Şimdi Ara

Sony, geçen yılı 6.4 milyar dolar kayıpla kapattığını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sony, geçen yılı 6.4 milyar dolar kayıpla kapattığını açıkladı






    Dün bazı çevreler tarafından 10 000 kişiyi işten çıkarılacağı açıklanan Sony için tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Firma bugün yaptığı açıklamada 2011 yılını 6.4 milyar dolar kayıpla kapattığını açıkladı. 




    Sony televizyon segmentinde kayıplar yaşarken, akıllı cihaz segmentinde de Apple ve Samsung gibi rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı. Bu olumsuzluk ve yen birimindeki dalgalanma gelir tablosunu da doğrudan etkiledi. 




    Sony'nin sadece TV segmentinde son on yılda 10 milyar dolar gelir kaybı oldu. Koltuğu devralan tepe yöneticisi Kazou Hirai de Perşembe günü can yakıcı tedbirleri basın ile paylaşacak. 




    Sony'nin işletim dolayısıyla yaşadığı zarar yıl bazında 2.9 milyar oldu. Üzerine 3.5 milyar dolarlık vergi yükü de binince toplam kayıp 6.4 milyar dolar civarında gerçekleşti. Bu firmanın gelir tablosunu 4. kez revize edişi ve her revize de kayıp biraz daha arttı.




    Sony'nin varlıkları ise yaklaşık 13 milyar dolar değerinde. Ancak Sony yatırımcılarını ümitsizliğe kapılmamaya çağırıyor. Firma 2013 Mart'ında bitecek mali yılı için 2.2 milyar dolar işletim karı beklentisi içerisinde.

     








  • Apple yakında sony ı alır.
  • Yani sony içinde steve jobs gibi bir ceo lazım veya muhtar kent gelsin,inanın bir şeyleri değiştirir,japonlar işletme işini beceremiyor.
  • sony sona yaklaşıyor galiba.
  • yaptıkları kar dan verdıklerı zarar bu hey masallah kazandıkları parayı dusunmek bıle ıstemıorum
  • İçinde Sonynin olmadığı bir dünya düşününce insan bi garip oluyor...
    Bravia tvler yok. Xperia telefonlar yok. Xperia olmayanlar da yok. Walkman diye bir şey yok.. Sony bilgisayarlar yok. Kulaklıklar yok. Cyber-shot yok. Handycam yok. Playstation yok. Psp ve türevleri yok... Vs vs vs de yok..
    Eğlence denilen kavram hep biraz eksik olur gibi... Neyse ihtimal vermiyorum yine de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet cybershotlar, walkmanlar, handycamlar artık tarih oldular. telefon konusunda ericsonla birşeyi beceremediler, psp artık mobil telefonlarla yarışamıyor. samsung tv mobil tarafda aldı başını gidiyor. sony'nin şuan playstation'dan başka tutunacak dalı kalmadı. onu da xbox'a kaptırıyor ya..
  • Arkadaşlar bu tür şirket zararları haberlerini okurken dikkat edin. Bunlar bir önceki yıla göre kar dan zarardır. Mesela deniyor ki sony ps3 satışını zararla kapattı. Bu ne demek? Geçen yılı zararla kapattı demek. Ondan önceki yıllarda bir zarar açıklanmadığına göre ps3 çıktığından bugüne geçen yıla kadar hep bu cihazdan kar elde etmiş. Geçen yıl ps3 kanadını zarar ile kapatmış olması demek top yekün ps3 den zarar etti demek değil. Zaten öyle bir şey olsa bir daha o ürünü üretmez.

    Şirketleri k/z bildirimleri hep yıllıktır. O şirketin o üründen gerçekten zarar ettiğiniz öğrenmek için ürünü ilk satışa çıkardığı yıldan itibaren k/z bildirimini kontrol etmek gerekir.

    Sony tv departmanında 4-5 yıldır her sene zarar gösteriyor. Ama ps3 ve psp kanatın da sadece bu yıl zarar gösterdi.

    Ama şu gerçek hiç bir zaman değişmez. Sadece bir kanıtının yıllarca zarar göstermesi bile bir şirketi batırabilir. Bu tehlike her zaman vardır. Sony' nin çok dikkatli olması lazım.

    --




  • yıllar oncesinden sony ceo sunun yenıden karlılık politikasına gectik diye bir demecini hatırlıyorum. sony teknoloji firması olmasına ragmen insaların teknolojiden uzak pek biseyden anlamayan geldigi gibi gider anlayısıyla rakiplerinden daha kotosunu daha pahalıya satmaya calıstı sonuc hiç şaşırtıcı degil. bende bir kücük esnaf olarak sony toshiba ve yerli pc ureticilerinin urunlerini musterilerime tavsiye etmiyorum. aynı urunu cok daha ucuza satan varken neden sony alsınkı insanlar. marka takıntısı gectı zaten. gerci apple kullanıcılardında biraz var gibi :)
  • Bu politika ile gidersen kar a geçemezsin...
  • sony sevdiğim bi marka ama satış politikasını hiç beğenmiyorum bence şuan hiç bi firmanın kaliteliyiz ayağına yüksek fiyat verme lüxü yok ps vita gibi süper bi konsol çıkarıyorsun millet fiyatından yanına yaklaşamıyor neyse ki telefonda öyle fazla uçmuyorlar şuan xperia s in fiyatı çok uygun
  • gün gelecek, google gibi -0- maliyetli kar şirketlerde
    kazanım kaybını, zarar diye açıklayacak !

    sanal şirketlerin bilgi içeriğini indexlemekten öte hiç bir artı değeri yok !
  • japonlar kendi halkı gibi tüm devletlerde de ürünlerinin alınacağını zannediyor .sony artık bizim gibi düşünerek ihtiyaca uygun,kaliteli fiyat performanslı ürünler çıkart.biraz samsungu örnek al !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aziz77

    Yani sony içinde steve jobs gibi bir ceo lazım veya muhtar kent gelsin,inanın bir şeyleri değiştirir,japonlar işletme işini beceremiyor.


    Sony bu hale sokan Amerikalı Ceo!.. Japonlar değil...99,2001 gibi yıllarda kadar Japon yönetiminde idi Sony...sonra Amerikalı ceo geldi şirket gerilemeye başladı...geçen ay arka yönetim fotoğraftaki Japon'u ceo olarak geç kalınmışda olsa getirdi...

    Sony Ericsson gibi on numara şirketi bile eski Ceo mahvetti...ama toplanır, Sony sınırsız kredileri olan bir şirkettir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 10 Nisan 2012; 18:29:53 >
  • EEE 3 liralık bir ürünü 5 liraya satmaya halen devam edersen olacağı budur...
  • Japon hükümeti izin vermez bir kere Sony'nin yıkılmasına. Devletin bünyesine alıp devam ederler ama yinede Sony markasını öldürmezler.
  • Sony sadece elektronik eşya üreticisi değildir.Öyle kolay kolay batmaz ayrıca film ve müzik şirketi de vardır..
  • batsın ne olacak Türk firması batsa bu kadar üzülmezsiniz.bu ülkede bu zihniyetlerle bir adım ileri gitmez.10000 kişinin çıkarılacağı haberine onların ailelerine üzülün.sony bir şekilde kurtarılır.ya işsiz kalanları kim kurtaracak
  • tek rakibi samsung :) o da yetiyor sony reise
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepbluesee

    batsın ne olacak Türk firması batsa bu kadar üzülmezsiniz.bu ülkede bu zihniyetlerle bir adım ileri gitmez.10000 kişinin çıkarılacağı haberine onların ailelerine üzülün.sony bir şekilde kurtarılır.ya işsiz kalanları kim kurtaracak


    Hangi türk firması Sony gibi nam saldı dünyada?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.