Şimdi Ara

AKG K518-LE İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
9.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  AKG K518-LE İncelemesi


     AKG K518-LE İncelemesi


    Okuyacağınız inceleme AKG K518 LE modelinin kısaca bir incelemesidir. Rakamlar hemen altta:
    Frekans Tepkisi 16Hz - 24 kHz
    Maksimum Giriş Gücü 2000 mW
    İmpedans 32 ohms
    Hassasiyet 115 dB SPL/V

    Kablo altın jekli olup sadece 1mt olsa da kutu içeriği güzel: Bir 6.3mm adaptör var! Ayrıca 150 gram ağırlığında ve plastik bir maddeden yapılmış. Malzeme kalitesinde özgün birşey yok. Driverleri küçük. Uzun süreli takımlarda pek konforlu değil. Bant tam açıkken bile kafamın üstüne sıkıca bastırıyor. Pek tabii ki tepemde bir Ultrasone Hfi 580 gibi kartal misali açılmasını beklemiyorum ama, hiç değilse o kafa bandında biraz yumuşak malzeme olabilirmiş Ya zaten bu seri özellikle ergenleri hedef alıp tasarlanmış. Ve onlar da doğal gelişim açısından bakarsan büyük kafalara henüz sahip olmazlar genelde

    Uzatmadan inceleme için kullandığım parçalara geçelim.

    Turias - Stand Up And Fight
    Bu parçayı kulaklığın gümbür gümbür parçalardaki uyumunu ölçmek için seçtim. Sonuç: Frekanslar boğulmuyor. Baslar 10/10 lezzet vermese de, oradalar ve çok sert olmasa da vuruyorlar. Özellikle girişindeki la la la laaay kısımda ses hiç bozulmadı. Takdir ettim. Ayrıca parça Mad Max-vari bir klibe sahip olsa da grup klasına göre öte bir müzikal kalite sergiliyor ve kulaklık hiçbirinden sınıfta kalmıyor. O ortalardaki sakin kısım biterken vuran bas telleri kristal netliğinde gelmese de, duyarlı kulak rahatça seçebliyor. Ayrıca sonlarına doğru aldığı semfonik hal de pes dedirtiyor adama. Kulaklık hala başarılı.
    http://www.youtube.com/watch?v=7woW7DmnR0E


    Tonic - If You Could Only See
    Bunuysa, kulaklığın vokaldeki performansını görmek için kullandım. Tabi solo vokal değildi en azından bir yerden sonra değildi ya, olduğu kadarıyla beni tatmin etti. Mid, diğerlerini ezmedi. Özellikle dün bir buluşmada böyle terbiyesiz midlere sahip IEM'ler gördükten sonra, bu serin bir hava gibiydi bunalmış ruhuma (yazar burada şairliğe özeniyor)
    http://www.youtube.com/watch?v=7woW7DmnR0E

    Röysopp - What Else Is There
    Bu da kulaklığın dıptıs dıptıs performansı içindi. Biraz da vokal için gözlemler yaptım. Sonuç, kulaklık ritimli elektronik türler için olabilecek en iyi kulaklık değil. Zaten o fiyatla (sıfırı 250 falan) beklentileriniz de ölçülü olmak zorunda.
    http://www.youtube.com/watch?v=ADBKdSCbmiM

    Camel - Lady Fantasy
    Bu parça bence dünyanın en iyi parçalarından biri! Evet ciddiyim. Nokta. 1974 yılına ait ve müzisyenliğin bambaşka bir şey olduğu zamanlardan kalan en güzel hatıralardan. Şu zamanlara kıyasla çok şeyin doğal olduğu ve Moogların kocaman, Cubase'inse icat edilmediği yıllar..(yazar buradan sonra epey yazdı ama sildi. Sabah sabah nefret söylemine gerek yok. Başımıza iş almayalım)
    http://www.youtube.com/watch?v=bvAaV3diYXE

    Bu parçada gördük ki akg K518 tüm o ergen görünümün altında aslında nasıl bir aslan(yavru aslan) barındırıyormuş. Kolay kolay rastlanmayacak bir sahne genişliği (şu anda sol arkadamdan bir telli inceden ritim atıyor. Bir mikrofona yakın üflemeli klavye var. Derken biraz uzaktan bir gitar başlıyor ve yerinden hiç kımıldamadan soloya başlıyor; bu esnada 3-4 enstrüman seçebiliyorum. Ve bir de vokal var!!)
    Ardından parça 0400 civarında atağa kalkıyor ve tam da 70'lerin havasına kavuşuyor (önce o bas vuruşları ve o Doors'tan aşina olduğumuz klavye notaları. Dinleyiciye merkezde olup sol arkaya bu sefer bir gitar geçmiş sağ arkayı da klavye almış. Ama mesafeli biraz.)
    Derken parçanın ilk molası geliypr 0510'da ve o fırtına diniyor Sol arkadaki gitarist biraz öne yürüyor ve açısını kapatıyor...Ama yukarıdaki zenginlik devam ediyor aynen. Üstüne, artık gitar tellerinin gerilirkenki cykları bile seçilebilir halde.

    Neyse, fazla uzatmayalım. Burada kulaklığı inceliyordum. Ve parça 12 dakika.

    Özetle: Bu AKG K518 tasarımını ve uzun vadedeki komfor sorununu es geçerseniz, verdiği dengeli ses ve sunabildiği sahne genişliğiyle göz dolduruyor. Basları çok vurucu olmasa da kendini belli ediyor, dip basa fazla kaptırmıyor. Tizlerse yine diğeri gibi, olması gerektiği kadar..Dengeli ses veren (ve kafasında banttaki sertliği yumuşatacak saç olanlar) ve sıfırı 250'ya yakın 2. eli 170-180 dolaşan bir kafaüstü arayanlar buna bir şans verebilir. Bu rakam için olabilecek en iyi kafaüstü kulaklıklardan biri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 6 Nisan 2012; 9:15:32 >







  • Teşekkürler, güzel inceleme olmuş...


    Edit..: Parçalar güzel seçim olmuş... Dinlemediklerimi iPhone'a ekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 6 Nisan 2012; 14:10:33 >
  • Seçtiğim parçaları iphone'da olanlardan bir demet yaptım ve videolarını koydum ki boş boş x'in y şarkısı yazmasın :)
  • Hocam nereden aldınız ve kaça ayrıca elektronik ve rnb müzik deneyimi nasıldır?
  • merhaba.
    az önce mediamarkt'ta idim. philips marka özel ekolayzer ayarı mevcut mp3 player'ımla oradaki bir yığın kulaklığı denedim. 50 liralık Trust maka kulaklığı da 500 liralık Sennheiser'ı da. Ancak dinlediğim hiçbir kulaklık AKG K 518 gibi değildi. Bu alet MUHTEŞEM!

    Elimdeki mp3 Philips GoGear Muse. Kısaca belirtmek gerekirse kendine özgü bir ekolayzer sistemi var ve basları normal basların 2-3 katına çıkaracak bir ayarı mevcut. Bu alet hiçbir kulaklığın dayanmadığı şekilde o baslara dayandı ve hiç şişmedi.
    Bütün sesleri tek tek ve çok net duyuyorsunuz. Denerken trance de dinledim, house da, thrash metal de. Ve hepsinde kendimden geçtim.

    Tasarım konusunda da başlığı açan arkadaşın söylediklerine katılmıyorum. Kendim Endüstri Ürünleri Tasarımı 3. sınıf öğrencisiyim ve bu kulaklığın tasarımı kendi grubundakiler içerisinde en iyilerden biri. Yaşça biraz genç olanlara tasarlanmış, dinamik bir çalışma ama o kadar para verip afedersiniz ama eşşek gibi ben buradayım diye bağıran kaba kulaklıkları "iyi tasarım" olarak nitelendiriyorsa bilemem ama bu kulaklıkta gereksiz her türlü ayrıntıdan kaçınılmış, gayet sade bir tasarım var ki bu da tasarımın kalitesinin iyiliğine işarettir.

    Kısaca, 240 liranız varsa SAKIN KAÇIRMAYIN.




  • Sakin ol sampiyon :) Entas ogrencisi olmak cok birsey ifade etmez. Ve bas dolu kulakliklarin daha cok hangi kitleye de hitap ettigi bellidir. Yasi ilerlemis, yogun bir gunun ardindan evine gelip Ched Baker kaydini cd calara takip kulakligi da amfisine baglayip koltuga gomulen adam tarzina gitmez :)

    Evet guclu baslar veya cici bici renkler bir kulakligi kotu yapmaz. Ama bir Denon D5000, veya d2000 veya hfi 580 de yapmaz. Kulakliklar ya o ucta yada diger uctadir. Bunu unutmayalim.

    Ek: bu kulaklik iyi. Tabi fiyatina gore iyi. Ama adamin parasi ve kulaklik gecmisi varsa bunu onermem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 6 Kasım 2012; 21:12:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ses kalitesinin ve tasarımının hala muhteşem olduğunu düşünmekle birlikte aleti satın aldım ancak bir iki pürüz var.
    birincisi bas seviyesi fazla yüksek. mağazada dinlerken diğer sesleri bastırdığı ve müziği parıltılı gösterdiği için o kadar da farketmemiştim. ancak satın aldıktan sonra mp3 player'ın normal, nötr ekolayzer ayarında bile dinleyemez oldum. yani, dinlenir dinlenmesine ama biraz yorar.
    bir de boyutu küçük. kulaklık ayarını maksimum uzaklığa getirdiğimde bile kafamı sağdan soldan sıkarlarmışçasına bir basınç. elli bin tane yorum okumuştum bu alet küçük kafalılara tasarlanmış diye ama mediamarkt'ta alsam mı almasam mı diye son kez görevliye danışmışken bana "sen internetteki yorumları okuduktan sonra mı kafanı sıktığını farkettin" diye sordu "evet" dedim. "psikolojiktir" dedi. "hakikaten" dedim. bir de ürün d & r'da indirimdeydi. görevliye bunu söyledim nakitte bişeyler olmaz mı dedim. bir de bana fiyatı aynı d&r mağazasındakine çekince direk aldım aleti.

    kısaca yüksek bas seviyesi sevmiyorsanız ve kafanız küçük değilse (orta ya da büyük boy şapka size'ına sahipseniz) emin olun satın alınca sıkıntı çıkacak.
    ooof canım sıkılıyor..




  • Benim kafa büyük. Ve bu kulaklık en geniş ayarda ancak oluyor.
  • AKG'yi Görünce Aklıma Silah Geldi
  • Kulaklığı az önce aldım @Father McKenzie nin yardımları ile. Kendisi çok yardımcı oldu. Sorularımı cevapladı. Tekrar teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • portapro kullanan biriyim ama izolasyonu bana yetmiyor, bu kulaklığı düşünüyorum ama bunun da sert plastik olduğunu yazmışlar yorumlarda :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pyr@mid
    ama bunun da sert plastik olduğunu yazmışlar yorumlarda :(

    E çünkü sert plastik :) O segment ve fiyatta metal genelde* olmaz.

    * belki hiç yoktur bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusfcuk

    Kulaklığı az önce aldım @Father McKenzie nin yardımları ile. Kendisi çok yardımcı oldu. Sorularımı cevapladı. Tekrar teşekkür ediyorum.


    Sevindim. Mutlu olmanızı dilerim :)
  • Plastik olması sorun değildi de şu kafamıza değen kısmına en azından yumuşak bir şeyler konulabilirdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç kat gazlı bez edin, kafabandının kafana temas eden kısımları ebatlarında kes, o oluşacak ince uzun dikdörtgen parçaları siyah elektrik bandı ile taca sabitle. Al sana yumuşak bir şey. Herşeyi devletten beklemeyin aaa :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father McKenzie

    quote:

    Orijinalden alıntı: pyr@mid
    ama bunun da sert plastik olduğunu yazmışlar yorumlarda :(

    E çünkü sert plastik :) O segment ve fiyatta metal genelde* olmaz.

    * belki hiç yoktur bile.

    Su kafa sikma olayi olmasa dusunmezdim bile, 60euro ya var ama tereddutteyim. Olmazsa sizlere satarim artik :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldik bakalim, incelememde kafamin capini da yazarim artik ki alacaklara yonlendirme olsun :p

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    Ben daha önce de kulaklıkla ilgili birşeyler yazmıştım, kafayı sıkıyor ve basları fazla şeklinde.

    Kafayı sıkıyor olması sorunu geçmiyor (elbette eğer kafanız benimki gibi büyükse) ama baslar zamanla açıldı (azaldı).

    Ve farkettim ki kendisinin ciddi anlamda eşsiz bir ses kalitesi ve dengesi var. bilhassa benim dinlediğim müziklere uygun (elektronik-rave)
    Siz de elektronik tabanlı müzikler dinliyorsanız hiç durmadan ALIN diyebileceğim bir kulaklıktır kendisi. Ancak akustik parçalarda da iyi. Rock-Metal dinlerken bile müziği ayrı bir keyif haline getiriyor da denebilir hatta

    AKG'si olanlara da buyrun burdan yakın diyorum. (Tavsiye Şarkılar )

    Pendulum - Witchcraft (Rob Swire Remix)
    Bob Marley - Sun is Shining (Remix)
    Skrillex - Summit
    Telefon Tel Aviv - Fahrenheit Fair Enough

    Saygılar.




  • Bunun sürücülerinin önünde kalın sünger parçalar var onları çıkarınca biraz daha dengeleniyor. Bas yine vuruyor ama spektrumun kalanı biraz daha belirginleşiyor.
  • ya arkadaslar bu mu marshall majör mü ?

    trip hop da dinliyorum bana bass da lazım tiz de yardımcı olun bana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.