Şimdi Ara

120D otomatik 2. el nasıldır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    yeni bmw 116d serisi sadece manuel olarak çıktığı için almak istememiştim.. sonra sıfır golf 1.6 tdi+dsg ye yöneldim ancak doğuşun elinde yok, sipariş de almıyorlar çünkü önümüzdeki 8 ay boyunca zaten tamamen dolularmış.. ellerinde sadece düz tdi var, o da çok ilgimi çekmedi... yıllardır düz benzinli kullanıyorum ve artık otomatik bir keyifli dizele geçmek zamanı geldi diye düşünüyorum.. ancak esas konu şu; bmw lere çok yabancıyım.. yolculuk çok yaptım ancak hatchback seven birisi olarak daha önce bmw yi hiç düşünmemiştim.. şimdi ise 120d ler hoşuma gidiyor.. 2. el dolu dolu olanlarının fiyatları da sıfır golften hem daha uygun hem de daha dolu gibi görünüyor.. kağıt üzerinde daha mantıklı geldi yani, ancak iş gerçeklere gelince değişiyor tabi.. bu yüzden bir kaç sorum var;

    1) 120d otomatiğin şanzımanı nasıldır? dsg gibi hassas mıdır?, oynamaya gelmez mi? ya da dsg gibi konforlu mudur? tasarrufa olumlu/olumsuz etkisi var mıdır?

    2) 2.0 dizel motor nasıldır? yeni 1.6 dizel motor PSA nın HDi motoru ve kendisini hem tasarrufta hem de ömürde kanıtlamış bir motor.. ancak bu 2.0 2006-2007 dizel motoru hakkında "100-120000 de biter, alüminyum bloklu olduğu için onarılmaz da, yakıt enjektörleri masraf çıkarır" gibi bir sürü şey duydum.. işin ilginci bu aracın bakımının diğer bmw lerle kıyaslanınca daha uygun fiyatlı olduğunu ve motorun da ustalar tarafından iyi tanınmış ve çalışılmış bir motor olduğunu da duydum.. kısacası neye inanacağımı şaşırdım? sizin yorumunuz nedir?

    3) alırken en çok nelere dikkat etmeliyim? normalde zaten bakacağım şeyler dışında bu araca özel, özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

    4) bakım sıklığı nedir? fiyatları nasıldır?

    5) google da aratarak şehir dışı:4.4, şehir içi; 7.2, ortalamada 5.5 lt gibi bir sarfiyat tablosu buldum, ancak otomatikte ve gerçek hayatta iş değişir mi bilemedim? malum, golf ün 1.6 tdi ına bakınca ortalamada 4.5 gibi bir değer söz konusu.. gerçek hayatta da golften ortalama 1 lt fazla yakacaksa kesinlikle değer bence.. ancak bugün telefon ettiğim bir usta da 10lt nin altına inemeyeceğimi çok yakan bir araç olduğunu söyledi.. siz ne düşünüyorsunuz? bir de ustalar tarafından iyi çalışılmış yorumu beni direk tasarruf amaçlı ve güvenli bir chip tuninge yönlendirdi.. sırf yakıtı azaltacak şekilde (performans zaten ihtiyacım olanın üzerinde) bir chip tuning yapmak için güvenebileceğim ustalar var mıdır?

    6) bir de bunlarda patlamayan bir lastik serisi varmış ve süspansiyon da ona göreymiş.. benim baktığım 2. ellerde 18" lik bmw lastikleri vardı, bunları run flat olmayan 16" oldukça hafif alaşımlı jantlarla değiştirmek istiyorum ancak süspansiyonun ayarlarının da değişmesi gerekir mi?


    umarım çok uzun olmamıştır.. şimdiden herkese teşekkürler..







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.