Şimdi Ara

Clio 1.2 75hp ile Yakıt Tüketimim (Şehir İçi - Sıkışık Trafik) - SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Clio 1.2 75hp araç ile tamamı şehir içi yakıt tüketimi. Baya bir kastım en son yakaladığım tüketim verisi 7.2Lt/100km. Normalde aynı güzergahta yakıt tüketimim 8.6Lt/100km civarı idi. Agresif kullanımda 10lt/100km olduğuda oldu. Sürüş alışkanlıkları yakıt tüketimini tahminimden daha fazla etkiliyormuş doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 23 Nisan 2012; 14:51:21 >

• 1.2 bi araç için normal değerler gibi sanki
  • 1.2 için çok olumlu bir değer değil.7.nesil honda civic 1.6 110hp'lik aracımla şehir dışı 5.4 şehir işi 8.6 yakıyorum
  • Dediğim gibi hocam, benim aynı güzergahta normal tüketimim 8.6Lt/100km yani benim için pek normal değerler değil. 30sn fazla süren ışıklarda kontak kapatarak, hafif eğilimli yollarda ön açıldığında viteste gaz keserek, eğimin az olduğu yollarda boşa atarak, kalkışlarda gaza tabiri caizse dokunarak elde edilmiş değer bu. Hatta kontağı dahi kapatıp el freniyle gittiğim bile oldu tüketimi düşürmek için(gerçi bu kısım yok bilgisayarına yansımamıştır sanırım)

Bu arada güzergah hakkındada bilgi vereyim, çoğunlukla 3km bir güzergahta kullanılıyor araç, ve bunun 1.5km kadarı sürekli dur kalk şeklinde, özellikle ilk 1km yolu minumum 10 dakikada alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 23 Nisan 2012; 12:42:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

1.2 için çok olumlu bir değer değil.7.nesil honda civic 1.6 110hp'lik aracımla şehir dışı 5.4 şehir işi 8.6 yakıyorum

clio 1250 kg

civic 1220 kg

bence 1.2 motorla senden 1 lt az yakması bile normal çokta değil.

Benzinli araçlarda araç agırlıgı arttıkca yatık olumsuz etkileniyor dizellerde bukadar farketmez.
  • Bencede güzel değerler yani özellikle şehir içi için ideal.
  • Ortalama 19 km hız için oldukça iyi değerler bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence 8.6lt de oldukça iyi bir değer. Şu benzin fiyatları yüzünden çok gibi görüniyor. LPGyle 10lt bandına oturur sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

1.2 için çok olumlu bir değer değil.7.nesil honda civic 1.6 110hp'lik aracımla şehir dışı 5.4 şehir işi 8.6 yakıyorum

clio 1250 kg

civic 1220 kg

Benzinli araçlarda araç agırlıgı arttıkca yatık olumsuz etkileniyor dizellerde bukadar farketmez.

clio 1250 kilo mu bu arabanın ağırlığı senin gönlünde baya fazla herhalde

http://www.renault.com.tr/araba/binek/clio/ozellikler

http://www.renault.com.tr/araba/binek/clio-grand-tour/ozellikler

http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=676

• benim i20 nin elle tutulur tek yönü yakıtı. 6 litreden fazla yaktımı ne basmışım be diyorum. Cuma günü bursaya gittim geldim 4,6 ortlama ile.
  • oha clioya bak sanki V6 motor var araçta
  • gecen hafta havza-samsun arası yolu ortalama 80 km-h ile 4.5 lıtre tuketım le gıttım 122 tsi golf
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

clio 1250 kg

civic 1220 kg

clio 1250 kilo mu bu arabanın ağırlığı senin gönlünde baya fazla herhalde

http://www.renault.com.tr/araba/binek/clio/ozellikler

http://www.renault.com.tr/araba/binek/clio-grand-tour/ozellikler

http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=676

1.2 ile benim araç aynıdır dedim .. hoş bende civic in sitesinden yenisinin agırlıgını almıstım simdi bir onceki kasanınkini aldım

buradada hemen hemen civic ile agırlıkları aynı

bence sen aracı cok agır zannediyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 23 Nisan 2012; 14:15:57 >

• Arkadaşlar gözden kaçırdınız heralde, bu değer tamamen şehir içi kullanımda sıkışık trafikte elde edilmiş değerdir ( dikkatinizi çekerse ortalama hız 18.7km ). Yani şehirlerarası yolda hız sabitleyici ile elbette çok daha iyi tüketim verileri elde edilebilir. Şehir içi sıkışık trafikte 6 litre yakabilen araç var ise gerçekten takdir etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gözler italyan hakemde

http://forum.donanimhaber.com/m_59995643/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59995643

•ิ. •

Hocam linkteki araç hem dizel, hem de ortalama hız 40km/saat olarak gözüküyor, arada bu kadar fark olması çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Arkadaşlar gözden kaçırdınız heralde, bu değer tamamen şehir içi kullanımda sıkışık trafikte elde edilmiş değerdir ( dikkatinizi çekerse ortalama hız 18.7km ). Yani şehirlerarası yolda hız sabitleyici ile elbette çok daha iyi tüketim verileri elde edilebilir. Şehir içi sıkışık trafikte 6 litre yakabilen araç var ise gerçekten takdir etmek lazım.

Değerler bence çok iyi.

İnsanlar ortalama şehir içi yakıt bilgisini paylaşırken lütfen ortalama hızını da paylaşsın. Çünkü arada %30 fark yaratan iki farklı şehir içi güzergahı olabilir.

Ben 1.5 benzin/LPG aracımla ortalamayı
    24 yaptıgımda 10.5 LT
    27-28 yaptıgımda 9.5-9.7
    32 yaptıgımda ise 8.7-9.0 değerlerini yakalıyorum. Arada 1.5 -2 lt fark var.

Adam sonra kalkmıs benim şehiriçi yakıtıma çok diyor. Ben Ankarada şehiriçi 8 LT yakıyorum diyor. Bakıyorsun ortalama hızı benim iki katım. Güzergah uzunluğu benim iki katım. Sonra da 8 Lt ile övünüyor.

Sizin değerler çok iyi hocam. Sakin kullanmaya devam edin. Böylece güvenli bir sürüş alışkanlığına sahip olmuş olursunuz. İnşallah bende alırışıcam bu sakin kullanmaya. Ama bir de şu istanbuldaki salak salak kullanan şöförler olmasa...

• Çok iyi değerler tutturmuşsunuz o ortalama hıza göre. Ben sıkışık trafiğe çok fazla girmeden 7.2 litreyi görüyorum.
  • değerler normal bence
  • Araç kullanma özürlü arkadaşım yaklaşık aynı ort. hızda 9 küsür litrelerde.
  • Tüketim fazla gibi sanki, babamın 1,2 i20 aracını kullanıyorum ortalama hızım 27km yakıt tüketimim 6,5 litre.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.