Geçtiğimiz yıl dedikodu olarak ortalıklardan dolaşan, Nintendo hayranları için biraz tatsız olan emeklilik haberleri hakkında üstad Miyamoto açıklamayı yaptı. El Mundo isimli dergiye verdiği demeçte üstad, Nintendo'nun ayrılığa hazır olması gerektiğini belirtti:
"Hepimiz yaşlanıyoruz. Nerdeyse 60 yaşıma geldim. Yakın yıllar içerisinde Nintendo'ya bir noktada ayrılmam gerektiğini söylemiştim. Hazır olmalıyız. İşte bu yüzden bu aralar daha çok gence sorumluluk yüklüyor ve yol gösteriyorum."
Oyun dünyasının şekil almasında büyük rol sahibi olan ve ister batılı olsun ister uzak doğulu, her oyuncu tarafından "ilham kaynağı" olarak gösterilen efsane isim Shigeru Miyamoto ne zaman emekli olur bilemiyoruz ama arkasında bıraktığı iz, dünya döndükçe varolacak.
Çocukluk oyunlarımın sahibi bu adamdı, devrimi bu başlatmıştı.
bana faydası olmayan klisenin papazı hesabı umurumda değil :)
Vay be... Zaman hızla akıp gidiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: fatality1907
Oyunlarını sevmiyor olabilirsin, zevk meselesi. Ama bugün oynadığın (oynadığımz) bir çok Action Adventure oyununun mekanikleri onun imzasını attığı "The Legend of Zelda Ocarina of Time" alındığı biliyormusun? John Carmack gibi oyun dünyasına yön vermiş güzel insanlardan biri. Umarım uzun süre aramızda olur...
quote:
Orijinalden alıntı: puppet53
quote:
Orijinalden alıntı: fatality1907
Oyunlarını sevmiyor olabilirsin, zevk meselesi. Ama bugün oynadığın (oynadığımz) bir çok Action Adventure oyununun mekanikleri onun imzasını attığı "The Legend of Zelda Ocarina of Time" alındığı biliyormusun? John Carmack gibi oyun dünyasına yön vermiş güzel insanlardan biri. Umarım uzun süre aramızda olur...
adamın kariyerini biraz araştırdımda. new super mario bros wii yapımındada bulunmuş pc de emulatorle oynamıştım. oynadığım en iyi oyunlardan biriydi. demekki faydası dokunmuş adamın bize :)
Yorum yok.
Sensei! ossss
hayat döngüsü bu işte birileri geliyor birileri gidiyor. Ama önemli olan giderken arkada isim bırakmak. Adam giderken oyun dünyası var oldukça hatırlanacak bir isim bırakıyor...
bu adam değil miydi? bir başka haberde ölene kadar oyun yapmak istiyorum diyen? alakaya maydanoz.
gitme nolurrrr ......... :(
quote:
Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
bu adam değil miydi? bir başka haberde ölene kadar oyun yapmak istiyorum diyen? alakaya maydanoz.
Yok o hideo efendiydi.
Ama aslında shigeru'nun ölene kadar oyun yapması lazım.Bu adamın eğlencesiz oyunu yok arkadaş.Zelda lar mükemmel.Her ne kadar anakarakterini sevmesemde mariolar aşırı derecede zevkli ve eğlenceli.
Gabe newell bile geçenlerde bir haberde "bi adaya düşsem yanıma n64 ve mario64'ü alırım" demişti.Efsanevi half life serisinin yapımcısı bile övdü yani bu adamı.
Yapma demiyorum Miyamoto, hobi olarak yine oyun yap..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme