Şimdi Ara

AMD yılın ilk çeyreği için kayıp açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
6.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD yılın ilk çeyreği için kayıp açıkladı






    Yılın ilk üç aylık dönemini geride bıraktıktan sonra çeyrek yıl mali raporlarını açıklayan diğer bir firma ise AMD oldu. İşlemci ve grafik birimi segmentinde önemli adımlar atan AMD, buna rağmen zarar etmekten kurtulamadı.




    Tek seferlik ödemeler ve yatırımlar hesaba katılmadan (non-GAAP) AMD'nin yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir 1.59 milyar dolar oldu. Yıl bazında yüzde 2, çeyrek bazında yüzde 6 düşüş yaşandı. Net kayıp ise 590 milyon dolar oldu. İşletim geliri 124 milyon dolar iken işletim kaybı 580 milyon dolar, hisse başı kayıp 0.80$ olarak gerçekleşti.




    Bu dönem sadece 28nm fabrikasyon sürecine sahip APU'ların üretimi ve firma satın alma işlemleri bile firmaya yaklaşık 750 milyon dolara mal oldu. Firma yeniliklere odaklanmaya devam edeceğini ve kısa süre sonra kar etmeye başlayacağını belirtti.




    AMD daha iyi performans, batarya ömrü gibi pek çok özellik sunan yeni Brazos 2.0 laptop platformunun dağıtımına başlayacağını açıkladı. İlk örnekler kısa süre sonra piyasada görülmeye başlanacak.




    AMD'nin A serisi Trinity APU'larının da üretimi hızlandırılıyor. Trinity APU'ları şu anki APU'lara nazaran watt başına iki kat daha fazla performans sunuyor. 




    Radeon HD 7000 serisini piyasaya sürmesine karşın AMD'nin grafik bölümü gelirlerinin yıl bazında düşmeye devam ettiği dikkatlerden kaçmıyor.

     








  • Vurun vurun daha ölmedi.
  • Yıkılmadık, ayaktayız...
  • AMD fusion içine adam gibi ekran kartı koyduğun an ! gidip tiko parayı bastırıp o sistemi alacağım
    ama AMD fusion diyorsun ama sağlam bir ekran kartı (GPU) koymuyorsun !
    hal böyle olunca bizi de bekletirsin kendini de zarara uğratırsın haliyle !
  • İntel'in tekelci zihniyeti karşısında AMD'yi her zaman destekliyorum.
  • ekran kartlarındaki başarı tek başına taşıyamıyor demekki firmayı, işlemci dünyasında bulldozerler ile sessizlik oldu intel aldı başını gitti. Ekran kartları piyasasında ben nvidia'dan daha başarılı buluyorum.
  • AMD Phenom II serisinden sonra tekrar bir gerileme dönemine girdi. F/P olarak o dönem aldığım ürünlerinden gayet memnunum.

    AMD yıkılmamalı, yıkılmamalı ki tekel oluşmasın. F/P değeri yüksek bilgisayarlara sahip olmaya devam edebilelim.
  • satis gorevlisinin sozune kandim gittim amd li hp laptop aldim, laptopa su koysan kayantirdi oyle bir isinma daha gormedim zaten kendilgiinden kapaniyordu, kesin amd almayin aldirmayin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    satis gorevlisinin sozune kandim gittim amd li hp laptop aldim, laptopa su koysan kayantirdi oyle bir isinma daha gormedim zaten kendilgiinden kapaniyordu, kesin amd almayin aldirmayin.

    Bunu yazmak için girmiştim. Amd laptoplar öyle bir ısınıyor ki aman allahım. İntel i serisi çok iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    satis gorevlisinin sozune kandim gittim amd li hp laptop aldim, laptopa su koysan kayantirdi oyle bir isinma daha gormedim zaten kendilgiinden kapaniyordu, kesin amd almayin aldirmayin.

    Mobil pazarda Intel kadar başarılı olmayabilir ama AMD almayın aldırmayın diye genelleme yapman doğru değil.

    F/P olarak Desktop işlemcilerde olsun ekran kartlarında olsun AMD başarılıdır.
  • iyi de kopmuşssunuz siz yaw
    amd niye zarar açıklamış yeni teknolojilere yaptığı yatırımdan dolayı şimdi yaptığı harcama önümüzdeki dönemde o firmayı kâra geçirecektir.
  • Başarılı dediğimiz alanda bile düşüşteler.
  • ah bi zamanlar athlon 3000 vardı.. x2 6000 vardı. bilgisayarcıya asus board ile x2 6000 almaya gitmiştim de bana e8200 satmıştı.. Çok içime oturmuştu okula x2 6000ler gelince onları görünce.. amd geri dön f/p geri dön.. bak laptop aldım phenom 2 x4lü senin için gel fp canavarları yap amd.. amma içimde kalmış..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cobi

    iyi de kopmuşssunuz siz yaw amd niye zarar açıklamış yeni teknolojilere yaptığı yatırımdan dolayı şimdi yaptığı harcama önümüzdeki dönemde o firmayı kâra geçirecektir.


    Haklısın kardeş bak Bulldozer e 5 sene yatırım yaptılar meyvelerini topluyorlar :D
  • apple ilk çeyrekte geçen seneye göre %25 daha az iphone satmış, bu yüzden apple ın hisseleri düştü. Bunu niye haber yapmıyorsunuz acaba, merak etmemek elde değil..!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 20 Nisan 2012; 10:04:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.t.y.

    apple ilk çeyrekte geçen seneye göre %25 daha az iphone satmış, bu yüzden apple ın hisseleri düştü. Bunu niye haber yapmıyorsunuz acaba, merak etmemek elde değil..!

    Onu da yapar kardeşim ne bu acele
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606 satis gorevlisinin sozune kandim gittim amd li hp laptop aldim, laptopa su koysan kayantirdi oyle bir isinma daha gormedim zaten kendilgiinden kapaniyordu, kesin amd almayin aldirmayin.
    Bunu yazmak için girmiştim. Amd laptoplar öyle bir ısınıyor ki aman allahım. İntel i serisi çok iyi.


    Sizin yaşadığınız sorun Amd'den değil Hp'nin kasa tasarımından kaynaklanıyor. Hp'nin İntel işlemcili Dv6 serileride sürekli ısınma şikayeti ile servislere gitmiştir. Bu aralar satılan Amd işlemcili diğer hiç bir markanın ısınma sorunu yoktur. Satıcı cebinizde para kalmasını sağlamış.
  • AMD fusion içine adam gibi ekran kartı koyduğun an ! gidip tiko parayı bastırıp o sistemi alacağım
    ama AMD fusion diyorsun ama sağlam bir ekran kartı (GPU) koymuyorsun !
    hal böyle olunca bizi de bekletirsin kendini de zarara uğratırsın haliyle !

    fusion derken hangisinden bahsediyorsun fm1 fm2 yada buldozer mi? buldozer diyorsan daha beklemek zorundasın 6900 ekran kartlı modeller yolda zaten apu mimarisi diyorsan zaten 6500 ve 6900 serisi grafik kartınlan geliyor sana gidipte nvidia çipi gömülü işlemci sunacak hali yok.

    bu firmalardaki taraftarlık olduğu sürece amd hiç bir şey alamaz. amd firması yapıyormu bilmiyorum ama intel halen işlemci başı 3$ para veriyor seri numaralarını her satışta işleme karşılığı firmalara özel serilerde 15$ buluyor bu rakam.

    amd firmasının apu mimarisi varken güçlü halen neden atomun kıytırık özelliklileri satılıyor anlamamak mümkün değil ucunda para var. intel tekelliği ancak bu şekilde kazanıyor aynı şekşlde testlerdede bu şekilde para dağıtımına son gaz devam.

    ama ben para verdiği halde yılda 3 taneden fazla intel satışına yer vermiyorum ve amd yok olmadığı sürecede intel' e yer vermeyeceğim orasıda ayrı konu.




  • Forumun kendısıde genelıde Yonetıcılerınde bıle fanatıklık goruyorum Amd karsıtlıgı nezaman Firamalar kayıplarını acıklasa İnterlden nvidiadan appledan ses cıkmıyo Hemen AMD yı yazıyorlar bu kadarda fanatıklık olmaz ya sonrada tarafsızlıktan karsılastırmalardan bahsedıyorsunuz...
  • beyler öle asıp kesmeyle olmaz intel 22nm ıvy bridge çikarırken amd 32nm ise bu inteli suçu değil tekel diyorsunuzya bir firmanın tekel olması için o ürüden başka bir firma üretmesse dediğiniz olur ama amd cpu üretiyor ama kalitesiz
    buda intellin suçu değil ayrıca intel pahalı k.bakmayinde intelde ben HD 300-TURBOBOOS2.0--hyper threading- ve diğer teknolojileri var amd nin teknelojisi ise geri kalmiş onun için yorum yapicaksanız doğru yapın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.