'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 39467 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
Cevap: [ Sony Xperia Sola { 1 GHz DC - 512MB | 3.7" FWVGA LCD | 5MP - AF - 720p | NFC ]
arkadaşlar...büyük dertteyim yakşalık 10 gündür telefonumu kullanmıyordum. dün sim kartımı çıkarmaya çalıştım çıkmadı şaşırdım bende biraz güç kullanarak sim kartı çıkarmayı başardım ama farkettim ki çıkarırken içindeki teller kırılmış telefonum sim kart okumuyor üstelik telefonumunj şarjı bitti ve şarja soktuğum halde ne led ışığı yanıyooor ne de bir uyarı veriyor telefondan hiçbir ses titreşim yok garantiye yollasam alırlarmı yada masraf ne kadar olur bi yardım ediverin .....
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun, üzelme olur öyle şeyler. Belliki sim kartı çıkarırken baya bir zarar vermişsin telefona. Bu tür durumlar garanti kapsamında oluyor mu bilmiyorum ama olmuyorsada yapılır dert etme. Telefonu aldığın yere götür bakalım ne diyecekler
Beyler derleme no sonu 75 le biten güncelleme ne zaman gelir bilgisi olan varmı??
Ses soluk yok. Ondan önce bir güncelleme daha gelecek.
kardeşim delircem artık icsde sonynin cosmic flow wallpaperı bile kasıyo nolacak bilmiyorum. gbye mi dönsem?
FMR Memory, Ram boster ve Advented task killer porgramlarını kullanabilirsin.
Deneyeceğim teşekkürler
ben döndüm kesinlikle ics'den daha iyi.
Programları denedim ancak 1 dk geçmeden eski haline dönüyor ram :) Dostum nasıl döndün orijinal sürüm demi. düzeltme güncellemesi gelmeyecek bu gidişle döncem bende ama garanti dışı kalmaz demi :D
Beyler derleme no sonu 75 le biten güncelleme ne zaman gelir bilgisi olan varmı??
Ses soluk yok. Ondan önce bir güncelleme daha gelecek.
kardeşim delircem artık icsde sonynin cosmic flow wallpaperı bile kasıyo nolacak bilmiyorum. gbye mi dönsem?
FMR Memory, Ram boster ve Advented task killer porgramlarını kullanabilirsin.
Deneyeceğim teşekkürler
ben döndüm kesinlikle ics'den daha iyi.
Programları denedim ancak 1 dk geçmeden eski haline dönüyor ram :) Dostum nasıl döndün orijinal sürüm demi. düzeltme güncellemesi gelmeyecek bu gidişle döncem bende ama garanti dışı kalmaz demi :D
internetten araştır bulursun. bence garanti dışı kalmaz. ama tam emin değilim. eğer servislik bir durum olursa sony pc comp. ile ics ye günceller öyle yollarsın. ben şahsen öyle yapmayı düşünüyorum.
arkadaşlar...büyük dertteyim yakşalık 10 gündür telefonumu kullanmıyordum. dün sim kartımı çıkarmaya çalıştım çıkmadı şaşırdım bende biraz güç kullanarak sim kartı çıkarmayı başardım ama farkettim ki çıkarırken içindeki teller kırılmış telefonum sim kart okumuyor üstelik telefonumunj şarjı bitti ve şarja soktuğum halde ne led ışığı yanıyooor ne de bir uyarı veriyor telefondan hiçbir ses titreşim yok garantiye yollasam alırlarmı yada masraf ne kadar olur bi yardım ediverin .....
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun, üzelme olur öyle şeyler. Belliki sim kartı çıkarırken baya bir zarar vermişsin telefona. Bu tür durumlar garanti kapsamında oluyor mu bilmiyorum ama olmuyorsada yapılır dert etme. Telefonu aldığın yere götür bakalım ne diyecekler
teşekkürler aradım sonyi garanti dışına çıkıyormuş kabul etmiyorlar.Telefoncu arkadaşa sordum 10 tl imiş parçası http://www.akilliphone....-kart-okuyucu_8976.html bunu getirttirip yapacak galiba . eğer teknik servise giderse en az 100 tl alırlar dedi adam sizce kaç para olur
Telefona harici hard disc bağlanabilir mi baglanirsa çok kasarmi. Birde bağlanabiliyorsa ney yardımıyla bağlanır
hocam otg kablosuyla flash bellek,fare,klavye felan bağlanıyor ama harddiki bağladığın zaman harddisk çok güç tükettiği için dosyaları göremiyorsun ama harici adapdörlü harddisk kullanırsan okur.kendim bizzat denedim.
Sony Xperia Sola Black ||1 GHz Dual Core NovaThor U8500 || 512MB Ram || 8GB Storage || 3.7" LCD BE || 5MP - AF - 720p || NFC || Floating Touch™|| Android 4.0.4 ICS || || Supernatural || The Vampire Diaries || The Walking Dead || Spartacus || Game of Thrones || Revolution || Defiance || Kuzey Güney || "Cahillerle Tartışmaya Girmeyin, Zira Ben Hiç Yenemedim" - İmam-i Gazali
teşekkürler aradım sonyi garanti dışına çıkıyormuş kabul etmiyorlar.Telefoncu arkadaşa sordum 10 tl imiş parçası http://www.akilliphone....-kart-okuyucu_8976.html bunu getirttirip yapacak galiba . eğer teknik servise giderse en az 100 tl alırlar dedi adam sizce kaç para olur
iyi kurtarmışsın hocam hadi geçmiş olsun Teknik servise gitse dediği gibi baya bir tutardı
Telefona harici hard disc bağlanabilir mi baglanirsa çok kasarmi. Birde bağlanabiliyorsa ney yardımıyla bağlanır
hocam otg kablosuyla flash bellek,fare,klavye felan bağlanıyor ama harddiki bağladığın zaman harddisk çok güç tükettiği için dosyaları göremiyorsun ama harici adapdörlü harddisk kullanırsan okur.kendim bizzat denedim.
Harici adaptörlu hard disc nasıl oluyor. Birde bende Toshiba nin 640gblik hard disc var onu okumaz mi şimdi
2.5" harici harddiskler'de ekstra bir güce ihtiyaç duyulmaz ve elektrik gücünüde USB'den alır. 3.5" hardisklerde ise birde adaptör olur ve data kısmı USB'ye bağlanırken, güç içinde adaptörünü prize takmanız gerekmektedir. 2.5" harddisklerin gücü içinde çoğu telefonun bataryası yeterli gücü sağlayamadığından, harddisk çalışmamaktadır.
Benim sola iyice sapıttı. Müzik çalar açıkken başka bir iş yaparken (internette gezmek veya oyun oynamak) müzik duruyor. acaba aynı sorundan yaşayan var mı?
Benim sola iyice sapıttı. Müzik çalar açıkken başka bir iş yaparken (internette gezmek veya oyun oynamak) müzik duruyor. acaba aynı sorundan yaşayan var mı?
aynı sorun bendede var. cm9 yükledim denedim yine aynı. neden oluyo bi türlü anlamadım.
anakart/Asus P8H61 LE _ ekrankartı/Sapphire HD6850 _ işlemci/i3 2100 3.1 ghz _ ram/Kinston 4gb 1333 mhz _ hdd/Seagate 3.5 500 gb _ dvd yazıcı/LG gh22ns50 22x _ klavye mouse/Logitech mk250 kablosuz _ hoparlör/Creative sbs a120 9w 2+1 _ kasa/Gigabyte gz-x4 420w aktif pfc mıdt atx gümüş siyah _ monitör/AOC 21,5 e2243fws led.
aynı sorun bendede var. cm9 yükledim denedim yine aynı. neden oluyo bi türlü anlamadım.
Müzik kesiliyor derken duruyor mu yoksa anlık takılma mı ?
komple kesiliyo şarkı. sonra walkman e giriyorum bakıyorum kapanmış
bu arada rom önerebilecek olan var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan0233 -- 17 Mayıs 2013; 13:35:47 >
anakart/Asus P8H61 LE _ ekrankartı/Sapphire HD6850 _ işlemci/i3 2100 3.1 ghz _ ram/Kinston 4gb 1333 mhz _ hdd/Seagate 3.5 500 gb _ dvd yazıcı/LG gh22ns50 22x _ klavye mouse/Logitech mk250 kablosuz _ hoparlör/Creative sbs a120 9w 2+1 _ kasa/Gigabyte gz-x4 420w aktif pfc mıdt atx gümüş siyah _ monitör/AOC 21,5 e2243fws led.
arkadaşlar eşime yeni xperia sola aldım ancak telde konuşurken sesinin çok az çıktığını söylüyor..bende de xperia p var..ben p nin sesinin çok düşük olduğundan dert yanarken solanın sesini duyunca daha da şaşırdım çünkü p den bile daha az çıkıyor..dışarıda filan konuşmak tam işkenceye dönüyor doğal olarak..konuşma sesini yukseltmek için neler yapabilirim?? benim aklıma bluetooth kulaklık kullanmak geldi ne derece yukseltir sesi deneyen var mı aranızda?
komple kesiliyo şarkı. sonra walkman e giriyorum bakıyorum kapanmış
bu arada rom önerebilecek olan var mı ?
2.3.7 ile bazen tık diye takılma olduğu oluyordu ama kesildiğini hiç görmedim.
Hoparlör sorununuz çok garip. Benim telefonum almanyadan geldi. Hoparlöründe ses sorunu yoktu. Dokunmatiğinde vardı sorun verdim servise yaptılar ücretsiz.
Sanırım birinde olan sorun diğerinde olmuyor.
Bu arada whatsapp'ta kendi kendine yazarken benim yazdıklarımı düzeltiyor. Bunu nasıl kapatabilirim. Yazım düzeltme kapalı zaten ?
Arkadaşlar bende bir-iki gün önce hepsiburada'dan Sola'nın beyaz modelini aldım, tasarımından gayet memnunum ama daha performansını test etme fırsatı bulamadım. İlk olarak ics'ye yükseltmek istedim ama telefondan sistem güncellemelerine baktığımda sisteminiz şu anda güncel diyor. PC companiondan da baktım orada da güncel diyordu yine yükledim eski sürümü yükledi. Acaba benimki de Arabistan ithalatı olabilir mi ? Servise mi vermem gerekiyor güncellenmesi için?
buda jelly bean romdaki boş ram. ics de boş ram daha fazla olmasına rağmen jb rom daha rahat ve stabil çalışıyo sanki
bu arada cm9, experience romv2, gaming rom 2.5.1 vs... hepsini denedim
kesinlikle katılıyorum jb boş ram miktarı az olmasına karşı daha stabil çalışıyor. JB romu önceden indirmiştim ama bootloader kilitli olduğu için kurmakta kararsızdım ensonunda ics nin saçmalığına dayanamadım ve bootloader kaldırdım ve jb romu yükledim ve şimdi daha iyi ve stabil çalışıyor telefon yeniden canlandı diyebilirim. Bazen şarj da iken ekran yine sapıtıyor bu durum yine devam ediyor sanki . aslan0233 sizdede şarj da dokunmatik problemi varmı.
buda jelly bean romdaki boş ram. ics de boş ram daha fazla olmasına rağmen jb rom daha rahat ve stabil çalışıyo sanki
kesinlikle katılıyorum jb boş ram miktarı az olmasına karşı daha stabil çalışıyor. JB romu önceden indirmiştim ama bootloader kilitli olduğu için kurmakta kararsızdım ensonunda ics nin saçmalığına dayanamadım ve bootloader kaldırdım ve jb romu yükledim ve şimdi daha iyi ve stabil çalışıyor telefon yeniden canlandı diyebilirim. Bazen şarj da iken ekran yine sapıtıyor bu durum yine devam ediyor sanki . aslan0233 sizdede şarj da dokunmatik problemi varmı.
evet malesef dokunmatik problemi var hatta garantiye gönderdim telefonun ahizesi bozulmuştı hiç ses gelmiyodu, dokunmatik sorununuda söyledim. cihaz geldiğinde gb yüklemişlerdi ve dokunmatik sorunu kalmamıstı. daha sonra ics ye güncellediğimde aynı sorun yeniden oluştu.
bu arada jb de kamera kötü ve müzik çalar açıkken internete girdiğimde müzik birden kapanıyor. aynı sorunlar sendede var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan0233 -- 17 Mayıs 2013; 20:46:29 >
evet malesef dokunmatik problemi var hatta garantiye gönderdim telefonun ahizesi bozulmuştı hiç ses gelmiyodu, dokunmatik sorununuda söyledim. cihaz geldiğinde gb yüklemişlerdi ve dokunmatik sorunu kalmamıstı. daha sonra ics ye güncellediğimde aynı sorun yeniden oluştu.
bu arada jb de kamera kötü ve müzik çalar açıkken internete girdiğimde müzik birden kapanıyor. aynı sorunlar sendede var mı
evet kamera maalesef biraz kötü .müziğin kapanması ise ram dan kaynaklanıyor büyük bi ihtimal, bende ics de çok kapanıyordu ama jb çok ram yemesine rağmen nadiren 1 kere kapanma oldu.
aklıma gelmişken kamera için cyber-shot 4.7.2 yi öneririm. böyle biraz daha iyi oldu gibi. müziğin kapanmasıda cok can sıkıcı bi durum bi de yeni farkettim tarayıcı performansı düşük sanki. sayfayı kaydırırken görüntü birbirine giriyo bazen. fakat bu sorunlara rağmen ics den iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan0233 -- 17 Mayıs 2013; 22:41:26 >
Bu mesajda bahsedilenler: @exelans051
Arkadaşlar merhaba. İki günden beridir telefonu bilgisayara bağladığımda sürekli bağlantı kesilip tekrar bağlanıyo kendiliğinden. bazen de hata veriyor. USB bağlantısı kesildi diye neden olabilir bir bilgisi olan var mı
arkadaslar cwm menuden bısey yuklerken yanlıs bısey yaptım telefon acılıo ama ekrana bısey gelıo hıc bısey yapamıyorum telefonu tumden kapatabılsem duzeltecemde ama kapatamıom sadece reset atabılıo telefon nasıl tumden kapatacam lutfen yardım edın acılll
arkadaslar ben solamı satıp baska bır telefon almaya karar verdım yalnız pısman olmayacagım ve 2 yıl kullanabılcegım bır telefon almak ıstıyorum 800/850 tl arası butcem var aklımda s3 mını var sızın onerebılcegınız ozellıklerıyle tatmın edıcı sola da çektıqımız sıkıntıları çekmeyecegım telefon onerırmısınız samsung htc flan farketmez solayıda satmamın sebebı ahıze sesı ve ram+4.0 da kalması yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekkurler...
arkadaslar ben solamı satıp baska bır telefon almaya karar verdım yalnız pısman olmayacagım ve 2 yıl kullanabılcegım bır telefon almak ıstıyorum 800/850 tl arası butcem var aklımda s3 mını var sızın onerebılcegınız ozellıklerıyle tatmın edıcı sola da çektıqımız sıkıntıları çekmeyecegım telefon onerırmısınız samsung htc flan farketmez solayıda satmamın sebebı ahıze sesı ve ram+4.0 da kalması yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekkurler...
Yanlış anlama lütfen ama sen bu fiyat aralığında ki bi telefonu alıp 1 senede yine satarsın biraz daha bekle paranı denkleştir iyi bir cihaz al. 2.el alacağım diyorsan orası ayrı bir mevzu tabii.
Yanlış anlama lütfen ama sen bu fiyat aralığında ki bi telefonu alıp 1 senede yine satarsın biraz daha bekle paranı denkleştir iyi bir cihaz al. 2.el alacağım diyorsan orası ayrı bir mevzu tabii.
yok yanlıs aanlamam çunku sızın dusuncelerınızı almak ıcın yazmıstım yazıyı haklısın ama benm canımı sıkan çarsıda yada baska bır yerde solayla konusamıyorum ınancın olsun çarsıdayken arkadas arıo sesını duyamıyorum telefonu kapat dıyom :(
yok yanlıs aanlamam çunku sızın dusuncelerınızı almak ıcın yazmıstım yazıyı haklısın ama benm canımı sıkan çarsıda yada baska bır yerde solayla konusamıyorum ınancın olsun çarsıdayken arkadas arıo sesını duyamıyorum telefonu kapat dıyom :(
O zaman lg ve ya samsung iyi bir tercih çünkü ahize ses çıkışları acayip güçlü özellikle optimus l9 istediğin fiyat aralığında iyi bir tercih olur.S3 mininin ekranı xperia soladan sonra pişman olmana sebep olabilir.L9 un ekranı 4.7 inch ips ekran 1gb da rami var galaxy s3 ünde 1gb rami olduğunu düşündüğümüzde en mantıklısı L9 gibi gözüküyor en iyisi teknoloji marketinde cihazı eline alıp incelemen çünkü ben solayı bütün + ve - lerini bilerek aldım daha iyi özellikli bi cihaz alsam belkide içime sinmeyecekti umarım içine sinen bir cihaz alırsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytu ATR -- 21 Mayıs 2013; 18:08:52 >
O zaman lg ve ya samsung iyi bir tercih çünkü ahize ses çıkışları acayip güçlü özellikle optimus l9 istediğin fiyat aralığında iyi bir tercih olur.S3 mininin ekranı xperia soladan sonra pişman olmana sebep olabilir.L9 un ekranı 4.7 inch ips ekran 1gb da rami var galaxy s3 ünde 1gb rami olduğunu düşündüğümüzde en mantıklısı L9 gibi gözüküyor en iyisi teknoloji marketinde cihazı eline alıp incelemen çünkü ben solayı bütün + ve - lerini bilerek aldım daha iyi özellikli bi cihaz alsam belkide içime sinmeyecekti umarım içine sinen bir cihaz alırsın
dusuncelerın ıcın teskkr edrm kardsım onuda bı ınceleyeyım bır s3 mını ıncldm arkadasta war kotu gelmedı bu sefer ıyc arastracm cunku soladan ck cektım halende cekıyorum :-D
ben çıkardım görünüş, his olarak çok güzel oluyor. ama! iki haftaya kalmadı telefonu düşürdüm ve şu an ekran örümcek ağı gibi yoğun kırık o şekilde kullanıyorum. ekrandaki jelatin aynı zamanda sağlamlaştırıyor, kristal gibi değişik yapısı var. çıkartmanı tavsiye etmem. ayrıca ekran tamiri de 190 küsur fiyat istediler.
ben çıkardım görünüş, his olarak çok güzel oluyor. ama! iki haftaya kalmadı telefonu düşürdüm ve şu an ekran örümcek ağı gibi yoğun kırık o şekilde kullanıyorum. ekrandaki jelatin aynı zamanda sağlamlaştırıyor, kristal gibi değişik yapısı var. çıkartmanı tavsiye etmem. ayrıca ekran tamiri de 190 küsur fiyat istediler.
Jelatin çıkarıldığında ekrandaki yansıma ,özellikle güneş altında o gidiyor mu yoksa yansıma yapmaya devam mı edıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytu ATR -- 22 Mayıs 2013; 16:00:51 >
Bu sohbet baloncuğu ne oluyor.Ekrana geliyor bas yukarı bildirimlere gidiyor,bildirim çubuğundan tıklıyorum tekrar baloncuk geliyor.Hemde kilitleniyor.Bunu nasıl çözerim.Çok sinir ediyor.