Şimdi Ara

Intel ultra yüksek ekran çözünürlükleri istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Intel ultra yüksek ekran çözünürlükleri istiyor


     

    Yeni nesil mikroişlemci tasarımları ve ileri üretim teknolojilerine ek olarak Intel, kullanıcılara katma değer sağlayacak farklı alanlarda da çalışmalarına devam ediyor. Intel'in gelecek vizyonunu ortaya koyan detaylardan biri de Beijing'de düzenlenen Geliştiriciler Konferansı'nda açıklandı. Haberimizin içerisinde yer alan dökümanlarında da anlaşılabileceği üzere Intel, sadece bilgisayarlar değil tüm cihazlarda ekran çözünürlüklerinin 2013 ile birlikte arttırılması için sektörü teşvik edici hatta zorlayıcı bir strateji izleyecek gibi görünüyor. Bilindiği üzere bilgisayarlar için şu an en yaygın ekran çözünürlüğü olarak 1366 x 768 piksel, üst sınırın ise yaygın olarak 1920 x1080 pikselin olduğunu görüyoruz. Ancak Apple'ın iPad 3 (Yeni iPad) hamlesiyle birlikte bu kalıplar yıkıldı ve 9.7-inç ekran boyutunda Full HD'nin üzerine çıkılarak önemli bir adım atılmış oldu.

     

    Intel'in amacı "retina ekran" tarzı farklı ekran boyutları için daha yüksek çözünürlük seviyelerine çıkarak kullanıcıların üretkenliğine ve eğlence deneyimine daha yüksek katkı sağlamak.Dökümanlara bakılırsa Intel, 21-inç hepsi bir arada ekranlarda ve 15-inç dizüstü bilgisayarlarda 3840 x 2160 piksel, 13-inç ultrabooklarda 2800 x 1800 piksel, 11-inç ultrabook ve 10-inç tablet modellerinde 2560 x 1440 piksel ve 5-inç boyutundaki akıllı telefon ve telefon/tabletlerde 1280 x 800 piksel çözünürlüğünü yaygınlaştırmayı hedefliyor. Günümüz şartları ile mukayese etmek gerekirse bugün yüksek etiket fiyatına sahip 27-inç boyutundaki pek çok monitör 1920 x 1080 piksel çözünürlük desteği sunuyor. Ancak sektörün üzerinde hemfikir olduğu nokta ise, tüm sektörde bu tarz radikal bir değişimin Intel'in bastırmasıyla olabileceği. 
     


    Intel ultra yüksek ekran çözünürlükleri istiyor


     

     


    Intel ultra yüksek ekran çözünürlükleri istiyor


     








  • Ne mutlu bizlere daha az şaşı gelecek nesillere doğru...
  • fiyatları düşmedikten sonra isterse dağa çıksın
  • sonunda yararlı birşey yapıyor gibi intel ^^
  • İntel yaparsa olur. Küçük ekranlara yüksek çözünürlük gereksiz. Ama büyük ekranlara full hd+ olması lazım artık yavaş yavaş, yetmiyo yani büyük ekranlara.
  • Intel'in bunu zorlamasının esas sebebi bence yüksek işlemci gücüne ihtiyaç oluşturmak böylece yeni işlemcileri için talep yaratmak. Ne de olsa işlemciler artık aşırı güçlü ve bir kaç senelik işlemciler bile mevcut çözünürlüklerde hemen hemen herkesin işini fazlasıyla görüyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventalpsal

    Intel'in bunu zorlamasının esas sebebi bence yüksek işlemci gücüne ihtiyaç oluşturmak böylece yeni işlemcileri için talep yaratmak. Ne de olsa işlemciler artık aşırı güçlü ve bir kaç senelik işlemciler bile mevcut çözünürlüklerde hemen hemen herkesin işini fazlasıyla görüyor...

  • ne tuhaf. ayni seyi bizde istiyoruz:))
  • Sizi bilmem ama ben 27 inç ekranda 1920*1080 gibi bi çözünürlüğü çok komik buluyorum.İnanın bana 3840 * 2160'da Call Of Duty oynamakla Full Hd oynamak arasında çok fark var + sadece oyun için değil, benim gibi yazılımcılarıda iki ekranda çalışmakdan kurtarır vb.Ben intel'i bu tutumunda sonuna kadar destekliyorum.
  • @levent
    Haklısın dostum. Ama bu bizim işimizede yarar. Bu sayede oyunlarda daha gerçekçi grafikler görürüz. Tabi o çözünürlüğü yeni ekran kartları bile açamaz. Bu durumda o verimsiz directx api'si yok olmaya mahkumdur. Hem bu çözünürlük bizim gibi kullanıcılar için uç nokta olcak çünkü burdan sonrası gereksiz. Kim bilir belki de bir gün pc toplamak yerine konsol toplarız.
  • Beijing=Pekin
  • Başlığı düzeltiyorum:

    İntel yeni bir ekmek kapısı buldu!

    Teknolojinin hızına yetişilemeyeceği gibi, gereksiz ihtiyaçlara para vermenin de manası yok.
    Ama gel gör ki günümüz insanı asosyal bir yapıya dönerken teknolojiye sarılır hale geldi.

    Surrogates filminin senaryosu yakında gerçekleşecek.
  • Tuhaftır her nesil (günümüzde her 5 yılda bir) teknolojinin sonuna geldiğimiz gibi bir kanı oluşuyor. Teknolojinin sonu gelmez. İnsan doğasının sınırlamaları da teknoloji için bir kısıtlayıcı değildir. İnsan gözünün algılayabileceği sınır neden görüntü teknolojisi için bir sınırlayıcı olsun ki? Fotoğraf makinasına telefoto objektif takmıyor musunuz? Çözünürlüğün insan gözünün çözünürlüğünü geçmesi demek, görüntüde hiçbir bozulma olmaksızın daha fazla zoom yapmanız demektir. 10kb boyutunda bir JPEG görüntüyle 100MB boyutunda bir raw j-peg sizin gözünüze aynı görünebilir ama biraz zoom yapın bakalım neler oluyor.. Kısacası teknoloji insan içindir ama insanla sınırlı değildir. Olmamalıdır. Intele destek. Adam tabi ki kendi pazar konumunu destekleyecek. Biraz da anlayışlı olun yahu...
  • intel cepleri yakmak istiyor anlaşılan. umarım yüksek çözünürlüklere ekonomik ölçülerde sahip oluruz.
  • Sancılı bir geçiş süreci olacak. Çözünürlükler 4 kat artmış durumda. Yazılımların, web sitelerinin, monitör bağlantı arayüzlerinin, monitörlerin, ekran kartlarının değişmesi gerekiyor. Ayrıca oyunlarda ekran kartlarına binen yük çok fazla olacağından grafiksel olarak fazla bir gelişim olmadan grafik kartları 1-2 nesil sırf yüksek çözünürlüğü kaldırabilmek için gelişmek durumunda kalacaklar. Yani şu an gördüğümüz grafiklerde yüksek çöz dışında 2 yıl bir gelişme olmayabilir.

    Ama ben maliyete rağmen böyle birşeyin olmasını isterim şahsen. Kıçı kırık ipadde bile benim 23" ekranımdan fazla piksel var. Ayna gibi ekranlara göreceğiz artık. Bir de oled olursa tadından yenmez.
  • Kullanıcıya göre değişir.

    Örneğin ben 3840 x 2160 çözünürlüğe sahip 40" bir ips monitör olsa yanında yatarım yani.
  • Sonra intel gozluk sektörünede girer bozulan gözler için
  • Intel para versede alsak, kim istemez elinin altında, gözüne bayram ettirmek? :)
  • evimde dell u2711 kullanıyorum çöznürlük 2560*1440 bazı zaman sayfaları okumakta zorluk çekiyorum o yüzden sayfayı %200 büyütüyorum normali %100 iken bu devası çözünürlükte ve küçük ekranda yazılar nasıl okunacak merak ediyorum dogrusu
  • 2013den sonra notebook alırken iğrenç 1366*768 yerine 3840 x 2160 çözünürlük alacağız demek intel sayesinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 16 Nisan 2012; 16:49:03 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.