Şimdi Ara

Samsung'un AMOLED ekran sırlarını ifşa eden 11 kişi tutuklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung'un AMOLED ekran sırlarını ifşa eden 11 kişi tutuklandı






    Teknoloji geliştiren firmaların gizli bilgilerinin çalınması ve üçüncü kişilere satışması o firma adına büyük bir darbe oluyor. Son olarak iki PayPal yöneticisinin Google Wallet hizmeti bünyesinde çalışmaya başlaması sonucu iki firma arasında hukuk mücadelesi başlamıştı.




    Dünyanın en büyük AMOLED panel üreticilerinden Samsung da şirket bilgilerini çalarak rakip firmalara satan 11 kişiye karşı hukuk mücadelesi veriyor. 




    Dün Güney Kore polis yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre aralarında Samsung Mobile Display yöneticisi, ar-ge mühendisi ve rakip firmanın çalışanlarının da bulunduğu 11 kişi, SMD firmasına ait gizli AMOLED ekran bilgilerini rakip firmaya sattığı iddiasıyla tutuklandı. Kasım ayında meydana gelen olaydan sonra gözaltına alınan şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.




    Samsung'un yeni nesil düz ekran modellerinde kullanacağı AMOLED teknolojisine ait sırları firmanın 46 yaşındaki eski bir yöneticisinin çaldığı belirtildi. Daha iyi bir yönetici pozisyonu alamadığı için intikam alma yolunu seçen yönetici 170 000 dolar karşılığında 10 arkadaşıyla birlikte yerel bir rakip firmaya gizli bilgileri sattı. Gizli bilginin "küçük maskeleme araması" şeklinde nitelendiği belirtiliyor. Yerel firmanın LG olduğuna dair bir takım spekülasyonlar var ancak bu doğrulanmadı.




    Yöneticinin bilgileri ilk olarak bir Çinli firmaya satmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı da gelen bilgiler arasında.




    Samsung'un mobil cihazlarında kullandığı AMOLED ekran teknolojisi, tahminlere göre bu yıl büyük ekran televizyonlarda da popüler hale gelecek ve 80 milyar dolarlık bir pazar yaratacak.

     




  • Başlık : "Samsung'un..."

    Resim : Köşesinde LG logosu gösteren televizyon...
  • Samsung mobile davalarla boğuşurken bu haber bana ilginç geldi doğrusu .
  • "yerel bir rakip firma" çok manidar olmuş

    O gizlilik sözleşmesini imzaladıysa intikamı başka türlü alacaktı o yönetici. Şimdi intikam, intihara dönüşmüş, yazık.
  • bu normal birşey bence. sonuçta bütün firmalar lcd super lcd lcd 2 ultra lcd kullanabiliyor kafasına göre. hatta amoled bile... piyasaya çıkınca lg alıp inceleyince yine anlamış olucak kullanılan teknolojiyi. saçma bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

    Samsung mobile davalarla boğuşurken bu haber bana ilginç geldi doğrusu .
    Sadece mobil davalar yokki bir çok davası var Samsung un Örnek: hyundai ile olan kredi kartı benzerliği...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RovcaniN

    bu normal birşey bence. sonuçta bütün firmalar lcd super lcd lcd 2 ultra lcd kullanabiliyor kafasına göre. hatta amoled bile... piyasaya çıkınca lg alıp inceleyince yine anlamış olucak kullanılan teknolojiyi. saçma bence

    Olay oyle olmuyo alip bakinca anlasilacak bisey olsa cinliler coktan cakmasini yapardi zaten olayin tasarim bolumu daha farkli yani arkadasinin yaptigi ucagi nasil yaptigini anlamak icin bozup yeniden katlamak gibi olmuyo bu isler malesef :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Başlık : Samsungun...Resim : Köşesinde LG logosu gösteren televizyon...


    DH çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickenegerekvar

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Başlık : Samsungun...Resim : Köşesinde LG logosu gösteren televizyon...


    DH çalışıyor.

    Sadece basligi degil de habein icerigini de okursaniz neden LG resmi konuldugunu anlarsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik

    quote:

    Orijinalden alıntı: nickenegerekvar
    quote:

    Orijinalden alıntı: DH MisafiriBaşlık : Samsungun...Resim : Köşesinde LG logosu gösteren televizyon...
    DH çalışıyor.
    Sadece basligi degil de habein icerigini de okursaniz neden LG resmi konuldugunu anlarsiniz


    Burada Samsung'tan bahsediliyor. LG ile spekülasyonlar doğru mu belli değil.
  • ''Yerel firmanın LG olduğuna dair bir takım spekülasyonlar var ancak bu doğrulanmadı.''
    Ben doğruluyorum LG yaptı
  • LG yapmıştır
  • Bence bu bilgilerin her firmaya verilmesi gerekir bu sayede teknoloji daha hızlı ilerler. bazen öncü teknoloji sahibi firmalar para kazanmak için teknolojiye fren yaptırıyorlar. hep sırayla satmak derdi var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mako3e

    Bence bu bilgilerin her firmaya verilmesi gerekir bu sayede teknoloji daha hızlı ilerler. bazen öncü teknoloji sahibi firmalar para kazanmak için teknolojiye fren yaptırıyorlar. hep sırayla satmak derdi var...


    Tabi tabi, bizde de para b*k gibi. Sene yerine ayda bir yenilerler telefonları televizyonları, bizde her ay yenisini alırız.
  • samsung bu tv monitmr ekran işinde gerçekten çok iyi.. s2 deki super amoled plus ı tv ye kadar götürdüyse şahane olacaktır.. AMOLED ekranlar gelecek vaad ediyor. renk se renk siyahsa siyah beyazsa beyaz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RovcaniN

    bu normal bir şey bence. sonuçta bütün firmalar lcd super lcd lcd 2 ultra lcd kullanabiliyor kafasına göre. hatta amoled bile... piyasaya çıkınca lg alıp inceleyince yine anlamış olucak kullanılan teknolojiyi. saçma bence


    Saçma değil hocam,şuanki ürünleri alıp inceleyip tersine mühendislik ile olayı çözseler ellerine ne geçecek? samsung bunu zaten ortaya çıkarmış,ürünü tanıtmış,siz tasarımı çözene kadar samsung da bir üst modelini piyasaya sürmüş olacak. Ama siz gelecekteki tasarımları çalarsanız samsıngun tüm arge çalışmalarını heba etmiş,parasını boşa akıtmış olursunuz,teknolojiyi geliştirebilirsiniz ya da ondan önce piyasaya sürebilirsiniz.

    başka yolu olsa hırsızlık yapmazlardı.
  • keşke çinliler alsaymış.ucuz tv ve monitörler görürdük
  • Konu resim çatışması bu olsa gerek.
  • adam çalmamış ödünç almış :))
  • Bence bu tür ahlaksızlıkların, cezası mühebbet olmalı! :p sonuçta burada söz konusu olan belkide yıllarını veren mühendistlerin yaptığı gerçekden teknolojiyi büyük derecede ilerleten icatların çalınması hakediyorlar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.