Şimdi Ara

Anakrt Yanıyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şu anakartın sıcaklığına bakın program bozuksa diye 2 farklı programla ölçtüm neden böyle oluyor ya

İkinci resimdede cputın. 88 derece neden böle yardımlarınız bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Amigo[Nuri]- -- 7 Nisan 2012; 14:28:24 >

• resimler tam görünmüyo ama anakartın sıcaklığı diye birşey olmazki kuzey ve güney köprülerin ısı derecesi olur anakartını sök güzel bi temizlik yap kuzey ve güney köprüleri çiplerin macunlarını yenile işlemci fanına da bi ayar çek farkı görüceksin
  • o degerı onemseme .. sıstemının ısı degerlerınde sıkıntı yok ... 120 dereceyı goren var cputın sıcaklıgında .. arama motorunda yazarsan benzer ornek cok cıkar karsına ... aslında ılk karsılasdıgımda bende cok merak ettım ama bısı cıkmadı .. net bır bılgıde acıkcası bulamadım cputın sıcaklıgı hakkında ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: besiktaskim06

resimler tam görünmüyo ama anakartın sıcaklığı diye birşey olmazki kuzey ve güney köprülerin ısı derecesi olur anakartını sök güzel bi temizlik yap kuzey ve güney köprüleri çiplerin macunlarını yenile işlemci fanına da bi ayar çek farkı görüceksin

Dostum kasayi alali daha 3 hafta oldu tozlanma imkansiz islemci ve ekran karti normal sicaklikta ama anakart sicaklikgi programdanole gozukuo .s
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

o degerı onemseme .. sıstemının ısı degerlerınde sıkıntı yok ... 120 dereceyı goren var cputın sıcaklıgında .. arama motorunda yazarsan benzer ornek cok cıkar karsına ... aslında ılk karsılasdıgımda bende cok merak ettım ama bısı cıkmadı .. net bır bılgıde acıkcası bulamadım cputın sıcaklıgı hakkında ...

Evt onu bende gordm ama hic bisi anlayamadm .s
  • Şimdiye kadar 3 farklı anakartta benzer programlarla ısılara baktığımda hep anakartla ilgili bi ısının öyle saçma değerlerde olduğunu gördüm. Başta bende paniklemiştim ama sanırım sorun anakartın ısı değerini fahrenheit veya başka bir birimle göndermesinden kaynaklanıyor. Korkulcak birşey olduğunu zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freexman

Şimdiye kadar 3 farklı anakartta benzer programlarla ısılara baktığımda hep anakartla ilgili bi ısının öyle saçma değerlerde olduğunu gördüm. Başta bende paniklemiştim ama sanırım sorun anakartın ısı değerini fahrenheit veya başka bir birimle göndermesinden kaynaklanıyor. Korkulcak birşey olduğunu zannetmiyorum.

Eet dostum o benm aklima hic gelmedi fahrenat ile gelmis olabilir bir dahaki actigimda derece birimine bakacagim saolasin Dostm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dedıgım gıbı hocam .. sık sık goruyorum merak edıp yazıyorlar ama sıstemde ısınma yada performans dusuklugu v.s.. sorun olmadıgınıda eklıyorlar .. yabancı forumlarda da arastrıdım ..net bılgı bulamadım .. sıstemınızdekı onemlı olanlar bıldıklerım ıslemcı sıcaklıkları kı bu sızde normal .. kuzey e guney koprusu auxtın 65 derece olan guney koprusu 55-65 derece arası normal sıcaklık sıkıntı yok .. systın kuzey koprusu sıcaklıgı sızın yıne ıyı ...

asagıdakını mesela baska bır forumdan aldım .. kullanıcının sıstemının sıcaklıkları oda cputını sormus fakat dıger sıcaklıklara bakarsanız kuzey koprusu guney koprusu ıslmecı hdd ve ekran kartı gayet ıyı ısı degerlerıne sahıp ...

SYSTIN 33 DERECE
    CPUTIN 85 DERECE
    AUXTIN 49 DERECE

CORE 0 38 DERECE
    CORE 1 35 DERECE
    CORE 2 37 DERECE
    CORE 3 40 DERECE

HDD 35 DERECE
    GPU 49 DERECE
  • quote:

Orijinalden alıntı: freexman

Şimdiye kadar 3 farklı anakartta benzer programlarla ısılara baktığımda hep anakartla ilgili bi ısının öyle saçma değerlerde olduğunu gördüm. Başta bende paniklemiştim ama sanırım sorun anakartın ısı değerini fahrenheit veya başka bir birimle göndermesinden kaynaklanıyor. Korkulcak birşey olduğunu zannetmiyorum.

Dostum baktim simdi celcius olarak gozukuor .s
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

dedıgım gıbı hocam .. sık sık goruyorum merak edıp yazıyorlar ama sıstemde ısınma yada performans dusuklugu v.s.. sorun olmadıgınıda eklıyorlar .. yabancı forumlarda da arastrıdım ..net bılgı bulamadım .. sıstemınızdekı onemlı olanlar bıldıklerım ıslemcı sıcaklıkları kı bu sızde normal .. kuzey e guney koprusu auxtın 65 derece olan guney koprusu 55-65 derece arası normal sıcaklık sıkıntı yok .. systın kuzey koprusu sıcaklıgı sızın yıne ıyı ...

asagıdakını mesela baska bır forumdan aldım .. kullanıcının sıstemının sıcaklıkları oda cputını sormus fakat dıger sıcaklıklara bakarsanız kuzey koprusu guney koprusu ıslmecı hdd ve ekran kartı gayet ıyı ısı degerlerıne sahıp ...

SYSTIN 33 DERECE
    CPUTIN 85 DERECE
    AUXTIN 49 DERECE

CORE 0 38 DERECE
    CORE 1 35 DERECE
    CORE 2 37 DERECE
    CORE 3 40 DERECE

HDD 35 DERECE
    GPU 49 DERECE

Systin , auxtin , cputin sicakliklarim iyi mi dostum tam anlayamadm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ıyı ustad sıcaklık degerlerının hıcbırısınde bır problem yok ..

cputın dedıgım gıbı muamma ne oldugu bılınmıyor ...ama arkadasında bahsettıgı gıbı fahrenheit olması mantıklı ..ama karşısında C yazıyor ..Oda olamaz sanırım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cro@oan

ıyı ustad sıcaklık degerlerının hıcbırısınde bır problem yok ..

cputın dedıgım gıbı muamma ne oldugu bılınmıyor ...ama arkadasında bahsettıgı gıbı fahrenheit olması mantıklı ..ama karşısında C yazıyor ..Oda olamaz sanırım
    Zaten bakarsan parantez icinde fahrent yaziyor zaten bu degerler celcius
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hayır şöyle birşey olabilir. Program değerlerin default olarak her birimden celcius olarak geldiğini düşünüyodur. Ve anakart hariç hepsi celcius yolluyodur değeri. Program anakartında celcius olarak yolladığını düşündüğü değeri tekrar kendisi fahrenheita dönüştürüyodur. Ben bunu kastetmiştim yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amigo1997

Systin , auxtin , cputin sicakliklarim iyi mi dostum tam anlayamadm

Selam
    Anakartınızın kuzey köprüsü sıcaklığı hiç normal değil! Olması gerekenin 2.5 katı daha yüksek gözüküyor. Şu anda benim çalıştığım makinenin anakart kuzey köprüsü değerleri şöyle: 31 °C (88 °F)

Bu sorunu CPU, RAM ve Ekran kartı üçgeninde arayın. Şuda olabilir, siz farkında olmadan kuzey köprüsü yerinden oynar ve chipset'e tam temas sağlayamadığı için ısı değeri artar.

Eğer her şey yerinde ve ısı düşmüyor ise, kuzey köprüsü üzerine küçük bir fan takarak ısıyı yarıya düşürebilirsiniz. Temennim değil ama yoksa o anakart uzun ömürlü olmaz diyebilirim.

Kartınız için eklediğiniz resmi kopyaladım ve buraya ekliyorum.
    Kolay gelsin..

• cputın kuzey koprusu degıl kı ama !!!
  • Merhaba Muhtemelen anakart chio seti gitmiştir geçmiş Olsun..
  • tamam benım aklıma gelmedıgı ıcın fahrenheit olabılecegı okuyunca dogrudur dıye atladım hemen ...ama cputın sıcaklıgı burada kuzey koprusunu gostermıyor ... yanı dusundugunuz gıbı ezbere yorumlar yok ... eksık bılgı eyvallh derım ama ezbere yorum kabul etmıyorum ...

... amigo1997... kuzey koprusune sıstem calısırken dokunun bahsedılen 88 derece sıcaklık mutlaka hıssedılır ...

.. ayrıca bu sıcaklık degerlerıyle ılgılı net bılgı kaynak gosterebılen arkadaslar varsa burada hazır konu varken paylasırsa sevınırım ... cunku cputın sıcaklıgı gıbı farklı programlarda yada marka model anakartlarda yıne yuksek cıkan bır deger daha var .. sımdı hatırlayamadım ısyerınde oldugum ıcınde arastırmaya vaktım yok .. cputın bu sıstemde kuzey koprusu sıcaklıgı degıl ..benım konuya yorumum bu sekılde ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SdR63

Merhaba Muhtemelen anakart chio seti gitmiştir geçmiş Olsun..

yav arakdasım ortaya bısı atıp durmayın .. nereden cıkardın sımdı .. sıze o degerın 120 derece olupda sıstemı stabıl sorunsuz kullananlar var dıyorum ..!!!! bısı gıtmısse nedır ne degıldır bır acıklama yazında okuyalım ...!!!
  • http://communities.intel.com/thread/24

buyurun tarayıcıda turkcelestırp okuyun lutfen ... buna benzer koca bır sayfa sıze lınk verebılrıım .. bu sıcaklık degerı eger sıkıntılı bır durum olsaydı farklı kaynaklar mutlaka olurdu ... mantıklı bır acıklama yapamıyorum zaten yapamadıgım ıcın bu kadar arastırma geregı duydum yanlıs bılgı vermeyeyım dıye ...

.... ustadım konuyu bu sekılde uzatmayada gerek yok .. acın sıstemınızı stres testı yapın pc ye ... tam yuk calsıtırın ..bahsettıgınız gıbı bır sıkıntı olması durumunda sıstemınız o testlerden basarıslıkla cıkacakdır .. ve ya donar ya resteler ... sızınde kafanız rahat olur ..sıstem test ettıkden sonra en baba oyunuda oynasanız testtekı kadar pc yı kullanıyor olmanız mumkun degıl ..

• http://communities.intel.com/thread/24025

lınk calsımıyor galıba
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.