Şimdi Ara

BU NASIL ÖĞRETMEN ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı öğrencilerin kafası yarılırken bir öğrencinin de kulağı yırtıldı. Okul Müdürü Mehmet Çuhadaroğlu, emekli yüzbaşı hakkında gerekli disiplin kurallarının işletileceğini söylerken veliler öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Emekli yüzbaşı öğretmenden dayak yiyen öğrencilerden K.Y, "Arka sıralardan gürültü gelince öğretmen "kim gürültü yaptı" diye sordu. Kimse cevap vermeyince tahta silgisini alarak kafamıza vurmaya başladı." diyerek yaşadıklarını anlattı. İstanbul Barosu olayla ilgili olarak çocuklara avukat görevlendirdi.

Milli güvenlik dersinde arka sıralardan gelen gürültü nedeniyle K.Y. (16), F.D. (17), F.M.Y. (15), Ç.D. (18), Ş.M.H. (16) isimli öğrenciler derslere dışarıdan gelen emekli Yüzbaşı Muhittin Baysal'ın gazabına uğradı. Yüzlerinde ve kafalarında darp izi oluşan öğrenciler büyük şok geçirdi. Çocuklarını bu halde gören veliler ise hem maddi hem de manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. Okul yönetimi öğretmen hakkında gerekli yasal işlem başlattı.

Dayak yiyen öğrenci ve velileri Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne gelerek ifade verdi. F.D. isimli öğrenci derste yaşanan olayı şöyle anlattı: "Üçüncü saat milli güvenlik dersiydi, biz en arka sırada oturuyorduk. Arka sıralardan bir gürültü geldi. Hoca, "Kim gürültü yaptı?" diye sordu. Biz, bilmiyoruz, dedik. Siz biliyorsunuz; ama söylemiyorsunuz, diyerek tahta silgisini bir arkadaşımıza vurdu. Arkadaşın alnı yarıldı. Ç.D.'nin kulağına vurdu. Tekrar arkaya geldi, bu defa K.Y.'nin kafasını iki kez duvara vurdu. Ben arkadaşın kafasına vurmasın diye arkadaşı tutup yanıma çekince benim de kafama vurdu."

Milli güvenlik öğretmeninin birinci dönemde de aynı sınıfta başka bir öğrencinin sırtına masayla vurduğu ortaya çıktı. Okul müdürü de bu olayı doğrulayarak, "Biz bu olay fazla önemli olmadığı için kendi aramızda konuşup hallettik. Ama bugün bu üzücü olay meydana geldi." dedi. Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karaca da, "Olay savcılığa iletildi. Kadrosu bizde olmadığı için gerekli işlem yapılması için ordu komutanlığına rapor halinde bilgi vereceğiz." şeklinde konuştu.

Aileler: Maddî manevî davacıyız

Mesut Hamzaoğlu isimli veli, yaşanan olaya inanamadığını belirterek, "Yargı yoluna başvurup maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Biz bu çocukları böyle mi yetiştireceğiz? Herkes kendi çocuğunu düşünsün. Gönderdiğiniz okulda çocuğunuz öğretmenden dayak yiyip bu hale gelse ne yaparsınız?" dedi. Oktay Yapıcılar isimli veli de "İlk defa böyle bir sorunla karşılaştık, şoke olduk. Biz çocuklarımızın gözünün içine bakarak büyütüyoruz. Bir çocuğu böyle nasıl dövüyorsun?" diyerek tepkisini dile getirdi. Öğrenciler, karakoldan tedavi olmak için hastaneye kaldırıldı.

• Ruh hastası
  • Manyak işte,arada çıkıyor böyleleri,psikolojik yeterliliklerini neden incelemiyorlar öğretmenlik gibi hassas bir mesleğe tayin etmeden önce...
  • bu tarz insanlar yüzünden kaç çocuk yaşama psikolojik bozukluklarla başlıyor,kaç insan da bilinçaltında küçüklüğünde yaşadığı bu tarz travmaları sürdürüyor....

devlet bu konuda çok hassas olmalı... ve veliler de....
  • Askerden hocamı olur psikopat oluyor askerler zaten savaştan başka ne bilirler
  • ferre adam ol terbiyeni bil
    bil ki benim babam senin babandan daha terbiyeli bir askerdir
    neden dersen sana tebiye öğretememiş ve buraya böyle bir mesaj atmışsın
    ve bu ülkeyi kurtaranların ve başkomutan Atatürk'ün de asker olduğunu unutma

o hoca akıl hastasıysa bunu bütün askerlere mal edemezsin
  • FERRE sakin ol.

Genelleme yapma

Her meslekten kendini, bilmezler cıkabilir.

ASker savastan baska ne bilir ne demek ???

Herhengi bir felekette deprem sel v.s. asker yardıma kosar bu ülkede.

sağlık hizmeti goturur, eğitim hizmeti goturur.

Gormedınmı kardan yollar kapandıgında dogurmakmuzere olan kadını kım hastaneye yetiştirdi??

GENELLEME YAPMAYALIM.
  • bu arada Ferre baymısın bılmıyom ama askerlık yapmadıysan sende asker olacan.öle şeyler deme kardeş.her meslekten böle şahıslar cıkıyo. yazık cocuklara yaf
  • Zaten iş yargıya yansımış. Yorum yapmasak daha iyi. Zamane öğrencileri çok şımarıklar ama bu kadar da şikayet varsa gerçeklik payı da vardır. Her yerde çürük yumurta çıkar hemen genellemek çok yanlış. Zira bizim lisedeki Milli Güvenlik dersi öğretmenimiz de yüzbaşı idi o kadar korkmamıza rağmen ondan çok cana yakın biriydi. Boşuna korkmuşuz yani önce.

Bakalım bu dava nasıl sonuçlanacak.
  • FERRE BU DA BENİM SANA CEVABIM
    Bir kişinin yaptığı terbiyesizliği diğerlerine maledemezsin

• bu arada sınıfta konuşan gürültü yapan ruh hastalarından niye kimse bahsetmiyorda onlara ceza veren öğretmenden bahsediyorsunuz.
    sınıf bir disiplin yeridir. ve bazı kuralları vardır. girersin dersini dinlersin notunu alırsın efendice çıkar gidersin.
    öğretmen sınıfta ders anlatırken gürültü yapmak ders dinlememek konuşmak gibi fiilleri yapmak doğru bir hareketmide yapmayın diyen yada ceza veren öğretmeni suçlıyorsunuz.

ben olsam ders anlatırken eşşek kadar insanlar (ilk oku talebesi değil bunlar milli güvenlik dersi görüyorlar). bana saygısızlık yaparlarsa bende aynısını yapardım. eğer kurallara uymayanları uymaya zorlamak piskopatlıksa kuralllara uymamak 2 kere pisikopatlık. bence öğretmen haklı, adam gibi ders dinleyin.

evde ananız babanız öğretmenlerin çektiği kadar kahrınızı çekiyormu bakalım. öğretmenine saygı duymayan it her türlü hakarete layıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obo@obo -- 18 Şubat 2006 23:53:59 >

• quote:

evde ananım babanız öğretmenlerin çektiği kadar kahrınızı çekiyormu bakalım. öğretmenine saygı duymayan it her türlü hakarete layıktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.