Şimdi Ara

AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs) (316. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.379
Cevap
175
Favori
788.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 314315316317318
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mtu çalışmıyor mu artık 392 işe yaramıyor airties 5440 önceden oluyordu
  • Sonunda MTU çözümü burada tamamen bitti. Hiç bir MTU ayarıyla hızda yükselme sağlanamaz hale geldi, üstelik normalde modem bağlandıktan sonraki 30 saniyede MTU 1492 ile yüksek hızda indirme yapılabilirken artık o da olmuyor. TTNet kesinlikle bu işe el atmış ve çözümü bulmuş. Farklı bölgelerde henüz uygulamaya başlamamış olabilir lakin ileride herkes için MTU çözümünün tamamen biteceği varsayılabilir. Birkaç gün daha test ettikten sonra ilk işim internet paketimi 16Mbit'den 8Mbit'e indirmek olacak, zaten 3Mbit kullanacaksam 16Mbit için gereksiz para ödemek ahmaklık olur.
  • ttnetin hiçbi açığı kapattığı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    Sonunda MTU çözümü burada tamamen bitti. Hiç bir MTU ayarıyla hızda yükselme sağlanamaz hale geldi, üstelik normalde modem bağlandıktan sonraki 30 saniyede MTU 1492 ile yüksek hızda indirme yapılabilirken artık o da olmuyor. TTNet kesinlikle bu işe el atmış ve çözümü bulmuş. Farklı bölgelerde henüz uygulamaya başlamamış olabilir lakin ileride herkes için MTU çözümünün tamamen biteceği varsayılabilir. Birkaç gün daha test ettikten sonra ilk işim internet paketimi 16Mbit'den 8Mbit'e indirmek olacak, zaten 3Mbit kullanacaksam 16Mbit için gereksiz para ödemek ahmaklık olur.

    Haklısın.
    TTNET 50 megabit AKK lı internet kullanıyorum, yine yetmedi ve 3 megabite düştü, 3 megabite düştüğü gibi, neden daha fazla para ödeyeyim, bu ayın son günü ve son saatinde 24 megabit tarifesine tekrar dönüş yapacağım.
    3 megabit ile 720p dizi bile seyredemiyorum, 480p ile seyrediyorum, tabii ki, görüntü kalitesi aynı değil. Adı adil olan ama kesinlikle adil olmayan kota sitem, en azından bulunduğu tarifenin yarı hızına düşürülebilir, yada belirli saatlerde kota uygulanabilir, en iyisi kotanın hiç olmaması ama gel gör ki, Telekominikasyon Üst Kurulu; TTNET ve Superonline şirketlerine alt yapınızı güçlendirin diyeceği yerde, adı geçen şirketlerin, bizlerin internetine kota uygulamasına göz yumuyor. TTNET tekel konumunda olduğu için, hiç bir zaman abonelerine güzel bir kolaylık yapmaz, çünkü; ihtiyacı yok, tekel konumunda nasıl olsa, neden yapsın ki.
  • 2 saat kadar önce Ttnet AKK aşıldığı için hızı 3 Mbit'e indirmiş.
  • TTnet in açıkları bulup kapattığı yok. Paket boyutunu MTU ile küçültmenin açığı diye bir şey yok zaten.

    MTU olayı hala devam ediyor , siz yapamıyorsanız bu sizin sorununuz , TTNet in yapmış olduğu bir şey değil.
  • Yaklaşık 4-5 gündür 300 değeri ile torrentten sabit 2.6 MB/sn hız alıyorum. Paketim 24Mbit. Modem ZyXEL VMG3312-B10B. Denemediğim mtu kalmamıştı. Ta ki 300'ü deneyene kadar. Sabredin, deneyin. Yok yaramıyor vs. muhabbetlerine hiç girmeyin. Ayrıca Knisath'ın dediği gibi bu tam olarak bir açık değil. Bir teknik. Şimdi IDM ile çalışacak bir değer arıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fonrid Tasartir

    Yaklaşık 4-5 gündür 300 değeri ile torrentten sabit 2.6 MB/sn hız alıyorum. Paketim 24Mbit. Modem ZyXEL VMG3312-B10B. Denemediğim mtu kalmamıştı. Ta ki 300'ü deneyene kadar. Sabredin, deneyin. Yok yaramıyor vs. muhabbetlerine hiç girmeyin. Ayrıca Knisath'ın dediği gibi bu tam olarak bir açık değil. Bir teknik. Şimdi IDM ile çalışacak bir değer arıyorum.

    mss değeriniz mevcut mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regionella

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fonrid Tasartir

    Yaklaşık 4-5 gündür 300 değeri ile torrentten sabit 2.6 MB/sn hız alıyorum. Paketim 24Mbit. Modem ZyXEL VMG3312-B10B. Denemediğim mtu kalmamıştı. Ta ki 300'ü deneyene kadar. Sabredin, deneyin. Yok yaramıyor vs. muhabbetlerine hiç girmeyin. Ayrıca Knisath'ın dediği gibi bu tam olarak bir açık değil. Bir teknik. Şimdi IDM ile çalışacak bir değer arıyorum.

    mss değeriniz mevcut mu?

    mssnin ne olduğunu bilmiyorum. ama sadece mtu ayarıyla oynadım. onun haricinde bir ayar ellemedim.
  • mtu değişikliği sonrası modeme reset yeterli mi arayüzden ?
  • 2. mesajımı dikkatli okuyun. belki birileri bir ayar çekip işe yarayan şeyler yapar

    1. tp lİnk td-w8951nd MTU 392 girmiştim 8 megabite çıkıp tekrar düşmüştü. dün gece 5-6 tane farklı mtu denedim hiç işe yaramadı. uygun mtu bulan varsa mesajımı alıntı yaparak yazabilir mi?

    2. ayrıca ttnet 8 megabit netim var. bir defasında 3e düştüğünde torrenti açıp gta san andreas oynamıştım. oyundan çıktığım anda torrent hızına baktıydım. 2 farklı zamanda 2 farklı hız tespit ettim. biri 2,3 mb/s diğeri 4,3 mb/s. yani torrent arka planda kaldığı için nedense hız fena yükselmiş

    olmaz öyle şey diye yazıp tartışma çıkaracaksanız hiç yazmayın
  • Arkadaşlar Zyxel VMG3312-B10B Vdsl modem var altta yazan hangi bölümden MTU ayarı girmek lazım.

    1.MyISP_xDSL--- N/A Yönlendirme
    2.iptv_xDSL------ N/A Yönlendirme
    3.MyISP_ETH----- Ethernet Yönlendirme
    4.iptv_ETH ------- Ethernet Yönlendirme
  • Zyxel VMG3312-B10B Vdsl modem de altta yer alan ayarı denedim. Hız testi yapınca internet hızı 10 MB çıkıyor fakat kimi site açılmıyor. Torrent den dosya inme hızı 900 kps çıkıyor ama genel olarak ortalama 500 ile iniyor

    Mtu 1000
    Mru 500

    Mutlaka başka bir ayarı vardır.
  • "sen yapamamışsındır" vs. tarzı yorum yapanlar, aylar boyunca aralıksız hergün 4-16 saat yüksek hızda indirme yaptıktan sonra, modem, modem ayarları, sinyal seviyeleri, bağlantı hızı, torrent yazılımı, download yapılan siteler, o sitelerin torrent scriptleri vs. hiç birşey değişmemişken 2-3 günden beri onlarca defa denememe rağmen artık hiç bir MTU ayarıyla hızı yükseltemiyorsam bunun sebebi TTNet'in getirdiği yeni bir kısıtlama değilse nedir ?
  • Arkadaş paramla rezil oluyorum. De 100 tl, hadi aç gözlüsün 150 tl yap. Akk'siz 1080p bişiler izliyim oyun indireyim desen 2 veya 3. Gün elimde kalıyor, internet. Beylikdüzü meydan 3 alışveriş merkezi var. 3g interneti ağacın tepesibe çıkarsam alabiliyorum. Bide kalkmışlar 4g internet getirecez diyolar. Tövbe est..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RushEpicsTR -- 29 Nisan 2015; 17:50:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airties 5650v3 için MTU denemelerine başladım, eğer bi sonuç alabilirsem mtu değerini paylaşıcam. Eğer daha önce bulmuş olan biri varsa mesaj atsın. boşa denemeyim o kadar sayıyı :)
  • Asus n12e var mı mtu ayarları. baktımda 500 ün aşağısı yapılmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    casual arkadaşım senin yorumunu destekleyen ve the_japan adlı arkadaşın görüşünü çürüten bir yorumda ben yazayım.

    Şu an istense Adil kullanım kotası tamamen kaldırılabilir. Gecenler de ülkenin İnternet hat kapasitesi açıklanmış. Kullanılan kapasite ise sahip olunun kapasitenin yarısına bile denk gelmiyor yani AKK kotası kaldırıldığında kimse açısından internet kullanımı sırasında bir sıkıntı yaşanmayacağı ve kimsenin hakkının çalınmayacağı kesin. Ama birileri sırf daha fazla para kazanmak ve interneti palı satmak için Adil Kullanım kotası denen gereksiz bir uygulamayı gerçekleştirmekte.

    Ben bu meselenin bir şekilde devlet eliyle yönetildiğini düşünüyorum her ne kadar özelleştirilmiş kurum olsa da istenmiyor abi insanların evinde masasının başında istediği an sadece anlaştığı aylık bedeli kuruş geçirmeden ödeyerek istediğine hızlı şekilde erişebilmesini birileri istemiyor siz henüz bu hıza hazır değilsiniz daha dün yürümeyi öğrendiniz ben artık hep koşucam diyosunuz noluyonuz ?

    Bizi tarlada çalışırken gülo'sunu görmek isteyen feyzo yerine koyuyolar "zaman dolmıştır gurban bakmak yasaktır" olay bu !

    "Maaşallah insanımız internete de ne güzel erişiyor artık , çağdaş medeniyet seviyesindeyiz ! " ama zaman (kota) dolduğu anda bilo (TurTleNET) elleriyle internetimizin önünü eliyle kapatıyor biz de güloyu (hayalimizdeki internet hızını) artık rüyalarımızda görüyoruz gelecek ay a kadar

    Mesele bu arkadaşlar kimse bana çıkıp "olurmu şu şöyleyken bu böyle olduğu için kem küm..." teknik yeterliliklerle ilgili açıklama yapmasın mesele budur =)
  • Yazdıklarında haklısın.
    Ev telefonundan sabit hat parasını, hiç konuşmadan alıyorlar ama, internete AKK koyuyorlar, alt yapını geliştir, yeterli hale getir, internet sadece bizim ülkemizde mi var, Avrupada da var ama bizimki gibi değil, adamlar alt yapısını yapmışlar, ve kullanıcılarına sunmuşlar.
    Bizimkiler ise, alt yapı yetersiz olunca ve para çıkar, masraf olur diye alt yapıya yeterince yatırım yapmıyorlar ve işin kolayına kaçıp, AKK uyguluyorlar.
  • hasgesci H kullanıcısına yanıt
    mesele altyapı değil. mesele toplu kullanımı engellemek.
  • 
Sayfa: önceki 314315316317318
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.