Şimdi Ara

AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs) (364. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.379
Cevap
175
Favori
789.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 362363364365366
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genc53

    fış fış bey
    ben fixnetten internet almayı düşünüyorum .nedeni ise 12 ay taahütlü ttnet almak istememem.MTU fixnette çalısıp ttnete çalışmaması gibi bir durum olur mu ?

    alakası yok,bende fixnet kullanıyorum ve çalışıyor.

    fixnet ayrı bir hizmet sunmuyor,telekomdan alıp bize satıyor.aynı altyapı,aynı portlar,aynı Telekom serverları.
  • tp-link td864w 300mbps

    temsilihttps://www.technopat.net/sosyal/konu/satilik-tp-link-td864w-300mbps-kablosuz-modem-4-port.97091/

    bu modem var kullanıyorum bu cihazda akk aşılıyormu mtu vb gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan1979 -- 10 Aralık 2015; 12:15:55 >
  • ttnetin burda maaşlı küfür edicileri var heralde :D işe yarar bir çözüm paylaşana saydırıyorlar hemen.
  • 1- VDS (10TL’ye alabilirsiniz(min)
    2-FileZilla (Google'den araştırıp indirebilirsiniz.)
    3-Hosting (Bunun gerekliliğini bende çözememiş durumdayım)


    Bu videoda gerekli anlatım yapılmıştır. HelpMert adlı kişi video sahibidir. VE BU YÖNTEM ARTIK ÇALIŞMAMAKTADIR. TTNET TARAFINDAN AÇIK(BUG) YAKLAŞIK 3-4 GÜN ÖNCE KAPATILMIŞTIR.






    Ortalıkta dönen 2. yöntem nedir sorusunun cevabı BUDUR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exodusium -- 11 Aralık 2015; 10:01:10 >




  • exodusium kullanıcısına yanıt
    Hızın 3'e düştüğüne de şahit olsaydık bir :) Adam VDS satmak için uydurmuş sallamış geçmiş. Paranızı çöpe atmayın :D
  • arkadaşlar mtu meselesini geçtiğimiz ay deneyimleyip gözlerimle gördüm. AKK dan kurtulmuştum. Ancak şuan işe yaramıyor nedense. Ayrıca ttnet ayın 8 inde olmasına rağmen (hiçde download yapamadım) AKK ya giddiğim gerekçesiyle internetimi kesti. Aklıma biraz saçma ama sen mtu ile oynarsan bizde sana gereğini yaparız der gibi bir şey gelmiyor değil yani
  • Gerçekten de saçma.
  • Böyle yollarla şu an için AKK'den kurtulabileceğimizi düşünmüyorum. Bence kalıcı bir şeyler yapılmalı. Bununla ilgili haber duyan eden var mı hiç?
  • uydunet netmaster cbw-700 modemim var. bana akk kaldırma konusunda yardım edebilecek var mı
  • Artık işe yaramıyor mtu :D Ben de olmuyorsa kimsede olmaz konu kilit
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exodusium

    1- VDS (10TL’ye alabilirsiniz(min)
    2-FileZilla (Google'den araştırıp indirebilirsiniz.)
    3-Hosting (Bunun gerekliliğini bende çözememiş durumdayım)


    Bu videoda gerekli anlatım yapılmıştır. HelpMert adlı kişi video sahibidir. VE BU YÖNTEM ARTIK ÇALIŞMAMAKTADIR. TTNET TARAFINDAN AÇIK(BUG) YAKLAŞIK 3-4 GÜN ÖNCE KAPATILMIŞTIR.






    Ortalıkta dönen 2. yöntem nedir sorusunun cevabı BUDUR.



    adam satış yapmak için neler çıkarmıs :)))) bu kadar seye hıc gerek yok yanı :)




  • Adil Kullanım Kotası ile ilgili şikayetlerimizi kendi aramızda değil, BTK, T.Telekom (TTNET), Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına e-dilekçe ile müracaat edebiliriz.
    Aslında, genel seçim öncesi partilerden, AKK konusunda çözüm isteyebilirdik ama sadece kendi aramızda konuşup, tek kale maç yaptık, keller, körler birbirini ağırlar misali. Çoğunluk isteseydi en azından AKK konusunda az da olsa bir çözüm bulunabilirdi.
    Şu anda hiç bir çözüm gözükmüyor, en azından TTNET açısından. Superonline ve Uydunet her yerde yok maalesef.
    TTNET'e mecburuz, alternatifimiz yok. T.Telekom da tekel konumunda olduğundan istediği gibi piyasada hareket ediyor, alt yapıya yatırım yapmak yerine, var olan alt yapıya daha fazla abone alarak, daha fazla para kazanma hırsı ile bizlere AKK uyguluyor ve hiç kimse bir şey demiyor, bizim gibi seyrediyorlar.
  • 75GB yi geçmiştim hız düşmedi, ama ertesi gün akk ye girdi hat; bir ara elektrik kesilmişti, sanırım o yüzden böyle oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kojiro

    Hocam şimdi şöyle bir mantık hatan var onu düzeltelim. Burada paylaşılmamasının sebebi; öğrenmemesi gereken insanların, yani buna çözüm bulacak insanların öğrenmemesi. Bu kişiler pek tabii ücretsiz şekilde bu foruma üye olup özel mesaj yoluyla da öğrenebilir. Uluorta yazma ama özelden cevap ver demek manasız yani. Bu yüzden hiçbir şekilde paylaşılmamasını kabullenmek lazım. Gerçi yatıp kalkıp buralara baktıkları için illa ki görmüşlerdir, günlerce açıktaydı. Modem arayüzünü kurcalayın o olur zaten :D Daha fazla ayrıntı tehlikeli. Böyle bir bug var ve şu an işlemeye devam ediyor. Bende de aylardır ara ara oluyor ama bir bug olduğunu farketmemiştim. Santralle ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüştüm. Daha önceki mesajlarımda da var. ghostweb hocam buna bir isim bile takmış maaşallah :D Devlet sırrı gibi saklanan ne buglar vardır da haberimiz yoktur. 2 gündür forumda neler olmuş ne atışmalar dönmüş bunlara hiç gerek yok. Kanıt olarak screenshotlar yetmemiş videolar alınmış filan :D İnanmayanlara 350 kb/s ve stabil olmayan interneti ile mutluluklar. İnananlara da sabır diliyorum araştırmaya devam.

    Hocam ayrıntının neresi tehlikeli Allah aşkına ya öğrenci adamın tekiyim kendi maaşımız yok bişeyimiz yok bütün para bu lanet ttnet'e akıyor bari son hız faydalanalım işte ne olacak?


    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal adam

    bakalım işe yarayacak mı akkyi aşınca deneyip yazarım buraya

    Hocam rica etsem bana da pmden anlatabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 15 Aralık 2015; 3:44:05 >




  • Sırf bu konu için foruma katıldım. Bir çözümüm yok ama networking konusunda bilgili arkadaşlar varsa aşağıda yazacağım konularda bizi aydınlatırlarsa belki bir çözüm çıkabilir.

    Herkesin kendi modeminde müşahede ettiği gibi modeme gelen hız (hat hızı diyelim) AKK dolmadan da dolduktan sonra da aynı, internet paketinizde ne aldıysanız o. Yani AKK dolduktan sonra hız yavaşlaması modemin içinde cereyan ediyor. Eğer ttnet hattı yavaşlatsaydı modemle yapılacak hiçbir şey bu sorunu aşamazdı; ama MTU'da da görüldüğü gibi modemle yapılan değişiklikler yavaşlatmaya çözüm oluyor.

    Aşağıda linkini verdiğim yabancı bir sitede anlatıldığı üzere modemin configuration file'ını eğer olması gerektiği gibi ttnetin TFTP serverından değil de, bir şekilde bir hackle bizim ayarladığımız dosyadan almasını sağlarsak sınırsız hız elde edilebiliyormuş. Bunun için snmpwalk yapıp ttnetin TFTP serverında sağladığı configuration file'a erişmek, bunu decrypt etmek (çünkü encrypt oluyormuş genelde), sonra buradaki hız kısıtlamasını kaldırıp modemi bir şekilde kendi modifiye ettiğimiz dosyayı kullanmaya zorlamamız gerekiyor. Bu link biraz eski, ben şimdi bunu denediğimde snmpwalkım timeout oldu, ttnet belki engelliyor serverlarına bu şekilde erişimi. Bilgisi olan varsa paylaşır mı bu konuda? Ayrıca bu yasadışı da olabilir, çünkü sadece internet paketinizde aldığınız hıza değil size gelen hattaki potansiyel hıza erişmeniz de mümkün, tecrübeleriniz varsa paylaşın lütfen.

    Bir diğer potansiyel çözüm de modemin PVC (Permanent Virtual Circuit) ayarlarında, genel olarak internet ayarları da denebilir, yatıyor olabilir, ki MTU da buradaydı. Protokol ayarlarını değiştirerek, PPPoE, PPPoA, Bridge, vs. veya encapsulationı değiştirerek LLC, VCMUX hız kısıtlamasını aşmak mümkün olabilir. Bu ayarlar download ve upload ettiğiniz data packetlerinin yapısını belirliyor. Hız kısıtlaması ttnet tarafından packetlerin içine nasıl işleniyorsa bir şekilde ttnetin yaptığı bu değişimi geri çevirmek ya da bypass etmek mümkün olabilir. Ben farklı kombinasyonları denedim, PPPoA VCMUX hariç, çünkü o ayarda internete bağlanamadım, santralle ilgili bir şeymiş sanırım; fakat hiçbiri hız limitini aşamadı. Bu yoldan hız limitini aşmak mümkün mü? Yapan, bilen var mı? Benim kullandığım basit bir Airties modem o yüzden çok seri şekilde ayarları değiştiremiyorum, bu yolla bir çözüm elde edebilen varsa paylaşsın lütfen.

    Bir diğer olasılık da ATM (Asynchronous Transfer Mode) QoS (Quality of Service) ayarları. Bununla ilgili yine bu forumda bir başlık açılmış, linki aşağıda. Çeşitli internet servislerinde (VoIP ya da file transfer mesela) standart bir kaliteyi tutturmak için data packeti yapısını belirleyen parametreler var bu ayarlarda. Gerçi bu ayarlar sadece upload için geçerli ama bunları deneyen varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

    Burada sunduklarım bir çözüm değil, sadece potansiyel çözüm yolları. Yani ttnet bunları okusa da bir şey farketmez çünkü benim kısa bir araştırmayla toparladığım bilgileri onlar zaten biliyordur. ttnet direkt hat hızını azaltana kadar modem üzerinden bir çözüm bulmak mutlaka mümkün olacak sanırım, onu bulan varsa da paylaşsın lütfen.

    http://sidsworldco.blogspot.com.tr/2013/06/hack-your-modem-for-unlimited-speed.html

    http://forum.donanimhaber.com/m_42053931/tm.htm




  • Ben her ayın 10 unda AKK ye giriyorum ,ayın ortasında da kendiliğinden açılıyor !! Şanslımıyım neyim anlamadım .

    Çok download yapan biri değilim ama 3 gündür baktım çok hızlı (20mbit) hemen belgesel indiriyorum .
  • beyler dün gece modemde biraz kurcalama yaptım sonra varsayılan ayarlarına geri dondurdum modem kendine res falan attı sonra hızım 2.4mb.s ye geri dondu dun ıslemi yaptıgım saatten 24 saat sonra hızım eski haline dondu bugun yine aynı işlemleri yaptım yine aynı sonuc hızım arttı yine sizce bi sıkıntı falan olurmu ttnetle ilgili? yasalmıdır modem ayarlarıyla oynamak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CATBALCA

    Ben her ayın 10 unda AKK ye giriyorum ,ayın ortasında da kendiliğinden açılıyor !! Şanslımıyım neyim anlamadım .

    Çok download yapan biri değilim ama 3 gündür baktım çok hızlı (20mbit) hemen belgesel indiriyorum .

    hangi belgeseli indiriyosun? belki o yüzden hızlanıyodur
  • Ttnet bizi bunlarla uğraştıracağına bir güzellik yapta kaldır şu kota işkencesini.. :)
  • wrogman123 W kullanıcısına yanıt
    Modem senin modemin ayar senin ayarın kim karışabilir kardeşim korkma sıkıntı olmaz :)
  • 
Sayfa: önceki 362363364365366
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.