@afacan, sağolasın hocam. nasıl makul bir değerler mi bunlar soğutma
Bence bu fiyattaki bir klimaya göre normal. Daha iyi olanları daha az elektrik harcıyor tabii ama bu da işinizi görür. Almadan önce keşif yaptırın mutlaka.
@afacan, sağolasın hocam. nasıl makul bir değerler mi bunlar soğutma
sanki makul gibi görünsede havalar çok aşırı sıcak ve soguk oldugunda acaba bu verimi ne kadar koruyacak,sıfırın altında ne kadar verimli çalışacak klima klimacıdan alınır carrierin reklemındaki gibi herşeyciden degil
arkadaşım söle sölim ben sana o değerlerle günlük 10 saat kullanım yaparsan ayda 40-50 milyon gibibi para ödersin elektiriğe ama mesela sharp veya benim klimam hıtachı alırsan 14 lük klima için aynı kullanım standardında 20-25 ytl yi geçmiyecek bi para ödersin buda sana %50 kar demektir arcelik e göre iyi düşün aldını geri kazanmakmı mantıklı yoksa aldığının üstüne sürekli elektirik olarak ödemekmi
he gene unutmuşum bu klimaların çalışma değerleri 6derece ile 35 derece arasındadır benim klimamda hıtachı marka eksi 15 artı 45 derece izmirde oturuyorum geçen sıcaklarda komşumun kliması arcelik soğurmazken klima bayılırken benim makina buz dolabına cevriti tüm evi
he gene unutmuşum bu klimaların çalışma değerleri 6derece ile 35 derece arasındadır benim klimamda hıtachı marka eksi 15 artı 45 derece izmirde oturuyorum geçen sıcaklarda komşumun kliması arcelik soğurmazken klima bayılırken benim makina buz dolabına cevriti tüm evi
peki arkadaşım ksk bahçelievlerdeki yurt tan hitachi 14.000 liği kaç paraya aldın acaba? mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim..bende pazarlık yapıcam onlarla da :)
Ciddi almayı düşünenler varsa, birlikte adetli alınırsa daha iyi pazarlık yapılabilir. Güzel bir fiyat olura ben almayı düşünebilirim.700 ytl lik birşey alıp işimi görsem mi diye düşünüyordum, ama bu hitachi aklımı çeldi biraz.. Bir de nette bakıyorum da, online satış yapan yer pek yok gibi(fiyatla ilgili bir ön bilgi olsun dediydim..).. Yurt klima yetkili satıcılar listesinde gözükmüyor grupklima'nın..?
Ayrıca bugün benim baktığım RAS-14CH6 modeli R22 gazı kullanıyormuş. Yol üstünde broşür aldım 1.200 ytl 10 taksit dediler..(Ümit Klima) R410A gazı kullanan RAS-14KH2 modeli ise 1.300 ytl 10 taksit. R22 gazlı olmasının bizim için bir dezavantajı var mı..? Yoksa sadece çevresel etkisi mi olumsuz oluyor..
Bir tek bu denk geldi, 949 ytl hemen alsak mı..? Biraz uzak ama..
meraba arkadaşım şöle sölim bende bunu arştırmnıştım yurt klima grup klimadan deil ipi diye bir distiribitöreden getiriyormuş ve sadece inverter getiriyomuş ve oda çin fabrikadan getiriyoipininkiler daha iyi yani yurt kilimadakliler ayrıca klimalar kapalı devre çalış tığı için ve montajını işinin ehli bir usta taktığı zaman hiç bir şekilde gaz kaçırmayacağından çevresel bir sorun yaratmıyo ama gidip buzdolapcıya klima taktırısan(arçelik vestel bosh) ozaman sorun olur birde r22 gazlı klimaların ısıtması mükemmel 410 lu larda sistem yenbi geliştirildiği için biraz ısıtmada sorun lar yaşanıyo 410 lu alan arkadaşımdan biliyorum sanaderimki 1200 12 taklsit iyi fiyat hıtachı için daha iyi bulamazsın
yurt klimayı aradım şimdi yüksel abiyi 1200 olmuş harbiden ben biraz daha fazlaya almıştım 12 taksit birde ben 10 taksite aldım ama artık oda 1200/12 yapabiliyomuşl
ya benden duydunuzu sölemeyin ama yüksel abi salam devlet memuru filansen veya kefil bulursan senet yapıyo abi haber,in olsun ara iken edersen alabilirsin