Şimdi Ara

Pc yi Tv ye bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımın kasasını tüplü vestel marka televizyona bağlamak istiyorum. Araştırma yaptım ve şu kabloları aldım :

Pc yi Tv ye bağlamak

Pc yi Tv ye bağlamak

Kabloları bu şekilde bağlayıp scart girişini televizyona diğer girişi ana kartın arkasına taktım :

Pc yi Tv ye bağlamak

Bilgisayar açılıyor. Bios'u geçiyor tam başlatılacak ekran gidiyor. Güvenli modda açılabiliyor ama ses gelmiyor. Ne yapmalıyım yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26aerrow -- 14 Nisan 2012; 22:12:40 >

• ses için speaker out çıkışına bir tos dönüştürücü alıp bu dönüştürücü ile beyaz ya da kırmızı olana bağlarsanız olur.
    Normal modda görüntü için ekran kartının ayarlarına bakmalısınız. Orada 1. ekran 2. ekran gibi bir ayar olacak
  • Monitörü bağlamıyorum sadece kasayı. Bu yüzden 1. yada 2. monitör seçeneği yok.
  • dikkatimi çekti tam baştılacakken biostan sonra ekran gidiyor diyorsunuz o zaman çözünürlük desteklemiyor demektir. Daha küçük ekranlı bir monitörde ya da tv de deneyin göreceksiniz açacak. Bende de eski bir dizüstü var. Tv de çalışmıyor. Ama bilgisayar monitöründe çalışıyor. Bunun sebebi tamamen görüntü çıkış biriminin o çözünürlüğü desteklememesi.

Saygılar.
  • pc'yi 640X480 çözünürlükte açarsanız görüntü gelir çünkü güzenli modda gösteriyor diyorsunuz
  • Arkadaşım ekran kartının modeli ne ? kullandığın işletim sistemi ne ?kullandığın tv nin modeli ne? biraz daha detaylı bilgi yazsaydanız size çok daha detaylı yardımcı olunabilinir misal ati ise ati catalyst control center dan- nvidia ise NVIDIA Control Panel den-intel ise-intel graphics media accelerator.Yoksa bunlardan birini ati kullanıyorsanız atininkisini nvidia kullanıyorsanız nvdia yı yükleyin- kontrol menüsü masaüstünde saatin olduğu kısımda gözükür sağ tıklayıp 2. ekan olarak tv yi ve ekran çözünülüğünüde 1024*768 ve aşağısını ayarlamalısın.Mutlaka keskinlik-renk ve gama ayarlarınıda yapmalısınız en iyi performans için!!! ses için bir tarafı 3.5 luk stereo giriş diğer iki tarafı rca çıkışı olan küçük bir çevirci kulnanabilirsiniz(3.5mm Plug to RCA Converter ) fotosuhttp://www.sulit.com.ph/index.php/view+classifieds/id/582891/3.5mm+Plug+to+RCA+Converter böylece boşta kalan beyaz ve kırmızı ses kablololarınıda buna takarsanız tv den stereo ses alabilirsiniz.
    Pc den tv ye analog olarak yani sinyal göndermek(hdmi veya dvi üzerinden data göndermekten bahsetmiyorum!!!) görüntü ve ses aktarımında sinyallerin sağlıklı iletilmesi için kablo kalitesi ve çok uzun olmaması önemlidir.Resimdeki kablolar çok düşük hatta en düşük kalitede kablolardır göründüde titreme seste ise parazitlenme ve çatlama yaşama ihtimaliniz çok yüksek!!!.
    2.resimdeki s video to av çıkışı olan kablonuz 7 pinlimi yoksa 4 pinlimi? şayet 7 pinli değilse görüntü ekrana siyah-beyaz gelebilir.Bu durumda tv nizin varsa şayet av-av-1,av-2 kanalları arasında deneme yapmalısınız şayet tek bir av kanalı varsa ve görüntü siyah beyaz ise maalesef 7 pinli bir çevirici alıp kullanmanız gerekir.(7 pinli cevirici ile hertürlü daha iyi persormans alırsınız)

• Ekran kartım NVIDIA GeForce 8600 GT. Win7 kullanıyorum. Vestel(70 ekran) ve schaub lorenz(37 ekran) marka televizyonlarda denedim. Sonuç aynı. İkisinde de bios'u geçip ekran gidiyor. Ses güvenli modda açıldığı için gelmiyor. Hoparlörü takabiliyorum. Yani bilgisayarı normal olarak açabilsem sesle ilgili sorun kalmayacak. S video to av çıkışı olan kablom 7 pinli. Girişe uyuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26aerrow

Ekran kartım NVIDIA GeForce 8600 GT. Win7 kullanıyorum. Vestel(70 ekran) ve schaub lorenz(37 ekran) marka televizyonlarda denedim. Sonuç aynı. İkisinde de bios'u geçip ekran gidiyor. Ses güvenli modda açıldığı için gelmiyor. Hoparlörü takabiliyorum. Yani bilgisayarı normal olarak açabilsem sesle ilgili sorun kalmayacak. S video to av çıkışı olan kablom 7 pinli. Girişe uyuyor.

kusura bakma arkadaşım ama neden tüplü bir televizyonda onu kullanmak istiyorsun anlamadım. Ekran sorunun varsa ikinci el bir crt al en azından ama tüplü bir tv ile uğraşmak bende mantıklı değil. Maddiyat meselesi biliyorum ama crt çok ucuz durumum iyiyse zaten lcd almamanı anlamıyorum. İyi geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26aerrow

Ekran kartım NVIDIA GeForce 8600 GT. Win7 kullanıyorum. Vestel(70 ekran) ve schaub lorenz(37 ekran) marka televizyonlarda denedim. Sonuç aynı. İkisinde de bios'u geçip ekran gidiyor. Ses güvenli modda açıldığı için gelmiyor. Hoparlörü takabiliyorum. Yani bilgisayarı normal olarak açabilsem sesle ilgili sorun kalmayacak. S video to av çıkışı olan kablom 7 pinli. Girişe uyuyor.

Öncelikle win 7 için nvidyanın sitesinden en güncel sürücüsünü indirin ve kurun.Pc yeniden başlatıp masaüstünde( nvidia control panel)den sol altta olur ekran ayarlaından(display) 2. ekranı analog tv yap fotosuhttp://img535.imageshack.us/img535/2845/87521458.jpg bu şekilde klone yap yani masa üstü de video çıkışıda aynı çözünürlük olsun 1024*768 70 ekran için 800*600 37 ekran için ayarlayabilirsin.görüntü çıkış ayarında hz(yenileme hızı) ayarlaman gerekebilir yani tv 50 hz ise video çıkışın 60 hz ise bu yüzden tv göstermeye bilir bunun için nvidya control panelin "detaile"(detaylı-gelişmiş)kısmından ayaarlamalısın.
    İlk açılışta bios ekranının gelip daha sonra sistem açıldıktan sonra görüntünün gitmesi control panelden yapılması gereken bazı ayaların yapılmamış veya uyumsuzluğundan kaynaklanır.
    Yani sorununuz tamamen control panelden uygun ayarı yapılmamış olmasından kaynaklı 1 kere yaptınızmı bir daha uğraşmak zorunda olmazsının(her tv için 1 ayar gerekli) uygun ayarları profil1-profil2 gibi farklı kaydetip gerektiğinde kullanırsınız.
    Şimdi pc ve tv açıkken ve tv av menüsünden!!!! iken kumandada av tuşuna basınız!!!gerekli kablo bağlantılaını yapın çözürünülüğü düşürüp clone ve dual display ayarlarını tek tek deneyin yenileme hızınında tv için 50 hz ayarlayın.Şayet görüntü başarılı bir şekilde alıyorsanız sonra hz 60 yapabilirsiniz bendeki 70 ekran siemenste 60 hz üstü göstermiyordu!!!Çözünürlükte en fazla 1024*768 destekliyordu.Mutlaka keskinlik-renk ve gama ayarlarınıda max performans için ince ayar çekiniz.Şayet monitör ve tv yi aynı anda bağlama ikanınız yoksa!!!!!!!!!!!!!! önce pc normal monitörlü açıp s-video kablosunu takıp 1. ekran yok 2. ekran anolog tv (bu seçenek yoksa)veya 1. ekan anolog tv 2. ekran monitör deyip ayarlayıp kaydedip pc yeniden başlatırsanız biostan sonra pc monüterine görüntü gelmeden direk tv ye görüntü gelir.(s-video kablonuzu söktüğünüzde herşey normele döner)
    pc nizi niye güvenli modda açma zametine-gereğinde- neden girdiğinizi anlayamadım sesi pc nin normel kulaklık çıkışından alıp ister tv ye isterseniz speakelara ayrı olarak verebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okidoki64 -- 16 Nisan 2012; 4:43:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.