Şimdi Ara

UEDAŞ(Uludağ Elektrik)'ın faturadaki kayıp-kaçak oyunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni gelen Nisan ayı faturasının Mart ayına göre zam oranını kontrol ederken. Mart ayı faturasına göre Nisan ayı faturasının birim fiyatının %25.2 küsür arttığını ama buna rağmen fatura tutarına göre birim fiyatının(k.d.v.si ve diğer eklentileri dahil) %6.51 artıyor olması dikkatimi çekti. Söylediğim tek tarifede çalışan bina otomatının faturası. Dairemde kullandığım üçlü/akıllı tarife'de(gündüz-puant-gece) ise Mart/Nisan birim başına değişimler şöyle;

    Gündüz: %26.34
    Puant: %18.51
    Gece: %51.92


    oranlarında artmış. Fatura tutarına göre birim fiyatı(k.d.v.si ve diğer eklentileri dahil) ise %5.82 oranında artmış. Yanlış hesapladığımı düşünerek bir iki kere daha hesap yapmama rağmen sonuçlar aynı çıktı. Faturayı şöyle dikkatli bir şekilde süzerken Nisan ayının faturasında, "Kayıp-Kaçak Bedeli" bölümünün boş olduğunu fark ettim. Akılları sıra milleti salak yerine koyup, gelen zamdan fırsat bilerek "Kayıp-Kaçak Bedeli"'ni birim fiyatının içine yansıtmışlar. Sizde durum nasıl, "Kayıp-Kaçak Bedeli" gizlenmiş mi? Bir de bu üçlü/akıllı tarifede "Kayıp-Kaçak Bedeli"'ni hangi orana göre dağıtıldığını anlayan varsa, bana da anlatırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 20 Nisan 2012; 20:25:18 >







  • Fatura ödenmediğinde anında kesiyorlar , ödendiğinde 3 günde açıyorlar ; Pazartesi sabah 8 de elektriklerimiz kesildi hiç bir zaman ödemeyi unutmadığım halde bu sefer unutmuşum ki her ay ille 80-100 TL gelir , geciktirmeden öderim dün sabah 11 de yatırdım garanti bankamatik aracılığıyla fakat daha açacaklar 3 gündür elektriksiz bir şekilde GERÇEKTEN REZİLLİK !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.