Şimdi Ara

Mart ayı sonunda Chrome ile Internet Explorer arasındaki fark azaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
5.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mart ayı sonunda Chrome ile Internet Explorer arasındaki fark azaldı






    Mozilla, Microsoft ve Google'ın büyük bir çekişme yaşadığı internet tarayıcı pazarında Mart ayı istatistikleri Chrome ve Internet Explorer arasındaki farkın giderek kapandığını ortaya koydu.




    Tarayıcı pazarında lider konumda olan Internet Explorer düşüşüne devam etti ve Mart ayında yüzde 34.81'e geriledi. Chrome ise yüzde 30.87'lik paya ulaşmayı başardı. Firefox çok küçük bir artışla yüzde 24.98 seviyesine çıktı.




    Safari tarayıcısı yüzde 6.72, Opera tarayıcısı yüzde 1.78 oran ile alt sıralarda yer alıyor.




    Tarayıcı sürümlerine bakıldığında ise Chrome 17 sürümünün yüzde 27.6 ile lider olduğu görülüyor. IE 8 sürümü ise yüzde 16 oranında kullanıma sahip. Ardından yüzde 14.53 ile IE 9 sürümü geliyor. 




    Mobil tarayıcı pazarında ise Opera 22.86 ile lider durumda. Android gömülü tarayıcısı yüzde 21.16 ile ardından gelirken, iPhone Safari tarayıcısı yüzde 20.1 ile üçüncü sırada. iPod touch Safari tarayıcısı yüzde 3.76 oranında. iOS olarak ele alındığında yüzde 23.77 ile lider olduğunu görüyoruz.




    StatCounter kendi ağına dahil olan 3 milyon internet sitesinde aylık 15 milyar sayfa gösterimini gözlemleyerek istatistikleri oluşturuyor. Ancak farklı analiz sitelerinde zaman zaman farklı sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

     

     








  • Bu gidişle geçecek zaten. Google birtek Sosyal ağda geride. Diğer uygulamalarında bence Lider firma :)
  • evet ilerde google insan hesaplamalarını yayımladı google bunu yaptı şunu yaptı felan çıkar sonra google savaş gemisi savaş tankı çıkardı vs herşey çıkar sonra insanlar nerde ne yapıyo hesaplar orayı bombalar görürsünüz
  • Firefox kaç senedir var düşünün. Google şunun şurasında 3-4 senelik bir tarayıcı ve sonuç ortada. Hala Firefox diye konuşanlara iyi belge.
  • Firefox akar.
  • Chrome çıktığından beri,başka tarayıcı kullanmıyorum.Yakında zamanda geçecektir.
  • hepsinin arkasında buyuk markalar var ve kullanıcıya bir şekilde dayatıyorlar tarayıcaları seçmek konusunda.tarayıcı olarak sadece firefox ve opera kalıyor. Her ikisinin arkasında'da microsoft,google,apple gibi markalar olsaydı bu tablo çok farklı olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiPeRVA -- 2 Nisan 2012; 0:49:46 >
  • Arheleg arkadaşım, Chrome Firefox'a nazaran çok daha iyi reklamını yapıyor ve google'a girmeyen internet kullanıcısı yok. Google'da sağ üst köşede chrome yükle google hızında barını görmeyenimiz var mı şu ana kadar? Bir ara televizyonda bile reklamları çıktı. Firefox gerçekten kullanmasını bilene açık ara farkla en iyi tarayıcıdır. Bilgisayardan anlamayan internet anlayışının yarıdan fazlasını facebook oluşturan bir kitle var. Bunlar birşey bilmediği için internet explorer kullanıyordu windows ile default olduğundan, chrome çıktı reklam yaptı meşhur oldu şimdi onu kullanıyor Firefox'u kurup da beğenmediğinden değil. Hepsini denedim Chrome'u tek geçerim diyen adam Chrome kullanıcılarının onda biri falandır. Mesela Opera da çok mükemmel bir tarayıcı ama reklamı en zayıf olanı. Safari'den IE'den daha iyi ama neden en altta?
  • Kesinlikle Firefox u tek geçerim. Gelişmiş kullanıcılar için biçilmiş kaftan.
  • Her birini de 2 yıldan uzun süreler ayrı ayrı veya birlikte kullandım, Firefox'uysa 6 yıldır kullanıyorum. Bilgisayarımda Firefox da, Chrome da birkaç sekme açınca yavaşlarken Opera'da 20'ye yakın sekme de açsam sorun olmuyor. Ayrıca birkaç tane güzel eklentisi var ki özellikle şu eklentisi dizüstüyü faresiz kullananlar için mükemmel bir uygulama:http://kisalt.com/1wm İşin özü çok çeşitli eklentiler arıyorsanız Firefox ideal, hız istiyorsanız Opera, ama Chrome ne oluyor da birinci oluyor derseniz sanırım insanların Google'a güvenmesi ve yaptıkları onca reklam ve çeşitli programlarla birlikte farkında olmadan yüklenmesi. Chrome'un bir diğer kötülüğü Google gibi gizlilik düşmanı bir firmanın adeta takip aracı gibi çalışması. Opera'yı bir deneyin hızıyla, torrent desteğiyle ve yeterli eklenti desteğiyle çok memnun olacaksınız derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesen90

    Arheleg arkadaşım, Chrome Firefoxa nazaran çok daha iyi reklamını yapıyor ve googlea girmeyen internet kullanıcısı yok. Googleda sağ üst köşede chrome yükle google hızında barını görmeyenimiz var mı şu ana kadar? Bir ara televizyonda bile reklamları çıktı. Firefox gerçekten kullanmasını bilene açık ara farkla en iyi tarayıcıdır. Bilgisayardan anlamayan internet anlayışının yarıdan fazlasını facebook oluşturan bir kitle var. Bunlar birşey bilmediği için internet explorer kullanıyordu windows ile default olduğundan, chrome çıktı reklam yaptı meşhur oldu şimdi onu kullanıyor Firefoxu kurup da beğenmediğinden değil. Hepsini denedim Chromeu tek geçerim diyen adam Chrome kullanıcılarının onda biri falandır. Mesela Opera da çok mükemmel bir tarayıcı ama reklamı en zayıf olanı. Safariden IEden daha iyi ama neden en altta?


    Reklam diyorsun doğrudur. Firefox ve Opera'nın güçlü destekçileri yok buda doğrudur. Peki Safari niçin 6.75'lik bir paya sahip? Koskoca Apple hatta Google'dan daha değerli bir şirket iken. Bu kadar güçlüyken niçin bu kadar düşük bir payı var?

    İstemiyorsa yapmaz diyeceksin. Ama o zamanda 'Ben en iyisiyim' diye konuşmaya hakkı olmaz. Aynı şekilde Firefox'ta Google'a geçildiğinde 'Biz bu kadar güçlü değiliz' diye bahaneler uyduramaz. Böyle yapacaksa çekilecek pazardan. Başarı olduğunda 'Benim başarım' başarısız olduğunda 'Biz onlar kadar güçlü değiliz' yok öyle. Chrome'un başarısı ise sadece reklam değil. Kullanılabilirlik sadelik hızlılık ve verimlilik. Ben Chrome piyasada yokken Firefox kullanıcısıydım. Chrome şu anki durumuna hakkıyla geldi. Şişirme veya reklam ürünü bir yazılım değil.




  • Ooo geçicek vede tarihi fark atıcak görüceksiniz.. Mozilla'da İE'de artık çok geç kaldı ne yazııki :(
  • Explorer'in kullanım oranının fazla olmasının sebebi milletin bilgisayara taze windows kurduktan sonraki üşengeçliğidir. Explorer ile devam ediyorlar takılmaya. Chorome'nin tadına varan bir daha bırakamaz bence. Bir de bu menülerini kısayollarını şifrelerini özelleştirme hadisesi mükemmel bir şey. Ufak bir senkronizasyon ile tüm menüler ayarladığnız gibi oluyor istediğiniz bilgisayarda...
  • Bir haftadır falan Firefox'u bırakıp Chrome'u deniyim dedim yok arkadaş olmuyor Firefox'tan ötesi cidden yalan, Chrome resmen şişirilmiş bir tarayıcı tıpkı bolan gibi dışarıdan büyük bişey var zannedersin içi bomboş bir kere sadelik seven adam internetten anlamayan yada doğru dürüst internetle işi olmayan adamdır Firefox internet konusunda en işlevsel tarayıcı, internetle ilgili tüm ayrıntıları bulmak mümkün Chrome hiç işlevsel bir tarayıcı değil sadece gir sürf yap, kapat mantığıyla çalışıyor bence profosyonel bir internet kullanıcısı Firefox'tan şaşmaz onlarda zaten Firefox'tan kaçmayıp %20 lik dilimi oluşturan kitle. Chrome'un gerçekten çok reklamı yapılıyor ve bir şekilde dayatılıyor oysa Firefox'un kulanıcı kitlesi gerçekten onu isteyerek kullananlardan oluşuyor, İE ile Chrome bir şekilde dayatılarak tekel haline gelimiş tarayıcılar yoksa aynı reklam yada işletim sistemine entegre gelme olayı Firefox'ta olsa eminim diğerlerinin esamesi okunmazdı ona rahmen gerçek kullanıcı kitlesi Firefox'u hep kullanacaktır. Ben Firefox ile yola devam diyorum o beni bırakmadığı sürece bende onu bırakmayacağım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pardus Linux

    Bir haftadır falan Firefoxu bırakıp Chromeu deniyim dedim yok arkadaş olmuyor Firefoxtan ötesi cidden yalan, Chrome resmen şişirilmiş bir tarayıcı tıpkı bolan gibi dışarıdan büyük bişey var zannedersin içi bomboş bir kere sadelik seven adam internetten anlamayan yada doğru dürüst internetle işi olmayan adamdır Firefox internet konusunda en işlevsel tarayıcı, internetle ilgili tüm ayrıntıları bulmak mümkün Chrome hiç işlevsel bir tarayıcı değil sadece gir sürf yap, kapat mantığıyla çalışıyor bence profosyonel bir internet kullanıcısı Firefoxtan şaşmaz onlarda zaten Firefoxtan kaçmayıp %20 lik dilimi oluşturan kitle. Chromeun gerçekten çok reklamı yapılıyor ve bir şekilde dayatılıyor oysa Firefoxun kulanıcı kitlesi gerçekten onu isteyerek kullananlardan oluşuyor, İE ile Chrome bir şekilde dayatılarak tekel haline gelimiş tarayıcılar yoksa aynı reklam yada işletim sistemine entegre gelme olayı Firefoxta olsa eminim diğerlerinin esamesi okunmazdı ona rahmen gerçek kullanıcı kitlesi Firefoxu hep kullanacaktır. Ben Firefox ile yola devam diyorum o beni bırakmadığı sürece bende onu bırakmayacağım...


    Nasıl böyle genellemeler yapabiliyorsunuz anlamadım. 'Profesyonel kullanıcı Firefox kullanır' falan. Ben sizin gibi fanboyluk yapmıyorum ve şöyle diyorum; Profesyonel bilgisayar kullanıcısı IE hariç her hangi bir tarayıcıyı kullanır.

    Chrome'dan para almıyorum. Yada kafama 'Kullanacaksın' diye silah dayamıyorlar. İstediğinizi kullanın fakat 'Pro kullanıcılar Firefox kullanır' 'Chrome dayatmadır' gibi saçma açıklamalarda bulunmayın rica ediyorum. Reklam reklam diyorsunuz. Yapacak tabi. Firefox'ta yapsın yapabiliyorsa. Yapma diyen mi var? Adamın imkanı var yapıyor reklamını sonra da suçlu oluyor. Dediğim gibi böyle bahanelerin arkasına saklanacaksanız, çekilin pazardan.




  • Hocam Firefox'ta olup da Chrome'de olmayan özellikleri (tarayıcı değiştirtecek kadar) söyler misiniz. Bizlere de faydanız olur.
  • Mozailla Firefox Forever
  • benim tarayıcım senin tarayıcını döver mantığı çök yanlış. bence herkes alışkan olduğu tarayıcısına sahip çıkıyor.
    adam opera da rahat ediyorsa kimse bu kişiye ne işin var operada dememeli,yani bu atışma boş bi atışmadır bana göre.
  • Bilgisayara ne yüklesen chrome geliyor sen yükleme demedikten sonra otomatik yükleniyor birde kendini varsayılan tarayıcı yapıyor ben memnun kalmadım yüklemiyorum kullanmıyorum kullanana da mani olmuyorum firefox u tek geçiyorum.
  • Yandex kötü arayüzünü değiştirse bide net tarayıcısı mütiş olur.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.