Şimdi Ara

Android 4.0 kullanım oranı olarak yüzde 2.9'a ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Android 4.0 kullanım oranı olarak yüzde 2.9'a ulaştı






    Henüz çok kısa bir yayınlanma ömrüne sahip Android işletim sisteminin 4.0 Ice Cream Sandwich sürümü, tablet ve akıllı telefon versiyonlarını biraraya getirdiği için kullanım oranı olarak kendisinden beklentiler yüksek. Ancak yılın ilk üç ayı geride kalmasına rağmen istenen seviyeyi henüz yakalayamadı.




    Android geliştiricileri resmi sayfasından düzenli olarak yayınlanan Android sürümleri kullanım oranı grafiğine göre ICS sürümü 1 Nisan itibariyle yüzde 2.9 kullanım oranına sahip görünüyor. Bugüne kadar ki Android cihaz sayısının 300 milyonu geçtiği düşünüldüğünde ICS yüklü cihaz sayısı 10 milyona yaklaşıyor.




    Bu rakamın bir kısmı kişisel ICS ROM'u kullanan cihazlara ait. Bunun net sayısı tabiki bilinmiyor. Rakamlar Play Store'a son 14 günde erişim sağlayan sistemlerden elde ediliyor. Ancak Samsung Galaxy SII ve HTC Sensation ailesine verilen ICS güncellemeleri Ocak ayındaki yüzde 0.6 oranından keskin bir yükseliş yaşanmasına neden oldu. 




    Gingerbread sürümleri yüzde 63.7 ile liderliğini sürdürüyor. Honeycomb sürümleri ise yüzde 3.3 oranında kaldı. Halen Honeycomb arayüzü ile orta seviye tabletlerin nadiren de olsa piyasaya çıktığını görüyoruz. Bu hareketlilik kullanım oranını pek etkilememişe benziyor.




    Bu aydan itibaren daha çok ICS güncellemesi alan veya yüklü olarak piyasaya çıkan mobil cihaz göreceğiz. Tablonun yaz aylarına doğru hızlı bir değişim içine gireceğini söyleyebiliriz.

     








  • Sgs 2 kullaniyorum ICS cikti ama usendigimden yuklemedim daha
  • çok yavaş ilerliyor..
  • samsung galaxy mini ye gelmedıkten sonra istedıgı kadar yükselsin ne yapayım ben
  • ios 5 lansmanı iphone 4s ile birlikte 4 ekimde yapıldı, ics lansmanı ise galaxy nexus ile 19 ekimde, aynı dönemde tanıtılmalarına rağmen ios 5 %80 gibi bi kullanıma sahipken ics in %2.9 da kalması komik :)
  • Bir Gingerbread değil.
  • Bnece gayet iyi ilerleyen dönem ve süreçlerde bu yükselişe elbetteki geçicektir..
  • ICS çıktıda biz mi yüklemedik acaba :-D
  • Google(Yazılım) ve üreticilerin(Donanım) ne kadar kopuk ilerlediğinin göstergesidir.Google gaza baştı gidiyorda insan bir arkasına bakar:)Android telefon üreticileri arkadan geliyor.Bu yüzde 2.9 luk oranın büyük bir kısmı yeni nesil bir cihaz satışıyla gelmiş İCS.Çok fazla İCS 4.0 güncelleme ile geldiğini söylemek güç....İCS kullanımı yüzde 10 a ulaşmadan android 5.0 çıkarsa hiç şaşırmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 3 Nisan 2012; 15:00:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuruwa

    samsung galaxy mini ye gelmedıkten sonra istedıgı kadar yükselsin ne yapayım ben


    o telefona İCS gelceğinimi düşündün hahahah,çözünürlük bile 240*320 :D
  • Ben i9000 de 2 haftadır kullanıyorum Çok ta memnunum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beray07

    İcs yi desteklemesine rağmen güncelleme alamayan-almayan telefon çok.Google biraz optimizasyon çalışmalı.Apple'dan özel ders falan alsın

    2 sininde dünyaya bakış açısı farklı.Apple kendi işletim sistemini kendi telefonlarında kullanıyor.Google işletim sistemini farklı üreticilere verip yayılımcı politika izliyor.....Amaçları farklı
  • bence apple bak bende şuan se arc s var halen gelecek 4.0 bekleki gelsin şimdiden başlandı donanım yetersiz performans düşüklüğü olucak gibisinden. neymiş time space çakışıyormuş allah aşkına bir kere bile kullanmadım şu timespace yi yani kullanım amacını bile anlamış değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SliTheRiNN

    ios 5 lansmanı iphone 4s ile birlikte 4 ekimde yapıldı, ics lansmanı ise galaxy nexus ile 19 ekimde, aynı dönemde tanıtılmalarına rağmen ios 5 %80 gibi bi kullanıma sahipken ics in %2.9 da kalması komik :)


    yazdığın çok mantıksız apple da tek firma tek cihaz var nerdeyse ama android de sayısız cihaz ve sayısız arayüz olduğu için ayarlamak da sorun oluyor apple da ne arayüz var ne bişe,iphone 3gs den itibaren desen 3 cihaz var bilip bilmeden konuşma fanatiklik yapayım diye!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    quote:

    Orijinalden alıntı: kuruwasamsung galaxy mini ye gelmedıkten sonra istedıgı kadar yükselsin ne yapayım ben
    o telefona İCS gelceğinimi düşündün hahahah,çözünürlük bile 240*320 :D


    Sen gülmeye devam et. Ics alt seviye galaxy serisine çoktan portlandı.http://galaxyics.com/
  • att atrix'e bile 4 ay sonra gelecekken güncelleme, bu oran, daha çok alt kısımlarda kalır. sene sonuna kadar ancak %10ları geçer.
  • yani rakip olarak çıktı ama android anlaşılan bir b..ka yaramıyormuş onu anladım ne içeriği var nede stabilitesi var yani program kuruyorsun çalışmaz ağır çalışır donar kitlenir bune abi bumu İOS a rakip gördüğünüz işletim sistemi bumudur telefonu telefon yapan şey bence 10 üzerinden 0 doğru dürüst telefona yüklenmez marketi desen hiç bişeye yaramaz yani google bir 10 yıl geriden geliyor 10 yılda daha uğraşsa apple ulaşamaz bunu bilir bunu söylerim herkez apple kullanmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OvernightSensation

    quote:

    Orijinalden alıntı: SliTheRiNNios 5 lansmanı iphone 4s ile birlikte 4 ekimde yapıldı, ics lansmanı ise galaxy nexus ile 19 ekimde, aynı dönemde tanıtılmalarına rağmen ios 5 %80 gibi bi kullanıma sahipken ics in %2.9 da kalması komik :)
    yazdığın çok mantıksız apple da tek firma tek cihaz var nerdeyse ama android de sayısız cihaz ve sayısız arayüz olduğu için ayarlamak da sorun oluyor apple da ne arayüz var ne bişe,iphone 3gs den itibaren desen 3 cihaz var bilip bilmeden konuşma fanatiklik yapayım diye!


    Arkadaşım ios5 9 apple ürünü için kullanıma sunuldu (3 iphone, 2 ipod, 3 ipad ve apple tv). Ics kodları dağıtılalı neredeyse 5 ay oldu, bildiğim kadarıyla google android yazılımını üreticilere dağıtıyor ve gerekli optimizasyonları üreticilere bırakıyor. Sayısız cihaz fln demişsinde öyle bi dünya yok her üretici kendi cihazlarından sorumlu , yani telefon ve tablet üreticilerinin tembelliklerinden hala birçok cihaz güncelleme alamadı...




  • DONANIM DÜŞÜK AMA ÇIKABİLECEK DENİLDİ DONANIM DÜŞÜKLÜĞÜNDEN GELMEDİ DEDİĞİN GİBİ
  • araştırdım daha önceden var ama bazı donanım tam çalışmamakta yoksa kuracaktım yoksa resmi yok uğraşşalar yapılır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.