Kullanıcı Adı Şifre
  • Yeni Üye Kaydı
  • Şifre Hatırlatma
  • Beni Hatırla Cevaplanan Mesajlarıma Git
  • Popüler Konular
28nm yongaların üretim sıkıntısı hakkında detaylar gelmeye devam ediyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Sistem Belirtin Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş

6561 Mesaj
6 Nisan 2012; 11:08:07 

Geçtiğimiz ay Qualcomm, AMD ve Nvidia gibi firmaların 28nm yongalarının üretimini yapan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) firmasında, 28nm fabrikasyon sürecine ait bazı sıkıntılar yaşanmaya başladığını belirtmiştik.

Özellikle HTC One serisinin Snapdragon S4 platformu üzerinde çalışan modellerinde gecikmeler yaşanacağı endişesine sebep olan sıkıntı hakkında, One serisinin piyasaya çıkışıyla çok da önemli olmadığı kanısı uyanmaya başlamıştı.

Ancak Digitimes sitesi sıkıntının uzun vadede etkili olacağı konusunda ısrarcı. Tayvanlı endüstri kaynaklarına dayanarak verdiği haberinde Digitimes, üretim sıkıntısının muhtemelen yaz sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor. Firmalar ise bazı tedbirler almış durumda.

Qualcomm, siparişin bir kısmını United Microelectronics firmasına kaydırdı. Ancak S4 platformunu kullanan tablet ve akıllı telefonların talebini karşılamakta problem yaşıyor.

AMD ise 28nm tabanlı Radeon HD 7970 GPU'ların dağıtımına başlamıştı. Ancak problem nedeniyle şimdilik küçük hacimli satışlar yapılabiliyor.

NVIDIA ise sadece Kepler serisi GeForce GTX 680 modelini kısa süre önce piyasaya sürebildi. Diğer Kepler tabanlı GPU modellerinin satışı ise biraz gecikecek. 

TSMC firması bazı tesislerindeki 28nm üretim bantlarını genişletmek adına harekete geçti. Haftaya ek platformların inşaasına başlanacak. Ancak kar marjını yönetmek için TSMC'nin biraz temkinli hareket ettiği belirtiliyor.

En Çok Beğenilenler
ya sel basıyor,
ya deprem oluyor,
ya fabrika yanıyor !

aynı petrol zengini ortadoğu'daki gibi bahane politikalarıyla üretimi sürecini yavaşlatıp
malının değerini artırma politikası ...
Yorumun Devamı Yoruma Git playstyle - 6 Nisan 2012; 11:39:18 +28
Ne TSMC'ymiş arkadaş.. Herkes orada yaptırıyor... Tekel mi oldu bunlar ne oldu yav ? Herkes TSMC'nin eline bakar oldu.. Yıllardır sürüyor bu firmada ki sıkıntılar. Yok verimlilik problemleri yaşanıyor... Yorumun Devamı Yoruma Git HiqhWoltage - 6 Nisan 2012; 11:31:10 +6

7025 Mesaj

[25 Temmuz 2013; tarihine dek bölüme mesaj atamaz]

6 Nisan 2012; 11:17:06 

hep aynı dümen

2500K 1,48V İLE 5000MHZ+win7 64bit ultimate* MSI P67A-GD65(B3) * SUNBEAM CORE CONTACT FREEZER* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * Asus GTX670-DC2-2GD5 *SANDİSK EXTREME 120GB SSD RAİD 0* SAMSUNG 103UJ F1 1TB *SAMSUNG 103SJ 1TB * SAMSUNG DVD RW * BENQ E2420HD 24''LCD *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU
FIFA 13 Origin ID:mahmut1339

223 Mesaj
6 Nisan 2012; 11:30:05 

bu 28 nm problemlerini 1 senedir dinliyoruz hala çözemedilermi arkadaş çok enteresan.

10254 Mesaj
6 Nisan 2012; 11:31:10 

Ne TSMC'ymiş arkadaş.. Herkes orada yaptırıyor... Tekel mi oldu bunlar ne oldu yav ? Herkes TSMC'nin eline bakar oldu.. Yıllardır sürüyor bu firmada ki sıkıntılar. Yok verimlilik problemleri yaşanıyor.. Yok fabrikasyon sürecinde sıkıntılar var.. Yok mu başka bir imalatçı bu TSMC'den başka ?

InvisibleComputer

2617 Mesaj
6 Nisan 2012; 11:32:16 

bir tek intel karşılaşmıyor şu sorunlarla. yapacağız diyorlar takır takır üretmeye başlıyorlar. TMSC ve üretim sorunu eşanlamlı hale geldi.

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
6 Nisan 2012; 11:33:01 

üretim sıkıntısı var diye basarlar kazık fiyatı

1329 Mesaj
6 Nisan 2012; 11:36:14 

Nvidia amd qualcomm el ele versin kendileri uretsin...

2791 Mesaj
6 Nisan 2012; 11:39:18 

ya sel basıyor,
ya deprem oluyor,
ya fabrika yanıyor !

aynı petrol zengini ortadoğu'daki gibi bahane politikalarıyla üretimi sürecini yavaşlatıp
malının değerini artırma politikası bu

sel bastı RAM'lar tavan yaptı ! görende sanacak ki RAM vadisi var !
sel bastı HDD tavan yaptı ! görende sanacak ki HDD vadisi var !

32 mimarisi ile bir silikon tabakadan 100 CPU veya GPU çıkar iken !

yeni 28 mimariysi ile bir silikon tabakadan 120 CPU veya GPU çıkması !

sabit üretim açısından %20 ya varan dolaylı ticari kayıpa sebep olacağı için

üretilen bir yalan balonu ile fiyat artırma bahanesinden başka bir şey değil !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playstyle -- 6 Nisan 2012; 11:41:44 >

39 Mesaj
6 Nisan 2012; 12:02:31 

quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

ya sel basıyor,
ya deprem oluyor,
ya fabrika yanıyor !

malının değerini artırma politikası bu

sel bastı RAM'lar tavan yaptı ! görende sanacak ki RAM vadisi var !
sel bastı HDD tavan yaptı ! görende sanacak ki HDD vadisi var !

32 mimarisi ile bir silikon tabakadan 100 CPU veya GPU çıkar iken !

yeni 28 mimariysi ile bir silikon tabakadan 120 CPU veya GPU çıkması !

sabit üretim açısından %20 ya varan dolaylı ticari kayıpa sebep olacağı için

üretilen bir yalan balonu ile fiyat artırma bahanesinden başka bir şey değil !

Düşündüğünüz gibi değil sektörün içinde olan bi yakınım var ve haziran ayında bu sorunlar için gidecek galiba tsmc'ye.
Öyle fiyat artırmak için yapılan şeyler değil yani. Adamlar resmen 10 kişilik iş yapıyorlar tek başına...

8768 Mesaj
6 Nisan 2012; 12:09:30 

Adamlar resmen tekel. Canı kime isterse ona, yine istediği kadar mal veriyor.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

▓ Üst Konu: Dolandırıcılığa Karşı Önlem Önerileri... ▓ İkinci Elde Yeni Alışveriş Sistemi İçin Öneriler...
▓ FPS Oyunları İçin Monitör Önerileri: Öneri istemeden önce konuyu okuyup, sonra yine oraya mesaj yazın lütfen. ▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları)
▓ Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin ▓ Black Ops Zombi'de fazla level yapmak için tüyolar

3180 Mesaj
6 Nisan 2012; 12:19:07 

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Adamlar resmen tekel. Canı kime isterse ona, yine istediği kadar mal veriyor.

İste abi dünkü konuştuğumuz konu bu
Fikirlerin doğru çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

i7_975E 4.0ghz/Corsair H100/Msi gtx590/Samsung 24''BX2450 LED:/GA-EX58-UD5/Corsair 3x2GB 1600/Inwin Comander 1200W/Hafx 942/Corsair N.GTX 120 Ssd/Amaç:Oyun

8768 Mesaj
6 Nisan 2012; 12:24:42 

İş sadece bununla da kalmıyor ki. Bu işin daha GPU firmaları kısmı. Bunun bir de kart üreticileri kısmı var. Orada da AMD ve NVIDIA, istediği şirkete, yine istediği kadar ve istediği kalitedeki ürünlerini veriyor. Yani kart üreticilerinin pazar paylarını ve kalitelerini bile belirliyorlar. Evga'yı Evga yapan sadece kendi becerisi mi yoksa?

Alın işte son örnek: 7970 Lightning'lerin hız aşırtma kapasiteleri, referans 7970'lerle hemen hemen aynı çıktı. Sen istediğin kadar kaliteli ve yüksek bileşenli PCB üret. İş GPU'da bitiyor, senin emeklerin de GPU'nun kalitesine göre boşa gidiyor veya gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 6 Nisan 2012; 13:04:04 >

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

▓ Üst Konu: Dolandırıcılığa Karşı Önlem Önerileri... ▓ İkinci Elde Yeni Alışveriş Sistemi İçin Öneriler...
▓ FPS Oyunları İçin Monitör Önerileri: Öneri istemeden önce konuyu okuyup, sonra yine oraya mesaj yazın lütfen. ▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları)
▓ Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin ▓ Black Ops Zombi'de fazla level yapmak için tüyolar

1002 Mesaj
Eski Kullanıcı Adı:
3X3CUT0R
6 Nisan 2012; 13:06:27 

Aynı şeyler gene dönüyor. 40nm sürecinde de yield problemi olmuştu

372 Mesaj
6 Nisan 2012; 13:22:05 

Her yeni nm kuculmesinde duydugumuz klasik haber ...

٭Gigabyte GA-X58A-Ud7٭٭Intel i7-920 2.66(3.8GHz) Thermaltake Spin Q VT & Arctic Termal Compound MX-3٭٭PowerColor Pcs+ HD4870/1GB٭٭ThermalTake Xaser VI VG4000BNS٭٭LG 22" W2252QT Monitor٭٭Seagate Barracuda 500GB SATA-II 32MB NC٭٭GeIL Value TC-1600mhz(6GB)٭٭LG DW-WR 20X٭٭TermalTake TroughPower 750W٭

599 Mesaj
6 Nisan 2012; 14:18:12 

DH Kurulalı beri "TMSC nin üretim sıkıntısı" haberi hiç eksik olmaz. Ne bitmez tükenmez sıkıntımış yahu, anlamadım gitti.

İşin tuhafı alternatifleride yok kerataların:D

13783 Mesaj
6 Nisan 2012; 14:32:46 

umarim global foundries tesislerini biran once tamamlar da TSMC tekelinden kurtuluruz.gtx680 gelecek yayilacak ucuzlayacak diyenlere kotu haber.

Chief Inspector Jacques Clouseau

4415 Mesaj
6 Nisan 2012; 14:56:18 

quote:

ya sel basıyor, ya deprem oluyor, ya fabrika yanıyor ! aynı petrol zengini ortadoğudaki gibi bahane politikalarıyla üretimi sürecini yavaşlatıp malının değerini artırma politikası bu sel bastı RAMlar tavan yaptı ! görende sanacak ki RAM vadisi var ! sel bastı HDD tavan yaptı ! görende sanacak ki HDD vadisi var ! 32 mimarisi ile bir silikon tabakadan 100 CPU veya GPU çıkar iken ! yeni 28 mimariysi ile bir silikon tabakadan 120 CPU veya GPU çıkması ! sabit üretim açısından %20 ya varan dolaylı ticari kayıpa sebep olacağı için üretilen bir yalan balonu ile fiyat artırma bahanesinden başka bir şey değil !

haklısında zar alanı aynı kalmicakmı yani daha fazla transistör girecek aynı alana ancak boyutlar aynı kalmicakmı sonuçta ?

810 Mesaj
6 Nisan 2012; 15:14:36 

beyler ve bayanlar hala gerçek sorunu anlayamadınız mı ?
sorun şu ki ; küçültme (entegrasyon) teknolojisinin sonuna yaklaşmış bulunuyoruz .insan teknolojisi (elektronik teknolojisi ) buraya kadar.
uzay teknolojisinde küçültme boyutlarını bilemeyeceğim ancak ; daha ne kadar boyuta inebilirlerki ;
eninde sonunda çakılıp kalıcaklar.
1pm ye kadar mı (1 pikometre ) ; atom boyutuna inerseniz ne yapacaksınız ? tabiki inebilirseniz.
hiç 3 atomlu transistör gördünüz mü ? bizim teknoloji için imkansız ;
son zamanlarda dna tabanlı (organik elektronik ) smd üretimi konusunda çalışmalar var ; ancak ondadada aynı sorunlar varrrrrrrrrrrrr.
sonuç yine çakılma yine çakılma ;

1 gpu içerisinde kullanılan tek transistöre denk gelen yapıda kaç tane atom var sizce ? 1 milyon-10 milyon ...............
milyarlarca atom bir araya gelse bir toplu iğne başı bile anca ediyor.

teknolojimiz çok çok komik ve ilkel ; bunu kabul edin artık. bu teknolojiyle 1pm yi bile görürseniz beni arayınız ; 09009005236783128 (alo hubitak bilim ve araştırma kurumu xxx birimi )

kısacası atomlar belli sayının altına indiğinde tek transistör için gerekli yapıyı sağlayamazsınız.
transistör 100 atomla yapılsa bile pek yükseltme yapabileceğini sanmıyorum.yapı dağılacaktır ;
transistör 0.3 veya 0.7 v gerilimde o boyutta haşlanacaktır.
daha düşük voltaj kullanırsanız anca ; 0.0001 volt gibi mesela ;
soru şu;
bir silisyumun ve germanyumu o voltajla iletken hale getirebilir misiniz ?

getiren varsa bana haber veriniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 6 Nisan 2012; 15:30:38 >

823 Mesaj
6 Nisan 2012; 15:17:36 

İntel 22nm'ye geçiyor, bunlar 28nm'de sıkıntı yaşıyor

i5 3570k@ 4,6(1,35v) / HD 5870 950/5200 cf / 4x2 gb Gskl @2000 9-10-9-27. Asus PZ68-V LX Samsung Spinpoint F3 500 GB+120 gb force gt/ Raidmax Aeolus/750w Akasa Venom 80+
i3 2100 108.4 mhz bclk-HWBot i3 2100 bclk 1.- i3 2100 HWBot 2.si- P8Z68-LX Bclk 1.si
Sony Vaio SA 13.3'' HD 6630m(800/1100), i5 2430m, 2x4 gb kingston 1333mhz ram, 500 gb samsung hdd, 1.6 kg

823 Mesaj
6 Nisan 2012; 15:18:46 

quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

sorun şu ki ; küçültme (entegrasyon) teknolojisinin sonuna yaklaşmış bulunuyoruz .insan teknolojisi (elektronik teknolojisi ) buraya kadar.
uzay teknolojisinde küçültme boyutlarını bilemeyeceğim ancak ; daha ne kadar boyuta inebilirlerki ;
1pm ye kadar mı (1 pikometre ) ; atom boyutuna inerseniz ne yapacaksınız ? tabiki inebilirseniz.
son zamanlarda dna tabanlı (organik elektronik ) smd üretimi konusunda çalışmalar var ; ancak ondadada aynı sorunlar varrrrrrrrrrrrr.

1 gpu içerisinde kullanılan tek transistöre denk gelen yapıda kaç tane atom var sizce ? 1 milyon-10 milyon ...............

teknolojimiz çok çok komik ve ilkel ; bunu kabul edin artık. bu teknolojiyle 1pm yi bile görürseniz beni arayınız ; 09009005236783128 (alo hubitak bilim ve araştırma kurumu xxx birimi )

bildiğim kadarıyla 9 atomdan transistör yapılmıştı?

i5 3570k@ 4,6(1,35v) / HD 5870 950/5200 cf / 4x2 gb Gskl @2000 9-10-9-27. Asus PZ68-V LX Samsung Spinpoint F3 500 GB+120 gb force gt/ Raidmax Aeolus/750w Akasa Venom 80+
i3 2100 108.4 mhz bclk-HWBot i3 2100 bclk 1.- i3 2100 HWBot 2.si- P8Z68-LX Bclk 1.si
Sony Vaio SA 13.3'' HD 6630m(800/1100), i5 2430m, 2x4 gb kingston 1333mhz ram, 500 gb samsung hdd, 1.6 kg

106 Mesaj
6 Nisan 2012; 15:20:30 

bizim köyün yakınlarında bi tane sandalye fabrikası vardı adamlar darphane gibiydi para basıyodu resmen ama 5bin liralık baca filtresi takmamak için sadece geceleri çalışıyolardı bunlarınki de o hesap ama bi fark var ki bu şirketler avrupanın dev firmalarını besleyen koskoca bi firmalar madem üretim sıkıntın var gidersin üretim hacmini arttırırsın HTC,Qualcomm gibi firmaların dürtmesini beklemezsin . ee bu firmaların da işine gelmiyo değil sel oldu hoop üretim durdu artır yavrum fiyatı, japonyada deprem oldu artır yavrum fiyatı adamların yerinde kim olsa yapar nası olsa o fiyata da alan kekler var niye kassınlar ki kendilerini hem ne kadar olaşılmaz olurlarsa o kadar değerlenirler böyledir bu işler . hadi hayırlı tıraşlar donanımhaber ahalisi

Skrillex Fan

♫ Club-Dance-Electro Dubstep ♫

810 Mesaj
6 Nisan 2012; 15:24:28 

kısacası atomlar belli sayının altına indiğinde tek transistör için gerekli yapıyı sağlayamazsınız.
transistör 100 atomla yapılsa bile pek yükseltme yapabileceğini sanmıyorum.yapı dağılacaktır ;
soru şu;
bir silisyumu ve germanyumu o voltajla iletken hale getirebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 6 Nisan 2012; 15:30:04 >

8768 Mesaj
6 Nisan 2012; 15:26:39 

28 nm GPU'lu kartların, bir önceki nesle oranla yüksek ısıya dayanamamalarının da sebebi aynı, öyle değil mi? En azından ben öyle anladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 6 Nisan 2012; 15:38:58 >

9209 Mesaj
6 Nisan 2012; 15:31:48 

Her zaman yaşanan olağan şeyler, 28 nm'de verimlilik arttıkça üretilen çip miktarı da aratacaktır, herşey TSMC'ye bağlı.

Intel 22 nm'de kendi fabrikalarında işlemcilerini üretebiliyor ama ikisi farklı şeyler, gpu'lar daha karmaşık yapıya sahipler ve üretimi daha zahmetli.

Intel zaten kendini aşmış durumda finans kaynağı derdi yok. 2013 yılında Arizona'da 14 nm'de üretim yapacak fabrika kurulumu için 5 milyar dolar ayırmış bile.

http://www.androtics.ne...-kisi-istihdam-edilecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoNZaREs -- 6 Nisan 2012; 17:15:02 >

810 Mesaj
6 Nisan 2012; 15:42:32 

tabiki ;
küçültme yaptığınızda daha az enerji kullanmak zorundasınız ; mantık bu.
yoksa aşırı ısınmadan gpu nanay. ama aslında yinede dayanıyorlar aynı ısıya ;
sadece adamlar enerjiyi düşürdüler ;
ancak ;
mesela
1.5 v 40 nm gpu ; ısı örnek 110 derece maksimum.
0.8 v 20 nm gpu ; ısı 110 derece maksimum

dikkat ederseniz ki adamlar gpuyu haşlamamak için 20 nm de enerjiyi düşürmüşler.
eğer tabiki ;
0.1 volt 10 pm gpu ; ısı 110 derece maksimum
dikkat ediniz ;

0,01 volt 0.1 pm gpu ; ısı 80 derece

voltajı düşürseniz bile belli noktadan sonra ısıyıda düşürmek zorundasınız ;

küçültmenin sınırına yaklaştıkça sorunlar başlıyor ;
şu anda genel sorun bu.

başka teknoloji icat etmek gerek ;
oda organik tabanlı teknoloji;
oda belli noktadan sonra sorunlu ;
ve son teknoloji dna tabanlı teknoloji.

1 insan zeka hücresi kaç atomdan oluşur ve kaç tane kaç bin cilt görüntülü ve sesli olarak ansiklopedi alır ?
dna tabanlı teknoloji bir devrimdir.
kısacası biz aynı yapıyı elektronikte maalesef sağlayamıyoruz ; ALLAH ın teknolojisine erişemeyiz bile ; kimse bunu yapamaz ;isterse tüm alemlerdeki tüm canlılar bir araya gelsin yine rezil olurduk.

zeka hücresindeki mantığı çözen olsaydı eğer şimdi teknoloji en az 1 milyon sene ilerde olurdu.

2751 Mesaj
6 Nisan 2012; 15:54:35 

quote:

Orijinalden alıntı: kerokeso

quote:

bildiğim kadarıyla 9 atomdan transistör yapılmıştı?

Tek molekülden transistör yapılabiliyor. O son nokta olacak.
DAha sonra da ışıkla çalışan işlemciler gelecek. Bu tarz teknoloji de geliştirildi sadece ticari hale getirilmesi lazım. O da mevcut teknoloji dibine akdar kurutulmadıkça olmaz.
Ama merak etmeyin ışıkla çalışan işlemciler var kapıda. (ışık derken lazeri kastettim.)

O sene bu sene...

1075 Mesaj
6 Nisan 2012; 17:11:32 

Oralarda tepe mepe yok mu yahu, madem "Vadi"ye yapmak zorundasınız makineleri birinci kata koymayın, ne bileyim yerden iki adım yükseltin, bizim mahalleden usta gönderelim hallediversin:) Şaka bir yana bıktırdı bu üretim süreci sıkıntıları(!?) bir senedir hemen her hafta servis ediliyor sanki özellikle HDD konusunda biraz 'fazla' keklediler gibi..

319 Mesaj
6 Nisan 2012; 18:42:57 

Bu dev firmalar bence sizin düşündüğünüz gibi bakkal mantığıyla çalışmazlar :)

439 Mesaj
6 Nisan 2012; 18:52:40 

bi zahmet aldığınız elektronik cihazıda 3 sene kullanın sizde canım.illa her yeni çıkanı almak zorundamısınız.millet karnı zor doyarken gidip zarzorda olsa ekran kartı cep tel almıyormu,bende bu sabırsızlığı ve açgözlülüğü anlamıyorum.

bırak adamlar çıkarsınlar satsınlar ucuzlasın 3 senede,2.ele düşsün iyice sende alacaksan o zaman al.kendi tecrübelerime göre teknolojinin eskimesi yenisinin ihtiyaç olması bizdeki yeniye olan özlem gibi etkenler yaklaşık 3 sene sürüyor.bunu uzatan cebine ve kendine faydalı oluyor.dayanamayan teknoloji obezleri arasında yerini alıyor.bu kadar çok yeniyi takip ederseniz kendinize zor hakim olursunuz.benden söylemesi.

1724 Mesaj
6 Nisan 2012; 21:18:15 

Millet silikon çip olayında proymuş ta haberimiz yok
Asıl olaya gelirsek üretimde sıkıntı olabilir ama abartılıyordur kesin fiyatlara yansıtmanın yeni yolu ne yazık ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

||ECS G41T-M7|Asus GT430(LP)|Foxconn SFF CASE|HP 2311x 23"|8GB RAM|Intel Pentium E5500|HTPC||||Ubuntu GNU/Linux|13.04 Gnome-Shell||
||SonyEricsson Xperia Neo V|32GB|with LiveSound HiFi||||Android|Ice Cream Sandwich 4.0.4|| Powered by Android/Gnu/Linux
DELİORMANLI.............İzleniyorsun Tıkla Öğren

2220 Mesaj
6 Nisan 2012; 22:00:23 

@bocekgrafik

helal olsun @2 anca böyle olunurdu.Ayakta alkışlıyorum

5774 Mesaj
6 Nisan 2012; 22:52:38 

Bana 8 tane Atom getirin, ben transistör yaparım.

Ama düşük model olmasın. Atom N550 veya üstü olabilir. Yeni seri Atomlardan da olur.

Ortalık yumuşasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 6 Nisan 2012; 22:54:14 >

8411 Mesaj
6 Nisan 2012; 23:14:49 

quote:

Orijinalden alıntı: kerokeso

İntel 22nm'ye geçiyor, bunlar 28nm'de sıkıntı yaşıyor

intel 2011de 22nm için fabrikalarını revizyondan geçirip baya bir para harcadı tabi karşılığını alcak intel tik_tak dediği sistemle en hızlı nm geçiş yapandır zaten cpularda daha hızlı nm küçülme olur...

Alem Bakar Neo Akar
ekran kartıdamı sevmiyakk Gtx Titan 6gb

1467 Mesaj
6 Nisan 2012; 23:38:55 

quote:

soru şu;
bir silisyumu ve germanyumu o voltajla iletken hale getirebilir misiniz ?

pentium 3 lerden beri mevcut teknolojinin sonuna gelindi, daha küçük boyutlarda transistör üretilemez falan filan sanki bunu cpu tasarlayan bilim adamları bilmiyor ,üksek çalışma frekansı sorun yarattı bir cpunun içine birden fazla çekirdek sığdırdılar, daha düşük hızlarda daha yüksek performansla çalışan cpular ürettiler, yarı iletken teknolojisinin tıkanırsa başka bir teknolojiye geçilir, perde arkasında hazırlıkları şimdiden yapılıyordur endişelenmeye gerek yok.

728 Mesaj
7 Nisan 2012; 1:40:25 

400W güç gerektiren işlemciler grafik kartları çıkar nm küçülmeleri bitince, onlarıda daha önce çıkan haberlerdeki gibi lazer teknolojisi ile soğuturlar (-200 derece)

1021 Mesaj
7 Nisan 2012; 2:17:25 

amaç nekadar çok yolabiliriz...

3366 Mesaj
7 Nisan 2012; 14:46:01 

Bu olay galib aen çk Nvidia'yı etkiliyicek, 680ler daha yeni yeniyken büyük sıkıntı olabilir, ayrıca sıkıntının giderilmesi için verilen sürede baya uzun..

810 Mesaj
7 Nisan 2012; 15:19:56 

sanırım ne teknolojisi kullanacaklarını biliyorum ;
-bir gün bizim temelin tarlasına ufo düşmüş uzaylı kendinde bir şey olmamış tabiki.
temel şaşkın şaşkın uzaylıya bakmış .temelin elindede bir sony portatif lcd li radyo.
uzaylı temele yaklaşmış.birbirlerine kanları kaynamış.uzaylı sormuş ; bu elindeki nedir ?
bizim temel radyodur uşağım. uzaylı içini açmak için temelden izin istemiş ; açmış garip bir cihazla taramış ve kahkaha atmış. temel sorar ; yahu beğenemedin mi uşağım. sonra ; birde sizin cihazları görelim demiş. temel izin istemiş ; uzaylının cihazını açmış ; almış eline bir büyüteç inceleyip bakınca pcbnin üstünde hiç bir devre elemanı görememiş tabiki.pcb bomboşmuş. . kafasını kaşımış ve sormuş uzaylıya ;
-sen benimle maytap mı geçiyon uşağım
bir gün gelirde ekran kartına bakarsanız ve üstünde hiç bir devre elemanı görmezseniz şaşırmayınız.nm -pm küçültme derken bizim gözler pcbyi boş sanırsa hiç afallamayın. arkadaşlar.

2374 Mesaj
7 Nisan 2012; 22:31:08 

quote:

sanırım ne teknolojisi kullanacaklarını biliyorum ;
-bir gün bizim temelin tarlasına ufo düşmüş uzaylı kendinde bir şey olmamış tabiki.
temel şaşkın şaşkın uzaylıya bakmış .temelin elindede bir sony portatif lcd li radyo.
uzaylı temele yaklaşmış.birbirlerine kanları kaynamış.uzaylı sormuş ; bu elindeki nedir ?
bizim temel radyodur uşağım. uzaylı içini açmak için temelden izin istemiş ; açmış garip bir cihazla taramış ve kahkaha atmış. temel sorar ; yahu beğenemedin mi uşağım. sonra ; birde sizin cihazları görelim demiş. temel izin istemiş ; uzaylının cihazını açmış ; almış eline bir büyüteç inceleyip bakınca pcbnin üstünde hiç bir devre elemanı görememiş tabiki.pcb bomboşmuş. . kafasını kaşımış ve sormuş uzaylıya ;
-sen benimle maytap mı geçiyon uşağım
bir gün gelirde ekran kartına bakarsanız ve üstünde hiç bir devre elemanı görmezseniz şaşırmayınız.nm -pm küçültme derken bizim gözler pcbyi boş sanırsa hiç afallamayın. arkadaşlar.

Puhahahahaha güzeldi

''Hababam Sınıfı da olsak ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ ezbere biliriz''

2821 Mesaj
7 Nisan 2012; 22:43:56 

Hadi bunu bahane gösterip zaten çok pahalı olan 28 nm kartların fiyatını arttırın

404 Mesaj
9 Nisan 2012; 11:11:09 

Tamam anladık ta AMD bi döküm firması kurmuştu
"AMD ve Abu Dabili Advanced Technology Investment Company (ATIC)"ortaklıgı

Bu firma henüz amd gpu larını üretecek ve piyasadan sipariş alacak yapıya kavuşamadı mı.

13783 Mesaj
9 Nisan 2012; 11:25:10 

quote:

Orijinalden alıntı: yonex78

Bu firma henüz amd gpu larını üretecek ve piyasadan sipariş alacak yapıya kavuşamadı mı.

quote:

umarim global foundries tesislerini biran once tamamlar da TSMC tekelinden kurtuluruz

seklinde bir yorum yapmistim yukarida.bundan bahsediyorsun.new york'ta milyar dolarlik bir tesis kuruyorlar ama uretime gecmedi.gpu uretme planlari da varmis hem de amd ile limitli degil her firmadan TSMC gibi siparis alacaklarmis ama nvidia inadindan bu firmaya uretim yaptirir mi ben supheliyim.o kadar para harcadiktan sonra umarim duzgun tesisler kurarlar amd uretimi buraya kaydirir.nvidia burada uretim yaptirmasa bile TSMC'de daha cok paya kavusur amd burada yaptirmadigi icin yani her sekilde boyle sorun yasamayiz diye dusunuyorum.

Chief Inspector Jacques Clouseau

88 Mesaj
9 Nisan 2012; 11:49:48 

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: yonex78

quote:

umarim global foundries tesislerini biran once tamamlar da TSMC tekelinden kurtuluruz

seklinde bir yorum yapmistim yukarida.bundan bahsediyorsun.new york'ta milyar dolarlik bir tesis kuruyorlar ama uretime gecmedi.gpu uretme planlari da varmis hem de amd ile limitli degil her firmadan TSMC gibi siparis alacaklarmis ama nvidia inadindan bu firmaya uretim yaptirir mi ben supheliyim.o kadar para harcadiktan sonra umarim duzgun tesisler kurarlar amd uretimi buraya kaydirir.nvidia burada uretim yaptirmasa bile TSMC'de daha cok paya kavusur amd burada yaptirmadigi icin yani her sekilde boyle sorun yasamayiz diye dusunuyorum.

Globalfoundries'den AMD bile ümidi kesti. Geçen ay kalan son hisselerini verip birde üzerine para vererek 28nm APUları sadece Globalfoundries'de üreteceğine dair anlaşmayı iptal etti. GloFo 20nm üretimde gate last kullanacak, ancak o zaman işler değişebilir.

25755 Mesaj
9 Nisan 2012; 23:09:23 

bi zahmet aldığınız elektronik cihazıda 3 sene kullanın sizde canım.illa her yeni çıkanı almak zorundamısınız.millet karnı zor doyarken gidip zarzorda olsa ekran kartı cep tel almıyormu,bende bu sabırsızlığı ve açgözlülüğü anlamıyorum.

bırak adamlar çıkarsınlar satsınlar ucuzlasın 3 senede,2.ele düşsün iyice sende alacaksan o zaman al.kendi tecrübelerime göre teknolojinin eskimesi yenisinin ihtiyaç olması bizdeki yeniye olan özlem gibi etkenler yaklaşık 3 sene sürüyor.bunu uzatan cebine ve kendine faydalı oluyor.dayanamayan teknoloji obezleri arasında yerini alıyor.bu kadar çok yeniyi takip ederseniz kendinize zor hakim olursunuz.benden söylemesi.

810 Mesaj
10 Nisan 2012; 13:46:51 

çok haklısınız sayın Misafir;

teknoloji moda vs derken millet hepten fakir olacak bu gidişlede kimse olayın farkında değil.nedir bu insanların aşırı üstünlük gösteriş merakı.
gerçekten ekran kartına ihtiyacı olan olupda alan var ; tasarımcılar rendercılar özel efekçiler ,oyuncular vs vs .
ama yani bazıları senede 2-3 kere ekran kartı değiştirecek kadar (bazıları 5-6 defa ) ileri gidiyor ;psikatride bu hastalığa teknolojik fobi anlamına gelen bir şey diyorlardıda pek çıkartamadım şimdi.bu bir hastalık.sadece bu ekran kartında değil , bu kişilerde aşırı giyim -moda düşkünlüğü ; lüx giyinmeyen insanlara tepeden bakma ; düşük ekran kartı kullananlara tepeden bakma (eski fx5200 bile olsa) ; gösteriş yapma ; kendini herkesden üstün görme ; vs vs vs gibi davranışlar görünüyor.

hatta bana sen bir şey yapamazsın diyecek kadar kendini herkesden üstün görenler var ; adam müdür vs yada bayan müdür vs kendini herkesden üstün görüyor ; bakan bile olsan kimse kimseden üstün değil ; hatta bir dilenciden bile üstün değil kimse.
üstünlük takvadadır diye bir söz hatırlıyorum ; takva yönden kimin kimden ne kadar üstün olup olmadığını ; sadece , ALLAH bilir.

ben dindar falanda değilim ; onca kötü huyuma rağmen ben bile bunu diyebiliyorsam artık
ALLAH ; beni islah etsin. akşam dün yine aslan sütü içtim.sabah sabah baş ağrısı çekiyorum yahu.hala başım çatlayacak gibi. dışarda da lodos var.

ne zaman dini konulardan bahsetse birileri hemen dinci vs ön yargısına tabi tutuluyor.millet bıraksın artık şu kafasındaki kötü ön yargıları yahu.

milletin parası ; herkes ne alırsa alır ; kimse buna karışamaz . ben şimdi 6990-gtx 590-690-7990 alsam kimse buna karışamaz ; adam isterse beymenlerden 100 tane elbise alsın ; bayan isterse 1000 tane araba alsın vs vs vs ; kimse buna karışamaz ve arkasındanda konuşamaz.
ancak ben ;bir şey alıpda diğer insanlara kibir-gösterişle bakan ; insanları küçümseyen ön yargıya tutan insanlara karşıyım.makam saltanat düşkünü olupda insanlara küçükmüş gibi davranan insanlara karşıyım.

221 Mesaj
10 Nisan 2012; 15:27:40 

Aslında geçen yıl 2 nm transistör yapılmıştı:

http://gizmodo.com/5807...are-the-worlds-smallest

Geçen yıl Intel'in yol haritasında 2021 gibi yıllarda 2 nm transistörlerin geleceği görünüyordu. Tabi bunları bir wafer üzerinde üretmek mesele yoksa bir tane 2 nm transistör üretmek daha işin başı. Şahsen bu tarihin daha da sarkacağını düşünüyorum bu sebepten.

Asus N53SN-SZ002V
Intel® Core i7-2630QM 2.0 GHz , 6 GB DDR3 1333 MHz, 15.6" Full HD LED backlight ColorShine, NVIDIA GeForce GT 550M, 640GB 5400 rpm, Blu-Ray DVD Combo

161 Mesaj
14 Nisan 2012; 19:26:23 

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

bir tek intel karşılaşmıyor şu sorunlarla. yapacağız diyorlar takır takır üretmeye başlıyorlar. TMSC ve üretim sorunu eşanlamlı hale geldi.

Dikkat edelim. İntel eskiden bir abd firması idi. hisseler alındıktan sonra artık bir yahudi firması. Para o biçim. Onların sorun yaşamaması her türlü imkanlarının olmasındadır. Ve unutmayalım her çip firmasının çip geliştirebilme temeli çekik gözlü mühendislerle atılmıştır. Buna en büyük çip firmaları dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmetalkaya -- 15 Nisan 2012; 19:42:24 >

161 Mesaj
14 Nisan 2012; 19:28:25 

quote:

ya sel basıyor, ya deprem oluyor, ya fabrika yanıyor ! aynı petrol zengini ortadoğudaki gibi bahane politikalarıyla üretimi sürecini yavaşlatıp malının değerini artırma politikası bu sel bastı RAMlar tavan yaptı ! görende sanacak ki RAM vadisi var ! sel bastı HDD tavan yaptı ! görende sanacak ki HDD vadisi var ! 32 mimarisi ile bir silikon tabakadan 100 CPU veya GPU çıkar iken ! yeni 28 mimariysi ile bir silikon tabakadan 120 CPU veya GPU çıkması ! sabit üretim açısından %20 ya varan dolaylı ticari kayıpa sebep olacağı için üretilen bir yalan balonu ile fiyat artırma bahanesinden başka bir şey değil !

Güzel yorumlama.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Donanım / Hardware] » Anasayfa Haberleri » 28nm yongaların üretim sıkıntısı hakkında detaylar gelmeye devam ediyor
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön

Reklamlar

DH VİDEO

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü.

0.221