Şimdi Ara

İddia: Samsung, Galaxy Note 10.1'i dört çekirdekli Exynos işlemciyle donatabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  •  
    Güney Kore'nin elektronik devlerinden Samsung'un, Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC 2012) resmiyet kazandırdığı tableti Galaxy Note 10.1'in çıkış tarihinin haziran ayına ertelendiği ortaya çıktı. 1.4 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli Exynos işlemci, Mali-400MP grafik birimi, 1 GB RAM, Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich işletim sistemi, 10.1-inç boyutunda ve 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif PLS ekran, 7000 mAh lityum iyon batarya gibi teknik özelliklere ev sahipliği yapan Galaxy Note 10.1, işlemci konusunda bazı kesimlerin eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Zira Mobil Dünya Kongresi'nde pek çok üretici dört çekirdekli işlemcilerle donattığı tabletlerini sergilemekteydi.
     
    MK News cephesinden yani Güney Kore'den gelen bir habere göre Samsung'un, Galaxy Note 10.1'in çıkış tarihini ertelemesinin ardında bambaşka bir neden yatıyor. MK News, Samsung'un son anda strateji değişikliğine giderek yeni tabletinde 1.5 GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli Exynos 4412 (ARM Cortex-A9) platformuna yer verme kararı aldığını öne sürüyor. Samsung ise gelen bu haber üzerine sessizliğini korumakta. Yani iddiaların gerçek çıkmama olasılığı devam etmekte. Öte yandan pek çok teknoloji meraklısının böyle bir adım atılması karşısında memnun kalacağı kesin. Hep beraber bekleyelim ve görelim.







  • knight: Haberlerinde çekirdek adedi, niteliği atlanarak belirtiliyor. Artık adedin yanında niteliğine yönelik de (A9, A15) bir iki kelime ekleyiver bir zahmet.
  • samsung exynos 5250 işlemcisini galaxy s3e saklıyor gibi görünüyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LORDTEK

    knight: Haberlerinde çekirdek adedi, niteliği atlanarak belirtiliyor. Artık adedin yanında niteliğine yönelik de (A9, A15) bir iki kelime ekleyiver bir zahmet.

    Exynos 4412, ARM Cortex-A9 tabanlı olacak.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Exynos
  • Exynos 4412'de Mali 400 yok muydu? Yanlışım varsa düzeltin, Ancak 4412 yerine A15 tabanlı 5250 veya 5450 olsa hem tablet hem yeni Galaxy S-Nota amiral gemisi olacak model için bence daha iyi olur(du)...
  • cortex a9 tabanlı 4 çekirdekli olması teknoloji severleri çok fazla memnun etmemeli aslında çift çekirdekli a9 mimarisine geçilen bir işlemcinin 4 çekirdekli olması sadece kağıt üstünde üstünlük sağlar. asıl memnun edecek bir gelişme için cortex a15 tabanlı işlemcilere geçiş yapmaları gerekiyor. o zaman 4 çekirdeklide eski nesile nazaran ciddi bir performans artışı söz konusu olacaktır.
  • MWC videolarını izlemiştimde arayüz çok takılıyordu belki 4 çekirdekte adam olur :)
  • Doğru bir karar olur ama sanmıyorum böyle yapacaklarını note 10.1 çift çekirdek olucak bataryası yüksek olucak ve a15 tabanlı olucak tab2 4 olucak
  • Bence kesinlikle olmalı yani bu şekilde tam performasn göstermeli lazım, ayrıca çıkış tarihi erteleniyor buda geç çıkıcak demekdir ne kadar olduğu bilinmesede bu dezavantaj olabilir ama 4 çekirdekli 1.5Ghz olması çok daha iyi olur..
  • s3 ve yeni tablatlerinde Exynos işlemcisini kullanacak samsung newIpad e sıkı rakip getiriyor cortex 15li Exynos un performansınıda tartışmasız çok yüksek olacak htc one s teki s4 ü gördük cortex a15 aşırı performanslı çift çekirdekli hali tegra3 ü ikiye katlamış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.