Şimdi Ara

KPSS KONULARINA GÖRE SORU DAĞILIMI HAK.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KPSS Lise Mezunları için yapılan sınavda çıkacak soruların konu dağılımları ne şekilde bu konu hakında tam sağlıklı bilgiye ihtiyaç söz konusu. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lasguard

KPSS Lise Mezunları için yapılan sınavda çıkacak soruların konu dağılımları ne şekilde bu konu hakında tam sağlıklı bilgiye ihtiyaç söz konusu. ?

Genel yetenek= Türkçe matematik
    Türkçe Dilbilgisi ve paragraf soruları gelir. Anlatım bozukluğu da önemlidir.
    Matematik temel matematik soruları gelecektir. En azından denklem kurma, kesirli sayılar bunları bilmek gerekir.
    Tarih: Üç beş tane islamiyet önce ve sonra Türklerdeki medeniyet sorusu gelir.
    Tarihde ağırlık 3.selimden inkılap tarihine kadar olan kısım gelir. osmanlı gelmez. osmanlı dan bir iki tane medeniyet sorusu gelir.
    Medeniyet sorudu dediğim: Örneğin seyfiye sınıfında kim vardır. Katip çelebi hangi kitabı yazmıştır gibi.
    Osmanlıdan gelecek sorular 3. selim den itibaren yenilik hareketleri ile ilgilidir. Mutlaka 2. mahmuttan yüzde yüz soru gelir.
    2.mahmut çok önemli. Sonrasında İnkılaplar, Kurtuluş savaşı, Kongreler kesin soru gelir.
    **Cografyadan Dünya coğrafyası değilde Türkiye coğrafyası gelir. Türkiye coğrafyasında ise ağırlık
    Türkiye ekonomi cografyasıdır. Nerede ne yetişir. Nedere hangi fabrika kurulur. Mesela söyle bir soru gelmişti. Geçen sene:
    >Hangi bölgede konserve fabrikası kurulur diye.. Cografya da önemli olan Türkiye ekonomik coğrafyasıdır.
    Vatandaşlık dan sorular gelir. Bir iki tane temel hukuk sorusu ve idare hukuku ile ilgili bir tane bile olsa mutlaka soru gelir.
    Ayrıca Güncel olaylar vardır kesin güncel olaylardan soru gelir. Tsunami felaketini sorarlar. Birleşmiş milletler başakının ismini sorarlar
    Dünya kupasını kim kazandı sorusu gelebilir bir kaç tanedir bunlar.

• Genel yetenek: Türkçe ve Matematik
    Genel Kültür : Tarih coğrafya vatandaşlık ve güncel olaylar ( Genel kültürün puanı daha yüksektir. Yani 5
    tane genel yetenek yapan ile, dört tane genel kültür yapan adam aynı puanı alır.
    Türkçe: En çok paragraf soruları çıkar. Bunun dışında dil bilgisi ve anlatım bozukluklarına çalışılmalı
    Matematik: Kesirli sayılar, denklem kurma, hız problemleri havuz işçi problemleri de gelecektir.
    ve kebap olan üç tane grafik okuma sorusu gelir.
    Tarih: İslamiyet öncesi ve sonrası Türk kültü ve medeniyeti soruları Örneğin muallim sani kimdir sorusu gelmiş geçen dönem. vb.
    Tanzimat ıslamat ikinci mahmut üçüncü selim dönemlerinden mutlaka gelecektir.
    Kurtuluş savaşı, ilkeler inkılaplar, kongreler savaşlar. Atatürk dönemi dış politikadandan bir kaç tane gelir.

Cografya: Türkiye ekonomi coğrafyası ağırlıklıdır.
    Vatandaşlık Temel hukuk soruları gelir. Ama zor değildir.
    Güncel bilgiler. örneğin 33 maden işçisinin göçük altında kaldığı ülkeyi sormuşlar. vs. vs. çalışın.
    Fakat düşük not alan olabilir bu yüzden Adalet bakanlığı alımlanrını tavsiye ederim. Kendimde bu şekilde kazandım.
    F klavye öğrenin ve 70 puan ile adliyede memurluğu kazanma şansını yakalayın. Tavsiye ederim yani.

ftp://dokuman.osym.gov.tr/2010KPSS2SORULAR/kpss2_ortaogrtm_sorular.pdf
    2010 lise kpss sorularına buradan ulaşabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner282828 -- 11 Nisan 2012; 21:12:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caner282828

Genel yetenek: Türkçe ve Matematik
    Genel Kültür : Tarih coğrafya vatandaşlık ve güncel olaylar ( Genel kültürün puanı daha yüksektir. Yani 5
    tane genel yetenek yapan ile, dört tane genel kültür yapan adam aynı puanı alır.
    Türkçe: En çok paragraf soruları çıkar. Bunun dışında dil bilgisi ve anlatım bozukluklarına çalışılmalı
    Matematik: Kesirli sayılar, denklem kurma, hız problemleri havuz işçi problemleri de gelecektir.
    Tarih: İslamiyet öncesi ve sonrası Türk kültü ve medeniyeti soruları Örneğin muallim sani kimdir sorusu gelmiş geçen dönem. vb.
    Kurtuluş savaşı, ilkeler inkılaplar, kongreler savaşlar. Atatürk dönemi dış politikadandan bir kaç tane gelir.

Güncel bilgiler. örneğin 33 maden işçisinin göçük altında kaldığı ülkeyi sormuşlar. vs. vs. çalışın.
    Fakat düşük not alan olabilir bu yüzden Adalet bakanlığı alımlanrını tavsiye ederim. Kendimde bu şekilde kazandım.
    F klavye öğrenin ve 70 puan ile adliyede memurluğu kazanma şansını yakalayın. Tavsiye ederim yani.

Neden F Klavye, Q klavye kullanılmıyor mu? Şu ab Q Klavye si olan müracet edemiyor mu_?

• quote:

quote:

Genel yetenek: Türkçe ve Matematik

Neden F Klavye, Q klavye kullanılmıyor mu? Şu ab Q Klavye si olan müracet edemiyor mu_?

Alıntıları Göster
    Elbette Q ile başvuru yapabilirsin. Fark etmez. Ama F her zaman avantajdır.
    Asıl diyeceğim şu: Ben bu işleri kovaladım kazandım. Evrakların onayını bekliyorum.
    Devlet personel başkanlığı artık liselilere çok kadro vermiyor. O yüzden Ösym ile puan sırasına göre atanmak
    zorlaştı. Bu yüzden Açıktan alım yapan adalet bakanlığı alımlarını kovalamalarını tavsiye ediyorum liselilerin.
    Bir çok insan 70 puan ile memur oldu adalet bakanlığında. Ama klavye sınavına girip üç dakika da 90 kelime yazdı.
    Herkes yüksek puan alabilecek kapasitede değil. Alamayanlar için de böyle bir alternatif var. Ve adalet bakanlığı
    alım sayısı da oldukça yüksek. Her yılbaşı mutlaka Adalet bakanlığı alım ilanı verir.
    Kpss girdiğinde punanı açıklandığında ve ösym kadroları açıkladığında beni çok daha iyi anlayacaksın.
    Demem o ki. adalet bakanlığı alımlarını göz ardı etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner282828 -- 11 Nisan 2012; 21:39:23 >

• quote:

Elbette Q ile başvuru yapabilirsin. Fark etmez. Ama F her zaman avantajdır.
    Asıl diyeceğim şu: Ben bu işleri kovaladım kazandım. Evrakların onayını bekliyorum.
    Devlet personel başkanlığı artık liselilere çok kadro vermiyor. O yüzden Ösym ile puan sırasına göre atanmak
    zorlaştı. Bu yüzden Açıktan alım yapan adalet bakanlığı alımlarını kovalamalarını tavsiye ediyorum liselilerin.
    Bir çok insan 70 puan ile memur oldu adalet bakanlığında. Ama klavye sınavına girip üç dakika da 90 kelime yazdı.
    Herkes yüksek puan alabilecek kapasitede değil. Alamayanlar için de böyle bir alternatif var. Ve adalet bakanlığı
    alım sayısı da oldukça yüksek. Her yılbaşı mutlaka Adalet bakanlığı alım ilanı verir.
    Kpss girdiğinde punanı açıklandığında ve ösym kadroları açıkladığında beni çok daha iyi anlayacaksın.
    Demem o ki. adalet bakanlığı alımlarını göz ardı etmeyin.

Gözardı etmek değilde, siz lise mezunumusunuz yoksa 2 yıllık adalet mi_?

• Lise mezunuyum fakat adalet 1. sınıf öğrencisiyim. Ben lise mezunu olarak kazandım.
    Ama kazanacağımı düşündüğüm, daha kazanmadan
    ileride işime yarar diye gidip bir de adalet aöf ye kayıt oldum.
    Öngörü yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner282828 -- 11 Nisan 2012; 21:56:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Lise mezunuyum fakat adalet 1. sınıf öğrencisiyim. Ben lise mezunu olarak kazandım.
    Öngörü yani.

Kaç puan aldın ve bu işin bi yaş sınırı var mı ?
  • quote:

quote:

Lise mezunuyum fakat adalet 1. sınıf öğrencisiyim. Ben lise mezunu olarak kazandım.
    Öngörü yani.

70 baraj puanıdır. En az yetmiş alman gerekir başvuru şartı böyle. 80 ve üzeri aldım ben.
    katilikler için 70 bile yeter.
    yaş sınırı infaz koruma memurluğu için otuz, diğerleri için otuzbeştir.
  • quote:

quote:

quote:

Öngörü yani.

70 baraj puanıdır. En az yetmiş alman gerekir başvuru şartı böyle. 80 ve üzeri aldım ben.
    katilikler için 70 bile yeter.
    yaş sınırı infaz koruma memurluğu için otuz, diğerleri için otuzbeştir.

Caner Bey verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Saygılar

• quote:

Öngörü yani.

hayırlı olsun, mübaşirlik için de F klavye veya bilgisayar sertifikası lazım mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Öngörü yani.

hayırlı olsun, mübaşirlik için de F klavye veya bilgisayar sertifikası lazım mı

Teşekkür ederim.
    Mübaşirlik için klavye sınavı düzenlenmiyor ve bilgisayar sertifikası gerekli değil.
    Mübaşirlik için yapılan sınav şu şekilde: En az 70 puanınız olmalı başvuru yaparken,
    Daha sonrasında kaç kişi alınacaksa; örneğin 10 kişi alıncaksan bunun 5 katı aday çağırılır,
    yani başvuranlardan puanı en yüksekten başlanark 50 kişi mülakata çağırılır ve aralarından 10 kişi seçilir.
    ---
    Cezaevi katipliği Ve adliye zabıt katipliği için en az 70 puan olmalı, bilgisayar sertifikası olmalı. Bilgisayar
    sertifikası yoksa ; okulda bilgisayar dersi gördüğünüz ispatlarsanız belge ile, o da bilgisayar sertifikası yerine geçer.
    Ayrıca F ya da Q klavye ile sınava girebilirsiniz. Tercih sizindir.
    Bahsettiğim katipliklerde, mübaşirlik gibi bir puna sıralaması yoktur. Sertifikanız varsa, 70 puanınız varsa ve
    klavye sınavında üç dakikada 90 kelime yazdıysanız, mülakata katılabilirsiniz.
    Mübaşirlikte alıncak kişi sayısının 5 katı aday çağırılmak zorundadır. Oysa zabıt katipliğinde 90 kelimeyi geçen herkes
    mülakata çağırılır.
    ----
    Neden Adalet bakanlığı alımlarını buralarda detaylı yazıyorum/?
    Çünkü herkes yüksek puan alamıyor. İşte düşük puan ile bile atanılabilecek kadrolar söz konusu Adalet bakanlığında.
    Ayrıca Adalet bakanlığı yılda yedi ya da sekizbin gibi çok çok yüksek bir sayıda personel alıyor.
    Aldığı personel ünvanlarınıda paylaşayım
    -Zabıt katipliği***
    -Mübaşirlik*
    -Adliye de bilgisayar, sıhhi tesisat, elektrik vs teknisyenliği*
    -Adliye de B sınıfı şoförlük*
    -Adliye de kalorifercilik*
    -İnfaz koruma memurluğu**
    -Cezaevi katipliği***
    -Cezaevinde teknisyenlik*
    -Cezaevinde sağlık memurluğu*
    -Cezaevi E sınıfı şoförlük*
    -Cezaevi kaloriferciliği*
    ---
    Tek yıldızlılar beş katı aday çağırılması esasına göredir
    İki yıldızlı : Boy ve kilo oranı kanunda belirtilen oranda olmalıdır. Yani en az 1.70 boy olmalı.
    Üç yıldızlılar: Klavye sınavı yapılır.

Adliyeler ve cezaevleri artık eskisi gibi değiller bence. Yeni ve modern yapılara kavuştular.
    Unutmayın her yıl başında Adalet bakanlığı ilanı verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner282828 -- 19 Nisan 2012; 12:40:49 >

• caner kardeş yukarıda lise için yazdığın konular önlisans içinde geçerli mi, önlisans'da değişik konular var mı?
    Önlisans konuları içinde bilgi verirsen çok makbule geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

caner kardeş yukarıda lise için yazdığın konular önlisans içinde geçerli mi, önlisans'da değişik konular var mı?
    Önlisans konuları içinde bilgi verirsen çok makbule geçer

Soru kalıp olarak, yaklaşık aynıdır. Fakat geçen dönem önlisans soruları çok kazıktı.
    neden kazıktı?
    Soru kalıpları aynı olmasına rağmen lise sınavı bilgiye dayalı bir sınavdı. Oysa önlisans sınavı bilgiyi yorumlama
    gücüne dayalı bir sınavdı. Fakat yukarıda yazdığım kalıplar aynen önlisans için de geçerlidir. Ekstraları olmaz yani.
    Fakat dediğim gibi, bilgiyi yorumlayabilmek önlisans kpss sınavında önemliydi 2010 sınavında.
    değişik konular belki matematik vardır. yani matematik de daha kapsamlı sorarlar.
    fakat coğrafya aynı yani türkiye ekonomik coğrafyası ağırlık, tarih aynı sayılır, fark yoktur.
    türkçe aynı sayılır fark yoktur.
    yukarıdakilerin hakim ol, gerisi kader kısmet.
    Umarım yardımcı olabilimişdir. Bilgim ölçüsünde aydınlatmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner282828 -- 19 Nisan 2012; 19:19:20 >

• caner çok teşekkür ederim, mülakatta neler soruluyor, ne yapmak gerekiyor.
  • quote:

caner çok teşekkür ederim, mülakatta neler soruluyor, ne yapmak gerekiyor.

Mülakatta yönetmelikte yazdığı kadarıyla Atatürk ilke ve inkılapları, Genel kültür, atananacağınız meslek ile ilgili bilgi
    ve bir konuyu anlama yeteneği üzerinde puan veriliyor. (bunlar gözünüzü korkurtamasın.)

Ben tam 6 mülakat gördüm. Her biri farklı şekilde yapıyor mülakatı. Kimi oturtuyor, kimi ayakta, kimi toplu kimi tek yapıyor.
    Şoförlük mülakatı kesinlikle araç başında kullanım yaptırılarak oluyor. Transit kullanmıştım bende:)
    ---
    Mülakkatta asıl olan şu: Komisyonun karşısnda ben bu işi yapabilirim izlenimi verebilmektir önemli olan.
    Elbetteki yukarıda sorulardan birkaç tane sorarlar. ama ben soruların formaliteden sorulduğunu düşünüyorum.
    Geçen seneki mülakatım:
    kendini tanıt dediler. Tanıttım.
    Cumhireyet dönemi bankaları ile ilgili bir soru sordular. ? Semerkant hangi ülkededir? Memura verilecek en yüksek ceza hangisidir=? Evet sadece bu soruları sordular,
    geçen sene. Yani korkulacak birşey yok.
    Bu sene:
    Kendini tanıt dediler,
    İnfaza hakim olan ilkeler, kelkit çayını, Atatürk inkılaplarında bir tanesi söyle dediler.
    ---
    Kısaca bir işe başvuru yaptığında görüşmeye gidiyorsun ya. O rada kendini tanıtıyorsun, o işi yapabilecek yapıda olduğun
    hakkında cümleler söylüyorsun, o işe kabul edilmek istiyorsun ya.... işte mülakatta böyle.
    Önemli olan orada, ben bu işe uygunum , bu işi yapabilirim izlenimi vermektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner282828 -- 20 Nisan 2012; 13:27:20 >

• ilgin için çok teşekkürler

yani anladığım kadarıyla soruları bilemesen bile oradaki duruşun işe uygun imajı verirse mülakatı geçiyorsun, doğru mu anladım? Bir şey daha var aklıma takılan: diyelim ki 70 aldık ve 10 kişi alınacak, o zaman bizden yüksek puanlı 10 kişi varsa şansımız hiç olmuyor mu yoksa yine mülakatta şanslar eşit mi oluyor.
  • @caner282828 Siz kendinizi nasıl tanıttınız?
  • quote:

ilgin için çok teşekkürler

yani anladığım kadarıyla soruları bilemesen bile oradaki duruşun işe uygun imajı verirse mülakatı geçiyorsun, doğru mu anladım? Bir şey daha var aklıma takılan: diyelim ki 70 aldık ve 10 kişi alınacak, o zaman bizden yüksek puanlı 10 kişi varsa şansımız hiç olmuyor mu yoksa yine mülakatta şanslar eşit mi oluyor.

katiplik mülakatında kpss genel puanının önemi ne yazık ki yoktur. sizin puan 71 olsa diğerin puanı 92 olsa yine de onlar istediğini
    seçerler. şansınız oluyor yani.
  • @lasguard
    Bu işleri kovalayan biri olarak: Tabi ki onların duymak istediklerini onlara söyleyerek tanıttım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.