Şimdi Ara

Qualcomm ve NVIDIA'nın 28nm üretimini farklı firmalara kaydırdığı belirtiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm ve NVIDIA'nın 28nm üretimini farklı firmalara kaydırdığı belirtiliyor






    Aralarında NVIDIA, Qualcomm, AMD gibi firmaların bulunduğu pek çok teknoloji devinin 28nm fabrikasyon sürecine sahip yongalarının üretimini üstlenen Tayvanlı TSMC firmasının bir süredir sıkıntı yaşadığı ve henüz büyük partilerin üretimine başlayamadığı bir süredir gündemde.




    26 Nisan'da ek tesislerin açılışıyla üretime hız kazandırmak isteyen TSMC'nin ortaklarından Qualcomm ve NVIDIA'nın buna rağmen üretimi farklı şirketlere kaydırdığı belirtiliyor.




    Digitimes tarafından verilen habere göre NVIDIA, hali hazırda sipariş ettiği yongaların üretimini beklerken, sonraki partiler için Samsung'un 28nm üretim bandında örnekleme sürecine başladı. 




    Qualcomm'un ise daha önce siparişin bir kısmını United Microelectronics firmasına kaydırdığı bildirilmişti. Firma S4 platformunda sıkıntı yaşamamak için Globalfoundries firmasını da ortak listesine ekledi ve ek kapasite talep etti.




    Kaynaklar, geçen yıl son çeyreğe göre, bu yıl ilk çeyrekte sipariş edilen 28nm yongaların 5 kat artış gösterdiğini ve üreticilerin bu yüzden acil olarak kapasite artırımı çalışmalarına başladığını vurguluyor. Ancak TSMC firmasının gelecek yıl ilk çeyreğe kadar üretim bandında istenen artışı yakalayamayacağının altı çiziliyor.




    Şimdilik alınan tedbirler nedeniyle 28nm fabrikasyon sürecine sahip yongaların üretiminde ve bunları kullanan NVIDIA ve Qualcomm gibi firmaların ürünlerinde bir gecikme yaşanmayacağı tahmin ediliyor. Ancak yıl sonuna doğru hem grafik kartı hem mobil işlemcilere olan talep katlanarak artacak. Bu da üretimin yetişmemesi ihtimalini doğurabilir.

     








  • nerden geliyo bu kadar ham madde .. geri dönüşüm kampanyası başlatsalar bari..
  • zaten tek bir firmaya bukadar yoğun odaklanmak fazlasıyla tehlike ve rsik teşkil ediyor, o firma TSMC bile olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 18 Nisan 2012; 11:19:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    zaten tek bir firmaya bukadar yoğun odaklanmak fazlasıyla tehlike ve rsik teşkil ediyor, o firma TSMC bile olsa.


    TSMC bildim bileli sorunlu. o yüzden o firma tsmc bile olsa demek biraz yanlış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 18 Nisan 2012; 11:22:50 >
  • tek firmaya bağlı kalmak kötü bir durum.
  • bu beceriksizler yüzünden belki de piyasada gtx680 yok..
  • Iyi yapilmis TSMC de de hep sorun hep sorun yahu
  • Bence AMD'de aynı şeyi yapmalı Adamlar hacimli üretim yapamıyor telef oluyor üretilenler bu da fiyatlara yansıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VokalAnestezi -- 18 Nisan 2012; 11:59:58 >
  • yapmayın allah aşkına koskoca NVIDIA Qualcomm gibi dev firmalar tüm işlerini TSMC ye mi bağladı yanı oldu paşam.. Hem ortada böyle bir sıkıntı varsa eminim ki bu iş en az 1 yıl öncesinden belli olmuştur bu süre zarfında çok rahat üretimini arttırabilirdi. Bunlar bahane değil 28nm üretim yapan başka fabrikalar da illaki vardır bu üretimi oraya kaydırmak çok mu zor? Bu olay sadece 1500 liralık ekran kartlarının, 2000 lirayı bulan telefonların bahanesidir...Hadi hayırlı tıraşlar ;)
  • @Krabu

    Üretimi farklı firmalara da kaydırmışlar zaten ama kaydıran TSMC yaptıran şirketler değil. Neden sadece TSMC onu anlamış değilim. Teknoloji bitiricek bizi sonumuz hayır olsun
  • Yeni nesil teknolojilerde, evet gerçekden 28nm'lik üretime ihtiyac var ama neyseki sorunu farklı ççözümlerle halletmişler.. Başda Nvidia için sıkıntıydı, yada biz öyle sandık :) Adamlar bizden daha çok düşünüyor donanımlarını tabi..
  • halen tr bile 680gtx lere doymuş değil dünya gelelinde de durum böyle gibi belki bu adımlardan sonra durum değişir.Belkide 6xx serisinin genişlemememsinin esas nedeni budur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.