Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.746
Cevap
96
Favori
724.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k1r3m


    quote:

    Orijinalden alıntı: duggac

    askerde kaç para yeriz ona göre kenara parada atmak lazım. eski yapanlardan aldığım bilgere ve eski konularda gördüğüm kadarıyla 2bin lirayla gidicem yeter insallah yapanlar varsa tavsiyte versinler ona göre hazırlık yapmak lazım :) kısa dönem için bu para yeter mi ona göre kenara para atalım

    askerde para en cok carsı izinlerinde gider icerde her sey cok ucuz oldugu icin pek para gıtmez haftada ihtiyaclarla
    beraber haftalık 80 ideal bu paraya rahat askerlik yaparsın tabi doğuya gidersen carsı olmayacağı ve ic guvenlikten dolayı 300 küsur maas alırsın parayı harcayacağın yer olmayacağın ıcın para bile biriktırırsin normal maas 21 lira

    teşekkürler cevaplar için :) temmuz sonuna kadar calısıp oyle gidicem askere daha iyi olur :)




  • Arkadaşlar. 1 ay önce yoklama kaçağı olduğuma dair bir yazı geldi eve. Bende halıcıoğluna gittim. İki sene üst üste aynı yıl kaldığın için, okuduğunu şahsen bildirmek gerekiyordu sen geç kaldın, kaçak durumdasın dediler bana. İşlemini yaparsam yarın askersin dedi oradaki bayan. Benimde bir dersim var ve haziranda okulum bitiyor. Oradaki bayan seni görmemiş olayım mezun ol öyle gel dedi bana. GBTye falan denk gelirsen öğrenci olduğunu söyle, yanında da öğrenci belgesi bulundur dedi bana. Bu ben mezun olduktan sonra sorun çıkarır mı? Birde mezun olduktan sonra halıcıoğluna gidip nasıl bir işlem yapacağım. Birde Ağustos celbi için başvuru zamanı var mı? ne zamana kadar başvuru yapabiliyoruz?
  • lisans mı bitiyor önlisans mı
  • lisans bitiyor. 4 senelik üniversite mezunu oluyorum.
  • askerlık subesi işlem yaparsam yarın askere alırlar diyorsa senin uzun dönem olarak islemlerin başlamıs demektir önce onu düzelttirip yedksubay adayına cevirmen gerekiyor tabı bunu da üniv bittikten sonra yap gbt hikaye hic bi şey olmuyor senin durumun riskli oldugu icin yine de yanında belge taşı ünv bittikten sonra yoklama yaptırırsın tecil süren bitmısse 1 sene sonrasına celp tarihi verirler celpten 1 ay önce islemlerini yaptırırsın celp döneminın 1. 2.3. Günü sınava girersin olay biter eger bir sene beklemem diyorsan dilekce verip erkene alabilirsin bunlar eski bilgilerim mevzuat degismis olabilir en iyisı halden anlayan bır askrlk subesindeki memura durumunu anlat veya anlattır en net cevabı onlar verir ünv meselesı önemli sakın bitirmeden gitmek zorunda kalma cok dövürsün sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k1r3m

    askerlık subesi işlem yaparsam yarın askere alırlar diyorsa senin uzun dönem olarak islemlerin başlamıs demektir önce onu düzelttirip yedksubay adayına cevirmen gerekiyor tabı bunu da üniv bittikten sonra yap gbt hikaye hic bi şey olmuyor senin durumun riskli oldugu icin yine de yanında belge taşı ünv bittikten sonra yoklama yaptırırsın tecil süren bitmısse 1 sene sonrasına celp tarihi verirler celpten 1 ay önce islemlerini yaptırırsın celp döneminın 1. 2.3. Günü sınava girersin olay biter eger bir sene beklemem diyorsan dilekce verip erkene alabilirsin bunlar eski bilgilerim mevzuat degismis olabilir en iyisı halden anlayan bır askrlk subesindeki memura durumunu anlat veya anlattır en net cevabı onlar verir ünv meselesı önemli sakın bitirmeden gitmek zorunda kalma cok dövürsün sonra

    aslında ben, hiç bir şey olmamış gibi gitmeyi düşünüyorum. Benim bişeyden haberim yok, okulu bitirdim geldim demeyi düşünüyorum. Acaba böyle yapsam faydası olur mu? Çünkü memur bayan bana mezun ol öyle gel dedi. Demek ki mezun olduğum zaman normal mezunlar gibi işlem göreceğim. Asker kaçağı olduğum değil, yoklama kaçağı olduğum yazıyordu kağıtta. Kadın bir şey olmaz sadece para cezasi ödersin dedi. O da çok degilmis 50 60 lira falan dedi. Ben haberim yokmuş, hiç bişey olmamiş gibi gidecegim askerlik şubesine. Inşallah dediğin gibi 1 yıl sallamazlar beni




  • Dün Tuzla Askerlik Şubesine gittim, işlemleri hallettim. 1-30 Temmuz arasında gel sevkini yapalım Piyade okuluna dediler ( Sınava girmek için).
    Nasipse Ağustos ayına askeriz...
  • Son başvuru ne zaman acaba arkadaşlar. Ben son saniye başvurusu yapabilirim. 2 Haziranda finallerim var, sonuçlarının açıklanması Haziranın sonunu buluyor. Ağustos celbi için son başvuru tarihinin Haziran sonu olduğunu duydum. İnşallah Bende Ağustos celbine yetişirim bir an önce askere gitmek istiyorum. Bu konuda tam bilgisi olan var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyar olm

    Son başvuru ne zaman acaba arkadaşlar. Ben son saniye başvurusu yapabilirim. 2 Haziranda finallerim var, sonuçlarının açıklanması Haziranın sonunu buluyor. Ağustos celbi için son başvuru tarihinin Haziran sonu olduğunu duydum. İnşallah Bende Ağustos celbine yetişirim bir an önce askere gitmek istiyorum. Bu konuda tam bilgisi olan var mı acaba?

    Temmuzda başvuru yapamayacağın kesin, haziranın sonuna doğru kontejan kalırsa alırlar diye düşünüyorum.
  • Şimdi biraz araştırdım. Meşhur sarı zarfı almak için son tarih 31 Temmuzmuş. Ama askere alım başvurusyla ilgili yokmuş. Ben mezun olup gideceğim bakalım karşıma ne çıkacak. Birde şunu gördüm yorumlarda. Ağustosta gitmek iyi değilmiş diyorlar30 Ağustos, 29 Ekim gibi bayramlarda sıkı denetim oluyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iboandibo

    quote:

    Orijinalden alıntı: eleskirt

    merhaba hayırlısıyla bende bu ağustos asker olucam, anadolu üniversitesi 4 yıllık örgün öğrencisiyim. son sınıfım
    final sınavlarımızın bitip sisteme girilmesi için son tarih 18 haziran olarak gözüküyor şuan,
    anadolu üniversitesi ile ilgili internette hep açıköğretim üzerine bilgi buldum, örgün öğrencilere geçici mezuniyet belgesi veriliyor mudur?

    çok az kredim kaldığı için devam sıkıntımda yok bu yüzden eskişehirde bulunmuyorum. telefon imkanımda yok o yüzden telefonla da okulla iletişim kuramadım. rektörlüğe konu hakkında mail attım fakat dönüt olmadı. sizin konu hakkında bilginiz varmı.
    Saygılar,

    tabiki veriliyor.Her üniversitede mezuniyet işlemlerini bitirdiğinde(üniverteye göre bazı belgeler istiyorlar)en son işlem olarak geçici mezuniyet belgeni verirler diploman hazırlanana kadar.

    öğrenci işleriyle konuştum ve öğrendim ki anadolu üniversitesinde açıköğretim öğrencileri gibi örgün öğrencilere de geçici mezuniyet belgesi verilmiyormuş. burdan paylaşmak istedim ki belki bu bilgiyi internetten arayanlar olur :) , fakat diploma temmuz başına kadar büyük ihtimalle yetişir dediler.

    bu sene erken sevkin son tarihi (30 haziran cumartesi olduğu için) 29 haziran cuma olduğunu düşünürsek. diploma ile 28-29 haziran gibi yani son günlerde başvuruyu gerçekleştirirsek kesin %100 ağustosa yetişmiş oluyor muyuz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim




  • Ben netten bazı forumları araştırdım. Geçtiğimiz 2 sene erken vermişler diplomayı. Sınav sonuçları açıklandıktan hemen sonra AÖF ofislerine gelmiş diplomalar ve hemen mezun olanlara dağıtmaya başlamışlar. İnşallah bu senede böyle olur. Final sınavları 02-03 Haziran Yaklaşık 20 gün sonra sınav sonuçları açıklanıyor, açıklandıktan hemen sonra diplomaları verirlerse yetişiyoruz. Mail falan atanlar olmuş ama herkese aynı cevabı vermişler. Yönetmelikte böyle bir şey yok şeklinde bir yanıt gelmiş ama yinede erken vermişler geçtiğimiz 2 senede mezun olanlara. Anladığım bu senede erken verecekler kimseyi mağdur etmeyecekler.
  • cok zor derim cünku muayene olacaksın muayene sonrası bir sonraki ağustosa gün verecekler dilekce vereceksin erken gitmek icin
    bu prosedür birkac gün icinde zor görunüyor askerlik subenle görüs yine de
  • örgün öğrenci olduğum halde geçici diploma vermemeleri çok saçma anadolu üniversitesinde.


    quote:

    Orijinalden alıntı: k1r3m

    cok zor derim cünku muayene olacaksın muayene sonrası bir sonraki ağustosa gün verecekler dilekce vereceksin erken gitmek icin
    bu prosedür birkac gün icinde zor görunüyor askerlik subenle görüs yine de


    cevabın için teşekkürler
    muane işlemi dilekçe derken bu süreç demekki, dediğinden anladığım kadarıyla, iki günü falan alıyor. bende en geç 27 haziran çarşamba diplomamın elimde olmasını umuyorum ki çarşamba perşembe cuma derken en azından üç günüm olsun. ve yetişmiş olayım.
    şubemle görüşme konusunda bulunduğum şehirdeki herhangi bir şubeyle gidip görüşsem olur mu,




  • herhangi bir sube olabilir
    istediğin subede yaptırabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyar olm

    Şimdi biraz araştırdım. Meşhur sarı zarfı almak için son tarih 31 Temmuzmuş. Ama askere alım başvurusyla ilgili yokmuş. Ben mezun olup gideceğim bakalım karşıma ne çıkacak. Birde şunu gördüm yorumlarda. Ağustosta gitmek iyi değilmiş diyorlar30 Ağustos, 29 Ekim gibi bayramlarda sıkı denetim oluyormuş.

    ben de cok okudum ve askerliğin iyi veya kötü geçeceği tamamen şansına bağlı gittiğin dönemli hiç alakası yok :)


    birde arkadaslar ben de haftaya halıcıoğluna gidicem ağustosta gitmek için. ilk gidişte ne götürmemiz gerekiyor sadece kimlik yeterli mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duggac

    quote:

    Orijinalden alıntı: koyar olm

    Şimdi biraz araştırdım. Meşhur sarı zarfı almak için son tarih 31 Temmuzmuş. Ama askere alım başvurusyla ilgili yokmuş. Ben mezun olup gideceğim bakalım karşıma ne çıkacak. Birde şunu gördüm yorumlarda. Ağustosta gitmek iyi değilmiş diyorlar30 Ağustos, 29 Ekim gibi bayramlarda sıkı denetim oluyormuş.

    ben de cok okudum ve askerliğin iyi veya kötü geçeceği tamamen şansına bağlı gittiğin dönemli hiç alakası yok :)





    birde arkadaslar ben de haftaya halıcıoğluna gidicem ağustosta gitmek için. ilk gidişte ne götürmemiz gerekiyor sadece kimlik yeterli mi ?

    Bolca fotoğraf, kimlik, diplomanın aslı...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gevezze

    quote:

    Orijinalden alıntı: duggac

    quote:

    Orijinalden alıntı: koyar olm

    Şimdi biraz araştırdım. Meşhur sarı zarfı almak için son tarih 31 Temmuzmuş. Ama askere alım başvurusyla ilgili yokmuş. Ben mezun olup gideceğim bakalım karşıma ne çıkacak. Birde şunu gördüm yorumlarda. Ağustosta gitmek iyi değilmiş diyorlar30 Ağustos, 29 Ekim gibi bayramlarda sıkı denetim oluyormuş.

    ben de cok okudum ve askerliğin iyi veya kötü geçeceği tamamen şansına bağlı gittiğin dönemli hiç alakası yok :)





    birde arkadaslar ben de haftaya halıcıoğluna gidicem ağustosta gitmek için. ilk gidişte ne götürmemiz gerekiyor sadece kimlik yeterli mi ?

    Bolca fotoğraf, kimlik, diplomanın aslı...

    ilk başvuru için mi diploma, resim, nufüs cüzdanı istiyorlar? İlk defa halıcıoğluna gittiğimiz zaman bize orada mı sarı zarfı veriyorlar. İlk defa halıcıoğluna gittimizde ne işlemler yapılıyor, muayene falan ilk gittiğimiz zaman mı yapılıyor.?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyar olm

    quote:

    Orijinalden alıntı: gevezze

    quote:

    Orijinalden alıntı: duggac

    quote:

    Orijinalden alıntı: koyar olm

    Şimdi biraz araştırdım. Meşhur sarı zarfı almak için son tarih 31 Temmuzmuş. Ama askere alım başvurusyla ilgili yokmuş. Ben mezun olup gideceğim bakalım karşıma ne çıkacak. Birde şunu gördüm yorumlarda. Ağustosta gitmek iyi değilmiş diyorlar30 Ağustos, 29 Ekim gibi bayramlarda sıkı denetim oluyormuş.

    ben de cok okudum ve askerliğin iyi veya kötü geçeceği tamamen şansına bağlı gittiğin dönemli hiç alakası yok :)





    birde arkadaslar ben de haftaya halıcıoğluna gidicem ağustosta gitmek için. ilk gidişte ne götürmemiz gerekiyor sadece kimlik yeterli mi ?

    Bolca fotoğraf, kimlik, diplomanın aslı...

    ilk başvuru için mi diploma, resim, nufüs cüzdanı istiyorlar? İlk defa halıcıoğluna gittiğimiz zaman bize orada mı sarı zarfı veriyorlar. İlk defa halıcıoğluna gittimizde ne işlemler yapılıyor, muayene falan ilk gittiğimiz zaman mı yapılıyor.?

    evet dostum ilk gittiğinde diplomanın aslı ve 3 fotokopisi diploman yoksa mezuniyet belgen ve fotokopileri 3 tane fotoğraf götürüceksin. orada dilekçe falan vericekler onu doldurup teslim edeceksin. bende eski konuları araştırdım oradan bilgi edindim :) ayrıca 1 2 tane foto ve fotokopi fazladan götür ayrıca kimlik kesinlikle yanında olması gerekiyormus ve yenilenmiş kimlik olması gerekiyormus. eski kimlik yıpranmışsa ve foto eskiyse falan işlem yapmıyorlarmıs. ben de ehliyet var ehliyetle acaba işlem yaparlar mı bilmiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: duggac

    quote:

    Orijinalden alıntı: koyar olm

    quote:

    Orijinalden alıntı: gevezze

    quote:

    Orijinalden alıntı: duggac

    quote:

    Orijinalden alıntı: koyar olm

    Şimdi biraz araştırdım. Meşhur sarı zarfı almak için son tarih 31 Temmuzmuş. Ama askere alım başvurusyla ilgili yokmuş. Ben mezun olup gideceğim bakalım karşıma ne çıkacak. Birde şunu gördüm yorumlarda. Ağustosta gitmek iyi değilmiş diyorlar30 Ağustos, 29 Ekim gibi bayramlarda sıkı denetim oluyormuş.

    ben de cok okudum ve askerliğin iyi veya kötü geçeceği tamamen şansına bağlı gittiğin dönemli hiç alakası yok :)





    birde arkadaslar ben de haftaya halıcıoğluna gidicem ağustosta gitmek için. ilk gidişte ne götürmemiz gerekiyor sadece kimlik yeterli mi ?

    Bolca fotoğraf, kimlik, diplomanın aslı...

    ilk başvuru için mi diploma, resim, nufüs cüzdanı istiyorlar? İlk defa halıcıoğluna gittiğimiz zaman bize orada mı sarı zarfı veriyorlar. İlk defa halıcıoğluna gittimizde ne işlemler yapılıyor, muayene falan ilk gittiğimiz zaman mı yapılıyor.?

    evet dostum ilk gittiğinde diplomanın aslı ve 3 fotokopisi diploman yoksa mezuniyet belgen ve fotokopileri 3 tane fotoğraf götürüceksin. orada dilekçe falan vericekler onu doldurup teslim edeceksin. bende eski konuları araştırdım oradan bilgi edindim :) ayrıca 1 2 tane foto ve fotokopi fazladan götür ayrıca kimlik kesinlikle yanında olması gerekiyormus ve yenilenmiş kimlik olması gerekiyormus. eski kimlik yıpranmışsa ve foto eskiyse falan işlem yapmıyorlarmıs. ben de ehliyet var ehliyetle acaba işlem yaparlar mı bilmiyorum

    Benim kimlik, üst taraftan jelatini biraz açılmış durumda, yani soyulmuş. Soymaya devam etsem komple çıkabilir üzerindeki jelatin. Diplomayı biraz geç alma gibi bir riskim var, eğer kimlik yıpranmış diye beni diğer günlere sallarlarsa bu celbe yetişemeyebilirim. Kimliği 2002'de yenilettim, üzerinde eski resim var bu şekilde kabul ederler mi acaba. Oraya gittiğimde bir günde oradaki işimi halletmem gerekiyor başvuru için geç intikal ettiğim için.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.