Şimdi Ara

AMD, Radeon HD 5000 serisinden önceki kartlarına sürücü desteğini kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
7.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • AMD, Radeon HD 5000 serisinden önceki kartlarına sürücü desteğini kesiyor


     

    AMD ekran kartı sürücü güncellemelerinde radikal bir değişime hazırlanıyor. Henzü resmi olarak açıklanmasa da gelen son bilgilere göre, Temmuz ayında çıkacak Catalyst 12.7 sürücüsü ile birlikte AMD, Radeon HD 5000 serisinden önceki kartlara desteğini kesecek. Bilindiği üzere şu anki sürücü güncellemeleriyle firma, Radeon HD 2000 serisinden yani DirectX 10 jenerasyonundan bu yana güncel tüm ekran kartlarına destek sağlıyor.

     

    Elinde Radeon HD 5000 serisi öncesi ekran kartı bulunan kullanıcılar için resmi anlamda en son sürücü Haziran döneminde çıkacak Catalyst 12.6 olacak. Bu gelişme kapsamında AMD'nin, son sürücü güncellemesi için kullanıcılara kaydadeğer performans kazanımı sağlayacak bir takım iyileştirmeler sağlaması da beklenebilir. Öte taraftan bu değişiklik ile Catalyst sürücü paketinin yeni güncellemelerinde  dosya boyutu da azaltılmış olacak. 







  • Teknoloji dünyasının yeni hali! Yeni jenerasyon bileşenlere giderek daha kısıtlı gelişimler getir. İnsanlar aptal olmadığı için önceki nesiller ile arasında ki farkın az olduğunu görüp yeni nesil bileşenlere geçmesinler. Sen de bunu görüp onların geçişlerini zorlayacak stratejiyi geliştir. Bunu günümüzde bir çok teknoloji firması yapıyor!
  • Teşekkürler AMD.

    Edit : Ama en azından dürüstlükleri tartışılmaz. Nvidia destek veriyor ama ne hikmetse eski kartlarda performans artışı olmuyor.

    <Bu ileti bir HD4670 kullanıcısı tarafından atıldı>



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VokalAnestezi -- 21 Nisan 2012; 12:09:06 >
  • İyi halt etmişler. Sanki adam gibi sürücü çıkartıyorlar da bir de desteği kesiyorlar yazıklar olsun ....
  • Ve AMD hayranları bunu bile savunmaya başlasın.
  • Yeni kartlara yöneltmek istiyorlar kullanıcıları sanırım. Fakat yinede AMD gibi bir firmaya yakışmayan bir hareket.
  • Aferin...
  • olan 4*** serisi kullanana oluyo ama zannediyorumki istedikleri performans artışı veren driver desteği (bunu zaten yapamıyodu) yoksa yine her ay driver çıkar ama sadece sürüm numarası değişmiş olur.
  • Nvidia halâ 2004 yılında çıkan GeForce 6 serisine bile sürücü desteği veriyorken bu yapılacak şey değil.
  • 2-3 yıl öncesinin ekran kartları ufak tefek sürücü güncellemeleri ile yeni oyunlarda tatmin edici performans veriyorlar. Oyun geliştirilirken genelde konsollara göre optimize dildiği için 2 yıldır bu böyle. Durum böyle olunca yeni ekran kartlarını satamayacaklar. Sürücüden de para kazanamadığına göre (herkes creative değil). Tabi daha 2 yıl kadar yeni konsollar gelmeyeceği için yeni oyunlar için yeni ekran kartlarını böyle satacaklar.



    Birde iyi tarafı var. Bir kaç hafta önce yeni bir oyun için ekran kartı sürücüsünü güncellemek gerekti (ekran kartı HD4830). Fakat güncelleme sonrası ofis programında ctrl+p yaparak açtığım yazıcı penceresi düzgün açılmamaya başlamıştı. Pencereyi ekranın dışına sürükleyip tekrar geri getirmem gerekiyordu düzgün görünmesi için. Ardından eski sürücüye döndüm ofis uygulamasındaki pencere sorunu düzeldi oyun çalışmadı. Görece eski donanım destekleyen yeni sürücülerde böyle sorunlarda olabiliyor zaman zaman. (Hem ATI hemde nVidia sürücülerde böyle sorunlarla karşılaştım bu sadece AMD-ATI ye özel bir durum değil.)




  • yanlış sürücüleri kesmek yerine geliştirmeliler ama zaten bildiğimiz amdnni sonu yakındır benden söylemesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    Nvidia halâ 2004 yılında çıkan GeForce 6 serisine bile sürücü desteği veriyorken bu yapılacak şey değil.

    nassi ya benim notebooktaki 7300go'nun son surucusu 2009'dan kalma nereye hala veriyormus..

    yeni surucu cikmayinca sanki kartlar calismayacak.2600 pro 3850 bu kartlara artik yeni surucuye gerek yok ne kazandiracak sanki?4000 serisine yazik etmisler 4870 kullandim 2.5 sene satmasam hala kullanirdim hala is goren bir kart.iste burada uckagit var 4000 kullanicilari degistirsin kartlari diye yoksa 3000 2000 kullanicilari yeni surucu yok diye zaten kartlarini degistirmez goruntu aliyordur onlar son oyunlar zaten dertlerinde degildir.

    eski kartlara gore yazmayinca yeni kartlara gore daha iyi surucu yazacaklar bence.
  • sürücü konusunda AMD hep yanlış politikalar uyguluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    Nvidia halâ 2004 yılında çıkan GeForce 6 serisine bile sürücü desteği veriyorken bu yapılacak şey değil.

    çıkartıyorda ne oluyor ? herhangi bir fix , performans geliştirme mi var sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    nassi ya benim notebooktaki 7300go'nun son surucusu 2009'dan kalma nereye hala veriyormus..
    Masaüstü sürücülerinden söz ediyorum, dizüstü sürücülerinden değil. Bildiğiniz üzere dizüstü GPU'larına masaüstü GPU'larına çıktığı kadar sık sürücü çıkmıyor.


  • İyice soğuttun kendinden

    Tek başarın ucuz kart satmaktı onuda gtx680 karşında kaybettin

    İşe yeni başlayanlara artık amd tavsiyesinde bulmamayı kesinleştirdim sürücü destegi yüzünden (ben kendim bile daha iyi driver yazarım)

    Not:Amd atı kullanıcısıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok bide sürücü desteği vermese nolucak sanki açıp crysis3 oynicaklar o kartlarla da ona uygun yazılım istiyolar
  • Sürücü desteği kesmek de ne oluyor be AMD he ?

    @onrsvnc

    Belki adamın 4870, 4890 Kartı var ve oynamak istiyor. Ya da genelde sonbahar da çıkan COD, PES, FIFA gibi ya da hazirandan sonra her ne çıkarsa.
    Oynayamaz mı hakkı yok mu ? Saçmalamakta üstünüze yok yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 21 Nisan 2012; 13:02:34 >
  • AMD sen bizle dalga mı geçiyon lan?
  • 2007 yılında 237 lira verip 2600XT DDR4 almıştım ki zamanında 8600GT ye yenilen bi karttı ama 6 ay geçmeden 8600GT yerlerde GTS e yaklaşmıştı ve bunu yapan sürücü idi ama 2008 dan snra zaten 2600xt nin içindeki güncellik kayboldu HD 4000 o yüzden devrimseldir AMD için opencl-gpgpu 4000 ve üstü kartlarda çalıştırılıyor sonuçta ve açıkçası bu haber sadece benim gibi notebook ve pc de HD 4000 serisini kullananlara kötü haber oldu oysa ki kart hala bir çok noktada makul başarım sağlıyor.

    ama gerekli bi karardır çünkü HD 5000/6000/7000 dx11 nimetlerinden yararlanıyor ama diğer kartlar daha eski teknolojiler kullanıyor açıkçası ben gidip yeni ekran kartı alıcam deyip HD 3000 yada HD 4000 alanını görmedim ki 4000 serisi hala satışta. ayrıca Fusion Apuları içindeki HD 6000D ve 7000D gpuları zaten şuanda bariz performans veriyor zaten kullanıcıyı Fusion Apulara yönlendirmek için yapılan bir hamle ben yerinde buluyorum A8 5800K nin performansını gördükten sonra emektar X2 555 BE ve HD 4650 ye yol vereceğim...Fusion Apu olarak tek bi çatı altında toplayıp hem fan gürültüsünde buna bağlı ısınma derdinden hemde elektrik tasarrufu sağlayacağım şuan işlemci 45 gpu 55 nm iki ayrık ürün var ama 32 nm tek pakette saydıklarımın hepsi sağlanmış olacak...

    sonuçta bilgisayarda kullandığım yerler belli film müzik ve çok az oyun HD 7660D hayli hayli yeter




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.