Şimdi Ara

Albea Arka Tampon Darbe Yedi, Kasko'dan Mı Yaptırsak, Ücret Karşılığı Mı Yaptırsak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar park ederken araba ile demir dubaya vurduk.

Kaskoya yaptırabilir miyiz? Kasko ile yaptırmak için neler yapmak gerekiyor? Sadece Garanti Eureko sigortanın 444 66 60 numarasını aramak yeterli mi? Yoksa anlaşmalı yada yetkili servisine mi gidip danışalım?

Ayrıca kaskonun hasarsızlık indirimi bozulur mu? Kaportacıda ücret karşılığı yaptırsak kaç TL tutar?

http://c1204.hizliresim.com/w/8/470zy.jpg
     Albea Arka Tampon Darbe Yedi, Kasko'dan Mı Yaptırsak, Ücret Karşılığı Mı Yaptırsak?

http://b1204.hizliresim.com/w/8/4717c.jpg

http://c1204.hizliresim.com/w/8/47165.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 10 Nisan 2012; 10:25:20 >

• tamponda değişicek birşey yokki düzeltilirse birşeyi kalmaz o tamponun . sadece far ile tampon arasındaki küçük parçayı değiştirsen yeter.

tamponda dediğim gibi düzelttirmeniz yeter. belki boya atarsa boyatırsınız o kadar . komple değiştirmeye gerek yok.
  • kasko bu günler için var.
    tamponu geçtik stopun altını ne yapmayı düşünüyorsunuz.
  • Tamponda boya çatlamamış hafif üstten ısıtıp aracın altına uzanarak elinizle baskı yapın dışarı atma ihtimali yüksek olmazsa pdr yapan bir yere ulaşırsanız boyasız düzeltilebilir. Stop altındaki parça içinse kaskonuzu bozmadan mini onarım ile doğrultup boyatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi download -- 8 Nisan 2012; 21:31:58 >
  • Peki kasko'yu aramalıyım yoksa kaskonun anlaşmalı olduğu özel servislerden birine mi gitmeliyim?
  • tamponu ısıtıp yerine getirecekler
    far altını boyama fazla tutmaz galiba
  • Hasarsızlık indirimi bozulmuş olsa bana kaç TL zararı olur?

Kaskoyu 659 TL'ye Garanti Eureko'dan yaptırmıştım. Hasarsızlık indirimim bozulursa seneye kaç TL ödemek zorunda kalırım?

Özelikle yetkili servisler sigorta firmasından daha fazla para koparabilmek adına darbe alan tarafı komple boyuyorlarmış, erilen saç kısmı kesip daha büyük bir alana kaynak yaparak masrafı artırıyorlarmış. Daha önce Albea'sı olup ön taraftan far kısmı parçalanan arkadaş, sadece farın altını boyatmak istediğini, tamponun değiştirmek istemediğini servise söyle, benim arabamı ön kısmını boya tutmaz diyerek komple boyamışlar, tamponu değiştirmişler satarken sorun yaşadım küçük bir kaza yüzünden dedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaskon full paket ise içinde mini onarım olabilir o yüzden autoking e git göster hallederler canını sıkmana gerek bile yok
  • http://www.eurekosigorta.com.tr/DisplayContents.asp?ContentId=5E5859

Mini Hasar Hizmeti

“Mini Onarım” teminatı bulunan kasko poliçelerinde aşağıda limitleri ve kullanım hakları belirtilen küçük ölçekli hasarlarınızı, hasar dosyası açılmasına gerek kalmadan, hasarsızlığınız bozulmadan yaptırabilirsiniz. Mini onarım servislerinin adresleri ve randevu için Auto King Servsilerinden destek alabilirsiniz.

Hizmet Grupları

Servis Hizmeti

Adet/Yıl

"Boya Hasarlı Kaporta Düzeltme" (10 cm’ye kadar) Yılda 4 kez

"Boya Tamiri, Mini Yama" ( 20 cm çapa kadar tampon sıyrıkları, 30 cm’ye kadar kaporta çizik ve sıyrıklar,
    Yılda 4 kez.

"Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme" ( 5 cm’ye kadar ) Yılda 8 kez.
    "İç Döşeme Tamiri" (5 cm deri, vinil, kumaş, plastik hasarları, yırtık, çizikler, 1 cm çapa kadar sigara yanıkları) Yılda 8 kez.
    "Leke Çıkarma" (5 cm çapa kadar kumaş, halı, velur lekeleri) Yılda 8 kez.
    "Ön Cam Tamiri” (Her tipte kırıklar) Yılda 8 kez.

"Plastik ve Aliminyum Parça Tamiri" (Teknik olarak onarılabilir göçük, yırtık, kopuk ve eksik parça gibi tüm plastik ve alüminyum aksam hasarları) Limitsiz

• tamam kaskon bu hizmeti sağlıyor hallederler artık bunu tekrar geçmiş olsun
  • Tampon çiziği pastayla gider,stobun altındaki parçayı ya dğzelttir boya ya da bir çıkmacıdan uygun fiyata al.
  • kasko yaptırıyorsun 700-800 liraya hasar için yaptırılır kasko arabanda nerden baksan 300 liraya yakın masraf var git yaptır yetkili servisinde orjinal parçalarıyla kafan rahat olsun 50 -100 liralık hasar indirimini hiç düşünmeden kaskodan yaptır
  • Bugün oto kaportacıya gittim, tampon komple boyanırsa 300 TL tutar dedi. Sadece far'ın altının çekişle düzeltilmesi, tamponun sökülüp ısıtılıp düzeltilmesi ve far altındaki parçanın boyanması 200 TL dedi, ben tamponun boyanmasına gerek yok dedim. Bugün bişey yapamayız, pazartesi aracı getirin dedi.

Kasko'dan mini hasara girmeme ihtimali var. Kasko'dan karşılatırsak kasko bozulursa, tramer siciline işler mi?

(23 nisan) Pazartesi açıksa kaskonun anlaşmalı mini hasar onarım yapan autoking'e gidicem.
  • Durum nedir?

Eğer gitmediyseniz, tamponu 2adet saç kurutma ile güzelce ısıtın. 5-10dk filan. ısındıktan sonra tampon içine sopa benzeri bir şey ile itin ve düzelir. boya da gerektireceğini düşünmüyorum. çizikli gibi yerler pasta-cila ile boyacıda düzelir. ona ücret bile almaz. ya da tükürük yardımı ile çıkar. küçük parça için de gidip çıkmacıya bakın derim. çamurluktan ayrı gibi duruyor. değilse bile düzeltilir. En fazla 30tl. sadece o küçük kısmı boyatın. çamurluktan çizgi ile ayrıldığı için.

kaportacıya kalsa bütün arabayı boyar. Anlamayan birini buldu mu geçirirler.
    Benim ustam gibi açık sözlü olsalar ne güzel olur. Aynı şekilde ben de hasar aldım. önceden de aynı şekilde almış ve boya kalktı. altında macun vs. orijinal olsa idi, boyasız kurtarma şansım vardı. tamponun %40ını boyamam lazım yoksa boya farkı oluşur dedi. Metalik boyadan bu yüzden nefret eder oldum. lokal boyalar olmak zorunda...

• Tekrar gitmeye fırsatım olmadı. Araba otoparkta duruyor. Oturduğum yerde sokaklar çok dar. Arabayı sokağa getirmek dert. Farın altındaki parça değil, ya çekişle düzeltilmesi gerekiyor yada kaynak yapılıp kesilip aynı parçadan takılmadı gerekiyor. Kaynak yaptırmak mantıksız olur, çekişle düzeltme farın altını boyama ve tamponu ısıtıp düzeltme için 200 TL dedi kaportacı, bu haftasonuda doluyum, belki bir sonraki haftasonu autoking'e giderim, 100 TL civarı paraya yaparlarsa diğer kısmınıda mini onarımdan gösterirler iyi olur.
  • Geeçen tam terssi köşeden vurdular benim ticariye.Gerçi biraz daha büyüktü.20 tl ye hallettik.Pekte bozuk çıkmadı dikkatli bakınca anlaşılıyor.Toplasan 100 tl etmeyecek bi iş seninki.Ustan yoksa tel verim git hallettir.Kasko falan bozmana gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Geeçen tam terssi köşeden vurdular benim ticariye.Gerçi biraz daha büyüktü.20 tl ye hallettik.Pekte bozuk çıkmadı dikkatli bakınca anlaşılıyor.Toplasan 100 tl etmeyecek bi iş seninki.Ustan yoksa tel verim git hallettir.Kasko falan bozmana gerek yok.

PM atamadım, sizin ustanız nerede? Ben İstanbul Taksim tarafında oturuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Geeçen tam terssi köşeden vurdular benim ticariye.Gerçi biraz daha büyüktü.20 tl ye hallettik.Pekte bozuk çıkmadı dikkatli bakınca anlaşılıyor.Toplasan 100 tl etmeyecek bi iş seninki.Ustan yoksa tel verim git hallettir.Kasko falan bozmana gerek yok.

PM atamadım, sizin ustanız nerede? Ben İstanbul Taksim tarafında oturuyorum.

Topkapı dayım.Göndereceğim usta da gaziosmanpaşada gideceğin zaman 1-2 gün önce pm den mesaj at bana.Hem ustanın hemde kendimin cep telefonunu veririm.Gidip hemen halledersin.
  • 10-20 liralık bi masraf var hiç kaskoya elletmeyin
  • Nasıl 10-20 lira oluyor? 20 lira için hiç bir usta uğraşmaz bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.