Şimdi Ara

leadtek 6800xt 128mb agp (ESKİDEN hayal kırıklığı İDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar bugün ikinci bilgisayarıma aldığım leadtek nvidia 6800xt 128 mb kart default halde 3d mark 05 den 2119 puan aldı. (gpu 300 mhz ram 350mhz ramler ddr 256 bit 128 mb)bu da doğrusu biraz düşükmüş gibi geldi bana. Üzerinde xt de yazsa 128 mb ddr belek de kullansa gene de 6800, 6800 dür gibi gelmişti bana. default haldeyken bozulan eski kartım 9800 pro ile de aynı sonucu alıyordum zaten.

Size danışmak istediğim konu ise bu kartın o/c potansiyeli hakknda gözünüze çarpan bir inceleme varmı? Ya da bu karta sahip olup kartını o/c eden var mı değerleri ne alemde. Bu alet oc ile kaç yapar ve bu kart için değer mi? Belki de karttan fazla şey bekliyorum. kendim fazla yüklenmek istemiyorum karta nitekim kartı geri iade edebilirim.

Kıymetli fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?s=oAEs3HCJ4akmXES0iXk6FNFVdG5XeO&no=78

(sistem p4-2.4 prescot, msi 6788 865 pe board, 768 ram)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzunERdem -- 1 Mart 2006; 14:28:16 >

• yaa kardeşim gerçekten çok üzüldüm... xt ler böyle kırpılmış seri ama yinede bu değerler bana çok düşük gibi geldi..
    windowsu sıfırdan kurdun değilmi..

bende düz 6800 var
    leadtek A400 6800 tdh def. değerlerde 3700 alıyorum oc ile 4200 civarı alıyorum

xt de olsun olsun bence def. olarak 3000 almalı diye düşünüyorum..

drv olaak ne kullanıyorsun.. nvidia nın sit 81.98 i kur ben en iyi sonucu o drv ile elde ettim hem sorunsuz

• Aslında ben de en az bi 2700 falan olur diye düşünmüştüm ama hiç de olacağa benzemiyor. windowsu tekrardan kurmadım eski driverleri kaldırıp forceware'nin son sürümünü yükleyip ardından 3dmark 05 puanı aldım sonra da kahrolup bilgisayarı kapattım zatenyarın söylediğin sürücülerle denerim teşekkürler hocam
  • o zaman sorun çıkabiliyor.. windows u sıfırdan kurup 81.98 ile dene
  • Leadtek'in sitesinde böyle bir ekran kartı göremedim? Eksen bilgisayarda da var bu kart 178$+kdv'den satıyorlar bana da garip gelmişti...
  • bu skoru almanda önemli etkenler var tabi
    ama en önemlisi en kötü 6800xt 400 mhz çalışır.
    ayrıca ramler de 1.6ns ise (üzerine bak) 1000 mhz çalışması lazım.
    öncelikle bunu hallet.
    en iyisi coolbits yükleyip veya rivatuner ile sistemin izin verdiği ölçüde overclock yap.

ikinci büyük etken ramlerin yavaş, sistemin dual-ddr değil (768 mb dual ddr olmas heralde)
    ve işlemcin 2.4 olarak baya bi yavaş 3dmark 05 'de.
    bunlar da etken tabi.
    bunları halledip bir windows kur(nedendir bilinmez ama durum bu), en az 3000 puan alırsın sanırım.
  • xt le ve le gibi modellerin böyle düşük puan vermeleri bence normal herkesinde bildiği gibi bunlar doğan görünümlü şahin gibi bişey üstelik artık 128 mb ler yetersiz gelmeye başladı tabi arkadışn bahsettiği gibi ramlerin dual olaması ver işlemcinin hızlı olması büyük etken yalnız bu test programlarında sürücülerinde büyük etkisi var leadtek in kendi sitesinde verdiği kartın kendi sürücüsü daima yüksek puan veriyor tabi sürücüler yeni sürücüler kadar yeni olmuyor ama örneğin önceden bende gine leadtek marka fx5900 vardı kendi sürücü ile 3dmark2003 ile 6670 puan almıştım fakat güncel olan 81.98 yükleyince en fazla 6100-5900 arasında puan veriyordu yani sürücülerin etkisi baya var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Leadtek'in sitesine bir bakar mısınız ben göremedim bu kartı? İmkan olmasa da fason üretim falan mı?
  • arkadaşlar okarttan fazla bişey beklemeyin
    ben asusun ax800 2dtvmodelini almıştım bu kartta 256 bit işlemci hızı 350 bellek hızı ise 700 dü ama bek testlerinde 6600gt ile aynı skorları alıyordu benim içinde büyük bir hayal kırıklığı olmuştu ve hemen iade etmiştim
  • Çok ilginç .tw sitesinde var global sitesinde yok...
  • ben de 6800gt var gayet guzel keske o kartı alacagına ati serisinden bi kart alsaydın en azından o/c kapasitesi daha iyi olurdu
  • arkadaşlar kıymetli önrilerinizin hepsini uygulamaktayım şu an bilgisayara format atıyorum ve 1 gb dual chanel ram taktım pc ye. işim bitince sonucu burada belirteceğim. teşekkürler
  • 6800xt gpu 300 ramlerde 700mhz olarak çalışıyo yani kartında o bakımdan bi sorun yok.

işlemcin daha yüksek ve ramlerin dual olsa daha iyi olur tabi ama 3dmark 2005 de bu çok az farkettirir.en fazla 500 puan oynar.
    sisteminden kaynaklana bi sorun olabilir diyecem ama bu kartın bi incelemesini de görmediğim için normal puanları ne seviyede bilemiyorum.

ama 128bit ddr lı 300/550 çalışan 6600 default olarak 2200 puan alıyosa,256bit lik 300/700 lük 6800xt nin daha fazla alması gerekir diye düşünüyorum.

en azından bi 2700-2800 görmesi lazım gibi.
  • Puanın düşük gerçekten, aşağıda incelemeler var 3159 puan almış.
    http://tweakers.net/productsurvey/survey/1953
    http://www.thehardwareblog.com/url/4148.html
  • 256 bit in hiç bir farkı olmamış
  • sıkma canını ya hiç puan alamasaydı ne yapacaktın kartımı yiyecektin sıkma canını azda cokta alsa o senin kartın
  • arkadaşlar windowsu tekrar kurdum leadtek'in sitesinden güncel sürücülerini yükledim 2.4 ghz olan işlemcimin hızını 2.8 ghz'ye çıkarttım dual chanel 1 gb ram takarak 3d mark 05 puanı aldım. default olarak 2500 küsür biraz o.c ile 2800 puan aldı. sizce 6800xt için bunlar tatmin edici midir?

• bu da 330 gpu, 375 mem. hızları ile.

• ayrıca gezmen hocam verdiğin linklerden birincisinde kartın riva tuner ile modlandığını ve pipeline açıldığını görüyorum teşekkürler.

alıntı:

XFX 6800XT AGP
    GPU 325 Mhz
    Mem 350 Mhz (effectief 700)
    8 pixel / 4 vertex pipelines

+/- 3000 3dmarks in 3dmark 2005

Rivatuner mod
    12 pixel / 6 vertex pipelines

+/- 3600 3dmarks in 3dmark 2005

Rivatuner mod + overclock
    GPU 375 Mhz
    Mem 410 Mhz (effectief 820)
    12 pixel / 6 vertex pipelines

+/- 4000 3dmarks in 3dmark 2005
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.