Şimdi Ara

Avrupa'lı operatörler Lumia modellerinin rekabet gücünü zayıf buluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa'lı operatörler Lumia modellerinin rekabet gücünü zayıf buluyor






    Microsoft ve Nokia ortaklığının ürünü olan ve akıllı telefon pazarında iddialı olmaya çalışan Lumia modelleri dünya çapında pek çok operatör anlaşmalı olarak satışlara başladı. Toplamda 3.5 milyon satış rakamını geçtiği tahmin edilen, bazı operatörlerin satış listesinde bir numaraya kadar çıkan Lumia telefonlarının rekabet gücü buna rağmen zayıf görülüyor.




    ABD'de AT&T operatörü tarafından satışa sunulan Lumia 900 oldukça rağbet gördü ve pek çok mağazada tükendi. Ancak başarı bununla sınırlıymış gibi duruyor. 




    Reauters'in haberine göre Avrupa'daki bir operatörün yöneticisi Aralık ayından bu yana Lumia cihazları sattıklarını ancak kimsenin gelip de Windows Phone cihazı sormadığını belirtiyor. Lumia cihazlarının en büyük eksiği olarak; performansa göre yüksek sayılan fiyatlar, batarya ve yazılım hataları nedeniyle sarsılan imajı gösteriliyor.




    Nokia'nın iki büyük mücadelesi var. Bunlar; hem Windows Phone işletim sistemiyle başarılı olabilmek hem de pazardaki eski statülerini kazanabilmek. Ancak bu firmayı oldukça zorluyor. Standard & Poor's ve Moody's kuruluşlarının Nokia için yatırım yapılamaz ancak gelecek için ümit verici şeklinde tanımlama yapması da bunun işareti. 




    Nokia'nın hisseleri son 15 yılın en düşük seviyesine inmiş durumda. Örneğin Fransa'da bir telekom mağazasında çalışanlar ilk olarak iPhone modellerini tavsiye ederken ardından Android'li Samsung ve HTC modellerini tavsiye ediyor. Lumia modelleri ise raflarda yok.




    Lumia modelleri teknoloji bloglarında zaman zaman başarılı bulunurken, zaman zaman da eleştiriliyor. Çok azında iPhone veya Android modelinin yerine bir Lumia modelinin alınması tavsiye ediliyor.




    Diğer bir eleştiri ise Microsoft'un yeteri kadar reklam bütçesi ayırmaması. Yaklaşık 200 milyon dolarını Nokia Lumia modellerinin tanıtımı için ayıran Microsoft'un bu çabası yeterli görülmüyor. Çünkü Nokia'nın operatörlere ve perakendecilere sattığı Lumia modellerinin ortalama fiyatı 220 Avro. Bu da oldukça yüksek. Bu şekilde operatörlerin satış yapması zorlaşıyor ve kar yerine zarar edilmeye başlanıyor.




    Microsoft ve Nokia'nın yüksek satış yapacak yenilikçi bir model ortaya koyması veya reklam bütçelerini artırarak düşük fiyattan kendilerine satılması operatörlerin genel talebi şeklinde değerlendiriliyor.

     








  • Nokıa bittide cenazeyi kaldıracak kişiler aranıyor.
  • param olsa nokia hissesi satın alırdım :)))
  • nokia hisse senedim olsa intihar ederdim :)))
  • Nokia çok güçlü bir geri dönüş yapacak 2-3 yıl içerisinde eğer Microsoft ortaklığı devam ederse.
  • Nokia çok geride kaldı, Eski günlerine kavuşması için çok iddaalı telefonlar üretmesi lazım, Şauan için pekte mümkün gözükmüyor. İnş adına yakışır bi telefonla yarışa tekrardan dahil olur.
  • Ha gayret WP8 de çıksın 1 yıl içinde belli olur WP'nun tutup tutmayacağı, zaten Nokia da tutturamazsa kimse kaldıramaz WP'nu ayağa, yalnız WP8'e N9-Nokia patentli Swipe (N9'ki gibi) geliyormuş, WP da tablet ve bilgisayarlardaki gibi olacak, WP zaten hızlı ve stabil bir işl.sist. WP 7,5'lu cihazlara WP8 güncellemesini de yaparlarsa 10 numara olur, ciddi olarak WP7,5 inceledim bilmediğimiz bir çok özelliği var, İphone'deki Siri'yi biliyoruz da WP da söylenen sese göre mesaj yazma var mesela biliyormuyduk, tanıtım yok bence, yoksa sistem çok stabil ve incelikli!
  • raklamın az olması doğru olabilir öyle nicki minaj ı koymayla reklam olmuyomuş malesef hoş o da sonradan blackberry ile görüntülendi ya neyse :D
  • alternatif olunca microsoft çuvallıyor, geçmiş olsun nokia.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krabu

    raklamın az olması doğru olabilir öyle nicki minaj ı koymayla reklam olmuyomuş malesef hoş o da sonradan blackberry ile görüntülendi ya neyse :D


    Eğer wp reklamlarını görmüyosanız ya körsünüzdür yada diğer os çılgınlığı gözünüzü bürümüştür. Evet Türkiyede reklamı yok çünkü gelmedi ama diğer ülkelerdeki reklamları hiç bir telefon üreticisi yapmadı. Bence başarılı bi işletim sistemi ancak eksiği var
  • kim ne derse desin nokia hala en özgün telefon üreticisi.. 3-5 yıllık iphone sacmalığının farkına varınca insanlar nokia yine eski konumunu alacaktır diye düşünüyorum..
  • nokia patentlerden aldığı paralarıyla batmaz
  • Şuna inanmak lazım ki? Şuan olduğu gibi de gelecekte de teknolojinin en önemli özelliği.



    GÜVENLİK OLACAKTIR ÇOĞU KULLANICI EN GÜVENLİ OLANINI ALMAK İSTİCEKLERDİR...



    Bu yuzden yükselme kaçınılmaz olacaktır.



    Blackberry ve Windows phone işletim sistemleri gelecekte iyi bir yer edileceklerde.



    iOS tabikide
  • nokia wp8 de 41 mp sensör + yüksek çözünürlüklü ekran+4 çekirdek koyarsa büyük bi patlama yaşar ama biraz daha düşmeleri lazım bunu düşünüp akıllarının başlarına gelmesi için
  • lumia bu fiyat ve bu dandik özelliklerle çıkarsa tabii satamaz
  • Lumia tel. daha Türkiye'ye gelmedi telefon hakkında değerlendirme nasıl yapıyorsunuz ki? İyi bir video inceleme izlediniz mi? Microsoft boşuna para vermedi Nokiaya'ya WP7.5 ve WP8 de bazı patentlerini kullanıyor ve kullanacak bunların çoğu Meego Harmattan N9'da var, N9 kullanıcısı olarak bir çoğunun farkına vardım, WP8'de bu kendini daha da hisettirecek ve çok güzel olacak, N9 kasası ile aynı Lumia 800 ve benzeri Lumia 900 gösterişli ve iyi telefonlar gereken her şeyi var, fuzuli çekirdek yarışına gerek yok bunlarda, bir de bu yaz Galaxy 3'ten sonra N9 kasasında üst seviye Symbian Belle'nin devamı olan çıkacak ilk nesil symbian^3'lerden çok farklı, çok iyi olacak, tahminim Nokia üst seviye N9 kasasında Symbian Carla telefonunu Galaxy 3'ten sonra tanıtacak, ben de galaxy'yi değil N9 kasasında Symbian Carla'lı 801 bekliyorum sabırsızlıkla!
  • Bu sene geçen seneki gibi olmaz inşallah Nokia için yazık olur aksi halde, gelecek planlarını düşünmek bile istemem..
  • evet katılıyorum elimize alıp görmeden denemeden bol keseden konuşuyoruzki zira deneyenler çok hızlı ve güzel bi cihaz olduğunu söylüyor.
  • nokia bi şey demiyecem kendileri kazdığı kuyuya düştü,androidi yerden yere vuruyorlardı ne oldu.anlamadığım diğer bir konu sony telefonları nasıl önermiyorlar,android aleminde sony ve samsung kesinlikle çok iyi,htc eskisi gibi değil.
  • boş yorumları bırak kardeşim, adam AT&T'de tükendi,Amazon best seller. Şimdi wp8'le kinect vs. de entegre gelecek diyorlar. Duman attıracak Nokia. Öyle uyduruk 2 tane özellik koyup yeni model satanlara, patent yüzünden kafayı kaldıramayanlara hala alkış tutanları da anlamıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.