'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 35531 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
Bunları biliyordum ama bilmediğim bir mahallede yolumu bulmanın, ağır ağır giderken(kemerim takılı, teyp bile açık değil) resmen şahinci muamelesi yaptı.
İyi yapmış.
symbol dizel vardı altımda. 2.vites usul usul sürüyordum. Ne yanlıyordum. Ne de teybi açıp son ses dinliyordum. Teyp kapalı idi. Tek amacım yolumu bulmak idi. Ne yolda geçen kıza korna çaldım ne de laf attım.
Benim orada bahsettiğim apaçi, faça olayı. Orijinal ve düzgün kullanana lafım yok hatta başımın üstünde yeri var. Bir arkadaşımın şahini var ama teyp dışında araç orijinal. gayet düzgün sürüyor. ona şahinci demem. Geneli böyle olduğu için bu tabiri kullanmııştım yanlış anlaşıldım...
zaten o dediklerini yapsan bişey demezdi dostum, sesi çıkmayan efendi olana yetiyor güçleri, efendi efendi eylem yapanı coplarlar, sağı solu yıkana yakana molotof atana dokunamazlar, yemez...
kaybedecek bişeyi olmayanları, canları beş para etmeyenleri gözleri yemiyor... daha önce de defalarca tartışması oldu forumda
CPU: Intel® Core™ i5-430m 2.26 ~ 2.53 Ghz (Turbo Boost) | RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz | HDD: Toshiba 500 GB 5400 rpm | Acer Nplify™802.11b/g/n | ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GDDR3 1 GB Ekran kartı DirectX® 11 | High Frequency Enhancer True 5.1 surround ses çıkışı | Bluetooth® 2.1+EDR | 4 USB 2.0, 1 HDMI™ | 15.6" HD 1366 x 768, 16:9 yüksek parlaklık (220-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, 8 ms HD tepki süresi | Windows 7 Home Premium TR 64 Bit
Suskunluğum asaletimdendir! Her lafa verilecek bir cevabım vardır aslında... Ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye!
Arkadaşlar ben 19 yaşında bi kardeşinizim.İmzamdaki araçlarla polise/yunusa selektör yaptığımda oldu müziği fazla açtığımda.Ama şuana kadar hiç saygısızlıklarını görmedim.Galiba adamına göre muamele yapıyolar ezebileceği adamı az çok tanır bunlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9000 rpm -- 22 Nisan 2012; 15:27:54 >
genelde çok hırçınlar ama birçok karşılaşmamızdan ben galip çıktım yunuslarla sıkısık trafıkten sıyrılmak ıcın onuma 4 defa kırdı motoru 2 ekıp 4 de de izin vermedın geçmelerıne en sonunda arkada oturan abi bir müsade edermisin geçelım dedi tabi buyrun geçin dedim ( hırçınlık yapamamalarının sebebı babamı tanıyor olmalarıydı emnıyetten emeklıydı plaka tanıdık)
kapımın onunde 4 yunus park ederken durdurdu ama muamele resmen hırsız muamelesı yapıyor artıst artıst 5 dk lık muhabbetten sonra (emnıyet muduruyle konusturdum kusura bakmayın rahatsız etmedık umarım deyıp uzaklastırdılar tabı sıkayetenız olursa hemen arayın 2 dk da kapınızın onundeyız v.b cumleler kullanıp )
siz siz olun arayacak bir emnıyet müdürü yoksa çok yakınen tanıdıgınız asla gider yapmayın zararlı cıkarsınız birçok kez tanık oldum trafikte
ilçeden ilçeye de polisin tutumu çok farklı malesef ...
nasıl zararlı çıkacağım ? ateş olsa cürmü kadar yer yakarlar haklıysam sonuna kadar uğraşırım üzerine çakma br kırmızı mont giyip altına motor almakla adam olunmaz onlar bizi korumak için varlar vatandaşa artistlik için değil emniyet müdürü vs. tanıdığım yok ama haksız bi yere bana yunus bağırır yada azarlarsa aynı şekilde karşılığını veririm.
Tüm yunusları aynı kefeye koymanız da yanlış. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyiyor...
Tamam, çok cahilleri de var aşırı sinirli olanları da. Ama siz sadece tavrınız ve konuşmanızla karşınızdaki memuru nizama sokabilirsiniz. Yada tartışma başlatıp kavgada çıkartabilirsiniz, size kalmış...
Bilenleriniz vardır ama yinede birkaç altın kural söyleyeyim:
1-Asla polis memuruna yaşı ne olursa olsun "Abi" demeyin, aksi takdirde kardeşi muamelesi görürsünüz. 2-Asla artist ağzıyla konuşmayın, gereksiz artistlik yapmayın (kavga bile çıkar ya dayak yersiniz yada döversiniz ama sonuç yinede sizin için iyi olmaz) 3-Hatanız varsa kabul edin, cezadan korkup yılışmayın... 4-Konuşurken tamamen ciddi olun ve direkt gözlerine bakın.
Ozaman karşınızdaki memur kendisine çeki düzen verir. Memura size karşı saygılı davranmak zorunda olduğunu tavrınızla hatırlatın... Ne siz saygısız davranın nede kendinize saygısız davranılmasına müsade edin... "Kenara çeeeek!!!" diye başlayan diyaloğu "iyi günler beyefendi" diye sonlandırtırsınız.
Bence biraz kişisel tavırlara bakmakta fayda var yani..
Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4412 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) İşletim Sistemi
valla beni bugün cevirdiler ankara/ küçükesatın başında diyolog şöyle polis:evraklarınızı alabilir miyim ben:tabi buyrun polis:camı biraz kaldırır mısınız. ... polis:camda film mi var? ben:evet yaptırdım. polis:yasak ama cezası var. ben: biliyorum komserim gitti geldi evrakları kontrol etti falan. polis:bu seferlik yazmadım hiç itiraz falan etmedin güle güle ben: saolun komserim iyi günler. dedim geçtim bütün polisler kötü niyetli değil yani
yani ben orda komserim çok ince film zaten ne zararı var yapmayın falan desem yazıcaktı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smurats -- 22 Nisan 2012; 18:58:26 >
ben de çok aşırı dar bir sokakta ilerliyordum sağım solum duvar tek arabalık yol , sonra arkamdan iki yunus geldi geçmeye çalıştılar aradan sığamadılar ilerde durdurdular suçlu ben oldum ( hem de yavaş da gitmiyordum)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan. -- 22 Nisan 2012; 19:13:17 >
Polis hakkinda olumsuz konusan insanlarin hepsi art niyetli insanlar. Tek dertleri hayali devrimlerini gerceklestirmek .
Sevgiline laf atar içlerinden biri, anlarsın niye böyle düşünüldüğünü.. Bnmde tanıdık var yunus işini düzgün yapan, ama içlerinden olmaması gereken tiplerde çıkıyor tabiki. Sonuçta zor bir sınav veya mülakat isteyen birsey deil.
Terör destekçilerinden şamarı yiyip oturuyosunuz, şekliniz bana mı lan? derdim ben olsam
mesleğinin verdiği yetkileri kötüye kullanan birkaç kişi ile tüm polis teşkilatını bir tutamazsınız bu ayıp ve haksızlık olur.. onlar bu ülkede karışıklık olmasın sorun olmasın diye bütün birimleri ellerinden geleni yapmaya çalışıyor en azından çoğu.. polis teşkilatı son zamanlarda aklınıza bile gelmeyecek operasyonlar yaptılar bumu teşekkürünüz? biriside ben onlara hakkımı helal etmeyeceğim demiş yazık.. hemen gaza gelmişsiniz anlaşılan.. şu ülkede polis olmasaydı,hergün trafikte ufak bir tartışmadan dalayı ölüm olayları olurdu.. daha dün 6 özel harekatçı polisimiz şehit oldu kimin için? biriside yukarıdaki yorumu yapmış.. doğru polis o şamarı yiyor o şerefsizlerden ama hepsi toplumun huzuru için.. gerçekten çok yazık.. her meslekte çürük elma vardır.öğretmeninden tut doktoruna kadar.. sonuçta hepimiz insanız ve nefis taşıyoruz..cahil insan heryerde vardır ayrıca her 300 puan alan polis olamıyor önce tam öğrenin sonra konuşun.. ama yetkisini kötüye kullanan memur mutlaka cezasını almalı çünkü diğer meslektaşlarının hakkına giriyor.. iyi akşamlar..
Yunusları gördüğünüz zaman kafa yapısı ve mantalite seviyesi itibarıyla "üniversiteyi kazanamamış defalarca girseler de kazanamayan bi baltaya ""ancak"" sap olabilmenin verdiği ezikliği taşıyan genç ve heyecanlı insanlar olarak" bilin. Ve ona göre davranın. Genç bi baltaya sap olamamış apaçiler.
Üzerinizde takım elbise yada albenisi olan bi araba vs varsa sıkıntı olmaz bunların karşısında. Şunu da unutmayın "yaka numarasını" talep etme hakkınız var. Yazılı dilekçe birçok şeyi halleder. Birçok tanıdığım polis ve lise mezunu olupda girenlerin büyük çoğunluğu bu şekilde. istisnalar kaideyi tabi ki bozmaz..
Polis hakkinda olumsuz konusan insanlarin hepsi art niyetli insanlar. Tek dertleri hayali devrimlerini gerceklestirmek .
quote:
22 Nisan 2012 - 03:14
Beyaz eşyacıya dükkanında polis dayağı
Diyarbakır'da beyaz eşya ticareti yapan Hasan İzgi, ücretsiz ısıtıcı almak isteyen polisler tarafından işyerinde dövüldüğünü öne sürerek, suç duyurusunda bulundu. Polisle işadamı arasındaki arbede işyerinin güvenlik kameralarına yansırken İzgi, "Hem dövüldüm, hem de yüzüme biber gazı sıkıldı" dedi.
Hasan İzgi, polislerin 3 ay önce gelip Çarşı Polis Merkezi'nde kullanılmak üzere 2 ısıtıcı istediklerini, "Ücretsiz veremem" demesi üzerine de "Seninle görüşeceğiz" diyerek ayrıldıklarını ileri sürdü. Bir ay önce yine gelen polislerin, tartışma çıkartıp takviye ekip istediklerini ileri süren Hasan İzgi, "Tartışma sırasında hakaret edip babamı ittiler, müdahale edince de beni dövdüler, yüzüme biber gazı sıktılar" dedi.
Olanların, işyerinin güvenlik kamerasına da yansıdığını kaydeden Hasan İzgi, "Kafamın üstüne çıkıp iki ayakla vurdular. Biri de sırtıma çıkıp dövdü. Kameranın olmadığı yere götürüp bunu yaptılar" dedi. Polis merkezine götürüldükten sonra da dayak yediğini iddia eden İzgi, "Olay karakolun içine oldu. Burnuma darbeyi karakolda yedim. Bir işadamı olarak Sayın Başbakanımdan bu olayı görmesini rica ediyorum. Filistin'de nasıl her gün dayak yiyorsa, bende geceleri yediğim darbelerden dolayı yatamıyorum" diye konuştu.
Suçlanan polislerin de ifadelerinde, Hasan İzgi'nin kendilerine mukavemette bulunduğu için müdahalede bulunduklarını ve etkisiz hale getirmek zorunda kaldıklarını söylediği ifade edildi.
Devrdimci beyaz esyaci ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 23 Nisan 2012; 5:00:08 >
jandarma, verilen emri yapar, emri nasıl yapacağıda emredilir, kafasına göre haraket etmez, insan unsuru emri verendedir, yorum yapamaz, işte askerin üstünlüğü burdadır, disiplinindedir,
Yunusları gördüğünüz zaman kafa yapısı ve mantalite seviyesi itibarıyla "üniversiteyi kazanamamış defalarca girseler de kazanamayan bi baltaya ""ancak"" sap olabilmenin verdiği ezikliği taşıyan genç ve heyecanlı insanlar olarak" bilin. Ve ona göre davranın. Genç bi baltaya sap olamamış apaçiler.
Üzerinizde takım elbise yada albenisi olan bi araba vs varsa sıkıntı olmaz bunların karşısında. Şunu da unutmayın "yaka numarasını" talep etme hakkınız var. Yazılı dilekçe birçok şeyi halleder. Birçok tanıdığım polis ve lise mezunu olupda girenlerin büyük çoğunluğu bu şekilde. istisnalar kaideyi tabi ki bozmaz..
+1905 duygularıma tercüman olmuşsun.
Düğünüm bitti, gelin arabasıyla avrupa yakasından anadoluya geçiyoduk, tam boğaz köprüsünde ters bir yöne girdik ve o ters yön bizi tekrardan avrupa yakasına yönlendiriyordu. Bizde durup geri geri gitmeye çalıştık tabi ne yapalım. Tam o sırada yanımızdan bir yunus geçiyodu, napıyosun sen dedi aracı kullanan arkadaşıma , yanlış girdik dedi bizimkisi, yunusta olmaz dedi ama bi anda arkada ben ve eşimi gördü gelinlik , damatlıkla, bi anda gülümsedi ve beniğ takip edin dedi..
Boğaz köprüsünün altında sağdece polislerin kullandıgı bi dar yol var, köprünün altından geçiriyor ve yolun diger tarafına alıyor yol sizi, ordan bizi geçirdi. Hatta tam o tek şeritlik daracık yolda , karşıdan başka polis aracı geliyordu ve onlara korna çaldı, durdurdu onları ve bizi geçirdi. Çok sevindik, şaşırdık ve hayatım boyunca bir daha kullanmamın mumkun olmadıgı bir yoldan , yunus sayesinde geçmiş oldum..
Ben o yorgun halimle, çünkü düğün çıkışı , evliler bilirler yorgunluktan ölüyo insan, tekrar bizi bogaz trafigine sokturmadan ordan geçirdigi için, kaç kere Allah razı olsun dedim o adama..
Evet yunuslar genç ve heycanlı, kimisi de artis ama münferit olaylar , tüm bi cemiyeti etkilememeli...
Hocam ona bakarsan senin yaşadığın olay da münferit..Ben İstanbul'u bilmeyen biri olsam ve senin gibi yanlış yola girsem beni durdurup "napıyosun sen" dedikten sonra o yoldan geçirmek yerine bir güzel fırça atardı herhalde..İyileri de var mutlaka ki ve polis bu halkın gözbebeği olmalı ama maalesef çoğu yunus ekibi ve birçok asayiş ekibi ön yargılı yaklaşıyor,üslupları kaba ve laftan anlamıyorlar..Sana iki olay anlatayım ;
Bir akşam mesaiye kaldım ve gece 12 gibi işten çıktım,takım elbiseliyim..Servis beni ana cadde üzerinde indirdi,oradan 800-900 mt. yürüyorum eve ara sokaktan..Tam eve yaklaşmışken ara yoldan bir ekip aracı çıktı,önümden geçti ama beni görünce hemen durup geri geri geldi ve 3 polis hışımla indiler,araca yaslayıp arama yaptılar ve "nereden geliyorsun..nereye gidiyorsun" falan sordular..Tamam işleri bu sorsunlar da adam gibi sorsunlar ite kaka araca yaslayıp arama yapmak nedir,işten geliyorum deyince bir tanesi iyice cozuttu "ne işi lan bu saatte" diye..Ceketimin içinde boynumda banka kimliğim vardı allahtan,onu görünce sustular..
Diğer olay da buna benzer ; bir gece halı saha maçından çıktım (01-02 maçıydı) sonra arkadaşlarla bir şeyler yedik sohbet ettik derken saat 03.30 gibi yola çıktım,Maltepe sahil yolundan eve gidiyorum (Tuzla istikametine) yolda çevirme yapıyorlardı (yanlış hatırlamıyorsam Dragos civarıydı) bende fenerlerini,tepe lambalarını görünce yavaşlayıp farları kapatıp iç tavan ışığını yaktım sağa yanaştım..Üzerimde forma altımda da eşofman vardı ve bana aynen şunu söyledi ilk cümle olarak "kağıtlarını ver !" Kaba saba bir emir tonunda söyledi,araçtan indirildim,üzerim didik arandı,arabayı da aradılar..Sonra dikizde asılı banka kimlik kartımı görünce muamele değişti,sen deyip emir veren polis "buyrun beyefendi evraklarınız" deyip birde "maçınız kaç kaç bitti" diye alay eder gibi soru sordu aklınca muhabbet edecek,sonra da konuyu kredi kartlarına getirip "ben şimdi kart almak istesem ne yapmam lazım" diye pişkin pişkin gülmeye başladı..
İki olayda da işyerime ait kimliğim beni kurtardı yoksa muhtemelen mukavemet ederdim ve karakolluk olurduk..Resmi kıyafet,ekip otosu,tabanca ve polis ünvanı değil "adam olabilmek" önemli..Tatile giderken nice trafik ekipleri çevirdi hatta hızdan ceza yedim ama ne tartışma çıktı,ne kaba saba davrandılar ne de hitap ettiler hepsi efendi gibi işini yaptı bende kabahatimi bildiğimden ses etmedim (edemezdim de) hatta ayrılırken "ileride şurada ve şurada yine ekip var dikkat edin ceza yemeyin" diye uyarmayı da ihmal etmedi sağolsun..Mesele "adam olmak"
Eğer yüksek yerlerde bir emniyet mensubu tanıdığınız olsaydı o an telefon edip o yunusun altına ettirirdiniz oracıkta.
Neden ederdi?
Çünkü yaptığı şeyin yanlış olduğunu, hiçbir kanun çerçevesine dayanmadığını kendiside çok çok iyi biliyor.
Eğer yaptığı doğru olsaydı kimi arıyorsan ara ben kanunu uyguluyorum diyebilme hakkına sahip olurdu.
Bu gibi bir durumda lütfen hangi polis olursa olsun polis araç ya da motorsikletinin plakasını veya araç numarasını alıp emniyete usulsüzlük olarak şikayet ediniz / edelim.
Her sektörde işini düzgün yapmayan insan vardır önemli olan bu insanları yola getirmek gelmiyorlarsa da kapıyı göstermektir.
Doğuda halka şirin gözükmek için evlerine kadar ziyaret edip,kafalarına yağmur gibi taş yağdıran çocuklara şeker,çikolata,top dağıtan kendisine atılan tokata karşılık veremeyen polis nasıl oluyorsa Ankara'yı geçince aslan oluyor ilginç
Sicil no'nu ver bana çabuk diye bağıracak kadar korkakmısınız? Sicil no'sunu istemek bu kadarmı zor? O adam polis, isterse sizi 1 gün nezarette tutar, ama sizde VATANDAŞSINIZ VATANDAŞ! Açarsınız davayı, adamın ne yunusluğu kalır ne istanbul polisliği!
Son zamanlarda polislerden nefret etmeye basladim. Bir olay olur ararsin 2 saat sonra gelirler. Garibanlara artistlik yaparlar, zengin adamlarin karsisinda iki buklum olurlar. Geceleri devriye atmasi gerekirken arabayi kenara ceker uyurlar. Guvenligimizi bu sekildemi saglamaya calisiyorlar. Yazik....
Edit: bir polisten sikayetci olmak istersek ne yapmamiz, nerelere gitmemiz gerekiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bbai -- 23 Nisan 2012; 18:00:45 >
Beylik vermişler önce anasını kesmiş diye bir deyiş vardır.He ,bu zatlara beylik yok ancak kendilerini master of universe zannediyorlar.Yazıkki görmemişliğin,kompleksin önde gideni içlerinde bu şahısların.İki kelam etseniz ne kadar donanımsız olduklarını anlarsınız,zamanıma yazık dersiniz.O motorsiklete bindiklerindede tam şahtılar ,şahbaz oluyorlar.
Sonuç ,3. dünya ülkesiyiz.Balık baştan kokuyor.Geçmiş olsun.
Tek bir insanla , tüm bir grubu suçlamayı çok iyi biliyoruz..
Düğünüm bitti, gelin arabasıyla avrupa yakasından anadoluya geçiyoduk, tam boğaz köprüsünde ters bir yöne girdik ve o ters yön bizi tekrardan avrupa yakasına yönlendiriyordu. Bizde durup geri geri gitmeye çalıştık tabi ne yapalım. Tam o sırada yanımızdan bir yunus geçiyodu, napıyosun sen dedi aracı kullanan arkadaşıma , yanlış girdik dedi bizimkisi, yunusta olmaz dedi ama bi anda arkada ben ve eşimi gördü gelinlik , damatlıkla, bi anda gülümsedi ve beniğ takip edin dedi..
Boğaz köprüsünün altında sağdece polislerin kullandıgı bi dar yol var, köprünün altından geçiriyor ve yolun diger tarafına alıyor yol sizi, ordan bizi geçirdi. Hatta tam o tek şeritlik daracık yolda , karşıdan başka polis aracı geliyordu ve onlara korna çaldı, durdurdu onları ve bizi geçirdi. Çok sevindik, şaşırdık ve hayatım boyunca bir daha kullanmamın mumkun olmadıgı bir yoldan , yunus sayesinde geçmiş oldum..
Ben o yorgun halimle, çünkü düğün çıkışı , evliler bilirler yorgunluktan ölüyo insan, tekrar bizi bogaz trafigine sokturmadan ordan geçirdigi için, kaç kere Allah razı olsun dedim o adama..
Evet yunuslar genç ve heycanlı, kimisi de artis ama münferit olaylar , tüm bi cemiyeti etkilememeli...
inşallah bizde öyleleriyle muhattap oluruz çünkü bi kere azar işitsen veya küfür yesen durduk yere iyimserlik çok kolay olmaz bence o yunusun yerinde şansına başka yunus olsa sana orda eşinin yanında küfür etse aşağılasa sonra ceza yazıp uğraştırsa seni o günden sonra cemiyet memiyet tanımayabilirsiniz
keşke herkes sadece işini yapsa dünya günlük güneşlik olurdu hakikaten
Emin ol hiç bir polis, yolda geri geri gidiyosun diye veya ters yöne girdin diye, bağarıp , çağarıp küfretmez, bana yaptıgı gibi yardım da etmeyebilir, belki cezasını yazar, uyarır geçer... Senin bu dediğini , bizim vatandaşımız yapıyor .
Aslında hiç kendimizi görmüyoruz, mesela biri bu başlıgı açan arkadaş gibi yol vermese, önümüze kırsa bizde bagarıp cagarıyoruz, sövüyoruz hatta, el kol haraketi yapıyoruz, veya biri ters yönde gelse, hemen el kol haraketleri, bagarıp cagarmalar, yani ben günde onlar kez bunları görüyorum..
Kimse kimseye yol vermiyo, yol verilmeyen de yol vermeyene el kol haraketi bagarma sövme vs. Ha bu olaylar genelde aracın içinde bireysel yaşanıyor, o adam polis oldugu için , arkadasın da camı açık oldugu için ordan sölemiş, eger uzaktan el kol haraketi yapan bi vatandaş olsaydı, camları kapalı ana avrat sövüyor da olsaydı, gelip burda başlık açacakmıydı ??
Tabiki hayır , neden ? çünkü zaten sürekli yollarda birbirimize bağarıp, çağarıp küfürler savuruyoruz, sürekli ama.. Buna alışmışız, ama bir polis bunu yapınca , hem alışılmamış birsey oldugu için , hemde genel olarak bizim vatandasımızda polise bir düşmanlık oldugu için bu mevzu yapılıyor.
Hiç dönüp bi aynaya bakmıyoruz, biz hem en saygılı en iyi en mükemmel , trafikte bir melek, evde bir melek , iş yerinde bir melek, devlete vergisini verirken bir melek, ama bizim haricimizde , polis kelek , vatandaş kelek, hükümet kelek, asker kelek, medya kelek, dünya komple kelek... bi biz iyi değiliz veya biz aslında o kadar iyi degiliz, bırakın insanları suçlamayı da , biraz dönun kendinize bakın, vatandaşa bakın..
Çok basit bir örnek, boğaz köprüleri yapıldıktan sonra gişeler köprünün maliyeti çıksın diye konulmuştu. Sonradan kalıcı oldu. OGS'nin maliyetinin çok düşük olduğuna inanıyorum. Sosyal devlet istese 10 TL veya çok daha düşük fiyata OGS'yi dağıtabilir tüm sürücülere ve isteyen 5 TL isteyen 50 TL yükler, yani alt limit yükleme zorunluluğunuda kaldırabilir. Ama bizim siyasilerimiz kendilerine %43 zam yapıyorlar. PKK ile görüşmediklerini söylüyolar. Bizlere Ferrari yerine Fiat binsin diyorlar, kendileri Audi marka araçlara biniyorlar. İstanbul Kültür başkenti kapmsamında 1 kuruş akaryakıta zam yapıldı, 2011 yılı bitti yani istanbul kültür başkenti olmaktan çıktı hala 1 kuruş zamı geri almadılar. İktidardan sonra muhalefet doğuda miting yapıp genel af sözü vermişti seçimlerden önce. Benim hükümütinden muhalefetine kadar hiç bir siyasiye güvenim yok. Verilebilecek daha pek çok örnek var. 17 ağustos depreminden sonra deprem vergisi eklenmişti, bu vergide kalıcı oldu, başbakan deprem vergisi adı altında bir vergi olmadığını açıkladı.
Yukarıdaki sözleri hükümet kelek lafına istinaden söyledim. diğer kelek türleri içinde ayrı ayrı söylenecek çok şey var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 23 Nisan 2012; 22:06:08 >
Üstüne üniforma, altına araç, beline silâh verilince bir haller oluyor bunlara, üstelememek lazım ama o hakaret fazla. Orda kimliğini isteyip, sicilini alacaktın, iç işlerine ihbar edecektin.
Bugün işe başlayan 20 yaşındaki polis 2500 lira para alıyor ve her ocak-temmuzda ek ödeme veriliyor. Üstüne sınırsız adam dövme, gaz sıkma, göz altına alma yetkisi de eklenince gelipte sana bağırması gayet normal. Burası polis devleti ne de olsa.
Ters yoldan girerler,, ray ban ları vardır,, artisttirler,, aniden önüne kırarlar,, bi aracın içinde bayan görmesinler artist artist slalom yaparlar,, kırmızı ışıkta geçerler bide sana hareket yaparlar,, yanından geçerken tip tip bakarlar,, YUNUSTUR ONLAR...
Hocam ona bakarsan senin yaşadığın olay da münferit..Ben İstanbul'u bilmeyen biri olsam ve senin gibi yanlış yola girsem beni durdurup "napıyosun sen" dedikten sonra o yoldan geçirmek yerine bir güzel fırça atardı herhalde..İyileri de var mutlaka ki ve polis bu halkın gözbebeği olmalı ama maalesef çoğu yunus ekibi ve birçok asayiş ekibi ön yargılı yaklaşıyor,üslupları kaba ve laftan anlamıyorlar..Sana iki olay anlatayım ;
Bir akşam mesaiye kaldım ve gece 12 gibi işten çıktım,takım elbiseliyim..Servis beni ana cadde üzerinde indirdi,oradan 800-900 mt. yürüyorum eve ara sokaktan..Tam eve yaklaşmışken ara yoldan bir ekip aracı çıktı,önümden geçti ama beni görünce hemen durup geri geri geldi ve 3 polis hışımla indiler,araca yaslayıp arama yaptılar ve "nereden geliyorsun..nereye gidiyorsun" falan sordular..Tamam işleri bu sorsunlar da adam gibi sorsunlar ite kaka araca yaslayıp arama yapmak nedir,işten geliyorum deyince bir tanesi iyice cozuttu "ne işi lan bu saatte" diye..Ceketimin içinde boynumda banka kimliğim vardı allahtan,onu görünce sustular..
Diğer olay da buna benzer ; bir gece halı saha maçından çıktım (01-02 maçıydı) sonra arkadaşlarla bir şeyler yedik sohbet ettik derken saat 03.30 gibi yola çıktım,Maltepe sahil yolundan eve gidiyorum (Tuzla istikametine) yolda çevirme yapıyorlardı (yanlış hatırlamıyorsam Dragos civarıydı) bende fenerlerini,tepe lambalarını görünce yavaşlayıp farları kapatıp iç tavan ışığını yaktım sağa yanaştım..Üzerimde forma altımda da eşofman vardı ve bana aynen şunu söyledi ilk cümle olarak "kağıtlarını ver !" Kaba saba bir emir tonunda söyledi,araçtan indirildim,üzerim didik arandı,arabayı da aradılar..Sonra dikizde asılı banka kimlik kartımı görünce muamele değişti,sen deyip emir veren polis "buyrun beyefendi evraklarınız" deyip birde "maçınız kaç kaç bitti" diye alay eder gibi soru sordu aklınca muhabbet edecek,sonra da konuyu kredi kartlarına getirip "ben şimdi kart almak istesem ne yapmam lazım" diye pişkin pişkin gülmeye başladı..
İki olayda da işyerime ait kimliğim beni kurtardı yoksa muhtemelen mukavemet ederdim ve karakolluk olurduk..Resmi kıyafet,ekip otosu,tabanca ve polis ünvanı değil "adam olabilmek" önemli..Tatile giderken nice trafik ekipleri çevirdi hatta hızdan ceza yedim ama ne tartışma çıktı,ne kaba saba davrandılar ne de hitap ettiler hepsi efendi gibi işini yaptı bende kabahatimi bildiğimden ses etmedim (edemezdim de) hatta ayrılırken "ileride şurada ve şurada yine ekip var dikkat edin ceza yemeyin" diye uyarmayı da ihmal etmedi sağolsun..Mesele "adam olmak"
Bende onu söyluyorum işte, münferid olaylardan 2 örnek daha vermişsin ama tatile giderkenki örneklerde çok , yani kısacası toplumun aynası olan bu adamlar, toplumda ne kadar iyi varsa o oranda iyiler, ne daha fazla ne daha az..
Bende onu söyluyorum işte, münferid olaylardan 2 örnek daha vermişsin ama tatile giderkenki örneklerde çok , yani kısacası toplumun aynası olan bu adamlar, toplumda ne kadar iyi varsa o oranda iyiler, ne daha fazla ne daha az..
İyi de ben toplumun kötü yanından biri değilim ki neden kötü muameleyi hak edeyim Adam bir başka kötüye kızdığı,bozulduğu için bana çatıyorsa orada da sorun var demektir..Ben efendiysem poliste efendi olacak bana karşı çünkü polis benim için-bizim için var ve ödediğim vergiyle onun maaşını ben sağlıyorum,biz sağlıyoruz..Ha kurala uymayana,edepsiz olana,lafını sözünü bilmeyene ya da her neyse işte biraz sert çıksın,sindirsin ama ben hırsız değilim,namussuz değilim,zorluk çıkarmamışım sen kalk kahve ağzıyla konuş sonra karşındakinin öyle biri olmadığını anlayınca çark et..Bu tarz davranan bir kısım polis toplumun aynası değil daha sıkı eğitim alması gereken,belinde silahı göğsünde rozeti görünce kendini kaybedip kabadayılık taslamayı görev sayan itici birer kamu görevlisi benim gözümde..
bazen trafikte çevirmeye denk geliyorum vatandaşa yaklaşım tarzı hal ve hareketleri hiç iyi değil bazen de jandarma trafik ekiplerinin çevirmesine denk geliyorum adamlardaki disipline yaklaşım tarzlarına hayran kalıyorum son derece saygılılar en ufak kusur yok eğitim farkı açıkça ortada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerauto -- 23 Nisan 2012; 22:06:22 >
mesleği olmayan iş bulamayan polisliğe kabul edilince böyle oluyor.
Neden?
Çünkü askerlik/polislik hiç de bazılarının üfürdüğü gibi kolay ve zevkli bir meslek değil.(Hatta bunlar meslek de değil, hayattır.) Kimse o okullara gitmiyor, çocuğunu da göndermiyor; sonra çıkıp karalamaya çalışıyor. Ayıp, ayıp...
Askere gidince gün gün şafak sayarlar, sonra da bu insanlara itfira atarlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipmail123 -- 23 Nisan 2012; 22:37:19 >
valla beni bugün cevirdiler ankara/ küçükesatın başında diyolog şöyle polis:evraklarınızı alabilir miyim ben:tabi buyrun polis:camı biraz kaldırır mısınız. ... polis:camda film mi var? ben:evet yaptırdım. polis:yasak ama cezası var. ben: biliyorum komserim gitti geldi evrakları kontrol etti falan. polis:bu seferlik yazmadım hiç itiraz falan etmedin güle güle ben: saolun komserim iyi günler. dedim geçtim bütün polisler kötü niyetli değil yani
yani ben orda komserim çok ince film zaten ne zararı var yapmayın falan desem yazıcaktı
Polis memuruna komiserim diye hitap etmişin, tabi ceza yazmaz adamın egosunu yükseltmişin
Beylik vermişler önce anasını kesmiş diye bir deyiş vardır.He ,bu zatlara beylik yok ancak kendilerini master of universe zannediyorlar.Yazıkki görmemişliğin,kompleksin önde gideni içlerinde bu şahısların.İki kelam etseniz ne kadar donanımsız olduklarını anlarsınız,zamanıma yazık dersiniz.O motorsiklete bindiklerindede tam şahtılar ,şahbaz oluyorlar.
Sonuç ,3. dünya ülkesiyiz.Balık baştan kokuyor.Geçmiş olsun.
Ne üçüncü dünyası allah aşkına, hayatında 3. dünya ülkesi gördün mü de konuşuyorsun?
bu dünya haritasını sizmi boyadınız acaba? yoksa bizi büyük bir devlet oldugumuza inandırmak ve kullanmak için gercekten büyük bir devletmi hazırlayıp bize sundu acaba?
peki siz bizim first class bir ülke oldugumuza inanıyormusunuz?
bunların bir çoğu üniversiteden yeni mezun olup iş bulamayan genç arkadaşlar. ve o zamana kadar hiç bir baltaya sap olamamışlar hep ezik yetişmişler. ellerine bir güç geçince ezmeye kalkıyorlar insanları.
Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4412 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) İşletim Sistemi
En çok sinir olduğum şey pkk yandaşlarına böyle davranmıyorlar yemiyo çünki!! ama iş bize gelince kimlik soruyor yok abi tc no ezbere biliyorum yaşım gereği taşımıyorum diyorum yok öyle şamarı at
bunların bir çoğu üniversiteden yeni mezun olup iş bulamayan genç arkadaşlar. ve o zamana kadar hiç bir baltaya sap olamamışlar hep ezik yetişmişler. ellerine bir güç geçince ezmeye kalkıyorlar insanları.
Aslında istedikleri kriterde bu zaten maalesef ...
Bende dün akşam mahmutbey gişelerinde tır ogsde durmuş bekliyordu bizde ogsden geçmek için bekliyoruz sonra geri vitese taktı kgsye geçmek için arkamızdada araç var ne çıkabiliyoruz kornaya uzun süre bastık ki allahtan aramızda biraz mesafe vardı neyse durdu hemen biz geçtik tabi ogsye girmek için sağdan hemen geçicektik onun önüne bu sefer yine geri geri geldi yine tekrar bir araca çarpıcaktı biz durdurmak için yanına iyice sokulduk korna çaldık ama kamyonun kör noktasına girdik bizi görmedi tabiki sol çamurluğu götürdü hemen birkaç fotoğraf çektik ,sonra kenara çektik tutanakta tutmadığım için daha önce ben gişelerdeki polislere el yaptım neyse bir tanesi geldi aheste aheste olayı anlatmaya çalışıyorum işte tır şöförü suçlu zaten kendiside kabul ediyor dedim abuk subuk ses tonunu yükselterek bana cevap vermeye başladı, ama inanmazsınız ben o kadar alkol kokan bir insan görmedim . Açık alanda konuşuyoruz birde 4 kişiyiz herkes farketti zaten sonra dedik acaba tır şöföründen mi geliyor ama tutanak tutarken birlikte ondan gelmediğini anladık. Tabiki işini düzgün yapan insanlarda vardır ama bu ülkede en son güveneceğim kurumdur...
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Aslında istedikleri kriterde bu zaten maalesef ...
Bende dün akşam mahmutbey gişelerinde tır ogsde durmuş bekliyordu bizde ogsden geçmek için bekliyoruz sonra geri vitese taktı kgsye geçmek için arkamızdada araç var ne çıkabiliyoruz kornaya uzun süre bastık ki allahtan aramızda biraz mesafe vardı neyse durdu hemen biz geçtik tabi ogsye girmek için sağdan hemen geçicektik onun önüne bu sefer yine geri geri geldi yine tekrar bir araca çarpıcaktı biz durdurmak için yanına iyice sokulduk korna çaldık ama kamyonun kör noktasına girdik bizi görmedi tabiki sol çamurluğu götürdü hemen birkaç fotoğraf çektik ,sonra kenara çektik tutanakta tutmadığım için daha önce ben gişelerdeki polislere el yaptım neyse bir tanesi geldi aheste aheste olayı anlatmaya çalışıyorum işte tır şöförü suçlu zaten kendiside kabul ediyor dedim abuk subuk ses tonunu yükselterek bana cevap vermeye başladı, ama inanmazsınız ben o kadar alkol kokan bir insan görmedim . Açık alanda konuşuyoruz birde 4 kişiyiz herkes farketti zaten sonra dedik acaba tır şöföründen mi geliyor ama tutanak tutarken birlikte ondan gelmediğini anladık. Tabiki işini düzgün yapan insanlarda vardır ama bu ülkede en son güveneceğim kurumdur...
hükümet politikası. işi gücü olmayan ne kadar yandaş varsa bu tür kurumlarda. artık dua ediyorum çevirmesinler diye bir şekilde. polisimizden korkar olduk.
En çok sinir olduğum şey pkk yandaşlarına böyle davranmıyorlar yemiyo çünki!! ama iş bize gelince kimlik soruyor yok abi tc no ezbere biliyorum yaşım gereği taşımıyorum diyorum yok öyle şamarı at
Kac defa gördün terör yandaslarina yemedigini ? Evine arabana molotof atanlari parcalamadigini neden goremiyoruz ? cunku fossun evladim sen fos .
Kac defa gördün terör yandaslarina yemedigini ? Evine arabana molotof atanlari parcalamadigini neden goremiyoruz ? cunku fossun evladim sen fos .
Evlat arka sokaklar başlamış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_emre34 -- 24 Nisan 2012; 20:48:48 >
İŞSİZ GENÇLERE MÜJDE, POLİS TEŞKİLATI ..... SAYIDA YENİ POLİS ALIYOR... ,bir iki ay önce atv ana haberde, haberin anonsu bu şekilde idi. ne kadar acı polislik işsizlere iş kapısı olmuş.
Polislik göründüğü kadar kolay değil o insanlar oralara binbir zorlu aşamalardan sonra girip senin benim için gerektiğinde canını tehlikeye atıyor. Bireylerin yaptığı davranışları kurumlara mal etmeyin.
bu adama öyle kuzu gibi bakarsan üstüne çıkar. direkt en ağırından küfüre başlardım. ne yaparlarsa yapsınlar. ben ordan çıkınca bunu ödetmeyecek miyim? canını yakmayacak mıyım onun? böyle şeyleri kendi hayatımdan feragat ederek de olsa ödetirim. belki mantıklı değil, belki ergen davranışı, umrumda değil. boş bırakırsan her yer bunun gibi artistlerle dolar.
Bulunduğum bölgede hem Jandarma hem polis var. Jandarma bu konuda çok başarılı insanlarla nasıl konuşacağını nasıl davranacağını çok iyi biliyor. Polisler ise tam bir hanzo bütün sonradan görmeler Polis olmuş sanki. Bir Jandarma er Gbt sorgusunda kibarca hoş geldiniz güle güle gibi ifadeler kullanırken, Polis'ler güneş gözlünü takmış, hindi gibi kabarmış kasıla kasıla gezen soğuk insan görünümünde.
İŞSİZ GENÇLERE MÜJDE, POLİS TEŞKİLATI ..... SAYIDA YENİ POLİS ALIYOR... ,bir iki ay önce atv ana haberde, haberin anonsu bu şekilde idi. ne kadar acı polislik işsizlere iş kapısı olmuş.
Polislik göründüğü kadar kolay değil o insanlar oralara binbir zorlu aşamalardan sonra girip senin benim için gerektiğinde canını tehlikeye atıyor. Bireylerin yaptığı davranışları kurumlara mal etmeyin.
ben hiç öyle canını tehlikeye atan polis falan görmedim, biraz az arka sokaklar izleyin bence...
olay varsa polis kaçar, cam çerçeve indirenlere, durakları yakıp yıkanlara, otobüslere molotof atanlara polis müdahale edebiliyor mu?
olay varsa polis gelmiyor, kavgaya çatışmaya polis gelmiyor, olay bittikten sonra geliyor, işi "itle çakalla" uğraşmak olan polis, bunun için maaş alan polis normal vatandaş gibi davranıp ite çakala bulaşmayayım havasında... ben de insanım benim de ailem çoluğum çocuğum var diyor ama o zaman yanlış meslek seçmiş aldığı para helal değil...
dediğiniz gibi gerektiğinde vatandaş için canını verseydi polis sokaklar daha yaşanılır olurdu diye düşünüyorum
CPU: Intel® Core™ i5-430m 2.26 ~ 2.53 Ghz (Turbo Boost) | RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz | HDD: Toshiba 500 GB 5400 rpm | Acer Nplify™802.11b/g/n | ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GDDR3 1 GB Ekran kartı DirectX® 11 | High Frequency Enhancer True 5.1 surround ses çıkışı | Bluetooth® 2.1+EDR | 4 USB 2.0, 1 HDMI™ | 15.6" HD 1366 x 768, 16:9 yüksek parlaklık (220-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, 8 ms HD tepki süresi | Windows 7 Home Premium TR 64 Bit
Suskunluğum asaletimdendir! Her lafa verilecek bir cevabım vardır aslında... Ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye!
Orijinalden alıntı: neilblack İŞSİZ GENÇLERE MÜJDE, POLİS TEŞKİLATI ..... SAYIDA YENİ POLİS ALIYOR.. ,bir iki ay önce atv ana haberde, haberin anonsu bu şekilde idi. ne kadar acı polislik işsizlere iş kapısı olmuş.
ben hiç öyle canını tehlikeye atan polis falan görmedim, biraz az arka sokaklar izleyin bence...
olay varsa polis kaçar, cam çerçeve indirenlere, durakları yakıp yıkanlara, otobüslere molotof atanlara polis müdahale edebiliyor mu?
olay varsa polis gelmiyor, kavgaya çatışmaya polis gelmiyor, olay bittikten sonra geliyor, işi "itle çakalla" uğraşmak olan polis, bunun için maaş alan polis normal vatandaş gibi davranıp ite çakala bulaşmayayım havasında... ben de insanım benim de ailem çoluğum çocuğum var diyor ama o zaman yanlış meslek seçmiş aldığı para helal değil...
dediğiniz gibi gerektiğinde vatandaş için canını verseydi polis sokaklar daha yaşanılır olurdu diye düşünüyorum
Bugün kendi aracım ile bir tanıdığın mevlüdüne gittim. Sonra bir arkadaşım yakındayım gel beni al dedi. Benim aracım hem benzinli hem otomatik aşırı fazla yakıyor. Ben de tanıdığın dizel aracı var diye onunla alıp geleyim hem az yakıyor...
Mahalle biraz garip, yolumu bulamadım, bilmediğim mahalle. İlk defa bulunduğum bir yer ki; 2dk sonunda yolumu buldum tam ana yola çıkacağım. 3tane yunus geçiyor, benden hızlı gittikleri için kenara çekilerek yol vereyim dedim. 2tanesi geçti. sonuncu geçip geçmemekte kararsız kaldı, ben de önümde park halinde araçtan dolayı durmadan gitmek isteyince; yan yana geldik. aracın içine baktı. cam 5cm filan açıktı. Hızım 15km/h filan.
Yunus: Dur bakayım sen !(bağırma tonunda) Ben: Frenledim ve boşa aldım durdum. Yunus: Ne gezip duruyorsunuz sabahtan beri benzin paran çok herhalde. Ben: Abi ilk defa geçiyorum buradan ana yolu bulamadım şuradaki dönerden dönecektim. Yunus: Sus lan! Yürü git yoluna lan! ... (hakaret etti) bütün konuşmada sinirli ve hafif bağırma tonunda idi. Ben: Cevap vermedim. O an öyle bir sinir oldum ki... Plakayı tam alamadım. Gidip şikayet edecektim.
Mevlüt alanına tekrar döndüğümde ise polis bir tanıdık çıktı. Durumdan bahsettim. Böyle kaba davranması yanlış. Her toplantıda bu söyleniyor. Aile terbiyesi almayınca böyle oluyor. Sicil no isteme hakkın var. Plaka ile de şikayet edebilirsin, boşver sinirlenmene gerek yok.
Bunları biliyordum ama bilmediğim bir mahallede yolumu bulmanın, ağır ağır giderken(kemerim takılı, teyp bile açık değil) resmen düzgün araç kullanmayan biri(yanlamak, sürekli korna çalmak, herkese laf atmak, makas atmak, bütün kural dışı davranış) gibi muamelesi yaptı. Herhangi bir hatalı hareketim olmadı. mahalle boş olduğu halde sinyalle döndüm bir çok sokakta... Allaha havale ediyorum. Benzinden ve ÖTVden alınan vergi ile maaş alıyorsa hakkımı helal etmiyorum. Mahallemdeki hırsızlık en üst seviyeye ulaşmış. Gece korkarak uyuyorum. Bu mu yaptıkları polislik
Benzin param çok veya değil sana ne!(istersem aynı yerde 100 tur da atarım, ne pati çekiyorum, ne müzik açtım, ne de başka bir şey...), vergimi zamanında veriyor muyum, veriyorum(20 yaşında aracımın vergisinin %25ini verip borçlarımdan yırtmıyorum...), gelip bana hakaret etme hakkını hele ki, benim ödediğim vergi ile aldığın maaş ile alıyorsun. Yazıklar olsun böyle polise...
polise 500-600 tl maaş iyileştirmesi yolda imiş. Ek gösterge, makam tazminatı, emniyet hizmetleri tazminatı ve fazla çalışma ücretleri iyileştirmesi sonucunda ise ise 500-1600 tl arasında yansıyacakmışşş. ahada hakettiler gitti. normalde 8 in birindeki bi polis, 2 bin 363 lira alıyor.
2 gün önce Ankara'da GMK'da yunuslarla muhatap olduk; aracı babam kullanıyordu o sırada. Yanımızdan araca çok yakın şekilde hızlıca geçtiler, babam da kornaya bastı uzun bir şekilde. Durdular ve yanlarına doğru ilerlediğimizde "ne oldu niye kornaya basıyorsun" dedi biri. Babam da "ayıp değil mi yaptığınız sizin, nasıl sürüyorsunuz motoru" dedi. "Hocam kusura bakmayın acelemiz var olay yerine intikal ediyoruz" dedi, ve gittiler. Ama hiç de olay yerine gidiyor gibi değillerdi, acelesi olan durmaz, gider. Siren de açık değildi zaten.