Şimdi Ara

Philips'in L Prize ödüllü ampulleri Pazar günü satışa sunuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Philips'in L Prize ödüllü ampulleri Pazar günü satışa sunuluyor






    Dünyamızda giderek azalan kaynaklar nedeniyle enerji tüketimini alternatif yollardan karşılamanın yanında enerji tasarruflu ürünler kullanmak da büyük önem taşıyor.




    Geçen yıl ABD'de L Prize adında, en fazla enerji tasarrufu yapabilecek ampul standardını ortaya koymak adına bir yarışma düzenlendi. Sadece Philips'in projesiyle başvurduğu yarışma sonunda, 10 milyon dolarlık yatırım ödülü LED ampulünün geliştirilmesi amacıyla Philips'e verildi. Yarışmanın amacı 2014 yılında yasaklanacak 40 watt üzeri parlak ampüllerin yerine alternatif ampuller koyabilmek.




    Standart 60 wattlık ampüllerle aynı parlaklığa sahip ancak sadece 10 watt enerji tüketen Philips'in L Prize ödüllü LED ampulü, günde 4 saatlik kullanımla yılda 8$'lık tasarruf yapılmasını sağlıyor. Kullanım ömrü ise 20 yıl.




    Philips'in LED ampülü Pazar günü pek çok market ve mağazada satışa sunuluyor. Ancak fiyatı 20$-60$ arasında değişiyor. Ağırlıklı olarak 50-60$ arasında satılacak ampullerin fiyatının 20$ seviyesine inmesi için Philips'in girişimleri devam ediyor.




    Önemli bir enerji tasarrufu sağlasa da 1 dolarlık standart ampullerin veya 15 dolarlık floresanların karşısında fiyat olarak dezavantaja sahip. Ancak uzun vadedeki faydaları ve kimyasal barındırmaması en büyük avantajları olarak gösteriliyor.

     








  • En sonunda Philips yapması gereken işi buldu.
  • Üretim maliyeti daha ucuz olan bir teknolojiyi bu kadar pahalıya satmaya çalışmak böyle şirketlerin gerçek yüzünü iyice ortaya çıkartıyor. Bir de ürünleri enerji tasarrufu, çevreye zararlı olmayan içerik vs. gibi konularla süsleyerek reklam yapmaları iğrençliğin boyutunu daha bir gözler önün seriyor. Bunlarda çevreye duyarlılıkmış, insani değerlermiş vs. hiçbiri yok. Akılları da yok ki kendilerini de bu zihniyetle yok ettiklerini farkedebilsinler.

    Kimse kanıp bunlara bu parayı vermesin şu anda. Hatta bu zihniyete sahip markaların tüm ürünlerini listelerden silmek daha anlamlı olur. Led teknolojisi doğaya, çevreye büyük katkılar sağlayacak olan halihazırda mevcut bir teknoloji olmasına rağmen. Yavaş yavaş milleti söümerecekler diye yıllardır hayata geçemiyor. Yazık ya..
  • walla eski firmalardan böyle güzel haberleri görünce sevinir oldum ulan sony ulan sharrp ulan toshiba ulan grundig sizin o akıl küpü ceo'larınızı sıradan geçirmek lazım sizin :((
  • Bence fiyatları çok daha aşşağı çekmeleri gerekiyor.Geçenlerde aldım 5,90 TL 11W=50
    60 dolara bütün evdeki ampüller gözden geçirilebilir.
  • 50-60dolara ampulmu olur la..
  • led ampullerin fiyatları çok çok yüksek.. maliyetini çıkarana kadar zaten ömrü biter bu ampullerin. yaygınlaşması için fiyatlarında ciddi bir indirime gidilmesi şart.. standart bir ampul kadar ışık alabilmek için 2 yada 3 tabesini aynı anda kullanmalısınız teki her ne kadar yeterli diye pazarlansada satış stratejisinden öteye gidemiyor. günlük hayatta bunların tek başlarına ışıkları yeterli gelmiyor o yüzden bu fiyatlara birde bir kaç tanesinin fiyatınıda eklerseniz yaygınlaşması şu halde hiç mümkün görünmüyor.
  • akkor ampul kullansam daha fazla tasarruf ederim :) 60$ ampulmü olur.
  • 10 watt çok düşük değil am cevreye zararı az radyasyon yapmıyorsa şimdiki tasarruf ampullerin yerini rahat alır 50-60 dolar yüksek açıkcası açılışırken masa led lambası kullanmam daha çok hoşuma gidiyor diğer ampuller baş ağrısı yapıyor
  • beyler merak etmeyin fiyatın inmesi için Philipsin girişimleri devam ediyormuş.
  • bu ampülü ancak zenginler alır diyecem ama onlarında elektrik faturası umrunda değil. adam 100wattlık sarı ampul yakıyor saatlerce.

    kısacası bu fiyata ne zengin ilgi gösterir, nede fakir alabilir. şu anki durum çok saçma, umarım fiyatları mantıklı bir konuma gelir.
  • ampulcü bunlar...
  • zenginin umrunda değil elektrik faturası fakir adamda 50 dolar verip bu ampulu alamaz abi kime neden cıkardılar bu ampulu anlayamadım???
  • madem philips katılmış sadece yarışmaya,keşke ben de katılsaymışım.hiçbişey yapmasam bile 2. olurdum en kötü ihtimalle :)
    50 dolar inanılmaz büyük bir rakam.philips maliyeti düşürmeye uğraşıyor iyi güzel ama kısa vadede ne kadar azaltabilirler ki?maliyetinin 3-5 dolara inmesi uzun bir zaman alır bana kalırsa.
  • yılda 8 dolar kar etmek için bir lambaya 60 dolar verilirmi delimi bunlar
  • Türkiye'deki zamlardan sonra Türkiye'de yılda 50 lira kar sağlanıyor. Yabancıların elektrik fiyatlarına bakıp aldanmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Waveform

    Üretim maliyeti daha ucuz olan bir teknolojiyi bu kadar pahalıya satmaya çalışmak böyle şirketlerin gerçek yüzünü iyice ortaya çıkartıyor. Bir de ürünleri enerji tasarrufu, çevreye zararlı olmayan içerik vs. gibi konularla süsleyerek reklam yapmaları iğrençliğin boyutunu daha bir gözler önün seriyor. Bunlarda çevreye duyarlılıkmış, insani değerlermiş vs. hiçbiri yok. Akılları da yok ki kendilerini de bu zihniyetle yok ettiklerini farkedebilsinler.Kimse kanıp bunlara bu parayı vermesin şu anda. Hatta bu zihniyete sahip markaların tüm ürünlerini listelerden silmek daha anlamlı olur. Led teknolojisi doğaya, çevreye büyük katkılar sağlayacak olan halihazırda mevcut bir teknoloji olmasına rağmen. Yavaş yavaş milleti söümerecekler diye yıllardır hayata geçemiyor. Yazık ya..



    bu yorum herşeyi anlatmış..söylediğiniz gibi amaç sadece (para) yazıkı ne yazık..




  • 1 yıldır led ampuller marketlerde satılıyor zaten?
  • Aslında herkezin biliçlenip bunlardan kulalnması gerekir ama o kadar yaygın değil, vede fiyatlar heleki Türkiye gibi bir yerde en son satın alınıcak şey olarakda işaretlenebilir.. Ama tabi edeceğin tasarruf ne kadar olur belki kar etmişolursun bunu bilmek hesaplamak gerekir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceo-tr

    akkor ampul kullansam daha fazla tasarruf ederim :) 60$ ampulmü olur.



    İlk fiyatı göz önünde bulundurmamak gerekli

    + Ek olarak tasarruf sizin cebinizden çıkacak miktarla değil, harcanacak elektrikte diye de belirtilmiş. Haberi de bir ara okuyun bir ara, dünyanın giderek artan enerji ihtiyacını da düşünmek gerek...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.