Şimdi Ara

P.Bell W7218 İnceleme(1.86ghz,go6600,1 gb ddr2,80gb hdd,17' WXGA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
11.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar 3 gün önce almış olduğum laptopumda (niye W7600 almadın demeyin çünkü yok) kendi çapımda bi inceleme yaptım umarım bi işe yaramıştır.

bu model şu meşhur W7600 ün bi alt bi üst modeli. yani w7600 e göre eksileri 20 GB eksik Hdd ve 4200 rpm hız ve tv tuner in bu modelde olmamasıdır. artılarına gelince işlemcisi 1.73 Ghz yerine 1.86 Ghz dir. ekran kartı 128 mb yerine 256 mb (tamamı paylaşımsız.yani ram den almıyo.) . fiyatı ise 2600 ytl ye 6 taksit yaptırdım.

şimdi bilirsiniz sony ler ekranı ile ünlüdür. ama bunun ekranı kesinlikle sony ye çok yakın ayırt etmeniz çok zor. çok net ve kaliteli bi ekranı var. bide 17 inç olması ayrı bi zevk.alıştıktan sonra 15.4 e bakmak istemezsiniz.bana şimdi komşumun 15.4 sony si çok küçük geliyo inanın. malzeme kalitesi gayet iyi. dwd-rw si nec 6650A modeli. daha dvd yazmadım ama cd yazması gayet iyi. ve cd okurken çıkardığı küçük bi ses dışında (oda anlaşılmıyo zaten) ses duyamıyorum. işlemci fanı saat başı bi üflüyo o kadar.

piline gelince 9 cell olmasına rağmen çokta uzun gittiği söylenemez. kart okuyucusu çok başarılı sorunsuz okuyo ve yazıyo.

şimdi oyun performansına gelince bi duralım. şu anda çalışması en zor oyunlardan biri olan nfs most wanted i kurdum ve bi deneme yaptım. video menüsündeki bütün özellikleri en üst seviyeye getirdim. ne varsa açtım. anti-alliasing midir nedir onu bile full yaptım. ve inanın 1 kez bile takılma yapmadığı gibi ekranın kalitesi burda ortaya çıktı. çünkü normalde lcd ekranlarda oyun oynamak zevkli değildir ama bunun ekranı görüntüyü çok akıcı veriyo. hiç kesiklik falan yok.sanki crt de oynuyomuş gibi geldi. artık bunu ekranamı bağlarsınız go 6600 e mi bağlarsınız onu bilemem. yani eğer bu oyunu takılmadan çalıştırdıysa çalışmıyacak oyun yoktur heralde.

şimdilik aklıma gelen başka bişey yok aşağıda çektiğim fotolar var onada bi bakın. soruları anladığım kadarıyla cevaplarım. zor olmasın lütfen.:) işte özellikler ve fotolar. (cep tel le çektim çok kaliteli değil)

Ürün Adı PACKARD BELL EASYNOTE W7218 SON1.861024MB80GB17

Platform:......................Intel Sonoma
    İşlemci:........................Intel Pentium M 750 (2 MB L2 cache, 533 Mhz FSB, 1.86 Ghz)
    Kablosuz Erişim:............Entegre 802.11b-g Intel Pro Wireless 2200BG
    Chipset:.......................Intel 915PM Chipset
    İşletim Sistemi:.............Microsoft Windows XP Home İşletim Sistemi
    Bellek:.........................2 x 512 MB DDR2 533 MHz (Max:2 GB)
    Sabit Disk:...................80 GB (4200 Rpm)
    Optik Sürücü:...............DVD+-RW +R9 Dual Layer ( 9.5 GB'a Kadar Veri Yazabilme)
    Ekran:.........................17 WXGA+ (1440 x 900) TFT LCD
    Ekran Özelliği:..............Diamond View Glare Ultra Parlak Ekran
    Grafik İşlemci:..............nVidia GeForce Go 6600
    Grafik Hafıza:...............256 MB (Paylaşımsız)
    USB 2.0:......................6 Adet
    Firewire(IEEE 1394):......Var
    Uzaktan Kumanda Alıcısı:Var
    Uzaktan Kumanda:........Var
    TV Tuner:.....................Yok
    PCMCIA Girişi:..............Var (1 Adet Type 2)
    TV Out (S-Video) + VGA out: Var
    Ses:.............................Realtek ALC260 HD Audio System
    Kart Okuyucu:...............4-1 Kart Okuyucu(SD,MS,MS Pro,MMC)
    Fax-Modem + Ethernet::56K V92 Fax-Modem + 10-100 Ethernet Kartı
    Ağırlık:.........................3.5 Kg
    Pil:...............................9 Cell Li-İon Pil
    Garanti:........................2 Yıl

topic silinmesin diye donanım haber sitesini koymak zorundayız.:)

karanlıkta o ışıklı tuşlar çok hoş duruyo. üstelik dokunmatik. numped inde olması çok iyi.

önde görünen o beyaz düğme wireless i açıp kapatmaya yarıyo. o kırmızı işıklı yer ise dijital ses çıkışı.(megaworks te denedim tek kelimeyle süper)

sol tarafında 6 usb ve kart okuyucu var.

tv kartı sizin için çok önemli değilse....................................?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 19 Şubat 2006 23:01:46 >

• öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan.......çok güzel bir dizüstü almışşın..

ilerde test programlarıyla ölçüm yapıp koyarsan...çok ii olur...

özellikler süper....

dediğin - ler o kadar abartılacak kadar kötü değil....

ancak fiyat biraz daha uygun olablilirdi...
  • pcdepo fiyatı 2.750 zaten. üstelik istanbulda yada ankarada değilim. oralardan alma imkanım yoktu.
  • test için hangi programı kullanmalıyım. link varsa iyi olur.
  • arkadasim bende 7600 kullaniyorum.Dedigin gibi pil suresi biaz sikinti yaratiyordu ama RM CLOCKla gerekli ayarlari yaptiktan sonra 17" ekran olmasina ragmen 2 saat 20 dakikayi gordum ki bence gayet uygun bir sure bu cihaz icin
  • quote:

Orjinalden alıntı: DR_SHARP

arkadasim bende 7600 kullaniyorum.Dedigin gibi pil suresi biaz sikinti yaratiyordu ama RM CLOCKla gerekli ayarlari yaptiktan sonra 17" ekran olmasina ragmen 2 saat 20 dakikayi gordum ki bence gayet uygun bir sure bu cihaz icin

ya aslında benim için süresi çok önemli değil. çok taşımadığımdan fişi takılı duruyo masada. bunun zararı olurmu. bide hangi sıklıkla arada bir boşaltmam lazım.
  • Hayırlı olsun, forumda sabit konularda test programları diye bir topic var buradan link bulabilirsin 3D mark 2001 yada 2003 olabilir ayrıca rmclock ve ekrankartının xtream driverını
    yüklemeni tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafaydemir

quote:

Orjinalden alıntı: DR_SHARP

arkadasim bende 7600 kullaniyorum.Dedigin gibi pil suresi biaz sikinti yaratiyordu ama RM CLOCKla gerekli ayarlari yaptiktan sonra 17" ekran olmasina ragmen 2 saat 20 dakikayi gordum ki bence gayet uygun bir sure bu cihaz icin

ya aslında benim için süresi çok önemli değil. çok taşımadığımdan fişi takılı duruyo masada. bunun zararı olurmu. bide hangi sıklıkla arada bir boşaltmam lazım.

Bende genelde takili kullaniyorum ama bil kapattigimda fisini cekiyorum ne olur olmaz diye.Aslinda bil kapaninca adaptorde bir nevi kapaniyor bakarsan hic bir isinma olmadigini gorursun kapaliycan.Desarj konusuna gelince bence haftada 2-3 en az yapilmasi gereken derim pili tembellestirmemek icin buda sana senede 100-140 arasi bir sarj-desarj demektir ve ii kullanilmis bir pilin toplam desarj miktari 400-500 dersek burdan bu pilin sana 2.5-3 sene gidecegi anlasilir

• hayırlı olsun arkadaşım...
    çalışırken çok ses çıkarıyor mu?
  • DR_SHARP

bende haftada 1 kez yapsam yeter diyodum ama 2 kez yaparız o zaman.

destroil

ses falan yok. yani fan normal çalışırken duyman için zifiri sessizlik olması lazım ( o da nasıl oluyosa) . dvd.rw ise cd yi takınca tıkır tıkır bi ses çıkıyo arada bir ama rahatsız edici değil.o da çalıştığını anlamak için heralde.:)
  • PC Mark 2002 testi

CPU Score:.........6175
    Memory Score.....11081
    HDD score...........556

süper pi

1M yi seçtim 42 sn çıktı.

şimdi bu nasıl bi sonuç iyimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 19 Şubat 2006 14:24:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanger

Hayırlı olsun, forumda sabit konularda test programları diye bir topic var buradan link bulabilirsin 3D mark 2001 yada 2003 olabilir ayrıca rmclock ve ekrankartının xtream driverını
    yüklemeni tavsiye ederim

xtream driveri nerden bulacam. sitesinde bulamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanger

Çok hazırcısınız
    http://www.tweaksrus.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=163&Itemid=41/

haklısın ama sende böyle her istediğimi yapma . alışkanlık yapıyo. çok sağolasın.

• aslanger dediğin siteden 83.60 versiyonunu kurmaya çalıştım. donanımla uyumlu değil dedi ve kapattı kurulumu. bendeki 78.10 versiyonu. önce bunumu kaldırmak lazım.
  • Hayır ben 83.20 yi direk üzerine kurmuştum bir sorun olmadı şimdi yenisi çıkmış 83.60 indiriyorum kurunca haber veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanger -- 19 Şubat 2006 16:16:43 >
  • 83.20 yi indirdim onu kurdum sorun çıkmadı. 83.60 ta problem var demekki. nvidia menüsünde saat frekans ayarları var. onu otomatikmi yapalım yoksa hızlandırma yok seçeneğindemi kalsın.
  • elle hızlandırmayı seç ordan en uygun frekansı kendi bulsun gibi bişi vardı onu seç
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafaydemir

83.20 yi indirdim onu kurdum sorun çıkmadı. 83.60 ta problem var demekki. nvidia menüsünde saat frekans ayarları var. onu otomatikmi yapalım yoksa hızlandırma yok seçeneğindemi kalsın.

Evet 83.60 bendede hata verdi 83.20 yüklemelisin
  • aynı sekilde 83.60ta hata alıyorum.. 20yi deneyeyim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.