Şimdi Ara

hangi çamaşır deterjanını kulanyorsunuz? (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.032
Cevap
42
Favori
534.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cok güzel yıkıyor simdide renkliler yıkanıyor ariele
  • bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Sıvı deterjanlari beyazlari çoğu morartigindan her deterjani denemeye cesaret edemiyorum kokusu kalıcı mı iyi durulaniyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese göre deterjan memnuniyeti değişiyor gerçekten. Lekeli çamaşır miktarı ve makine performansı da bunda etken bence. En iyisi küçük miktarlarda alıp denemek, büyük paket alıp da memnun olmamak da var. Yıllar önce aldığımız Persil çamaşırları yeşertmiş annem de bir daha almamış hala da almak istemez :) Eski makineler gerçekten iyi yıkıyordu, annem önceki AEG lavamat makinamızın daha iyi yıkadığını söyler. Şimdiki durulama sorunu yaşatıyor, sanırım yenileyeceğiz. Deterjandan 1 numaralı beklentimiz az kokmalı ve iyi temizlemeli.


    @dguoguz @harpci @Eternafelicity



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 19 Nisan 2015; 8:15:26 >
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Suyu az alıyor şimdiki makineler sorun orda galiba. Bu makinelerde 8kg yıkamak hayal zaten suyu az alıyor bir de 7-8kg attığın zaman hiç temizlenmiyor. Bunlar bu suyla ancak 5kg yıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomik olcak diye iyi yıkamıyor yeni makineler?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dguoguz kullanıcısına yanıt
    Tasasarrufla mı alakalı yoksa çok suyla yıkaması için makinaların daha dayanıklı olması gerektiğinden mi yapmıyorlar Ben şüpheliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harpci -- 18 Nisan 2015; 22:34:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bingo nun migrosa özel üretimi olan yumuşatıcısını tavsiye ederim.üzerinde mutlu yuvam yazıyor.deterjanıda var migrosa özel üretim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • size söyle söylayim ariel'le yastik yüzü yıkadık aradan kac gün gecmesine ragmen hala hafif hafis alıyorum kokuyu. beyazları yıkadık ve bembeyazdı sadece ön yıkama birazcık tursil eklemistim
  • yalnız bendeki extıra ferah
  • Ben yenı değilim aslında deterjanlar konusunda 8 yıldan beri bugüne kadar bır sürü deterjan kullandım. Bu forumu da 5 yıldan beri takip ediyorum yeni üye oldum. O yuzden deneyimliyim biraz eğer toz deterjanda gibi ağır kokusu yoksa ıyi ama Ariel den soğudum artık. Çok kopuruyor ve de iyi durulanmiyor çok ağır kokusu var. O yüzünden 3 yıldır Ariel almıyorum. Aldirtmiyorum. Omo Toz kullanıyorum beyazlara. Sadece yeni çıkmış diye merak etmiştim bilgi için teşekkürler Rinso Woolite Domol dışında Ariel sıvı deterjanlar dışında denemediğim deterjan kalmadı zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 18 Nisan 2015; 22:55:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Evet, dediğiniz gibi makinanın,su sıcaklığının ve deterjanın etkisi çok büyük bence. Kullanılan makinaların da bir süre sonra yıkama,durulama performansların da düşüşler oluyor. Can bey haklıymış su jetinin de etkisi çok büyük.

    Ama sizin makinanız da bir sorun var sanki. Yanlış hatırlamıyorsam sizin makinanız 6 kg'luktu. Standart bir yıkama da kaç ml deterjan kullanıyorsunuz? Ön yıkama ve ana yıkama için?

    Yüksek ısı da yıkanan çamaşırlar daha temiz ve lekesiz çıkıyor. Bende de yeni bir takıntı başladı. Herşeyi 95'derece de yıkamaya başladım. En son koltuk kırlantlerini 95 derece de yıkadım mis gibi oldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eternafelicity kullanıcısına yanıt
    Makinaların bakımını düzenli yapmak lazım, yoksa performasnları düşüyor. Annem mutfak havlu ve bezlerini yumuşatıcı koymadan yıkıyor 7-8 defa durulatınca anca köpük arınıyor, anneannemin makinası da öyle iyi durulamıyor. Böyle olunca su israfı da oluyor. Biz boş olarak 90 derecede fazla çalırtıma yapmadık, deterjan artıkları içerisinde kaldı sanırım. Boş çalıştırınca bile köpük oluyor. Banyodaki makina su gideri bile tıkanmıştı ve geri tepiyordu deterjan artığından olduğunu düşünüyorum, bir şekilde açmayı başardık :) yoksa başımıza iş açacaktı.

    Bizim makina 6 kglık. Ön yıkamaya yarım, ana yıkamaya 1 kahve fincanı koyuyoruz, önceden daha fazla koyuyorduk. Yüksek ısı iyi temizler ama kumaşlar zarar görmez mi? Minder yüzleriniz pamuklu sanırım tay tüyü denilen bir kumaşsa 95 derece küçültür gibime geliyor.

    edit:düzeltme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 19 Nisan 2015; 18:25:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asaf_desing

    arkadaşlar bingo nun migrosa özel üretimi olan yumuşatıcısını tavsiye ederim.üzerinde mutlu yuvam yazıyor.deterjanıda var migrosa özel üretim.

    Biz de memnun kaldık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu çamaşır yıkama topları vardı bir ara. Kullanıp da memnun kalan var mı?
    Bir işe yarıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle bakım önemli. Yazık günah yahu 7,8 defa durulama çok fazla. Elektrik ve suya ödediğiniz para ile yeni makina almak daha doğru olmaz mı?

    Gider tıkanması da çok kötü. Bizim eski evde bulaşık makinası gideri tıkanmıştı gece çalıştırmıştık sabah kalktığımız da mutfak ve koridor yağlı su içindeydi. O günden beri hep korkarım. Dikkat edip sık sık kontrol etmek lazım.

    Kullandığınız deterjan miktarı da çok az. Bu kadar köpürme ve deterjanlı kalması normal değil bence.

    Yastıklar açık sarı ve pamuklu kumaştan. Bir sorun olmadı tertemiz çıktı. Kumaşa göre değişiyor. Tay tüyünü 95 derece yıkayamazsınız mutlaka yıpranıp çekme olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternafelicity -- 19 Nisan 2015; 23:52:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • dguoguz kullanıcısına yanıt
    Hiç bir işe yaramıyor. Sadece deterjan miktarını azaltmaya yardımci oluyor. Eğer hiç deterjansiz yikama topuyla sürekli yikarsaniz bir süre sonra makinenin içi bakteri ürüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Dikkatimi çekti de 7 8 durulama fazla değil mi. Ben bile maksimum 5 durulama yapıyorum. Makine de 5 kg Profilo. Az su aldığı için pamuklu programının durulamasinda yıkama aşaması bitince durulama programına getiriyorum. 3 durulama ile durulanmis oluyor. Renklilerde Persil Kapsül ile. Beyazlarda ana yıkama gözüne tam makine dolu ise 150 ml deterjan koyuyorum. Ve de 4 durulama bol suyla yetiyor. Yazıktır elektrik su parasına kaç ml deterjan ve hangi marka kullanıyorsunuz.? Ariel ise almayın bence çok ağır kimyasal kokusu var. Çok köpürup zor durulaniyor. Omo kullanıyorum beyazlarda gayet iyi durulaniyor bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eternafelicity kullanıcısına yanıt
    Yumuşatıcı kullanmayınca köpük kırılmıyor defalarca durulama yaptırmak gerekiyor hele perdelerde. Artık bu durulama sorunun nedenini ben de kestiremiyorum yeni makine bakacağız, köpük kırılmadığı için deterjanı azalttık ama yine de iyi yıkıyor. Ariel çok köpürüyor o da buna sebep bence bir de makina eskidiği için performanstan düştü. Geçenlerde mutfak eşyaları iyi durulanmadı annem sinirlendi çıkarıp hepsini elde duruladı sıktırıp astı. Teyzemde Bosch Avantixx var durulama hiç köüpk olmadığını söylüyor.
  • Makine normalde 4 durulama yapıyor. Mutfak havlu ve bezlerinde yumşatıcı kullanmıyoruz köpük de kırılmadığı için mutfak eşyalarında bu yola başvurduk. İşte az suyla yıkanınca durum böyle oluyor. Deterjan olarak Şuan Ariel kullanmaktayız bitmek üzere, ana yıkamada 1 kahve finca kullanıyoruz ön yıkamaya yarım fincan.
  • Ben de zamanında Ariel toz kullandım. Evet çok güzel temizliyor ama ama çok yoğun kokusu var ve de çok zor durulaniyor. Hatta Ariel kullandığım zaman cildim alerji olmuştu. Sanırım makinelerden de kaynaklanıyor. Bizim makine yıkarken beyazlara 150 ml deterjan koymama rağmen pek köpük olmuyor. Olsa da az oluyor. Durulmada ise camın yarısına su almasına rağmen köpük biraz oluyor. Camın yarısına kadar almasının sebebi ise durulama programına getiriyorum bol su alıyor. Akrabamizda Avantixx 8 var. 8 kg çamaşıra 1.5 su bardağı Rinso koyuyor. Durulama da yıkama da da hiç köpük gözükmüyor. Ki sizin makine eski sanırım. Boş çalışmadığı için ve Ariel çık köpuren deterjan olduğu için kolay durulanmamasi çok normal geliyor bana. Bence Ariel in yeni deterjan serisi çıkmış. Toz Deterjani. İlla Ariel alacaksaniz %15 -%30 agartici içeren deterjanini alın derim. Köpük sorunu giderilmiş ve de çok ağır kokusu yok. Eğer renkli çamaşırlarda da kokusu kalıcı çok kopurmesini istemiyorsanız Persil Kapsül tavsiye ederim. Kokusu güzel hiç kopurmuyor kolay durulaniyor da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.