Şimdi Ara

Açık Hava Filtresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracıma aşağıdaki şekilde filtre bağladım. şu an deneme aşamasındayım. motora çok yakın oldu. boğazın hemen üstüne bağladım. aracım lpg li. lpg de çalışırken biraz sarsıntılı çalışıyordu. sarsıntı biraz azaldı gibi. kaput kapanınca çok az bir boşluk kalıyor. bir boru yardımı ile uzatmayı düşünüyorum. böyle kullanırsam sıcak hava alması aracıma zarar verirmi aceba. performansı aynı hatta biraz artmış gibi tam anlayamadım. ustalardan yardım bekliyorum.

kolay gelsin.

Açık Hava Filtresi

Açık Hava Filtresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager71 -- 17 Nisan 2012; 10:14:18 >

• cevap verecek yokmu
  • yanmanın maksimum gerçekleşmesi için hava ne kadar temiz ve soğuk olursa o kadar iyi olacaktır
  • neden yaptınız bunu hocam
  • bildiğim kadarı ile içten yanmalı motorlarda yanma veriminin maksimum olması için motor tarafından emilen havanın çok, temiz ve soğuk olması gereklidir. (soğuk havada daha fazla oksijen vardır. çok oksiyen daha iyi yanma sağlar.) bunu yapmamdaki sebep aracın daha fazla hava alması. fazla hava alıyor ama aldığı hava motor sıcaklığından dolayı sıcak alıyor. işte bu sıcak havanın araca bir zararı varmıdır. öğrenmek istediğim bu. standart hava filtresi kutusu boğazım tam ucunda ve oradan bir boru ön tarafa kadar geliyor. hava alış yolu uzun olduğu için böyle bir deneme yapıyorum. randıman alamaz isem eskiye dönerim.
  • Buda benim kullandığım filtre. Eğer iyi hava alamazsa pek bi yararı olmaz. Ayrıca sıcak havada çekmemesi lazım. Eğer sıcak hava çekerse performans düşer.

Açık Hava Filtresi
  • Önceki aracımda vardı. Bende o hatayı yaptım bir ise yaramadı sadece sesti. Ama boru yardımıyla farlara kadar uzatın. Soguk hava gelmesi kesinlikle şart filtre de. Uzattıktan sonra 1 yada 2 beygir arttırıyormuş soguk hava yiyince.zaten normal kullanım amacı da o. Bir de ucuz filtreler bir ise yaramıyor. Bende kn vardı muaazzam ses veriyordu. Abartmıyorum gaza bastıgımda herkes ne geliyor diye bakıyordu. Keske dizel e de olsa yapsak. İmrendim bir an size ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HAVA DEĞİŞİMİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açık hava filtresini önermiyorum.
    Hem sıcak hava çekip alt devirlerde cansızlık yapıyor,hemde güç kaybı yapıyor.BMC kiti gibi birşey,olumlu sonuç vericektir.
  • benim araçta tam tersi çok hava gelince yığma yapıyor 3000 devirden sonra. hatta ben hava filtremin agzının yarısından coğunu koli bantıyla kapattım yoksa acayip derecede performanstan düşüyor lpg'de kullanırken bu oluyor benzinde sıkıntı yok
  • Kaputta hava girişi açılmadıkça açık hava filtresinin pek bir faydası olmuyor
  • alttaki sis farının oralardan veya, yan lastiklerin üstündeki çamurluktan uygun bir delik açılsa nasıl olur?
    şu altta yapılmışı var, sol ön sinyalin altında siyah yuvarlak olan çıkış yeri

Açık Hava Filtresi

bu açık hava filtresi yakıt tüketimini arttırır mı? lpg'li araç. arttırmaz diye sanıyorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Life Eternal -- 18 Nisan 2012; 1:38:43 >
  • İyi bir işçilik ve yalıtımlı boru vasıtasıyla filtreyi alabildiğin kadar öne al yoksa odun sobası gibi olur motorun. Hem yakar hem de gitmez.
  • arkadaşlar merhaba,

cevaplar için teşekkür ederim.

sistemi değiştirdim. şimdi daha iyi gibi. 3000 deir sonrası ses çok iyi.
    araç performans kazanmış gibi. deneme aşamasında memnun kalmaz isem normal sisteme döneceğim.

kolay gelsin

Açık Hava Filtresi

Açık Hava Filtresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager71 -- 23 Nisan 2012; 18:33:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: manager71

arkadaşlar merhaba,

araç performans kazanmış gibi. deneme aşamasında memnun kalmaz isem normal sisteme döneceğim.

kolay gelsin

Açık Hava Filtresi

Açık Hava Filtresi

kaput kapanmayacak gibi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kingonur4

quote:

arkadaşlar merhaba,

kolay gelsin

Açık Hava Filtresi

Açık Hava Filtresi

kaput kapanmayacak gibi duruyor

bencede

• Arkadaşım genelde bu uygulamalarda en yüksek verim için hava filitresini tamponun oradan aşağıya doğru indiriyorlar. En soğuk hava ve rahat hava akışı bu şekilde sağlanıyor...
  • quote:

Arkadaşlar Merhaba

aracıma aşağıdaki şekilde filtre bağladım. şu an deneme aşamasındayım. motora çok yakın oldu. boğazın hemen üstüne bağladım. aracım lpg li. lpg de çalışırken biraz sarsıntılı çalışıyordu. sarsıntı biraz azaldı gibi. kaput kapanınca çok az bir boşluk kalıyor. bir boru yardımı ile uzatmayı düşünüyorum. böyle kullanırsam sıcak hava alması aracıma zarar verirmi aceba. performansı aynı hatta biraz artmış gibi tam anlayamadım. ustalardan yardım bekliyorum.

kolay gelsin.

Açık Hava Filtresi

Açık Hava Filtresi

Kaput Üstünü kapatmıyorsa bi sorun yoktur bence . Ama bakış yönü keşme aracın önüne doğru olsaymş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.