Şimdi Ara

Sony, 4K çözünürlükte NEX-FS700E sinema kamerasını tanıtmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony, 4K çözünürlükte NEX-FS700E sinema kamerasını tanıtmaya hazırlanıyor









    Görüntü standartlarında Full HD çözünürlük henüz yerleşmeye başlamışken, daha yüksek çözünürlük sunan ve 4K ile nitelenen yeni görüntü standardı da kendisine yer edinmeye çalışıyor.





    Sony bu standarda uyumlu NEX-FS700E sinema kamerasını EOSHD sitesinin haberine göre gelecek haftaki NAB 2012 dijital medya fuarında tanıtmaya hazırlanıyor.




    NEX-FS700E modeli Full HD kayıt yapabilen önceki FS100 modeli ile aynı NEX E gövdesini kullanıyor. Kamera 4K çözünürlükteki çekimleri 2.97Gbps aktarım hızlarına imkan veren 3G HD-SDI dijital arayüz ile atanmış bir harici kaydediciye aktarıyor. Kamera ile birlikte çok yönlülüğü artırmak için üçlü yoğunluk filtresinin de sunulabileceği belirtiliyor.




    Sony NEX-FS700E modelinin 9000$ fiyat etiketiyle Haziran ayında piyasada olacağı tahmin ediliyor. Canon firması da 16000 dolarlık 4K çözünürlükteki EOS DSLR makinesini aynı fuarda tanıtacak. RED firmasının 4K çözünürlüklü Scarlet kamerası da 9000$ fiyatıyla piyasada bulunuyor.




    Sinema sektörünün yavaş yavaş 4K çözünürlüğü benimsemeye başladığını söyleyebiliriz. Ancak piyasada bu çözünürlüğü destekleyen Toshiba, Sony ve LG gibi firmaların birkaç TV ve projeksiyon modeli bulunuyor ancak maliyetleri çok yüksek. Intel'in Haswell işlemci mimarisi de 4K video hızlandırma desteği sunacak. Londra 2012 Olimpiyatları'nda da Japonya kısmen 4K olarak müsabakaları yayınlayacak. 

     

    4K yayın yapabilmek için çok ciddi altyapı yatırımları yapılması gerekiyor. Özellikle internet üzerinden 4K yayın yapmak şu anda mümkün değil. 

     








  • İnternetten 4K izlemek için heralde min.100 megabit download gerekiyordur :D
  • Sony, 4K çözünürlükte NEX-FS700E sinema kamerasını tanıtmaya hazırlanıyor
  • Server kasalar alırız izlemek için :D
  • bune arkadaş ya bune yaaaaaa biz daha led tv almadık 1080p. olarak ledtv de flim seyredemeddik bunedir yavvvvv bu kadar hızlı teknolojiyi ne koç ailesi nede sabancı tabik eder bizler nasıl takip etcez kedi ciğere baktığı gibi karşıdan bakcaz hep. mırnav mırnav. biz 4k alasıya kadar bunun 10k sıda çıkar...
  • TTNET ile daha 720p yi adam gibi oynattıramıyoruz. 4K da heralde resim niyetine videonun bir karesini izleriz. pehhh!!
  • Herkes ttnete suç atıyorda adam akıllı hız paketi seçin kullanın sonra internet yavaş demeyin.

    20 megabit fibernet kullanıyorum wupload premium olursa 5 megabitle çekiyorum
  • bir sinema kamerası için fiyatı düşük geldi bana... yada bir sıfırı eksik yazdı editör..
    http://pro.sony.com/bbsc/ssr/cat-broadcastcameras/cat-hdstudio/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    bir sinema kamerası için fiyatı düşük geldi bana... yada bir sıfırı eksik yazdı editör..http://pro.sony.com/bbsc/ssr/cat-broadcastcameras/cat-hdstudio/


    kardeş benimde dikkatimi çekti o bence de fiyat böyle bir alert için baya uygun
  • Yahu HD çıkıcak onu bekle. HD çıkar alana kadar 3D haberleri başlar hadi bu sefer onu bekle. O çıkar hadi bütçeyi denkleyelim diyene kadar 4K. 10 kere HD film izlediysem 2-3 kere de 3D film denk gelmiştir. Hangi ara ürettin hangi ara sattın hangi ara eskidi :S Ben mi yaşlandım.
  • O tür kameraların lens ve diğer aparatları yoktur. Çıplak sensörü satılamkta red kameralar gibi. Kutuyu alırsınız gerisini siz ihtiyacınıza göre donatırsınız. Bizim gibi kullanıcılar için değil. Bu işten para kazananlar için.

    4k demek ve bu sistemin oturması demek tv lerde çok sağlam işlemcilerin olması demek. Bunun için baya bir bekleriz.Gerçi bu hızla çokda beklemyiz.

    4k tv değilde projeksiyonlarda görmek daha tatmin edici olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    TTNET ile daha 720p yi adam gibi oynattıramıyoruz. 4K da heralde resim niyetine videonun bir karesini izleriz. pehhh!!


    Yada slayt gösterisi olarak..:)
  • sinema salonlarına perde değil dev ekran kurarlar artık.
  • çözünürlüğü orjinal yapın tarayıcınız kasım kasım kasılsın 4k ağır geldi
  • playstation 4 gelisinin habercisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeverJames

    Herkes ttnete suç atıyorda adam akıllı hız paketi seçin kullanın sonra internet yavaş demeyin.20 megabit fibernet kullanıyorum wupload premium olursa 5 megabitle çekiyorum


    Sen kesin avukatsın galiba hız paketini seçsen ne olacak aldığın cevap alt yapı yok bölgenizde 8 mbit tarifesindeki kişiler modem arayüzünde 6,8 veya 7,01 görmüyorlarmı ( hatta hattında kopmalar olanları 4 mbit veya 2 mbit e sabitleyen gerizekalılar değillermi bunlar ) bahanede aynen devam desteklediği bu kadar hattınızın sen fibernet 20 mbit tarifeye 44 tl veriyosun biz esnek oğlu esnek 8 mbit'e 59 tl ödüyoruz senmi akıllısın yoksa bizmi salakları oynuyoruz ?

    sende wupload premium al 15 mbit ilemi çekiyorsun kaçla çekiyorsan çek!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeverJames

    Herkes ttnete suç atıyorda adam akıllı hız paketi seçin kullanın sonra internet yavaş demeyin.20 megabit fibernet kullanıyorum wupload premium olursa 5 megabitle çekiyorum


    eksi manyağı yaparlar seni demiştim... :D
  • Teknoloji hızla ilerleyecek yeni ekran kartları, işlemciler, telefonlar,yeni tv panel teknolojileri, yüksek çözünürlükler. Önemli olan bizim kendi ihtiyaçlarımızı belirlemek ve ona göre alışverişlerimizi yapmak.

    Türkiye şartlarında 1080p 42 -55inç tv ile birlikte bluray oynatıcı her işimi rahatlıkla 10 yıl görecekse yeni çıkacak çözünürlük ve teknolojiler beni 10 yıl bağlamaz.kamera ihtiyacım varsa televizyonuma uygun 1080p kamera alırım.Elimdeki cihaz ömrünün sonuna gelince lazertv mi, 4k çözünürlük mü ne varsa onu alırım.

    İntel haswell cpularına 4k desteği veriyor, yakında amd ve nvidia da 4k kodlama ve hızlandırma için destek verir, piyasada 4k tvler yüksek fiyattan satılmaya başladı, yakın zamanda oynanacak bir futbol ligi de 4k desteği verilecek,youtube 4k desteği verdi, yeni konsollar 4k desteği verebilir.

    Yeni standart 4k olacak ama daha önünde uzun yıllar var bu pazarlama oyunlarına gelmeyin.




  • THE HOBBITS - 4k ile çekilmekte belirtmek istedim :)
  • Bazı arkadaşlar teknolojiye nasıl yetişeceğiz daha 1080p tv alamadık demiş, bazı arkadaşlar ise sanki en yüksek çözünürlüğü bu kamera veriyor gibi algılayıp farklı yorumlar yapmış, bunların tümü yanlış arkadaşlar.

    Öncelikle 35 milimetre kamera standartı diye bir şey var ve bu 1930 dan beri Sinema filmleri çekmek için kullanılıyor, ayrıca bu 35 mm görüntüyü verecek dijital bir monitör henüz icat edilmedi, bunu ancak bu çözünürlüğü destekleyebilen güçlü projektörler ile Sinema ekranına yansıtıyorlar ve sizde o sayede izliyorsunuz, bu filmlerin blurayleri ise sinemada izlediğiniz filmin kırpılmış hali, yani daha kalitesiz olanı.

    Yani bu kamera ile çekilecek olan filmler şimdiye kadar çekim yapan 35 mm kameralardan daha üstün bir şey değil. Ayrıca Hobbit filmi de 4K ile çekilmiyor bildiğimiz sinema standartı olan 5K ile çekiliyor fakat şimdiye kadar yapılanlar gibi değil, daha özel bir kamera ile çekiliyor 48 fps çekim yapabilen bir kamera ile.



    Sinema boyutu: Ayrıntılı görmek için resme tıklayın.
    Sony, 4K çözünürlükte NEX-FS700E sinema kamerasını tanıtmaya hazırlanıyor


    35mm hakkında kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/35_mm_film

    Hobbit hakkında kaynak
    http://www.engadget.com/2011/11/05/peter-jackson-reveals-the-red-epic-secrets-behind-the-hobbit-vi/

    Hobbit'in çekim kamerası:
    Sony, 4K çözünürlükte NEX-FS700E sinema kamerasını tanıtmaya hazırlanıyor


    Burada Red Firmasının sinema çekimi yapan kameralarının diğer standartlar ile karşılaştırması var, gözünüz çözünürlük görsün
    Resme tıklayın: Tam olarak 28,000 × 9,334 piksel yani 28K (açılan resmin pikseli değildir, karşılaştırma için küçültülmüş versiyondur)
    Sony, 4K çözünürlükte NEX-FS700E sinema kamerasını tanıtmaya hazırlanıyor


    Sony, 4K çözünürlükte NEX-FS700E sinema kamerasını tanıtmaya hazırlanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 1 Nisan 2012; 20:43:01 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.