Şimdi Ara

Sony, yeni stratejisini One Sony olarak belirledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
7.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony, yeni stratejisini One Sony olarak belirledi






    Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük mali kayıplar neticesinde şirketin geleceği açısından önemli kararlar alacağı söylenen tepe yöneticisi Kazou Hirai, yatırımcılarla yaptığı toplantıda One Sony olarak belirlediği stratejisini resmen duyurdu.




    Şirket bünyesinde kısmi olarak daralma ve operasyonları tek çatı altında toplama hedefine dayanan One Sony stratejisi ile 2015 Mart ayında bitecek 2014 mali yılı sonuna gelindiğinde elektronik cihaz segmentinde yaklaşık 74 milyar dolarlık satış ve yüzde 5 gelir marjı, toplamda ise yaklaşık 104 milyar dolarlık satış ve yüzde 5 gelir marjı hedefleniyor. 




    Daha önce belirtilen 10 000 kişinin işten çıkarılma süreci başlayacak. Ancak yöneticilerin ikramiyeleri geri ödemesi gibi bir karar açıklanmadı.




    Hirai yeni stratejisini 5 başlık altında topluyor. Çekirdek işletmeleri güçlendirmek ilk sırada. Bu kapsamda dijital görüntüleme, mobil ve oyun sektörüne odaklanılacak. Akıllı telefon, tablet, PS ve VAIO ürünleri güçlendirilecek, yatırımlar devam edecek, içerik kütüphanesi artacak. Sony Entertainment Network platformu da yine bu kapsamda sayılıyor. Basın bildirisinde PS4 ile ilgili herhangi bir vurguya rastlanmıyor.




    İkinci sırada televizyon bölümü bulunuyor. Samsung ile ortaklıktan çekilen, OLED ekranların son kullanıcı için üretiminden vazgeçen Sony, 2013 mali yılı bitimine kadar BRAVIA televizyonlar ile OLED ve Crystal LED televizyonlara yatırımlarını artıracak ve kar elde eder duruma gelecek.




    Üçüncü sırada gelişmekte olan pazarlarda büyüme hedefi var. 2014 mali yılında gelişmekte olan ülkelerde 32 milyar dolarlık satış yapılmış olacak. 




    Dördüncü sırada yeni iş alanları oluşturmak ve yeniliklere hız vermek bulunuyor. 4K çözünürlükte görüntü araçları, medikal alanlarda yatırımlar bunlar arasında. 2014 mali yılı sonunda Sony yaklaşık 61 milyar dolarlık satış gerçekleştirmiş olmayı bekliyor.




    Beşinci sırada ise işletme portfolyosunu düzenleme ve kaynakları optimize etme bulunuyor. İşten çıkarma ve bölümlerin yeniden yapılanması bu kapsamda değerlendiriliyor. Bu faaliyetlerin 2012 mali yıl bitiminde 900 milyon dolar civarında olacağı belirtiliyor.

     








  • Yeni Xperia serisi telefonlar arada kaynayacak sanırım, birincil öncelik olarak Tablet, akıllı telefon vb. cihazları güçlendirme diye belirtmiş.

    Yeni çıkan - çıkacak olan Sony Xperia S ve Ion ve diğer modeller bu birincil öncelik kapsamından önce üretildi ve piyasaya sürüldü.
  • One sony değil de yüksek teknolojili kaliteli uygun fiyatlı ürünler yapsaydi stratejiyi daha iyi olur
  • sony batar
  • bence 3 liralık mallarını 5 liraya satmaktan vazgeçmemliler. bu daha güzel bir strateji olur. piyasadaki ürünlerin çoğunun artık sony den bir eksiği kalmadı. LG nin televizyonları ve Samsungun televizyonları yanında sony ninkiler artık sönük kalıyor ama 2 katı fiyatla satıyorlar hala ... Laptop almaya gidiyorsunuz asus toshiba gibi markalar daha kuvvetli olmalarına rağmen sony nin 3 te 2 fiyatına alabiliyorsunuz. ama onlar kendilerini apple gibi olacak sandılar. millet elmayı bir kere yer 2 cisini zorlamayın :)
  • Sony oldukça köklü bir firma,bu mali krizin üstesinden geleceklerinede eminim,ses ve görüntü konusunda yaptıgı devrimler ortada,durumu kolaylıkla lehine çevirebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 12 Nisan 2012; 11:57:47 >
  • oled olayına geç kaldın sony, öncü olduğun teknolojiden vazgeçmeden önce düşünecektin. o pazar artık samsungun, hadi artık başka teknolojiye, hadi canım..
  • bu zamana kadar nerdeymiş ...illa firma zarar edecek ondan sonra akılları başına gelecek. İleri görmek için müneccim olmasına gerek yok, sony global pazar da ünlü formlarda kullanıcı yorumlarını takip etse yeter.
  • şu fiyatları daha insanlcıl hale getirip donanımlarıda o düzeyde güçlendirip tasarımlarınada bu karizmada deva metsinler yaptıkları zararı fazlasıyla kapatırlar ve ekstra kar ile rekor bile krarlar
  • sony her yerde geriliyor f/p ürünleri çıkarsın ki bizde alalım eskiden alınıyordu sony bu iyidir diye şimdi çok alternatif var ve gerçekten iyi markalar onun için f/p öncelik verirlerse gerçekten ani yükselişler yaşarlar tabi onlar açısından bunu yapmak denildiği kadar kolay değildir
  • sony dslr pazarının küçük oyuncusu olduğu halde 500mm lensinin fiyatı 14 bin avro. yani 33500 tl. nikon ve canon gibi büyük firmalarda ise aynı lens sony'nin nerede ise üçte biri fiyatına.

    kim neden senin dslr'ını tercih etsin ki şimdi? salak mı insanlar?
  • Playstation 4 çıkarsın. Hem batmamışmıydı Sony ?
  • Sony ile nedendir bilinmez kanım hiç kaynamadı senelerdir.
  • vaybe sony de batarmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kallesnikof

    bence 3 liralık mallarını 5 liraya satmaktan vazgeçmemliler. bu daha güzel bir strateji olur. piyasadaki ürünlerin çoğunun artık sony den bir eksiği kalmadı. LG nin televizyonları ve Samsungun televizyonları yanında sony ninkiler artık sönük kalıyor ama 2 katı fiyatla satıyorlar hala ... Laptop almaya gidiyorsunuz asus toshiba gibi markalar daha kuvvetli olmalarına rağmen sony nin 3 te 2 fiyatına alabiliyorsunuz. ama onlar kendilerini apple gibi olacak sandılar. millet elmayı bir kere yer 2 cisini zorlamayın :)


    Aynen.
  • güzel bir işe giremedik ki ! :(
    sağlam bir sony ürünü alacak parayı toplayamadık ki ! :(

    SONY kar etsin ! :(
  • daha beter olsunlar...herşeyi kafasına göre uydurmayı bırakmazlarsa olacağı bu. sırf memory stick denen hafıza kartı yüzünden sony fotoğraf makinesi almadım. hem makineye normalden fazla para verecem hem de hafıza kartına bi dünya para verecem öyle mi? bi siz akıllısını zaten. bu kafayla devam ederseniz zor görürsünüz 2015'i...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    sony dslr pazarının küçük oyuncusu olduğu halde 500mm lensinin fiyatı 14 bin avro. yani 33500 tl. nikon ve canon gibi büyük firmalarda ise aynı lens sonynin nerede ise üçte biri fiyatına.kim neden senin dslrını tercih etsin ki şimdi? salak mı insanlar?


    O lens Zeiss marka olduğu için pahalı olmasın.
  • Ben sony den 512MB RAMLI 8 çekirdekli telefonlar bekliyorum.
  • belliki sony tekrar 1 numara olmaya geliyor,vaio bilgisayarların üzerindeki yapacakları yenilikleri merakla bekliyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.