Şimdi Ara

Sony PlayStation 4, AMD tabanlı CPU ve GPU ile gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
1
Favori
12.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Sony PlayStation 4, AMD tabanlı CPU ve GPU ile gelebilir


     

    PlayStation 4 için çalışmalarına devam eden Sony, Orbis kod adını taşıyan yeni oyun konsolunda AMD platformuna geçiş yapacak gibi görünüyor. PlayStation 3'te, IBM'in Cell mimarisini kullanan, kısa bir süre önce piyasaya sunduğu PS Vita'da ise ARM Cortex-A9 tasarımına adapte olan Sony, henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte PlayStation 4'te, x86 mimarisini geçiş yapacak.

     

    Son gelen bilgilere göre Sony, PlayStation 4 için AMD'nin en hızlı Fusion işlemcilerinden biri olan dört çekirdekli A8-3850'nin özelleştirilmiş versiyonunu kullanacak. Phenom II ve Athlon II serisi işlemcilerdeki K10 çekirdek mimarisini temel alan işlemciye, 40nm üretim teknolojisiyle geliştirilen Radeon HD 6550D entegre grafik birimi eşlik ediyor. VLIW5 tasarımını temel alan grafik birimine ek olarak konsolda Radeon HD 6670'in özelleştirilmiş versiyonunun da olacağı ve iki GPU'nun Hybrid CrossfireX konfigürasyonu çerçevesinde paralel (Radeon HD 6690D2 olarak) çalışacağı bildiriliyor.

     

    Çıkış tarihi henüz bilinmeyen PlayStation 4 için bahsi geçen donanım özellikleri bir takım soru işaretleri yaramıyor da değil zira AMD hali hazırda daha güncel işlemci mimarisine (Bulldozer/Piledriver) ve VLIW4 ile GNC tabanlı daha yeni GPU tasarımlarına sahip. Tabi bu noktada seçimleri etkileyen asıl kriter, PlayStation 4'ün konfigürasyon çalışmalarının başladığı tarih ve takvimi olarak değerlendirilebilir. Diğer taraftan AMD, bu gelişme ile konsol dünyasında da tam hakimiyet kurmuş olacak. Mevcut konsollar arasında Nintendo Wii ve Xbox360'da yer alan AMD, yeni nesilde ise her üç konsolda da yer alarak buradaki pazar payını arttıracak gibi görünüyor.

     







  • az sonra ''amd batar''cılar gelir ve ps4 ü kötülemeye başlarlar..
  • kolda ne var öyle psp mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye amd ile isbirligi yapiyor ki? F/p oldugu icin mi? Hic olmazsa adam gibi bir gpu koysun. Gtx 680 gorsek cok iyi olurdu veya 7970 gibi bir sey ama bunlarin hepsi hayal tabi. Hayatta o kadar performansli bir sey koymazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle demek lazım ... cafer bez getir :)ps4'de böyle bir gpu olsun olay biter
  • PC'deki yüksek grafik kalitesini yakalayacak gibi bu sefer...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hotel California

    Niye amd ile isbirligi yapiyor ki? F/p oldugu icin mi? Hic olmazsa adam gibi bir gpu koysun. Gtx 680 gorsek cok iyi olurdu veya 7970 gibi bir sey ama bunlarin hepsi hayal tabi. Hayatta o kadar performansli bir sey koymazlar.

    Gerçekten ciddi olarak yapılmış bir yorum mu bu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Nisan 2012; 11:43:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hotel California

    Niye amd ile isbirligi yapiyor ki? F/p oldugu icin mi? Hic olmazsa adam gibi bir gpu koysun. Gtx 680 gorsek cok iyi olurdu veya 7970 gibi bir sey ama bunlarin hepsi hayal tabi. Hayatta o kadar performansli bir sey koymazlar.

    AMD veya NVIDIA olması neyi değiştirir? Fanatikliğe gerek yok.

    Düşünün ki yeni çıkacak konsolda 6670 gibi bir kullanacaklar. Yani isteseler, PC'de de o 6670 ayarındaki GPU'larla yüksek kaliteyi elde edebilirler. Hadi 6850 olsun. Ama etmezler. Ederlerse kim yeni VGA alır ki o zaman?* Öyle olsa hiç GTX 680, HD7970 gibi kartları satabilirler mi? Tabii ki satamazlar. Düşük maliyetle ne kadar yüksek kâr ettiklerini buradan hesaplayın. Halbuki bu optimizasyon PC'de de öyle olsa, yeni bir ekran kartı alan kişi, o kartla en az 3 yıl boyunca bütün oyunları en yüksek ayarda oynayabilir halbuki.

    * Bu konunun hortlatılmasından sonraki yorumları okuyun: DirectX 12, Windows 8 ile birlikte 2012'de lanse edilebilir

    * * *

    Yeri gelmişken, şu haberi okumanızda fayda var. *
    "Konsollarda yüksek performans gösteren GPU'lar PC'de neden yerlerde sürünüyor ya da konsoldaki performansı PC'de neden aynı GPU'larla elde edemiyoruz?" diye merak edenlerin sorularına aradıkları cevap burada...

    * AMD: DirectX, PC Oyunlarının gerçek potansiyeline engel oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 5 Nisan 2012; 14:45:10 >




  • bunlar son konsollar bir daha bu tarz konsol göreceğimizi sanmıyorum. ps4 ün küçük, hızlı ve ucuz olması şart.
  • eğer sağlam bir X86 mimarisi üzerinde geliyor ise !
    sağlam bir şekilde linux ve reactos (http://www.reactos.org ) desteğide gelebilir
    bu şu demek bu sadece bir oyun konsolu değil aynı zamanda
    sağlam bir masaüstü sistemi olacağı anlamına gelir :)
  • Özellikle her üç konsolun da AMD GPU kullanması, konsollardaki farklı AMD GPU'lar üzerindeki teknik farklılıklar konusunda insanı meraklandırıyor. AMD bu noktada nasıl bir yol izliyor gerçekten merak ediyorum.

    Daha birkaç gün önce söylentileri birden fazla kaynağa doğrulattığını belirten VG247'nin haberinde yeni XBOX konsolunun çift GPU kullanılacağı belirtilmişti. Demek ki aynı mantık PlayStation 4 üzerinde de düşünülüyor. Bu habere de bakılırsa AMD her iki konsol için de benzer yapılar düşünüyor.

    Başka kaynaklardan IGN'nin haberinde ise GPU için HD 7670 tabanlı olabileceği söylenmiş:

    IGN sources detail, confirm Sony’s rumored PS4 specs

    Sources close to IGN have said rumors of the tech inside Sony’s next console, rumored to be codenamed Orbis, does indeed utilize AMD’s A8-3850 APU and a Radeon HD 7670 GPU.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 5 Nisan 2012; 12:40:59 >
  • bence bu haber deki sistem özellikleri rakiplerine karşi yem atmaktir .biliyoruz ki bu özelliklerden daha iyi bir ps4 çıkacak , sıra xbox ın bu söylentiye göre nasıl bir haber çıkartacğnda .
  • Artık oyun konsolu alınmaz. PS4 e vereceğin paraya bir kasa yap daha randımanlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    eğer sağlam bir X86 mimarisi üzerinde geliyor ise ! sağlam bir şekilde linux ve reactos (http://www.reactos.org ) desteğide gelebilir bu şu demek bu sadece bir oyun konsolu değil aynı zamanda sağlam bir masaüstü sistemi olacağı anlamına gelir :)


    Arkadaşın dediği doğru olabılır katılıyorum,
    zira SONY kozunu başka türlü oynaması gerekır. mobil platformlar konsolları aratmayacak kalıteye geldıgınde konsolun yuzune kımse bakmaz. ama pc gibi kullanılan konsollar olursa albenısı olur dıye dusunuyorum.
  • AMD nin olması oyun ps 4 ten pc Ye port edilirken AMD Ye avantaj sağlayabilir
  • Tabii AMD ozamana kadar iflas bayrağını çekmezse, malum İşlemci ve Ekran Kartı alanlarında büyük darbeler aldı.
  • milletin parası çok heralde yok gtx 680 koysunlar yok i7 işlemci koysunlar deyip duruyorlar ondan sonra arabayı satıp alırsınız ps4 ü
  • x86 ile geliyorsa uzerinde diger isletim sistemlerinin calismasinin kapisi aciliyor demektir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoNZaREs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hotel California

    Niye amd ile isbirligi yapiyor ki? F/p oldugu icin mi? Hic olmazsa adam gibi bir gpu koysun. Gtx 680 gorsek cok iyi olurdu veya 7970 gibi bir sey ama bunlarin hepsi hayal tabi. Hayatta o kadar performansli bir sey koymazlar.

    Gerçekten ciddi olarak yapılmış bir yorum mu bu ?

    Devamini okusaydiniz anlardiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumlara baktıkça gülüyorum arkadaş bu kadar da saçmalanamaz demiştim saçmalanmış. 7970 diyen arkadaş zaten resimde gördüğün kasa 7970 kadar. 7970 koysalar nasıl soğutacaklar. Tek 7670 eski PS GPU'sunu rahatlıkla geçer. 2 tane olmasırahatlıkla oyun oynanmasını sağlar. Keşke yeni nesil fusion kullansalarmış. Bu olay AMD'ye büyük avantaj sağlayacak bu sayede oyunlarla daha uyumlu olacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.