selam kardeşim ya bunaldım ve hatta şiştim bugün adsl faturası geldi toplam tutar 57,50 ytl açıklama ise;
aylık ücret : 21,80 kıst aylık ücret: 9,45 kullanım ücreti: 7,53 bağlantı ücreti: 4,32 kdv: 7,76 özel i.v. : 6,47 damga ver.: 0,33 TOPLAM :::::::) 57,66YTL bu benim ilk faturam ve 512Kbps , 3gb limitli aboneyim ve aktif oldugum tarih ise 19.01.2006 ha bu arada kotayı aşan kullanım miktarı 1001mb yazıyor. yani bu duruma göre ki ben asla aşmadım , kotayı adslkota.ttnet.net.tr adresinde ise şu an baktığımda ;
OCAK AYI DOWNLOAD MİKTARI::::::::) 2.338.761.888 .................................................................(2,178 GB) ŞUBAT AYI DOWNLOAD MİKTARI:::::::) 3.049.603.331 ...................................................................(2,84 GB) BÖYLE YAZIYOR.
sinirlenip 444 1 444'ü aradım karşıma çıkan bayan aşırı bilgisiz ama ilgi gösteren ama bir türlü çözüm üretemeyen bir yetkili idi bana " bilmemki her abonemiz ilk ay şaşırıyor , ocak ve şubat ayları toplu faturasıda olabilir " diyor.
bu arada tüm bunlar yetmezmiş gibi posta nın bana geliş tarihi bugün yani 27.02.2006 ve son ödeme tarihi ise AYNI yani 27.02.2006 ve daha neler neler ......kredi kartı ekstreleri 3 gün 4 gün geçmiş son ödeme tarihini neyse bunlar konu dışı ama ÇILDIRACAMMMMMMMM
haydaa, 20 günlük kısım hesaplanır sadece 20'sinde fatura kesilirse..
quote:
Orjinalden alıntı: Cenks
quote:
Orjinalden alıntı: serkansi
benim anlamadığım şu: şimdi 27.02.2006'ya kadar limitsiz kullanıyordum, son faturamı bugün 27.02.2006 tarihinde ödedim. yani bu ocak ayı kullanım bedeliydi aslında ve şubat ayında gelmişti.
şimdi limitliye geçtim, mart içinde nasıl faturam gelir, faturanın gelmesi için mart ayının bitmesi gerekmez mi, ki ne kadar kullandığım tespit edilsin.
bu durumda mart ayında da mı limitsiz yani 59 ytl ödeyecem?
anlaşılmıştır umarım
sana bikere martın 20 sinden sonra fatura gelcek.o fatura da martta kullandığın tarifenin parası olcak.
haydaa, 20 günlük kısım hesaplanır sadece 20'sinde fatura kesilirse..
quote:
Orjinalden alıntı: Cenks
quote:
Orjinalden alıntı: serkansi
benim anlamadığım şu: şimdi 27.02.2006'ya kadar limitsiz kullanıyordum, son faturamı bugün 27.02.2006 tarihinde ödedim. yani bu ocak ayı kullanım bedeliydi aslında ve şubat ayında gelmişti.
şimdi limitliye geçtim, mart içinde nasıl faturam gelir, faturanın gelmesi için mart ayının bitmesi gerekmez mi, ki ne kadar kullandığım tespit edilsin.
bu durumda mart ayında da mı limitsiz yani 59 ytl ödeyecem?
anlaşılmıştır umarım
sana bikere martın 20 sinden sonra fatura gelcek.o fatura da martta kullandığın tarifenin parası olcak.
ne alaka.sen burda sabit ücreti belli olan bişeyi ödüyosun.hee şunu belirtim de ben burda sallama bilgilerle konuşmuyorum bu topicte verdiğim cevaplar forum genelinde verdiklerimin çok küçük bir kısmı yane yeteri kadar tecribe de kazandım olay bundan ibaret kardeş yane.ayrıca fatura 20 sinde geliyo da son ödeme tarihi genelde 27,28 gibi tarihler.yane ayın sonunda ödüyosun parayı.ödediğin para zaten sabit ne zaman gelse olur aslında.ki dediğim gibi mesela şubat 28 gün çekiyor faturanın son ödemesi 27 şubattı.sen kafanı karıştırma.fatura sana 20 sinden sonra gelir ayın son ödeme tarihi de genelde ayın 2-3 günü içindedir ödersin.sende hiçbir sorun yok ondan rahat ol.martta gene ay sonuna doğru faturan gelir bi ücrette sorun olursa iletirsin o zaman bakarız
Telefon ve adsl faturaları banada ya son ödeme tarihinden 1-2 gün önce yada tarihi geçince geliyor nasıl iş anlamadım. İyice sapıttı bunlar.
ayın 20 sinden sonra 163 ü ara 2 ye bas adsl hizmet numaranı gir ordan öğrenirsin adsl numaranı telekoma ver onlar sana direk borcunu söler.illa faturanın gelmesine de gerek yok.ayın 22-23 gibi kesinleşiyo.
selam kardeşim ya bunaldım ve hatta şiştim bugün adsl faturası geldi toplam tutar 57,50 ytl açıklama ise;
aylık ücret : 21,80 kıst aylık ücret: 9,45 kullanım ücreti: 7,53 bağlantı ücreti: 4,32 kdv: 7,76 özel i.v. : 6,47 damga ver.: 0,33 TOPLAM :::::::) 57,66YTL bu benim ilk faturam ve 512Kbps , 3gb limitli aboneyim ve aktif oldugum tarih ise 19.01.2006 ha bu arada kotayı aşan kullanım miktarı 1001mb yazıyor. yani bu duruma göre ki ben asla aşmadım , kotayı adslkota.ttnet.net.tr adresinde ise şu an baktığımda ;
OCAK AYI DOWNLOAD MİKTARI::::::::) 2.338.761.888 .................................................................(2,178 GB) ŞUBAT AYI DOWNLOAD MİKTARI:::::::) 3.049.603.331 ...................................................................(2,84 GB) BÖYLE YAZIYOR.
sinirlenip 444 1 444'ü aradım karşıma çıkan bayan aşırı bilgisiz ama ilgi gösteren ama bir türlü çözüm üretemeyen bir yetkili idi bana " bilmemki her abonemiz ilk ay şaşırıyor , ocak ve şubat ayları toplu faturasıda olabilir " diyor.
bu arada tüm bunlar yetmezmiş gibi posta nın bana geliş tarihi bugün yani 27.02.2006 ve son ödeme tarihi ise AYNI yani 27.02.2006 ve daha neler neler ......kredi kartı ekstreleri 3 gün 4 gün geçmiş son ödeme tarihini neyse bunlar konu dışı ama ÇILDIRACAMMMMMMMM
19 ocakta kullanıma başlamışsın.farkındaysan ocakta bi 12 günlük kullanımın var.telekom bunu diğer aya ekliyerek yolluyo ilk faturana.bölece şubat sonu sana 1 ay 12 günlük bir fatura geliyor.
19 ocak-31 ocak =12 günlük ücretli kullanım 1-28 şubat=tam 1 ay kullanım.
1 ay 12 günlük bi fatura söz konusu=burdan zaten bi 41-42 ytl çıkar.
sonra sanıyorum sen bağlantı ücretini taksitlendirmişsin 6 ytl ordan.ocakta kota aşımı ise şu nedenden sanırım sen ocakta 12 gün içinde 2.178 gb kullanmışsın.verilen 3 gb kota 1 ay için.bunu göz önüne almışlar sanırım.12 günde 1.2 gb fln kullanman gerekirdi demek.demek ki onlarda böle hesaplamışlar ve sen ocakta 1 gb kotayı aşmış sayıldın.ocakta ki kota aşımı ise bir sonraki ay faturaya yansıcağından bu ay geldi.1 gb geçmiş sayılıyosan zaten 10 ytl de burdan.
41-42 ytl 1 ay 12 günlük kullanım için 6 ytl bağlantı ücretinin taksiti 10 ytl de 1 gb kota aşımı için
yaklaşık 57-58 ytl işte.
kıymetimi bilin bak adsl destek hattında ki kadının yapmadğı açıklamayı size ben yapıyorum
Arkadaşlar ben 256 sınırsız kullanıyorum ama aylık kullanımım bezen 3gb bazen 4 gb oluyor.Ben genelde oyun oynuyorum netten. 3gb kotalı 512'ye geçmeyi düşünüyorum. Bunu hangi tarihte yapmalıyım ve ne gibi sorunla karşılaşabilirim? Bu forumda genelde kotalıdan sınırsıza geçişteki problemler söylenmiş ben tam tersi bir geçiş yapıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar ben 256 sınırsız kullanıyorum ama aylık kullanımım bezen 3gb bazen 4 gb oluyor.Ben genelde oyun oynuyorum netten. 3gb kotalı 512'ye geçmeyi düşünüyorum. Bunu hangi tarihte yapmalıyım ve ne gibi sorunla karşılaşabilirim? Bu forumda genelde kotalıdan sınırsıza geçişteki problemler söylenmiş ben tam tersi bir geçiş yapıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
ayın bitimine 2-3 gün kala değiştirmen en yararlısı olur.çünkü hızın hemen değişiyo ama tarifen ay başıyla değişiyo.
aybubi, ben de aynı durumdaydım. cenks, sagol açıklaman için. şimdi anladım. yani ücret fiks ama kota aşımı durumunda bir sonraki ayda alınıyor bu ekstra ücret sanırım. peki bu tamamen ayın 1-30'u içerisindeki kullanım, öyle degil mi? eğer 20'sinden 20'sine falan gibi bir olay varsa keleğe geliriz, çünkü ben son bir iki gün kotaya bakıp ne kadar kalmışsa o kadar download yaparak 3 gb'ye tamamlamayı düşünüyorum, nasıl fikir sence ?
aybubi, ben de aynı durumdaydım. cenks, sagol açıklaman için. şimdi anladım. yani ücret fiks ama kota aşımı durumunda bir sonraki ayda alınıyor bu ekstra ücret sanırım. peki bu tamamen ayın 1-30'u içerisindeki kullanım, öyle degil mi? eğer 20'sinden 20'sine falan gibi bir olay varsa keleğe geliriz, çünkü ben son bir iki gün kotaya bakıp ne kadar kalmışsa o kadar download yaparak 3 gb'ye tamamlamayı düşünüyorum, nasıl fikir sence ?
kotan 3 gb ın altında mı 3 gb a tamamlıcan.yoksa şu 2 gün için mi 3 gb diyosun.bence şurda son gün zaten pek download yapmadan ayı tamamla.ondan sonra yarından itibaren yeni tarifene göre rahatça kullanırsın.
@Sanctus Diavolos ama güzel oldu enazından herşey toplu oldu mesajlar nerde diye ayrıca bi takip etmek zorunda kalmadım sen geçen ay sonu mu geçmiştin dimi sınırsıza noldu şubat faturan?