Şimdi Ara

Samsung R580 aşırı ısınıyor. Çözüm aranıyor. detaylar içerde. ÇÖZÜMLENDİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 sene oldu alalı son 1 aydır Samsung R580 modeli notebook umda aşırı ısınma söz konusu. Klavyeye kadar sıcaklık yansıyor. 6 ay kadar öncesinde 3 fanlı bir notebook altı soğutusu almıştım. Şu an o bile yeterli gelmiyor. İşlemci sıcaklığı 80 C derece ortalamada seyir ediyor. Yüksüz halinde ise 45 C derecelerde. Dün notebook u zar zor söktüm fanını temizlemek için, çok aşırı bir toz birikmediğini gördüm. Olan tozu temizledim ama sonuç değişmedi. aldığım günden beri format atmadım. Faydası olur mu? Ya da nasıl bir çözüm getirebilirim bu duruma?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homeros1 -- 6 Mayıs 2012; 9:28:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: homeros1

1 sene oldu alalı son 1 aydır Samsung R580 modeli notebook umda aşırı ısınma söz konusu. Klavyeye kadar sıcaklık yansıyor. 6 ay kadar öncesinde 3 fanlı bir notebook altı soğutusu almıştım. Şu an o bile yeterli gelmiyor. İşlemci sıcaklığı 80 C derece ortalamada seyir ediyor. Yüksüz halinde ise 45 C derecelerde. Dün notebook u zar zor söktüm fanını temizlemek için, çok aşırı bir toz birikmediğini gördüm. Olan tozu temizledim ama sonuç değişmedi. aldığım günden beri format atmadım. Faydası olur mu? Ya da nasıl bir çözüm getirebilirim bu duruma?

Termal macunu da kontrol etmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

quote:

1 sene oldu alalı son 1 aydır Samsung R580 modeli notebook umda aşırı ısınma söz konusu. Klavyeye kadar sıcaklık yansıyor. 6 ay kadar öncesinde 3 fanlı bir notebook altı soğutusu almıştım. Şu an o bile yeterli gelmiyor. İşlemci sıcaklığı 80 C derece ortalamada seyir ediyor. Yüksüz halinde ise 45 C derecelerde. Dün notebook u zar zor söktüm fanını temizlemek için, çok aşırı bir toz birikmediğini gördüm. Olan tozu temizledim ama sonuç değişmedi. aldığım günden beri format atmadım. Faydası olur mu? Ya da nasıl bir çözüm getirebilirim bu duruma?

Aslında aklıma gelmişti ama oraya kadar sökmeye cesaret edemedim. Anakartı da çıkarmam gerekecekti. Toplayamamaktan korktum. Hafta sonu bir teknik servise macun olayını yaptırtayım o halde. İlgin için teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

quote:

Aslında aklıma gelmişti ama oraya kadar sökmeye cesaret edemedim. Anakartı da çıkarmam gerekecekti. Toplayamamaktan korktum. Hafta sonu bir teknik servise macun olayını yaptırtayım o halde. İlgin için teşekkürler.

Hocam nasıl hallettin bu sorunu bende de bi r540 var sendeki şikayetin aynısı .. Hatta şu an bile klavyeye yansımış durumda sıcaklık.Yardımcı olursan sevinirim..

• Malesef henüz ilgilenemedim. Arada kapatıp dinlendiriyorum notebook u. Ama yüksek ihitmal şu termal macun olayını yaptırırsam düzelecek. işlemci kullanımına bakıyorum, bilgisayarı yoran birşey de yok. yüksüz halde bile ısınıyor ise macun kurumuştur diye düşünmekteyim.
  • Bugun 3-4 tane notebook servisi ile telefonda görüştüm. Olayı anlattım. içlerinden ikisi bana, notebooklarda bir süre sonra bu ısınma probleminin olabileceğini, ve malesef çözümü olmadığını söyledi. Ne yapıyorsun genelde notebook ile dediğinde, oyun oynadığımı söyledim. Oyun oynamaya devam edersem, yakında ekranımdan da olabileceğimi söyledi biri. Oyun oynayacaksan masaüstü kullan gibi de çok bilmişlik tasladı. Notebooklar oyun için değilmiş. 1 senelik notebook un da termal macuna ihtiyacı olmazmış birde. fabrika çıkış haliyle 3 seneye kadar termal macun değiştirmeye gerek yok diyor. Kafam iyice karıştı. 30 TL servis ücreti vereceğime üzerine az birşey daha koyup sağlam bir soğutucu mu alsam acaba?
  • Dostum bendede dell inspiron 15R bilgisayar var sen 80 dereceden şikayet ediyorsun benim makina yük altında iken işlemci %100 90 derecelerde geziyor 97 ile 85 arası grafik kartı 90 derecede geziyor çoğunlukla oyun oynanıyor yüksek ısıda soğutucu fayda etmez bilgisayarının ısısı normal gibi boşta 50 derecelerde geziyorum bende bir laptop 100 dereceye bile çıksa kapanmaz daha yüksek ısılara çıkması lazım anca ama anakart zarar görmeye başlar 70 ten sonra zamanla grafik çipin gider olacak en kötü şey budur başka birşey olmaz 80 derece gayet iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzun araştırmalar sonucunda, sağlam bir soğutucu alarak sorunumu giderebileceğimi anladım ve gerçekten de aldığım notebook soğutucusu ile 15 derece ısı düşürmeyi başardım. artık klavyemin üstü bile soğuk.

Boşta eskiden 50 derece olan notebook işlemcisi şimdi 35-37 derecelerde, tam yükte 80-90 arası seyir eden sıcaklık değeri şimdi 65-75 arasında değişmektedir. zalman marka nc2000 modeli almış olduğum soğutucu. bilgilendirmek istedim.
  • quote:

Uzun araştırmalar sonucunda, sağlam bir soğutucu alarak sorunumu giderebileceğimi anladım ve gerçekten de aldığım notebook soğutucusu ile 15 derece ısı düşürmeyi başardım. artık klavyemin üstü bile soğuk.

Boşta eskiden 50 derece olan notebook işlemcisi şimdi 35-37 derecelerde, tam yükte 80-90 arası seyir eden sıcaklık değeri şimdi 65-75 arasında değişmektedir. zalman marka nc2000 modeli almış olduğum soğutucu. bilgilendirmek istedim.

ekran kartı ve işlemci fanları laptop'ın sol üst köşesinde olduğu için soğutucu bulamıyorum efektif. nc-2000 modeliyle birlikte pcnin önden ve arkadan fotoğraflarını paylaşma imkanın var mı? fan delikleri soğutucunun deliklerine denk geliyor mu bir de ? ve nc3000 modeli daha iyi olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aozn -- 21 Mayıs 2012; 18:10:15 >
  • Laptop 15.6 olduğundan soğutucunun üzerinde üste doğru çekildiğinde fanlara neredeyse denk geliyor. Aslında şöylede bir durum var. Bu soğutucuda fanlara çok da denk gelmesine gerek bile kalmıyor. Fanın yüzeyi belirgin derecede soğuk olduğundan, laptop çok da ısınamıyor. 2 haftadan biraz fazla oldu alalı.Ben performansından çok memnun kaldım. resimleri de senin için ekledim. resimlerde sen de göreceksin ki, laptop biraz aşağıda, yukarda da pay var. istenirse yukarıya doğru da alabilirsin.

• fanların laptop üzerindeki durumu

• teşekkür ederim ilgin için. internette çok aramıştım bu ayrıntıya dair fotoğraf ve bulamamıştım.
    iki model de çok güzel
    nc2000de Fluid Dynamic Bearing fan sistemi varmış ve 2 küçük fan ile 1,100 ~ 1,500rpm dönüyormuş
    nc3000de Sleeve Bearing fan sistemi varmış ve 220mmlik tek fan ile 620~720rpm dönüyormuş
  • öncelikle rica ederim. işine yaradığına sevindim.

Bu arada epey araştırmışsın sende. ben o kadar fan dönüş hızlarına kadar bakmadan almıştım. NC2000 i seçme nedenim, 3000 modelinde zalman malzemden çalmış, yan aksamları plastik kullanmış, elinize aldığınızda dandik soğutucu hissi verdiği söylentilerine denk geldiğim için, ben NC2000 modelini tercih ettim. NC2000 de herşey alüminyum alaşımlı. Bence internet üzerinden alışveriş yapıyor isen önce bir yerde gidip 3000 modelini bizzat gör, son kararı o zaman ver diye bir öneride bulunabilirim. Sonuçta çok da ucuz birşey değil. Aldıktan sonra pişman olmak var. görüşürüz.
  • quote:

Uzun araştırmalar sonucunda, sağlam bir soğutucu alarak sorunumu giderebileceğimi anladım ve gerçekten de aldığım notebook soğutucusu ile 15 derece ısı düşürmeyi başardım. artık klavyemin üstü bile soğuk.

Hocam NC2000 alın demek için girdim, zaten almışsınız, en iyi seçimi yapmışsınız, tebrik ederim.

NC1000 incelemem burada:
    http://forum.donanimhaber.com/Zalman_NC1000_Laptop_Sogutucu_Incelemesi_(Cooler_Review)/m_36986795/tm.htm

NC2000'den başkasını önermiyorum halen daha. Başka bir şey araştırmanıza gerek yok. Gönül rahatlığıyla alın.
    (benim laptop 15.4", o yüzden NC1000 aldım, şimdikiler 15.6", o yüzden NC2000 öneriyorum. Aralarında max. 1-2 derece fark oluyor zaten)

• quote:

Ne kadara aldın hocam aynı sorun bende de var. elimi üzerine koyamıyorum laptopın yanıyor resmen. Yumurta falan kırsam pişecek gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Ne kadara aldın hocam aynı sorun bende de var. elimi üzerine koyamıyorum laptopın yanıyor resmen. Yumurta falan kırsam pişecek gibi

Eksen bilgisayardan almıştım. 147 TL ye. bugünlerde kampanyaları var sanırım. %10 indirim.
    Notebook un değerli ise bu fiyat çok abartı değil. Notebook una can veriyor sonuçta.

• Aynı sorundan muzdaribim ne yapmam gerekiyor sonuç olarak Soğutucu değilde başka bir şekilde halletmek mümkün değil mi ? Macun işlemini yaptıran var mı ? Sonuç ne oldu ?
  • quote:

Bugun 3-4 tane notebook servisi ile telefonda görüştüm. Olayı anlattım. içlerinden ikisi bana, notebooklarda bir süre sonra bu ısınma probleminin olabileceğini, ve malesef çözümü olmadığını söyledi. Ne yapıyorsun genelde notebook ile dediğinde, oyun oynadığımı söyledim. Oyun oynamaya devam edersem, yakında ekranımdan da olabileceğimi söyledi biri. Oyun oynayacaksan masaüstü kullan gibi de çok bilmişlik tasladı. Notebooklar oyun için değilmiş. 1 senelik notebook un da termal macuna ihtiyacı olmazmış birde. fabrika çıkış haliyle 3 seneye kadar termal macun değiştirmeye gerek yok diyor. Kafam iyice karıştı. 30 TL servis ücreti vereceğime üzerine az birşey daha koyup sağlam bir soğutucu mu alsam acaba?

konuyu memnuniyetle hortlatıyorum.. bu servis elemanlarına siz neyin kafasını yaşoyprsunuz deseydiniz keşke.. notebooklar oyun için değil ama oyun oynanırsa bozulur ne demek yaa.. ama o adamda suç yok ki.. zekası müsait olmayan adamı oraya koyan da suç.. notebook lar pc lerden çooook farklı sistem sanılıyorya buna gıcık oluyorum.. arkadaşlar aynı sorun bende de var.. tozlanmadan sanıyordum ama sorunu keşfettim biraz kafa yorarak :).. bu işlemci ile ekran kartını soüutan soğutucu aynı.. yani ikisinide soğutuyum derken gücü yetersiz kalıyor.. bunun da sebebi yeni oyunların drct11 desteği istemesi.. bizim laptooplarda bu olay olmayınca kasım kasım kasılıyor gariban.. normalde işlemci ısınacaksa onun ısısı ekran kartına kadar gidiyor.. yani kesin çözüm şu ki yeni bir laptop almak :D.. idare etmek için ise bulduğunuz extra soğuttucu güzel yöntem :D

• Isınma sorunu şu an bende yaşıyorum soğutucu var ama pek fayda etmiyor. Bende temizlemeye karar verdim. Termal macun aldım fakat ekran kartı için gerekli olan termal pad'ı bulamadım. Termal Pad'ı bulduktan sonra değişikleri yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aozn

quote:

ekran kartı ve işlemci fanları laptop'ın sol üst köşesinde olduğu için soğutucu bulamıyorum efektif. nc-2000 modeliyle birlikte pcnin önden ve arkadan fotoğraflarını paylaşma imkanın var mı? fan delikleri soğutucunun deliklerine denk geliyor mu bir de ? ve nc3000 modeli daha iyi olur mu acaba?

dostum bende de r580 ve nexus 4 var:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.