Şimdi Ara

Boeing yüksek güvenlikli bir Android telefonu üretmek istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Boeing yüksek güvenlikli bir Android telefonu üretmek istiyor





    Bugüne kadar hava araçları ve parçaları üretmesiyle tanıdığımız Boeing firması bu kez farklı bir segmentte adını duyurmak istiyor.




    National Defense Magazine tarafından verilen habere göre Boeing yüksek güvenlik özelliklerine sahip bir Android telefonu üretmek için çalışmalar yapıyor.




    Şimdilik Boeing Phone olarak tanımlanan telefon hakkında Boeing başkanı Roger Krone fazla detay vermiyor ancak cihazın yıl sonuna doğru hazır olacağı tahmin ediliyor. Güvenlik konusuna özel önem verecek telefonun önceki Android sürümlerinden birisini çalıştıracağı belirtiliyor.




    Boeing önemli güvenlik yazılımı firmalarıyla ortaklık görüşmelerine başladı. Hedef kitle ise savunma departmanı gibi güvenlik konusunun üst seviyede olduğu hükümet birimleri.




    Boeing kullanım oranı çok geniş olduğu için Android işletim sistemini tercih ettiğini vurguluyor. Rakiplerinin 15 000$-20 000$ seviyesinde olan modellerine nazaran Boeing Phone biraz daha düşük bir seviyede olacak. Daha önce Dell Streak 5 modeli de ABD savunma departmanı tarafından güvenli telefon onayı almıştı. Özellikle istihbarat ve operasyonel devlet birimlerinde yüksek güvenlikli telefonların kullanımı büyük önem arzediyor.

     

     







  • Yakında bende girecem telefon işine,yol geçen hanı mübarek .
  • başlığı gördüm. acaba dedim. harbiden uçan boeingmiş.
  • malzemesinde aluminyum folyo kullanmasınlar. mazallah uçar muçar
  • airbus bakalım bu adım karşısında ne yapacak
  • Airbus da Apple anlaşsın özel bir iPhone çıkarsın :D
  • içindeki yazılım dandik olunca nekadar sağlam yapabilirki okadar çok açığı varki android in dünyanın en savunmasız işletim sistemi seçildi neyazıkki..
  • Ya şöyle firmalar ilgisi olmayan sektörlere girince şalterler atıyor bende...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 14 Nisan 2012; 19:33:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

    içindeki yazılım dandik olunca nekadar sağlam yapabilirki okadar çok açığı varki android in dünyanın en savunmasız işletim sistemi seçildi neyazıkki..

    benim Galaxy S'in 10zararlısına arkadaşımın iPhone'unda (güncel sürüm)400küsür zararlı çıktı.ki ben hiç takmıyorken kafama o hep kırmızı alarm.durumunda olan birisi. Kim zararlı.anlamadım.

    Boeing telefon yapacak. Hmm... abi bizim uçak parçalandı yere de çarpmamıza az kaldı bak bakalım.nasıl.ses çıkıyor... Cidden alakasız firmaların böyle işlere girmesi ilginç geliyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tezatlığa bakın. Güvenlik ve Android :) En başta Android telefonlarda olan senkronize işleminin bu telefonda olmaması gerekiyor ki güvenlik olsun. Sürekli olarak kişisel bilgileri alıp kendi sunucularına gönderiyorlar. E böyle bir durumda mahrem bilgilerini sürekli olarak başka birine gönderen sistemde güvenlikten söz edilebilir mi? Tabiki hayır. Android'de güvenlik diye bir şey yoktur. Hatta mevcut sistemler içersinde hiçbiri Android kadar güvensiz değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kara kutu mu la bu
  • de git işine boeing,bu işin boku çıktı artık önüne gelen androidli telefon yapıyor,uçak az kazandırıyor herhalde...
  • Arkadaşlar, bu telefon sizin bildiğiniz türden değil. Android olması sizi yanıltmasın.



    Hani Hollywood filmlerinde bir replik vardır; "Bu hat güvenli mi? Evet dostum devam et...", işte Boeing o tür bir telefon üretmeyi planlıyor.



    Bu tip telefonlar GSM ağlarını kriptolu olarak kullanırlar. Dinlenemezler, sinyalleri uzaktan izlenemez, elektronik karıştırma, EMP ve çalınmaya karşı özel güvenlik önlemleri vardır. Örneğin kullanıcının sesli onayı varsa çalışırlar. Hatta bazı modellerde infrared yüz tanıma özelliği bile vardır.



    Genel olarak üst düzey gizli bilgilere ulaşma yetkisi olanlar ve ajan-casus türü çalışanlar için üretilirler. Fiyatları 2000 ile 25000 dolar arasında değişir. Müşteri kitlesi ise asker, bürokrat, politikacı, üst düzey şirket yöneticileri vs. dir. Bunlardan birine sahip olmak isterseniz de bir sürü bürokratik angaryayla uğraşmak zorunda kalırsınız.



    Android işletim sistemi ise kullanım kolaylığı veya telefonun farklılığını gizlemek için seçilmiş olabilir. Tabi içindeki Android de bizim telefonlardaki Android değil. Basitçe anlatmak gerekirse, bu telefonda Android'e çok benzeyen ama o olmayan kendine özgü bir işletim sistemi var.



    Konu askeri sektörse hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Bu yüzden yanılgıya düşebilirsiniz.




  • Boeing in harbi kafası uçmuş.Androidte güvenlik denen şey yok.Mevcut sistemler içerisinde güvenlik anlamında en kötüsü..Telefon üreticekse wp 7.5 li üretsinler..Yada hiç zahmet etmeyip mobil sistemlerde en güvenilir sistem olan BlackBerry OS 7 li bir tel. üretsinler:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    Arkadaşlar, bu telefon sizin bildiğiniz türden değil. Android olması sizi yanıltmasın. Hani Hollywood filmlerinde bir replik vardır; Bu hat güvenli mi? Evet dostum devam et..., işte Boeing o tür bir telefon üretmeyi planlıyor.Bu tip telefonlar GSM ağlarını kriptolu olarak kullanırlar. Dinlenemezler, sinyalleri uzaktan izlenemez, elektronik karıştırma, EMP ve çalınmaya karşı özel güvenlik önlemleri vardır. Örneğin kullanıcının sesli onayı varsa çalışırlar. Hatta bazı modellerde infrared yüz tanıma özelliği bile vardır.Genel olarak üst düzey gizli bilgilere ulaşma yetkisi olanlar ve ajan-casus türü çalışanlar için üretilirler. Fiyatları 2000 ile 25000 dolar arasında değişir. Müşteri kitlesi ise asker, bürokrat, politikacı, üst düzey şirket yöneticileri vs. dir. Bunlardan birine sahip olmak isterseniz de bir sürü bürokratik angaryayla uğraşmak zorunda kalırsınız.Android işletim sistemi ise kullanım kolaylığı veya telefonun farklılığını gizlemek için seçilmiş olabilir. Tabi içindeki Android de bizim telefonlardaki Android değil. Basitçe anlatmak gerekirse, bu telefonda Androide çok benzeyen ama o olmayan kendine özgü bir işletim sistemi var.Konu askeri sektörse hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Bu yüzden yanılgıya düşebilirsiniz.

    Çok iyi özetlemişsiniz Hala Android güvenilir değil diyenler var.Benim,sizin kullandığınız telefon çok güvenli olmayabilir ama bu öyle değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Ege -- 14 Nisan 2012; 22:17:43 >




  • Koskoca Boing firmasının mühendislerinden daha bilgili arkadaşlar varya, seviyorum bu forumu :D
  • Android? Güvenlik? DAFUQ!
  • Androidde guvenlik yok diyenlere SYMANTEC ten cevap..

    iOS'TA ŞİFRELEME YETERSİZ

    Symantec, iOS'taki şifrelemenin yetersiz olduğunu düşünüyor. Şöyle ki, iOS'ta şifrelenen birçok veri kullanıcı ana şifreyi görmeden çözülebiliyor. Bu da telefonu açık halde ele geçiren kişinin iPhone üzerindeki birçok veriye ulaşmasını sağlıyor. Google'ın Android işletim sisteminin 3.0 sürümüyle beraber ise tümleşik bir şifreleme mekanizması mobil işletim sisteminin özelliklerine eklenmişti.

    Ayrıca Symantec, iOS'larda geneli düşük dereceli olan 200 açığın, Android'de ise 18 açığın bulunduğuna dikkat çekiyor. Ancak Google'ın Android açıklarını kapatması bazen sorun teşkil edebiliyor. Örneğin Android'in 2.3 sürümünde kapatılan bir açık daha önceki sürümlerde kapatılamamıştı.

    Özet olarak araştırmaya göre Apple'ın artı noktaları daha iyi erişim kontrolü, uygulama kaynağı, kötü niyetli yazılımlara karşı ve veri kayıplarına karşı daha iyi koruma sağlması. Android'in artıları ise daha iyi uygulama izolasyonu, izne bağlı erişim kontrolü bulunuyor. İki mobil işletim sistemi de internetten yapılan saldırılara karşı çok iyi koruma sağlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

    içindeki yazılım dandik olunca nekadar sağlam yapabilirki okadar çok açığı varki android in dünyanın en savunmasız işletim sistemi seçildi neyazıkki..


    Androiddeki hareketli tuş kilidini FBI ın kıramadından haberiniz yok galiba.
  • obama bile en güvenli kabul edilen blackberry nin özel serisini kullanırken boeing pek şansı yok gibi android ile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.