıklamasını nasıl yapcaklar.
    bunun önleminide almışlar merak etme onuda basıcam buraya.
    olsada acson olsa bu tamaman ucube bişe. albani hocaya dedim artık daikin enZOR serisine gaz veriyoz

• quote:

25 m*2 güney doğu cepheli oda ara kat dairede.yaz sıcaklığımız ortalama 43 derece.

ben şahsen samsung ve vestele bulaşmayın derim. samsunglarda sorun çok yazıldı servisleri facia aynen vestel gibi. vestel zaten facia demeye gerk yok. montaj açısından silahla montaj yaptırabilirsen başlarında durup. midea serisine yaptırdıkları iyidir. ayrıca midea da bakabilirisiniz uygunsa..

kocustanın dediklerinde en babası alarko carrier kaçırmayın derim. sonra tabi airfel.. (yakında bu airfelleride bulamıycaz belkide.. tamam gree ile ortaklığı var daikinin. ama öyle kolay değil bu tür sözleşme meseleleri. bence eskiden kalanları satıyorlar şuan.. kendi dükkanı değil sonuçta gree daikin in. daikin yeni bir sözleşme yapmazsa gree ile zor diyebilirim) ve en son kötülesemde gene daikinin bu modeli diycem paranıza göre.

paranız varsada alın g serisi daikini veye ge serisi mistsubishi electrici babalar gibi kullanın orası ayrı mesele.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

9köy gene araştırmacılığını konuşturmuş

Daikin eskiden de verimsiz makinalarını yüksek fiyatlara "kakalardı", şimdi de gene aynı kafadalar göründüğü kadarıyla.

Ben çatısız en üst katta Airfel ile ısınıyordum, komşum orta katta Daikin'i ceryan faturası yüksek geldi diye kullanmıyordu.
    Gerçekten de Airfel'in belki 3 misli para verip aldığı Daikin iğrenç derecede düşük verimli bir klimaydı.

Ama demekki onların tarzı da bu; etikete dayanıp çöp seviyesindeki aletleri millete ittirmek.

Son zamanlardaki reklamlarına bakıyorum, satış fiyatları benzer özellikteki başka marka ürünlere kıyasla akıldışı.

Şahsen Daikin'i önermem.

kocaustam teşekkür ederim aslında benim araştırdıklarımı siz 5 dk da bulursunuz. ben hem zor yazıyorum hemde yazdıklarımı saatlerce düzeltmek zorunda kalıyorum. sizin için çok daha kolay ama montajcılığa kaçıyorsunuz başlığa uyup klima tavsiye ediyorsunuz mesela pam kontrol konusunda birol hodja yı sıkıştırdım gelmedin kaçtı elimden:))

hocam aslında can kurban o eski verimsiz dediğiniz makinelere. kesin bir sorun vardır onlardada. veya kullanan kişi aşırı sıcak seçtiyse ayarı benim gibi çok harcar haliyle. abi onlar ne olursa olsun, sorun vardı yanlıştı veya değildi bir kenara bırakalım. (mesela eina hocada eski klasikleren 3 adet var resmen canavar olduğunu anlatmıştı bana) ama onlar öz be öz daikindi. çünkü o yıllarda klima kullanımı bukadar değildi türkiyede. dünyaya ne üretirse hemen hemen aynıları geliyordu.. türkiyede bu piyasa 2006 larda patlamaya başladı 2007 zaten muhteşemdi. evet daikin eskidende kazıkçı firmaydı hatta dahada kazıktı şuankisinden. esastanda kro sözünüz ozamanlara tam uyuyor. şimdi ise araştırmadan kazık yemeyi kafasına koyanlara nidemelü

bende mesela kroyum ama param yok olduğu için. klasik ftyn gx serisini aldım ama makine Allah var süper. verilen değerlerden dahi az tüketim var amper çekimini yayınlamıştım bir topikte. buda acsonda üretilen ürün. ve euroventte hala var.

bosch aç gözlü olmasaydı daikini bırakmazdı. benim klimayı aldığım zamanlar yola girmeye bile başlamıştı ısısan. ama adamların gözü aç dünyada ne kadar firma varsa satın alıyorlar. sonrada beyaz eşyacılık mantığı ile işletmeye çalışıyorlar. aslında bunlar beyaz eşyacı bile değillerdi bana göre. siemens beyaz eşyayı satın alana kadar. bence esas işleri oto ve ağır sanayi ile ilgiliydi. çok atmıyimde öyle kalmış aklımda siz daha iyi bilrisiniz. ama ne ısıtmacılık kaldı nede dediğim gibi beyaz eşyacılık yakındada köşa başlarına market açarlarsa şaşmam. türkiyeden ısısanı aldılar. akıllı olsalardı daikini ayak altına düşürmeyip. türkiyeyede sokmazlardı.

airfelde insanımıza daha iyi hizmet ederdi. mhi devam ederdi:(( daikin in gelmesi güzel ama airfel kadar milletin nabzını güzel tutacağını sanmıyorum. kesinlikle ordan birkaç önde gelen kötü niyetli kişi daha kötü yönlendirecekler japonları. basın kazığı türkler buna layıktır vs bu krolar ucuz olursa almaz. siz hem daikin yazın 50. sınıf kompresörünüzü 100. sınıf kasanızı kullanın bile derler. siz bilirsiniz karfur ilk geldiğinde nasıl ucuzdu yahu.. bir samancıya geçti canımız okundu. inanın orijinal 501 levisleri getiriyorlardı ya.. tophanede salı pazarı denen bölgedeki amerikan pazarı denen dükkanları batırdılardı ya.. daha ne güzel ürünler getiryorlardı yurt dışından. hepsi sabancıyla bitti. şimdide bana göre airfeldeki uyanıklar olmasa daikin bu üçkahıda yeltenemez.

birol hoca acson bunlar diyor oda baksın. nerde acson acsonun 5WMY15KR-M5WMY10KRhttp://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=302&select_marque=MCQUAY&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=64&indice_affiche=5 bu serileri aynen euroventte var. A5WMY15LR – A5LCY15FR bunlarda.http://www.eurovent-certification.com/tr/Sertifikal__urunler/Sertifikasyon_program_na_gore_eri_im.php?lg=tr&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=302&select_marque=ACSON&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=64&indice_affiche=5

burda jv serisinin tutan değerleri var. bence jv serisi birol usta gree felan desede değil. birebir acson fabrikasında üretilmiş. geçen yıl acsonun elinde 18 lik yoktu. ben daikine vereceğim para ile acson alırım demiştim. yani jv serisini aratsalarda şimdi ben onu bile hala beğenmiyordum ozamanlar.
    dumrul 1 arkadaş acsonda alabilir hiç korkmadan. bütün ptt ler ve bim marketlere kadar ürün satıyorlar oldukça büyük bir şirket ve çok ilgiliydiler geçen yıl defalarca döndüler bana. fiyat olarakta azmadılarsa uygundu.

mesela acson M5LCY15ER/M5WMY15KR modelinin soğutma nominali 3,30 ısıtma ise 3,50 , daikine bakınca enjoy: 3,20 ve 3,50 yazmışlarhttp://www.daikin-tr.com/FTXN.PDF tutmuyor büyük oyun var.
     daikin enjoy serisi?

daikin enjoy serisi?

birol tam senlik bu durum şikayet@ te sona kaç alptuğ hocanın bana dediği gibi
    uyanıklara bakın eurovent logosunun yanına ürünle alakası olmayan bir maddeyi yapıştırmışlar. ama vardır bir çıkar yolları.
    Daikin Europe N.V., Klimalar (AC), Sıvı Soğutma
    Paketleri (LCP) ve Fan Coil Üniteleri (FC) için Eurovent
    Sertifikasyon Programına katılmıştır; sertifikalı
    modellerin onaylı bilgileri Eurovent Dizininde
    belirtilmektedir. Multi üniteler, 2 iç üniteye kadar
    kombinasyonlar için Eurovent sertifikalıdır.

-------------------------------------------------------------------------------
    Bu broşür yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve Daikin Europe N.V.’yi bağlayıcı
    bir teklif niteliği taşımaz. Daikin Europe N.V. bu broşürün içeriğini bilgisi sınırları
    dahilinde derlemiştir. Burada belirtilen içeriğin, ürünlerin ve hizmetlerin belirli
    bir amaca uygunluğu, bütünlüğü, doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili açık
    veya dolaylı herhangi bir garanti verilmez. tabi ozaman risk büyük olur. bu ürünü avrupada pazarlasınlarda görelim. ozaman daş düşebilü değilmi?Teknik özellikler önceden uyarı
    yapılmaksızın değiştirilebilir. Daikin Europe N.V., bu broşürün kullanımı ve/veya
    yorumlanmasından doğan veya bununla ilişkili doğrudan yada dolaylı herhangi
    bir hasar için en geniş anlamıyla herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. yiyen çok oldukça, kontrol edilmedikçe kanuni boşluklara sığınıp yazılabilir tabi bunlar.
    Tüm içeriğin telif hakkı Daikin Europe N.V.'ye aittir

öf be uyumuşum açık kalmış pc kaç saatte yazmışım. son olarak rekabetçi fiyalı ürün üreteceğiz diyorlar ama dandik ülkelerde dahi B sınıfını dürüstçe yazarlarken bize A sınıfı diye iteliyorlar. bu suça ortak olan demiyimde senaryo zaten onlarındır. yani airfeldeki akıl babaları rahatmıdırlar acaba daikinede koca bir

• Yav bilader aslında artık Acson diye bir firma yok.Aynı Airfel gibi,Airfel artık marka ,firma değil.Yani Acson da artık bir marka ,üreten firma DAİKİN.Buradaki Enjoy serinin birebir Acson markada olması söz konusu değil.Hatta elektrik kapağı ve yan petek koruma plastiği aynı jv ve Gree Eco change ile birebir aynı.Bence bu malların tamamın Gree Eco Change,sadece JV Thailand ta,Enjoy Malezya da toplanıyor.Kumanda vs. farklı biraz birde iç ünite ön kapak.Enjoy un dış ünite önden görünüş farklı ama ölçüleri birebir JV-Gree.Vs.VS. yani bunlar bana göre GREE nin Malezya toplaması.Yakında Türkiye toplaması başlar.Bu konuda Daikin kötü yapıyor demekte haksızlık olur.Tüm dünya üreticileri malesef artık aynı tarz çalışıyor.İsteyen vatandaş Daikin Ururu Sarara da alabilir.Fiyatmı kardeşim Daikin alacaksan bedelini ödeyeceksin......

Ha Enjoy uda alınca Daikin klima aldım diye havalanmayacaksın,bence Daikin güvencesinde GREE.Yani aradaki fark markanın güveni.Değerlendirmesi size kalmış.

• arkadaşlar yardımlarınız için teşkkürler.ciddi anlamda samsung almayı düşünüyorum
  • quote:

arkadaşlar yardımlarınız için teşkkürler.ciddi anlamda samsung almayı düşünüyorum

işte ozaman başınıza iş alırsınız. biraz araştırmanızı öneririm foruma yazılanları. soğutmasının dahi sağır olduğunu ben birebir bir klimacıdan dinledim. bakın soğutması sağır derken fujitsu ve general klimalardada aynı durum mevcuttur aklınızda olsun. ona göre araştırın. yerden yere vurduğum daikine klimacı olmadığım halde alın korkmayın derim ama saydığım markalar kumardır. alın alarkoyu gücünüz yetmiyorsa daha iyisine. kafanız rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Yav bilader aslında artık Acson diye bir firma yok.Aynı Airfel gibi,Airfel artık marka ,firma değil.Yani Acson da artık bir marka ,üreten firma DAİKİN.Buradaki Enjoy serinin birebir Acson markada olması söz konusu değil.Hatta elektrik kapağı ve yan petek koruma plastiği aynı jv ve Gree Eco change ile birebir aynı.Bence bu malların tamamın Gree Eco Change,sadece JV Thailand ta,Enjoy Malezya da toplanıyor.Kumanda vs. farklı biraz birde iç ünite ön kapak.Enjoy un dış ünite önden görünüş farklı ama ölçüleri birebir JV-Gree.Vs.VS. yani bunlar bana göre GREE nin Malezya toplaması.Yakında Türkiye toplaması başlar.Bu konuda Daikin kötü yapıyor demekte haksızlık olur.Tüm dünya üreticileri malesef artık aynı tarz çalışıyor.İsteyen vatandaş Daikin Ururu Sarara da alabilir.Fiyatmı kardeşim Daikin alacaksan bedelini ödeyeceksin......

Ha Enjoy uda alınca Daikin klima aldım diye havalanmayacaksın,bence Daikin güvencesinde GREE.Yani aradaki fark markanın güveni.Değerlendirmesi size kalmış.

birol usta, ben fikrimi söylüyorum değerlendirmesi size kalmış demişsin. greenin daikinle aynı olduğuna hiç inanmadım. sadece bizim gibi ülkelerde daikin isminden faydalanıp milleti kandırmaktan başka birşey olarak görmedim. bu çin kurnazlığını daikin technologyyazmışlardı bir ara sitelerine şimdi o yazı yok artık...

ben birara benzer bir yazı bulmuştum gır gır olarak anlıycaksınız. yazı pakistan sitesindeydi. aynen şunu yazıyordu daikin ve mitsubishi ayarında çalışan bir klima fiyatına 2 gree....

gree nin malezyada fabrikası gözükmezken. temsilciliğini bile bulamadım. nasıl orda gree toplaması olsun bu ürünler. kasa benzerliği ile bir ürünün aynı olmasını contek bile red ediyorken. daikin kendi fabrikası varken ne diye gree gibi sadece belli bir ortaklığı olduğu firmada mal ürettirsin. şu olabilir belki parçalar greeye gidebilir çinde toplanabilir. senin dediğin vergi kaçırma damping vs den dolayı. neyse karışık meseleler.

asıl olan daikine haksızlık meselesi. ne diye haksızlık olsunki? adamlar evet aynen tabiri caizse çöp satıyor şuan. hemde aynı broşürü birkaç ittiri moktan ülkede bile B sınıfı belirtmişken. bizleri daha beter keriz yerine koyup A sınıfı adı altında pazarlıyorlar. kötü sözler kullnıyorum ama başka türlü açıklayamıyorum.(( klimaya hiç iş görmez diyemem sonuçta. fakat daikin yanlış yapıyor.

airfele marka demişsin bence bir süre sonrada airfel ismide silinecek. süreç uzun olabilir. ben ille gree için kötü klima hiç bir zaman demedim. airfe adı altında stılan gree ürünler için. gün gelecek daikin bunları getirmeyecek.. bana göre daikin burda üretim yapabilir ruslara şuralara buralara ve bize kalitesizleri sunacak. belki avrupa için kaliteli üretim bile yapacak. tüm dünya üreticileri aynı yolu seçiyor demişsin ama henüz ME bu yolu seçmemiş. kazık desekte daikin G serisi ile aynı fiyatlar. ben bu kaliteden aşağıya bu firmaların ürünlerine daikin zaten demiyorum. ille daikin demekte ururu sarara demek değilki. bence G serisi dahi yeterli. jv dedinmi mal kötüleşiyor. burda ME nin chc serisi yere vurulurken daikin bu seriler bana göre onun yanından bile geçemez.

TOSHIBA HITACHI vs gibi büyük firmalarda henüz bu yolu seçmemiş. hepsininda uzakdoğuda üretimi varken.
    budurum senin PANASONIC e kızmana benziyor çinde ürettirdiği bir alt model için diyorsun ya.. adam gibi çinin hangi fabrikasında ürettirdiysen onu yaz diyorsun. DAIKIN de adam gibi yazsın bu klima B sınıfı bir klimadır euroventle felan alakası yoktur. benim için başka açıklaması yok milleti kandırmaktan başka bir şey değildir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

9köy gene araştırmacılığını konuşturmuş

Şahsen Daikin'i önermem.

kocaustam teşekkür ederim aslında benim araştırdıklarımı siz 5 dk da bulursunuz. ben hem zor yazıyorum hemde yazdıklarımı saatlerce düzeltmek zorunda kalıyorum. sizin için çok daha kolay ama montajcılığa kaçıyorsunuz başlığa uyup klima tavsiye ediyorsunuz mesela pam kontrol konusunda birol hodja yı sıkıştırdım gelmedin kaçtı elimden:))

hocam aslında can kurban o eski verimsiz dediğiniz makinelere. kesin bir sorun vardır onlardada. veya kullanan kişi aşırı sıcak seçtiyse ayarı benim gibi çok harcar haliyle. abi onlar ne olursa olsun, sorun vardı yanlıştı veya değildi bir kenara bırakalım. (mesela eina hocada eski klasikleren 3 adet var resmen canavar olduğunu anlatmıştı bana) ama onlar öz be öz daikindi. çünkü o yıllarda klima kullanımı bukadar değildi türkiyede. dünyaya ne üretirse hemen hemen aynıları geliyordu.. türkiyede bu piyasa 2006 larda patlamaya başladı 2007 zaten muhteşemdi. evet daikin eskidende kazıkçı firmaydı hatta dahada kazıktı şuankisinden. esastanda kro sözünüz ozamanlara tam uyuyor. şimdi ise araştırmadan kazık yemeyi kafasına koyanlara nidemelü

bende mesela kroyum ama param yok olduğu için. klasik ftyn gx serisini aldım ama makine Allah var süper. verilen değerlerden dahi az tüketim var amper çekimini yayınlamıştım bir topikte. buda acsonda üretilen ürün. ve euroventte hala var.

bosch aç gözlü olmasaydı daikini bırakmazdı. benim klimayı aldığım zamanlar yola girmeye bile başlamıştı ısısan. ama adamların gözü aç dünyada ne kadar firma varsa satın alıyorlar. sonrada beyaz eşyacılık mantığı ile işletmeye çalışıyorlar. aslında bunlar beyaz eşyacı bile değillerdi bana göre. siemens beyaz eşyayı satın alana kadar. bence esas işleri oto ve ağır sanayi ile ilgiliydi. çok atmıyimde öyle kalmış aklımda siz daha iyi bilrisiniz. ama ne ısıtmacılık kaldı nede dediğim gibi beyaz eşyacılık yakındada köşa başlarına market açarlarsa şaşmam. türkiyeden ısısanı aldılar. akıllı olsalardı daikini ayak altına düşürmeyip. türkiyeyede sokmazlardı.

airfelde insanımıza daha iyi hizmet ederdi. mhi devam ederdi:(( daikin in gelmesi güzel ama airfel kadar milletin nabzını güzel tutacağını sanmıyorum. kesinlikle ordan birkaç önde gelen kötü niyetli kişi daha kötü yönlendirecekler japonları. basın kazığı türkler buna layıktır vs bu krolar ucuz olursa almaz. siz hem daikin yazın 50. sınıf kompresörünüzü 100. sınıf kasanızı kullanın bile derler. siz bilirsiniz karfur ilk geldiğinde nasıl ucuzdu yahu.. bir samancıya geçti canımız okundu. inanın orijinal 501 levisleri getiriyorlardı ya.. tophanede salı pazarı denen bölgedeki amerikan pazarı denen dükkanları batırdılardı ya.. daha ne güzel ürünler getiryorlardı yurt dışından. hepsi sabancıyla bitti. şimdide bana göre airfeldeki uyanıklar olmasa daikin bu üçkahıda yeltenemez.

birol hoca acson bunlar diyor oda baksın. nerde acson acsonun 5WMY15KR-M5WMY10KRhttp://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=302&select_marque=MCQUAY&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=64&indice_affiche=5 bu serileri aynen euroventte var. A5WMY15LR – A5LCY15FR bunlarda.http://www.eurovent-certification.com/tr/Sertifikal__urunler/Sertifikasyon_program_na_gore_eri_im.php?lg=tr&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=302&select_marque=ACSON&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=64&indice_affiche=5

burda jv serisinin tutan değerleri var. bence jv serisi birol usta gree felan desede değil. birebir acson fabrikasında üretilmiş. geçen yıl acsonun elinde 18 lik yoktu. ben daikine vereceğim para ile acson alırım demiştim. yani jv serisini aratsalarda şimdi ben onu bile hala beğenmiyordum ozamanlar.
    dumrul 1 arkadaş acsonda alabilir hiç korkmadan. bütün ptt ler ve bim marketlere kadar ürün satıyorlar oldukça büyük bir şirket ve çok ilgiliydiler geçen yıl defalarca döndüler bana. fiyat olarakta azmadılarsa uygundu.

mesela acson M5LCY15ER/M5WMY15KR modelinin soğutma nominali 3,30 ısıtma ise 3,50 , daikine bakınca enjoy: 3,20 ve 3,50 yazmışlarhttp://www.daikin-tr.com/FTXN.PDF tutmuyor büyük oyun var.

birol tam senlik bu durum şikayet@ te sona kaç alptuğ hocanın bana dediği gibi
    uyanıklara bakın eurovent logosunun yanına ürünle alakası olmayan bir maddeyi yapıştırmışlar. ama vardır bir çıkar yolları.
    Daikin Europe N.V., Klimalar (AC), Sıvı Soğutma
    Paketleri (LCP) ve Fan Coil Üniteleri (FC) için Eurovent
    Sertifikasyon Programına katılmıştır; sertifikalı
    modellerin onaylı bilgileri Eurovent Dizininde
    belirtilmektedir. Multi üniteler, 2 iç üniteye kadar
    kombinasyonlar için Eurovent sertifikalıdır.

-------------------------------------------------------------------------------
    Bu broşür yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve Daikin Europe N.V.’yi bağlayıcı
    bir teklif niteliği taşımaz. Daikin Europe N.V. bu broşürün içeriğini bilgisi sınırları
    dahilinde derlemiştir. Burada belirtilen içeriğin, ürünlerin ve hizmetlerin belirli
    bir amaca uygunluğu, bütünlüğü, doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili açık
    veya dolaylı herhangi bir garanti verilmez. tabi ozaman risk büyük olur. bu ürünü avrupada pazarlasınlarda görelim. ozaman daş düşebilü değilmi?Teknik özellikler önceden uyarı
    yapılmaksızın değiştirilebilir. Daikin Europe N.V., bu broşürün kullanımı ve/veya
    yorumlanmasından doğan veya bununla ilişkili doğrudan yada dolaylı herhangi
    bir hasar için en geniş anlamıyla herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. yiyen çok oldukça, kontrol edilmedikçe kanuni boşluklara sığınıp yazılabilir tabi bunlar.
    Tüm içeriğin telif hakkı Daikin Europe N.V.'ye aittir

öf be uyumuşum açık kalmış pc kaç saatte yazmışım. son olarak rekabetçi fiyalı ürün üreteceğiz diyorlar ama dandik ülkelerde dahi B sınıfını dürüstçe yazarlarken bize A sınıfı diye iteliyorlar. bu suça ortak olan demiyimde senaryo zaten onlarındır. yani airfeldeki akıl babaları rahatmıdırlar acaba daikinede koca bir

Alıntıları Göster
    Burada belirtilen içeriğin, ürünlerin ve hizmetlerin belirli bir amaca uygunluğu, bütünlüğü, doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili açık veya dolaylı herhangi bir garanti verilmez.

Teknik özellikler önceden uyarı yapılmaksızın değiştirilebilir. Daikin Europe N.V., bu broşürün kullanımı ve/veya yorumlanmasından doğan veya bununla ilişkili doğrudan yada dolaylı herhangi bir hasar için en geniş anlamıyla herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

diğer yazdıklarına bişey demiyeceğimde bu firmaların en gıcık kaptığım yukarıda olduğu şekilde "biz bunları şunları söyledik ama garanti vermiyoruz" tarzı sözlerine resmen çıldırıyorum

yahu kardeşim madem garanti vermiyorsunuz o halde niye broşürlere onları yazıyorsunuz ,sonra haber vermeden değişiklik yapma hakkı ne demek

peki müşteriler de satıcılara "ben sana 1500 tl. veririm dedim ama vazgeçtim 1000 tl. vereceğim" deme hakkına sahipmi ?

anlaşmalar / sözleşmeler karşılıklı olur ,ne demek haber vermeden değişiklik yapma hakkı

firmalar diyor ki biz bu ülkede at oynatırız buna kimse karışamaz

peki devlet ne diyor ,

yap kardeşim sen istediğini biz görmezden geliriz

benim merak ettiğim acaba avrupadaki firmalarda buradakiler gibi ,biz canımız ne istiyorsa onu yaparız kimse karışamaz diyebiliyorlarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 26 Nisan 2012; 21:29:03 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.