Şimdi Ara

AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu (574. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.700
Cevap
78
Favori
1.063.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güz Dönemi Ara Sınav 6-7 Aralık 2014

    Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015
  • Bu muaf olduğumuz dersler sistem de ne zaman görünecek.

    Örneğin İngilizce 2 den muaf oldum ama öğrenci sistemin de hala FF yani kalınmış görünüyor. Muafiyet için başvuru yaptığımda bana büro görevlileri Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II, Temel Bilgi Teknolojileri I – II derslerinden muaf olduğumu söylemişlerdi. Hatta bilgisayardan bakıp artık bu derslerden muaf görünüyorsun dediler. Biz nasıl anlayacağız bunu.

    Bu arada Temel Bilgi Teknolojileri dersin den muaf olunca ilk başta şaşırdım. Sonradan öğrendim ki 2 yıllık okulda bilgisayar dersi aldığım için bu ders den muaf olmuşum.

    Ders içerik olarak bilgisayar ağırlıklıydı ama aklıma başka okullarda bilgisayar dersi olarak okutulduğu gelmemişti.
  • Dgs olarak AÖF'ye kayıt için kayıt dönemi ne zaman arkadaşlar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIKingTigerII -- 2 Eylül 2014; 14:47:01 >
  • Benim onur belgeside gelmedi hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar ben ösys'den aöf uluslararası ilişkilere yerleştirildim.Sitesinde böyle açıklama gördüm de emin olmak istedim :

    quote:

    2014 ÖSYS sonunda, Açıköğretim, İktisat(uluslararası ilişkiler), İşletme Fakültelerinin bölüm/ programlarına yerleştirilen adaylar başvurabilirler. İnternetten başvuru ve kayıt tarihi: 1 Eylül Pazartesi- 12 Eylül Cuma
    Link:http://www.aofgiris.com/node/437


    Milliyette de böyle diyor:

    quote:

    AÖF Yeni Kayıtlar (ÖSYS, Yatay Geçiş, AYÖS): Eylül 2014 (01-05 Eylül 2014) tarihleri arasında
    Link:http://www.milliyet.com.tr/aof-2014-2015-kayit-tarihleri-ve-haberler-1934020/



    Hangisi doğru ?



    quote:

    Orijinalden alıntı: İnce Uçlu Şarj Aleti

    Mesela isletme yonetimi aof derslerinde, maliyet muhasebesi falan var..
    Bu dersi ben 2 yillikta da gormustum, bu dersi 3.sinifta almama sansim var mi?


    Galiba kalktı muafiyetler. Aöf de ki gördüğün dersler örgün eğitimdem muaf,örgünde aldığın dersler aöfde muaf değilmiş.Yukarıda ki inkılap,bilgisayar dersi vs hariç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 3 Eylül 2014; 9:47:54 >
  • *DeviantART kullanıcısına yanıt
    Muafiyet kalkma durumu yok. Açıköğretim de zaten normal de hiçbir zaman muafiyet yoktu ve olmamıştı. Bu sene ilk defa oda 3-4 derse muafiyet getirdiler. O dersler de genel de üniversiteler de neredeyse her bölümde okutulan dersler.

    Yani açıköğretim tarihin de ilk defa muafiyet getirildi. Hatta ben sadece bu seneye özgü sanıyordum meğer o derslere bundan sonraki seneler içinde muafiyet getirilmiş.

    Bu durumdan da yüzde yüz eminim çünkü daha gecen sene kayıt yaptırdığım da sormuştum bu bu derslerden muafiyet var mı diye bana o zaman açıköğretim de hiç bir ders den muafiyet yoktur diye bilgi verilmişti.

    Bu sene den itibaren uygulamaya konan bu muafiyet olayı ise yeni gelen rektörden kaynaklı durummuş. Anadolu Üniversitesinin rektörü değişmiş ve yeni gelen rektör çok yoğun taleplerin olduğunu görünce en çok muafiyeti talep edilen dersleri muafiyet kapsamına sokmaya karar vermiş.
  • İlginç :)
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Bu yeni rektör gelme durumunu da geçenlerde habertürk'ün sitesinde mi ne okumuştum. Haber muafiyet ile ilgiliydi ve içerisinde rektör değişti yeni gelen rektör yıllardır en çok şikayet edilen açıköğretim de muafiyet olma durumuna el attı yazıyordu. Diğer üniversiteleri bitirmiş daha sonra açıköğretime geçince aynı dersleri almak zorunda kalanlar uzun zamandır tepkiliydiler fakat okul yönetimi hiç bir şey yapmıyordu yeni gelen rektör olaya el attı ve üniversitelerin ve açık öğretimin de her bölümünde alınan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II, Temel Bilgi Teknolojileri I – II derslerine muafiyet getirildi deniyordu.

    Bunlar dışına kalan derslere muafiyet getirilmeme sebebi her bölümde görülmüyor olmaları.

    Bu arada Atatürk ve İnkilap Tarihi ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerinden muaf olmak için diğer okullarda illa bu adla okunmuş olmaları gerekmiyor.

    Temel Bilgi Teknolojileri dersi kimi Üniversite ve Meslek Yüksek Okulların da Bilgisayar dersi adı altında okunduğu için , Atatürk ve İnkilap Tarihi de Tarih dersi adı altında okutulduğundan Bilgisayar dersi almış olanlar Temel Bilgi Teknolojileri dersinden ve Tarih dersi almış olanlarda Atatürk ve İnkilap Tarihi dersinden muaf oluyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gıda Ambarı

    Acikogretimde tip okumuyorsunuz neden boyle heyecan yaptiniz sonucta sinav gecesi cikmis sorulara bakip sinava giriyorsunuz. Cok calissaniz anlarimda.

    şeye benzemiş anadolu teknik yada teknik meslek liselerinde haftada en az 45 saat ders görüp bir yerinden ter akan günde 5 sınava bile giren öğrencileri düz lisede haftada 30 saat ile her gün öğlen olduğunda çıkan öğrencilerin küçümsemesine meslek lisesi kolay demesine
    ama açık öğretimde de dediğiniz şekilde genel bi görü olduğu için bende istanbul üniversitesinde okurken açık öğretim çok basittir diyordum bitirdikten sonra açık öğretim işletmeye yazıldım fakat şunu gördüm hiç de öyle değil örgün eğitim görürken çok daha rahattım, bir de şöyle bir fark var genelde açıköğretim okuyan herkes bir işte çalıştığı için ders çalışacak bol zamanı da olmuyor

    edit: bu arada bu arkadaşa vurmaya devam daha ölmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 3 Eylül 2014; 23:26:52 >
  • Yeni kayıt olmak isteyenler için kayıt tarihi ne zaman arkadaşlar?

    Teşekkürler.
  • Daha önce Açık öğretimde İşletme bölümü okuyordum. Annem eski tanıdığı iki kişinin çocuklarını görmüş. Neler yapıyorsunuz ve oğlunuz nasıl diye sormuşlar oda açıköğretim işletme okuyor diye söyleyince kolay gelsin biz normal üniversitede işletme bitirdik bir ara açıköğretimin kitaplarını görüp incelemiştik normal üniversitenin derslerinden içerik ve kitap olarak daha zor demişler.
  • Ama öyle. açıköğretim okuyan biri sınava sınav gecesi çalışır. Açıköğretim okuyan birisi her dönem bürodan kitapları alıp aof poşetine koyar eve getirir odanın bir köşesine koyar ve o poşet o koyduğu yerden birdaha hiç kalkmaz. yıllar sonra bir bakarsın bir sürü poşet poşet kitap. Bir çoğunu ömründe ilk defa görmüşsündür :)
  • işletme bölümü ingilizce 3 ve 4 yok mu artık öyle bi söylenti var da ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasva57

    işletme bölümü ingilizce 3 ve 4 yok mu artık öyle bi söylenti var da ?

    umarım yoktur. öyle bir söylenti var ama kesinliği konusunda kimsenin bilgisi yok. sanırım ders ekleme silme işlemi sırasında belli olacak her şey :) arkadaşlar malum igs durağında bulunan üst geçide tanker çarptı ve yıkıldı. ayın 15ine kadar yetişir mi bilmiyorum ama beylikdüzüne aöf şube açmış. tam olarak neresi bilen var mı? kaydımızı oraya aldıralım hem daha yakın benim için. beylikdüzünde oturan arkadaslar biliyorlardır sanırım.
  • aynen alip hic acmadan attigimizi bilirim artik almiyorum neyse zaten son donem kaydini yapip mezun olucam insallah gerek kalmayacak daha cok :)
  • beyler aof 2. sınıfım. kayıt yenileme için para yatıracağım.

    15-24 Eylül mu para yatırma tarihleri?
  • Birşeydiyicem kullanıcısına yanıt
    15-26 Eylül diye biliyorum. Ben Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümdeyim ve facebook sayfasında 15-26 Eylül diyor. Bu arada ikinci sınıf kayıt yenileme 205 TL miş yazdıklarına göre

    Açıköğretim, İktisat ve İşletme kayıt yenileme tarihi 15-26 Eylül demişler. Bir de mazeretli kayıt olayı var oda 25-26 Eylül arası.

    Bu arada sakın kayıt tarihi gelince hemen gidip para yatırmaya kalkışma. Önce kayıt sayfasından ders seçimi yapacağız ondan sona bankaya para yatıracağız. Aksi durumda ders seçemezsin. Para yatırdığın an sistem ders seçim kısmını kilitleyecek ve sana kendisi otomatik olarak ders verecek. O yüz den sakın ders seçmeden para yatırma.

    Son bir not yatırılacak para miktarı bölüm den bölüme değişiyor olabilir. Ben 205 TL yazdım ama o sadece Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü içinde geçerli olabilir. O yüz den iyice araştırmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 8 Eylül 2014; 9:38:31 >
  • beyler 2.sınıf adalet yardımmcı kitabı olan ve atmak isteyen vara mı ??? ben alabilirim kitabı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    15-26 Eylül diye biliyorum. Ben Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümdeyim ve facebook sayfasında 15-26 Eylül diyor. Bu arada ikinci sınıf kayıt yenileme 205 TL miş yazdıklarına göre

    Açıköğretim, İktisat ve İşletme kayıt yenileme tarihi 15-26 Eylül demişler. Bir de mazeretli kayıt olayı var oda 25-26 Eylül arası.

    Bu arada sakın kayıt tarihi gelince hemen gidip para yatırmaya kalkışma. Önce kayıt sayfasından ders seçimi yapacağız ondan sona bankaya para yatıracağız. Aksi durumda ders seçemezsin. Para yatırdığın an sistem ders seçim kısmını kilitleyecek ve sana kendisi otomatik olarak ders verecek. O yüz den sakın ders seçmeden para yatırma.

    Son bir not yatırılacak para miktarı bölüm den bölüme değişiyor olabilir. Ben 205 TL yazdım ama o sadece Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü içinde geçerli olabilir. O yüz den iyice araştırmak lazım.

    Eyvallah dostum çok saol bilgiler için
  • Birşeydiyicem kullanıcısına yanıt
    Önemli değil. Bu arada kayıt zamanı gelince veya önceden açık öğretiminhttp://www.anadolu.edu.tr/tr/acikogretim-sistemi bu sayfasında yer alan * Ders ekle-sil işlemi örneğine ait videoyu izlemek için TIKLAYINIZ. yazan yeri incele ve izle.

    Gerçi ben daha izlemedim ama kayıt zamanı gelince izleyeceğim. Sistem nasıl bende merak ediyorum çünkü bende gecen yıl 1 sınıftan kayıt olduğum için ders seçimi yapmamıştım. Kısaca bende bu sene yapacağım. Ama ilk kayıt olduğumdan beri facebook üzerinden olsun okulun sitesinden olsun takip ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.