Şimdi Ara

Onda VI40 İnceleme, destek, paylaşım [ Ana Konu ] (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
15
Favori
66.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şimdi arkadaşlar biraz değişik bir şekilde de olsa tableti adam edecek bir firmware buldum. (en azından benimkini) Yalnız anlatıma geçmeden belirtmek istediklerim var:

    Rom yüklemesi hele ki başka bir tabletin romunu yüklemek risk işidir. Öncelikle tablete yüklemek için bulduğum romları yükleyip yüklememek, denemek tamamen sizin insiyatifinizdedir. Herhangi bir brick, hard-brick olma durumunda kesinlikle sorumluluk almıyorum. Nitekim benim de canım sıkıldı 1 sene öncesinde yeni tablet alarak bu hantal olduğunu düşündüğüm ve babama verdiğim tableti brick olma pahasına riske attım ve bu şekilde aşağıdaki romu keşfettim sonuçta. Risk almadan yeni tecrübeler pek mümkün değil.

    Elimdeki tabletin özellikleri:

    Onda vi40 Elite modelinin single-core olan (a10 Allwinner) işlemcili ve 8gb ROMlu V3 versiyonudur.

    Romu internette yabancı forum sitelerine araştırırken ve benzer donanıma sahip modellere bakarken araştırmalarım sonucu çok benzer donanıma sahip Polonya üretimi Modecom firmasının FreeTab 9701 X1 IPS modelini keşfetmemle bulmuş oldum. Öncelikle özelliklerinin çok benzer olması nedeniyle FreeTab 9701 X1 modelinin firmwareini yükledim. Fakat elimdeki tablet 8gb flash idi Freetab ın bu modeli ise 16gb idi sonradan farkettim ve tablet açılmadı malesef. Ne recovery geliyordu ne de ekran. Hard-brick olduğunu ve bir daha açılmayacağını düşünürken Livesuit yerine Freetabın firmware klasöründen çıkan "PhoenixSuit_v1.0.5" uygulaması ile telefonu eski stock ROM a döndürmek fikri aklıma geldi. Çünkü normal tuş kombinasyonu çalışmıyordu ve tableti de ONDA olarak görmüyordu artık bilgisayar. PhoenixSuit_v1.0.5 i biraz kurcaladım tableti görmüyor vazgeçeceğim derken maddeler halinde "tablet açılmıyorsa power dışında herhangi bir tuşa basılı tutarken USB kablosunu bilgisayara takın ve aynı zamanda power tuşuna ardarda basın" şeklide bir yönerge çıktı yanlış hatırlamıyorsam. Aynı şekilde uyguladım ve eski seçtiğim ROM yüklendi. Tableti kurtardığıma sevinmiştim fakat hala bu kadar benzer özelliklere sahip donanımın farklı firmware ile çalışabileceğini düşündüğümden firmanın diğer modellerini araştırdım ve 8gb olan FreeTab 9701 IPS (sonunda X1 olmayan) modelini keşfettim. X1 li modelin 16gb flashı ve Android 4.2.2 sürümü varken FreeTab 9701 IPS nin 8gb flashı vardı ve en güncel firmware sürümü 4.1.1 di. Hemen ROM u indirdim ve yine aynı şekilde kurdum. Tablet çok güzel bir ekran ile açıldı sonunda :-) Polonyalılar ROM u o kadar güzel yazmış ki hem ekran görüntüsünden hem de akıcılığından farkebiliyorsunuz ilk yüklediğimde inanamadım bu tabletin bu hale geleceğine.

    Modelleri vereceğim ama önce çalışmayan ne var? Şu ana kadar çalışmayan bir özelliği dışında birşey keşfedemedim. O da sensör. Tablet landscape yani enine çalışıyordu sadece. Ekran auto rotation açıkken de dönmüyor malesef bunu google play deki "Ultimate Rotation Control" (üreticisi : FaMe IT) programı ile rahatça çözebilirsiniz. Alternatifleri var ama taskbar atarak 4 yönlü dönme özelliği sunduğundan bunu beğendim ben. Bu performans farkının yanında sanırım bu kadar kusurun lafı olmaz.

    Şimdi dikkat edilmesi gerekenler bu FreeTab in bizi ilgilendiren yani A10 işlemcili 9.7 ekranlı 2 modelini bulabildim:

    1) FreeTAB 9701 IPS :http://www.modecom.eu/freetab_97011/tablety2/product/

    İşlemci : ALLWINNER A10 CPU Cortex-A8 1GHz + 3D accelerator (SINGLE CORE)
    Flash: 8 GB MLC
    En güncel firmware : 4.1.1.


    2) FreeTAB 9701 HD X1 :http://www.modecom.eu/freetab_9701_hd_x1/tablety2/product/

    İşlemci: ALLWINNER A10 CPU Cortex-A8 1GHz + 3D accelerator (SINGLE CORE)
    Flash: 16 GB MLC
    En güncel firmware : 4.2.2.

    2 numaralı tablete neden 4.2.2 kıyağı geçmişler anlamadım :-)

    Yüklemek isteyenler özelliğini ölçüp biçip o şekilde deneyebilirler. Tabletin açılmaması durumunda yukarıda anlatıldığı şekilde PhoenixSuit_v1.0.5 programını ve sürücülerini yükledikten sonra diğer romları deneyebilirsiniz. Programın nasıl kullanılacağı içindeki dökümanlarda açık açık anlatılmış zaten. KURACAK ARKADAŞLAR MODEL ÖZELLİKLERİNİ İYİ İNCELESİN, ÖZELLİKLE FLASH BELLEĞE ve İŞLEMCİ MODELİNE BAKARAK UYUMLU OLUP OLMADIĞINA DİKKAT ETSİNLER.

    Firmware dosyalarını sayfalardaki tablet modelinin altında SUPPORT başlığı altından FIRMWARE ve FIRMWARE SÜRÜMÜ alt başlıklarında bulabilirsiniz.

    Son olarak riske girmek isteyen arkadaşlar tableti benim gibi gözden çıkararak denesinler. Fakat şunu farkettim bu tableti üreten ana üretici ki çoğu firma gibi Çinli bunlar da, nasıl oluyor ki kendi ürettikleri şeye böyle adam gibi çalıştıracak bir yazılım üretemiyorlar. Bunu üreten de Polonyalı bir firma, demek ki sağlam yazınca oluyormuş. Android de sürümler ve yazılım olayı çok önemli gerçekten.

    Ve malesef çok stresli ve yoğun bir işim var bu yüzden yazabileceklerimi tek seferde yazmaya çalıştım ve pek soru cevaplayabileceğimi sanmıyorum. Bankacıyım, yazılımcı donanımcı falan değilim çok da teknik detaylara giremeyeceğim :-) Uzun zamandır da böyle açıklamalı bir yazı yazamadım. Her şeyi detaylıca okuyup işlemlere başlayabilirsiniz. Elinizin altında da mutlaka şu an kullandığınız firmware dosyanız bulunsun. Amacım sorun yaşayan arkadaşlara bir çözüm yolu sunmak ve paylaşımda bulunmaktı.

    Kolay gelsin... :-)

     Onda VI40 İnceleme, destek, paylaşım [ Ana Konu ]


     Onda VI40 İnceleme, destek, paylaşım [ Ana Konu ]


    Tabletin tanınmaması halinde uygulanacak adımlar:

     Onda VI40 İnceleme, destek, paylaşım [ Ana Konu ]



    Sonuçlar başarılı olursa konuyu açan arkadaş bu bölümü başlığa ekleyebilir ve böylece daha çok kişi faydalanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 24 Kasım 2014; 22:01:36 >




  • hocam bende artes i9701 yani onda vi40 16 gb rom olanı var. hangisini yükleyeyim. Ben kafaya koydum tableti uçuracağım. :)
  • Alet zaten brick olmuyor ben 30 sefer evet yanlış değil tam 30 sefer 10 farklı rom firmwareledim brick olmuyor sadece tablet açık kalıyor bazen ama ekranda görüntü olmadığı için biz anlamıyoruz.
    yani aleti brick etmek bu modelde imkansız ,tabi ben bunu uzun denemeler sonrası öğrendim ,işsizlik zor
    Bu firmware gelince zahmete girmeye değermi diyorum daha önce Cyanogen denemişmiydiniz acaba ondan daha iyimidir ? çünki bu tabletin donanımındada bişeyler var sadece yazılımla ilgili değil gibi cyanogen bile adam edemedi ,genede teşekkür ederim kendi adıma uğraşmısın paylaşmışsın bizede denemek düşer

    BURADAN BİR KEZ DAHA UYARIYIM SAKIN OLA ALLWİNER ADLI CPULARI ALMAYIN BU CPULAR ÇİN HALK CUMHURİYETİNİN KALKINDIRMA PROJESİNİN ÜRÜNÜDÜR VE SON DERECE VERİMSİZ DERİN UYKUYA GİREMEYEN SAÇMA SAPAN ARGESİ OLAN BİR DEVLET ORGANİZASYONUNUN ÜRÜNÜDÜR.




  • @gunebakanweb,

    Anlattıkalarıma göre ben 2. yi yüklerdim :-)

    @geberit,

    Evet, tabletin ekran siyah olunca uçtu sandım ama baktım ki hala hayat belirtisi var :-) CM falan hikaye şu an bundan stabili olacağını sanmıyorum.


    Deneyenler sonuçları detaylı olarak yazarlarsa sevinirim.
  • evet cynogen tnt ne varsa yükledim. ilk başta biraz hızlı oluyor program yükledikçe kasmalar başlıyor. en sonunda hareket etmez oluyor. siz ne kadar süredir bu romları denediniz kasma takılma oluyormu.
  • @gunebakanweb

    Firmware i dün yükledim. Çok uzun kullanmadım ama buna rağmen kendini hemen belli ediyor zaten. Google Play den 3 - 4 şey aynı anda indirirken bir yandan başa şeyler yapabiliyorsunuz akıcı biçimde. Bence denemeden ne anlatılsa boş... :-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 24 Kasım 2014; 22:50:58 >
  • Yükledim firmi deniyorum lakin benim tablete özel bir sorun hortladı oda kapalıyken prizde şarj ikonu çıkmıyor ve açarkende tuşa 30 saniye basmam gerekli bu benim tablete özel bişey bazı romlarda olmuyor bazılarında oluyor.
    Romun hızın a gelirsek o kadar bir hız hissetmedim web siteleri hala yavaş yükleniyor ama daha stabil donma ve takılma daha az kullandıkça yazarım.
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Sensor çalışıyor mu peki? Auto rotate vs.? Bu arada bir kötü haber daha kamera da çalışmıyor dünden beri kamerayı açmak ilk defa geldi aklıma pek önemsemediğimden galiba :-) ama bu alette olmasa da olur bana göre stabil çalışsın da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dulcet kullanıcısına yanıt
    sensörüde denemedim kameraya zaten gerek yok tek istediğim sorun çıkarmasın ipad 1 kadar hızlı çalışsa bile kabülüm ama olacak gibi değil.
  • neredeyse 3 yıllık bir tablet için çalışıyor olması bile güzel bir şey bence gerçi o zamanların onda, ainol marka tabletleri hala sıkıntısız
  • benim tablet olmadı sanırım işlemci hızı tutmadı ekran açmadı bende eski haline döndüm.
  • Bendede olmadı google play yeni sürüme geçmedi bi türlü ,kabuk sürekli refresh ediyor kendini.
  • Kötü olmuş. Sizin işlemcilerinizin hızı ve flash romlarınız kaç gb acaba? Bir de hangi modelin firmware ini denediniz?

    Benim sensör ve kamera hariç yağ gibi akıyor tablet babam kullanıyor zaten bunu ve gayet memnun şu an. Internet sayfa açma hızı sistemin genel hızına kıyasla biraz yavaş ama önceki ile kıyaslanmaz bile ama opera veya başka tarayıcılarla daha iyi sonuç alınabilir denemek lazım. Bu tabletin eskiyen ve sorunlu işlemci gerçeğini bildiğimizden vereceği performansın maksimumuna bakıyoruz. Evde 4 tane android cihaz var biri birini tutmuyor. Birinde iyi çalışan browser diğerinde aynı performansı göstermiyor.

    Fakat rootlu cihazlar için değişmez ikilim var. Cheetah Mobile'dan Clean Master ve Battery Doctor a root yetkisi verildiği zaman arka planda açılan ve otomatik başlayan programların (zorunlu olmayan) hepsini kapattığınız zaman batarya ömrü 3 kata kadar çıkabilirken performansı da arttırıyor. S2 telefonun batarya ömrü değişik romlar ve piller denememe rağmen akşamı görmüyordu. Ama bu kullandığım zamanlarda değil yani telefonu doğru düzgün kullanmadığım günler dahi akşamı zor ediyordu saatler içinde bitiyordu bazen. Mesela bugün telefonu neredeyse hiç kullanmadım belki ama sabah 8 de çektiğim şarjın tam şu saatte %85 olması çok önemli. İş yerinde aynı model rootlu olmayan cihazla kıyaslıyoruz arkadaş öğleden sonra şarja bağlamaya başlıyor cihazı. Çünkü önceden tel kullanılmazken bile arka planda açılan abuk subuk programlar şarjı sömürüyordu. Sistem de ram boş olduğundan çok rahat çalışıyor. Bu ikiliyi beraber kullanmanızı tavsiye ederim ama ayar çekmeden hiç bir işe yaramaz.

    Google a A10 Allwinner 9.7" tablet yazıp daha iyi firmware aramaya devam :-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 25 Kasım 2014; 19:30:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dulcet

    Kötü olmuş. Sizin işlemcilerinizin hızı ve flash romlarınız kaç gb acaba? Bir de hangi modelin firmware ini denediniz?

    Benim sensör ve kamera hariç yağ gibi akıyor tablet babam kullanıyor zaten bunu ve gayet memnun şu an. Internet sayfa açma hızı sistemin genel hızına kıyasla biraz yavaş ama önceki ile kıyaslanmaz bile ama opera veya başka tarayıcılarla daha iyi sonuç alınabilir denemek lazım. Bu tabletin eskiyen ve sorunlu işlemci gerçeğini bildiğimizden vereceği performansın maksimumuna bakıyoruz. Evde 4 tane android cihaz var biri birini tutmuyor. Birinde iyi çalışan browser diğerinde aynı performansı göstermiyor.

    Fakat rootlu cihazlar için değişmez ikilim var. Cheetah Mobile'dan Clean Master ve Battery Doctor a root yetkisi verildiği zaman arka planda açılan ve otomatik başlayan programların (zorunlu olmayan) hepsini kapattığınız zaman batarya ömrü 3 kata kadar çıkabilirken performansı da arttırıyor. S2 telefonun batarya ömrü değişik romlar ve piller denememe rağmen akşamı görmüyordu. Ama bu kullandığım zamanlarda değil yani telefonu doğru düzgün kullanmadığım günler dahi akşamı zor ediyordu saatler içinde bitiyordu bazen. Mesela bugün telefonu neredeyse hiç kullanmadım belki ama sabah 8 de çektiğim şarjın tam şu saatte %85 olması çok önemli. İş yerinde aynı model rootlu olmayan cihazla kıyaslıyoruz arkadaş öğleden sonra şarja bağlamaya başlıyor cihazı. Çünkü önceden tel kullanılmazken bile arka planda açılan abuk subuk programlar şarjı sömürüyordu. Sistem de ram boş olduğundan çok rahat çalışıyor. Bu ikiliyi beraber kullanmanızı tavsiye ederim ama ayar çekmeden hiç bir işe yaramaz.

    Google a A10 Allwinner 9.7" tablet yazıp daha iyi firmware aramaya devam :-)

    8 gb versiyon allwiner A10 bendeki ,bu tablet diğer hiç bi tablete benzemiyor ilk çıkan çin malı tabletlerden ve çinliler daha yolun başındayken üretildiği için gerçekten berbat bir donanıma sahip zaten artık rom falanda çıkmıyor ben çoğunu denedim ama nafile, zaten tabletide ben kullanmıyorum ailem kullanıyor artık o yüzden önemi yok az çok iş görüyor yeter onlara ,tabletin tek güzel tarafı ekranı gerçekten güzel ama yazık olmuş bu donanım üstünende.




  • 2. romu kurdum tablet açmamıştı. 1. yi denedim tablet açıldı şuan iyi görünüyor. bazı sorunlar var. şarj çabuk bitiyor yada tam şarj olmuyor. google playdan uygulama indiremiyorum. ama alternatif yöntemlerle bu sorun çözülebilir. Takılma kasma yok bakalım zamanla kasmaya başlayacak mı. Böyle devam ederse çok iyi. araştırıp bulan arkadaşa teşekkürler.
  • arkadaslar sarj durumu sizde nasil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunebakanweb G kullanıcısına yanıt
    Stock romda nasılsa bunda da öyle. 100 den 85 lere kısa sürede düşüyor sonra normal seyrinde devam ediyor. Artık pili eskimeye başladı normal. Ama ekranı kısarak ve ram denetimi yaparak biraz daha artış olabilir.

    Bu arada şurada muhtemelen bu tablette de çalışabilecek ROM lar listesi mevcut:http://touchscreen-apps.blogspot.com.tr/2013/01/mk802ii-firmwares-gathered-on-one-place.html

    Fakat vaktim olmadığından deneyemeyeceğim şimdilik.
  • İlk sayfada ki indirme linkleri hata veriyor.Başka güncel link var mı?
  • selamlar onda v820w tabletim var çift işletim sistemi yüklü hem android hem win 8,1. çocuklar bişeyler yaptı ve iki işletim sistemi arasında geçiş yapma tuşları çalışmıyor.bu tablete şimdi 0 dan firmware vs yükleyip ilk haline getirmek istiyorum. yabancı dilim olmadığından gerekli şeyleri bulup nasıl yükleneceği konusunda bilgi edinemiyorum. bana yardımcı olurmusunuz.
  • Bie bakiyim dedim bu konuya hala varmı kullanan diye bu tableti aldığım güne ....... çinliler tarafından ilk ve son dolandırılışımdır bu tablet resmen hiçbir işe yaramayan bir donanıma sahip allwiner denen o salak sirket ve onun socları berbat nasıl oyuna geldim hala anlamam.
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.