Şimdi Ara

Intel yeni nesil işlemcilerinde DDR4 desteğine hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  

     

    22nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Ivy Bridge kod adlı 3. nesil Core işlemci ailesini bu ay sonunda pazara sunacak olan Intel, tik-tak iş geliştirme modeli kapsamında yeni nesil işlemci tasarımlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ivy Bridge jenerasyonunda mikroişlemci tasarımı yerine üretim süreci ve transistör teknolojisi üzerine yoğunlaşan Intel'in 2013 için planladığı Haswell tabanlı yeni nesil işlemcileriyle birlikte radikal yenilikler sunması bekleniyor. Gelen son bilgilere göre, bu yenilikler arasında DDR4 bellek desteği de olacak gibi görünüyor. 

     

    Güncel işlemcilerinde resmi olarak 1600MHz DDR3 bellek hızı desteği sunan Intel, Haswell ailesinin profesyonellere ve kurumlara yönelik özel çözümlerini içerecek EX ailesi ile birlikte DDR4 bellek desteği sunmaya başlayacak. 2013'de lanse edilecek olan son kullanıcı odaklı Haswell modellerinden farklı olarak takip eden yıl içerisinde çıkacak olan işlemciler ile Intel, endüstride ilk defa x86 platformunda DDR4 bellek kullanımına başlamış olacak. 

     







  • gecen yaz samsung ddr4 ramleri duyurmustu zaten bu ddr'leri istisnasiz samsung icat ediyor.seneye baslar diyorduk 2013'te mi baslayacakmis..

    http://www.computerworld.com/s/article/9203178/Samsung_announces_first_DDR4_DRAM_module
  • ivy bridge alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun upgrade olayı tamamen çıkmaza girdi ztn soket yapısı 1150 pin olacaktı bide ddr4 gelirse sandy ve ivyler istedikleri kadar performanslı olsun teknolojik olarak çöp olmaktan öteye gidemeyecekler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    DDR5 var iken ! saf ve süzme kullanıcılar için DDR4 :)

    doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar !

    hadi -1 lerinizi verin bakayım :D

    Bi aralar 28nm ekran kartlarının XDR2 ile geleceğini söyleyen arkadaş sendin değil mi?

    Düzeltme: İşlemci üretim teknolojisi ile karıştırmışım 32nm yazmışım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 5 Nisan 2012; 17:23:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    DDR5 var iken ! saf ve süzme kullanıcılar için DDR4 :)doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar ! hadi -1 lerinizi verin bakayım :D


    Katılıyorum eksi verenler DDR4'ün neden yaygın olarak grafik kartlarında kullanılmadığını (topladıldığını) ve DDR5 ile DDR4'ün arasındaki farkları ilk önce öğrensinler, ondan sonra eksi versinler böyle saçmalık olmaz.
    Bilen bilmeyen giriyor kafasına göre yazıp çiziyor hocam ben size katılıyorum.
    DDR2 ile DDR3 arasında ne fark gördükde DDR3 ile DDR4 arasında görelim?
    DDR4'ün kısaca veri yolları çok kıvrımlı, uzun, karışık bu daha yüksek gecikmelere sahip bellekler üretilecektir.
    DDR5 veya DDR4'ün iyileştirilmiş versiyonu kullanılmalıydı.
    Daha DDR3'ün gecikmelerini düşürmeden, Frekanslarını kullanamadan neden DDR4?
    DDR3 1600MHz destekleri var doğal olarak, DDR3 1600MHz ile sınırlı değil, 1800-1866MHz 2000-2133MHz 2200MHz 2400MHz var.
    DDR2 dönemine bakalım intel tüm bellek frekanslarını doğal olarak desteklemişti
    1066MHz dahil, şimdi ne oldu? DDR4 sayesinde CL10+ bellekler görmek hayâl değil, CL15 3GHz bellekler gelecektir, buraya yazıyorum ha CL9 3GHz bellekler duyurulursa veya 8GB fiyatına 16GB bellek satılırsa (yada 8GB fiyatına yakın) o zaman çok tercih edilir, uzun vadede kullanılacağını düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 5 Nisan 2012; 17:12:33 >




  • Fiyatlar yüzünden ddr2 1066dan ddr3 1600 e geçtim ram performansı bırak artmayı bir miktar düştü. Ram performansının da günlük hayata pek de bir etkisi olmuyor ayrıca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helvetia

    quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle DDR5 var iken ! saf ve süzme kullanıcılar için DDR4 :) doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar ! hadi -1 lerinizi verin bakayım :D
    Bi aralar 32nm ekran kartlarının XDR2 ile geleceğini söyleyen arkadaş sendin değil mi?


    32Nm GPU yok, 28Nm o gelenler, kullanılacağını arkadaş söylemiyordu ilk tahminler öyleydi eski konuları aratabilirsiniz.
  • drr2 arasıda belirgin farklar yok hatta drr2 drr3 göre daha iyi olabiliyor anlaşılan intelin pazarlama mantığı gene işliyor. drr2 kullanmaktayım drr3'un ucuz ve bulunabilirlik dışında artısı yok. ucuz modelleri zaten drr2'den daha düşük performansa sahip. DRR4 de daha iyi performans isterük en az %20-%30 fark atmalı yoksa çöp %10 için anakart değiştirmeye luzum yok
  • Artık İntelin İşlemcileri Neden Geç Kaldığının Bir Sebebi Var :)
  • Kötü haber ram fiyatları yeniden uçuk olacaktır.
  • DDR4, DDR3 ile arada günlük kullanımda hissedilir bir fark sunmalı ki alınabilirliği olsun. Eğer belirgin bir fark olmazsa hiçbir mantığı ve gereği olmaz DDR4 desteğinin.
  • oyunlarda RAM hızının etkisi. fiyatıyla orantılı gitmiyor. cl9 yerine cl7 alıp 2 katı para veriyorsun oyunlarda 2-3 fps artıyor yada artmıyor o derece.
  • Yorumlara baktıkça oturup ağlayasım geliyor(Lafım herkese değil). Bu forum böyle değildi arkadaş. İntel eğer bellekleri değiştiriyorsa bunun tek bir anlamı var. Dahili grafik birimini geliştirmei planlıyor. Zaten entegre bellek olayı gelcekti. Aslında AMD geçse çok güzel olur. Fusion GPU'lar zaten güçlü birde DDR4 gelirse güzel bir performans sıçraması olur.

    Edit : Ayrıca siz oyun amaçlı PC kullanıyor olabilirsiniz ama hesaplama işlerinde bellekler önemlidir. HDD yerine SSD gelmesiyle birlikte dahada önem kazandı bana göre. HDD kullanan için DDR4'ün anlamı yok ama bence SSD ile güzel sonuçlar elde edilebilir.
    Gecikme sürelerinden yakınanlar var Samsung'un yeni 30nm bellekleri çok düşük gecikmeyle yüksek hızlara çıkıyor sizin haberiniz yok.

    http://forum.donanimhaber.com/m_59214553/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59214553

    Edit 2 : Ve hatta 1866 MHz belleğe 300$ verceğimize 2400MHz belleğe 30$ vercez kısaca maliyet düşecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VokalAnestezi -- 5 Nisan 2012; 18:09:32 >




  • Ram e Programlarda çok ihtiyaç duyuluyor çoğunlukla 4 gb ram bile çok yeterli zaten 4 gb üstüne çıkınca windows 64 bit kullanmak gerekiyor ve çoğu oyunlarda problem yaratıyor bütün sorun windows 32 bit 64 bit sürümü öncelikle windows 32 bit en az 8 gb ram desteklemeliydi işte bu yüzden üstünü arayanları düşünüp windows 64 bit denilen daha fazla para amaçlı yapılan bir (oyunDan) başka bir şey değil.
  • uyanın millet microsoft sizi kekliyor 32 bit 64 bit diye
  • http://www.extremetech.com/computing/118989-the-state-of-ddr4

    Intel son açıklamalarında 2014'e kadar masaüstü işlemcilere DDR4 gelmeyeceğini savunmuştu ki bu ramler masaüstünden çok server düzeyinde fark yaratıyor çalışma biçimi itibariyle. O yüzden DDR2-3 arası acele edenler ikinci kez bu hataya düşmesinler. Bandwidth artsa da milisaniyelik artışlar ev kullanıcısının işine yaramaz.
  • DDR4 ramlerin asıl hedefi düşük güç tüketiminin önemli olduğu server ve taşınabilir sistemlerdir.
    Samsung'un iddiasına göre 1.2 V DDR4 bellek 1.5V DDR3 e göre %40 enerji tasarrufu sağlayabiliyor ki, bu güzel bir gelişme.

    Intel açıklamasında server sistemler için geliştirildiğini söylemiş. Ayrıca kişisel kullanım için EX serisi yani en üst seviye işlemciler için de DDR4 ü piyasaya sunup
    yüksek kar ile son kullanıcıya bunu satacaklar. İlk nesil I7 LGA1366 (Socket-B) işlemcilerinde uyguladığı taktiği uygulayarak: en iyisini isteyenlerden, isteklerine göre bedel alacak.
    2014 ile DDR4 standart haline gelip orta ve alt segment için de piyasaya sürülür. Bu noktada ihtiyacı belirleyip alım değerlerini ona göre ayarlamak gerekir.
    %10 performans farkı için %10 un üzerinde fiyat ödemek hiç akıllıca değil.
  • bi ram fiyatları makul düzeydeydi o da uçar artık
  • İntel bununda yanında getirmesi hep onun işine yarıyıcak teknolojiler çıkacak olan DDR4 raml'lerde öyle olucak, bunu benimsemiyicek çok neden var..
  • Yakında DDR3 ramler pahalanır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.