Şimdi Ara

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
732
Cevap
34
Favori
81.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracı aldığımdan yakın zamana kadar internette bu araca yapılabilecek neler vardır diye oldukça dolaştım ama genel olarak net sonuçlar elde edemedim. Sedan araçlarda yapılan envayi çeşit uygulama, modifiye varken HB modeller biraz daha stok kalmaya mahkum olmuşlar. Sayı olarak çok fazla olmamasından olsa gerek özellikle Türkiye'de bu araca sonradan bişeyler eklemek oldukça zor zahmetli ve pahalı oluyor. Yapılan bir çok uygulamaya yurtdışı forumlardan ulaştım. Duruma göre hoşuma gidenleri burada yapmak istiyorum. Bazı konularda kararsız kaldığımda oluyor bununla ilgili bazı arkadaşların fikirleri yardımcı olacaktır. Bu araca sahip olan başkalarıda varsa onlarda bu konudan yararlanmış olurlar.

Aracı daha almadan önce ön panjuru değiştirmeyi kafaya koymuştum ki zaten aldıktan sonra 1-2 hafta içinde serviste ön panjuru Type-R panjuru ile değiştirdim. Aracın ilk haline ait fotoğraf yok ama herkesin malumu...

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Yalnız panjurun alt kısmı nikelajdı. Bu yüzden parlak kısım gözümü biraz rahatsız etti.

Civic 1.8 HB Uygulamalar

O kısmı karbonfiber yapıp göz alıcı parlaklıktan kurtuldum.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Panjuru karbonfiber yapınca modaya uyup kapı direklerinide kapladım.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

İç mekanda Honda'nın aksesuar olarak sattığı mavi ambiyans light için Civinfoda kendin yap uygulaması gördüm.
    Yaklaşık yarım saatlik bir uğraştan sonra o işlemide halletmiş oldum. İç ışıklandırma ile birlikte gecikmeli olarak sönüp sadece kapılar açıldığında ve araçtan inmeden önce kontak kapatıldığında yanıyor.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Şimdilik bu kadar devamı gelecek...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Güzel olmuş bence, Güle güle kullanın
  • Çok sevidğim bir araçtır Civic HB.

En çok ambiyans aydınlatmasını sevdim.

Güle güle kazasız belasız kullanın
  • Çok güzel olmuş hocam Eline sağlık Devamını da 4 gözle bekliyorum Bu arada aracınız da hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. Aldığımdan bu yana yaklaşık 4000 km yol yaptım. Araç şuan 35 bin küsür km'de.
    Geçen bir hafta sonu boşluğunda motor temizliği yaptım. Birde Civic HB modellerinde en büyük sorunlardan biri gösterge panelinin çizilmesidir. O kadar kolay çiziliyor ki sert bez bile çizikler bırakabiliyor. Derin hiç bir çizik olmamakla birlikte ince kılcal çizikler vardı gösterge panelinde. Meguiars plastix ile geçince cam gibi oldu.

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Plastix göstergenin kolay çizilen mavimtrak görüntüsünü alıyor. Bunu belirteyim.

• tampon altı eklerde çok hoş durabilir, type s ve type r tamponlarında olduğu gibi , bide aracın rengine boyanırsa piyano black şeklinde harika olur, jantlarıda type r jantı takılabilir, yada ep3 kasa type r jantlarıda gayet hoş duruyor bu kasada, yani tabi bütün bunlar benim fikrim
  • bu arada unutmuşum , kazasız belasız kullanırsınız inşallah....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Passat vs Golf (B8 vs 7-7,5)
    7 yıl önce açıldı
    1.6 egea vs 1.5 megane
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muammersertac

tampon altı eklerde çok hoş durabilir, type s ve type r tamponlarında olduğu gibi , bide aracın rengine boyanırsa piyano black şeklinde harika olur, jantlarıda type r jantı takılabilir, yada ep3 kasa type r jantlarıda gayet hoş duruyor bu kasada, yani tabi bütün bunlar benim fikrim

Teşekkür ederim. Tamda aynı şeyi düşünmüşüz.
    Gövde renkli Type-R ön arka splitter, çamurluk çıtaları, yan marşpiyel, eksoz çıkışları siparişini vereli 20 gün kadar oluyor. Az önce aradım hepsi gelmiş sadece sol eksoz bekleniyormuş. Yakın zamanda montajı olacak sanırım.

• Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle,araç çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

tampon altı eklerde çok hoş durabilir, type s ve type r tamponlarında olduğu gibi , bide aracın rengine boyanırsa piyano black şeklinde harika olur, jantlarıda type r jantı takılabilir, yada ep3 kasa type r jantlarıda gayet hoş duruyor bu kasada, yani tabi bütün bunlar benim fikrim

Gövde renkli Type-R ön arka splitter, çamurluk çıtaları, yan marşpiyel, eksoz çıkışları siparişini vereli 20 gün kadar oluyor. Az önce aradım hepsi gelmiş sadece sol eksoz bekleniyormuş. Yakın zamanda montajı olacak sanırım.

Şimdiden hayırlı olsun hocam, aracın montaj sonrası resimlerini merakla bekliyorum

• quote:

quote:

çok iyi yapmışsınız gerçekten, bi kaç fikrimi daha söyleyim madem öle, bence direksiyonuda alcantara ve delikli deri karışımı kaplatmak gerekir, forumdada artcar diye konusu var, gerçekten mükemmel işçilik, direksiyon araba için çok önemli bence , araba resmen sınıf atladı sanki yeni üst segment bir araba almış gibi keyif veriyor gerçekten, iç dikişleride aracın göstergelerine uygun koyu mavi renk uygulanabilir, ayrıca tek beğenmediğim yanı arabanın vites topuzu, eğer type r modeli vites topuzu uygulanabiliyorsa ve güzel deri yada alcantara körük ile beraber , dikişleride direksiyonda kullanılan renkte yapılarak , çok çok güzel bir kombinasyon oluşturulur diye düşünüyorum tabi bu mümkün değilse sparco'nun metal renkte olan yuvarlak vites topuzları tercih edilebilir, zevk sizin, bende bu araçtan almayı düşünüyorum bir sonraki arabam olarak , alınca ne yaparım ben bu arabaya diye düşündüğümde aklıma bunlar geliyor, sizlede paylaşıyorum affınıza sığınarak, tabiki en güzeli sizin seçeceğiniz olacaktır saygılar...

• Konuyu zaten fikirler için açtım. Teşekkür ediyorum...
    Direksiyona yönelik bu tarz bir uygulama civinfoda bile görmemiştim. Oldukça farklı olacağına eminim. Mavi dikişler farklı bir ambiyas katabilir. Bunu bir köşeye koyuyorum. Zaman içinde değerlendireceğim. Vites topuzu için hep manuel işlemeliler var. Otomatik olana yönelik seçenek çok az. Bir kaç uygulamaya ait örnekler var.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Kaliperleri boyamayı düşünüyorum. Renge tam karar veremedim. Kırmızı olabilir gibi geliyor...
    Ne zaman film çektirmeye niyetlensem forumda cam filmi cezası konusu görüyorum hep beklemeye aldım.

• Kadir Abi, maşallah diyorum.
    Gösterge paneli çok iyi olmuş, nereye hangi ürünü kullanacağını çok iyi biliyorsun
    Birgün benim siyahında çiziklerine bir expertiz yapalım da ben de başlayayım detailing'e :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Kadir Abi, maşallah diyorum.
    Gösterge paneli çok iyi olmuş, nereye hangi ürünü kullanacağını çok iyi biliyorsun
    Birgün benim siyahında çiziklerine bir expertiz yapalım da ben de başlayayım detailing'e :)

Teşekkür ederim Eray.
    Siyahın çiziği bitmez onu anladım ben. Göze takılan bir kaç çizik oluyor. Bagajda el pedi ve Meguiars M105 var. Hemen hallediyorum ertesi gün bakıyorum bir benzeri başka yerde.
    Şuan irili ufaklı çizikler var. Bir kaç tane derin çizik var. Onların çaresine bakıcam. Birde yeni polisaj makinesi aldım. Hem makineyi deneyip hem de komple yaz polisajını yapayım diyorum ama mekan konusunda sıkıntı var.
    Şu bodykit takılsın sırada polisaj işlemi var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Kadir Abi, maşallah diyorum.

Teşekkür ederim Eray.
    Siyahın çiziği bitmez onu anladım ben. Göze takılan bir kaç çizik oluyor. Bagajda el pedi ve Meguiars M105 var. Hemen hallediyorum ertesi gün bakıyorum bir benzeri başka yerde.
    Şuan irili ufaklı çizikler var. Bir kaç tane derin çizik var. Onların çaresine bakıcam. Birde yeni polisaj makinesi aldım. Hem makineyi deneyip hem de komple yaz polisajını yapayım diyorum ama mekan konusunda sıkıntı var.
    Şu bodykit takılsın sırada polisaj işlemi var.

Allah kolaylık versin abi :)
    Şu M105'ten ben de alayım bir tane.

• Kadir , konu vatana millete hayırlı olsun öncelikle.
    Takip edeceğim
  • maşşallah diyelim nazar degmesin güzel araç hocam
  • Abi opsiyon olarak sunulan vites topuzu ve type-r körüğü çok başka olur
  • Teşekkür ediyorum.
    Ergin senin kadar olamayız. Fazla beklentiye girme.

Candan bahsettiğin topuz bu mu?

• Konuya girer girmez kulaklarımı tıkamak zorunda kaldım. Araç Type-R kanat diye bağırıyor duymuyor musunuz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.