Şimdi Ara

TAVUK DÖNERCİ İÇİN FİKİRE VE MALZEME TEMİNİ İÇİN YER BİLGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
38.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sanırsam binicez bir alamete gidicez gıyamete..2-3 ay içinde açmayı düşündüğüm(umarım düşüncenin ötesine gidebilirim) dçnerci dükkanı için fikilere ihtiyacım var.. klasik birşey olsun istemiyorum ben.. sıradanlıktan uzak.. dönerci dediysem sadece döner olmayacak.. çeşitli yemekler de sunmayı düşünüyorum.. giderse diye 15 gün denerim olamzsa bırakırım ama ne gibi şeyler mesela? birde malzeme almak için istanbulda uygun yerler nerede dönerciler için? aynı şekilde dükkanın dekoru için masa/sandalye gibi şeyleri de uygun fiyata alabileceğimiz yer neresidir istanbulda? şimdiden teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 31 Mart 2012; 1:06:19 >







  • Usta daha önce döner yapmadıysan yaprak olur tavuk olur. O dönerin terbiyesini hazırlamayıp güzelce kesmediysen nolur yapma bu işi. İstanbulda yaşıyorum 3 liraya baştan sağma o kadar kötü dönerler yiyor ki insanlar. İyi olanları da fiyatlarıyla şişiriyorlar ederi olmadan. Kısacası elinde hüner yoksa veya bir ustan yoksa gerek yok bu işe bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skrullrex

    Usta daha önce döner yapmadıysan yaprak olur tavuk olur. O dönerin terbiyesini hazırlamayıp güzelce kesmediysen nolur yapma bu işi. İstanbulda yaşıyorum 3 liraya baştan sağma o kadar kötü dönerler yiyor ki insanlar. İyi olanları da fiyatlarıyla şişiriyorlar ederi olmadan. Kısacası elinde hüner yoksa veya bir ustan yoksa gerek yok bu işe bence.

    döneri tavuk olarak yapmayı düşünüyorum.. hazır baton döner satan büyük kuruluşlar varmış.. onlardan almanın daha mantıklı zahmetsiz ve ortalama olarak neredeyse aynı fiyata denk geleceğini düşünüyorum.. sizlerin bu konudaki fikriniz nedir?
  • 15 günlük iş değil yalnız bu, açacaksan 3-5 ay beklemen lazım düzene girmesi için işlerin. olur da açarsan sos hazırlayın.
  • banvit al
  • hatay usulu yap bana sorarsan donas diyorlar sanirim ankarada rihtim isimli bir mekan var yemek icin birde sira bekliyorsun yarim saat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slapert

    15 günlük iş değil yalnız bu, açacaksan 3-5 ay beklemen lazım düzene girmesi için işlerin. olur da açarsan sos hazırlayın.

    sos hazırlıycam elbette ama önce evde deneyip bakıcam
  • Mesela bizim burada süt döner var, sırf adı bile sattırıyor. Akşamdan süte yatırıyormuş döneri sabaha pişirip servise hazırlıyor. Tadında pek değişiklik olmuyor bildiğimiz döner ama daha bir güzel sanki, adından da kazanıyor dediğim gibi.
  • Hocam döneri fabrikasyona soktular kazanç uğruna fakat döner ülkemizin (ustasına göre değişir) en lezzetli fast food larından biridir. Yani terbiyesini bilmediğiniz döneri alıp, pişirip insanlara sadece kar amacı güderek sunacaksınız bu bana bir lezzetin sonu bir kültürün sonu gibi geliyor. Kar edebilirsiniz pazarlamanızı iyi yaparsanız ve müşteri potansiyelini göz önüne alırsanız fakat az bir paraya lezzet arayan insanların uğramayacağı bir yer olur o dükkan. O dükkan daha çok bu öğünü geçiştireyim bas pul biberi tuzu ayranı dönerin tadını boşvercilerle dolar. Anladığım kadarıyla lezzetten ödün vermişsiniz. Sorunuza gelecek olursam kar edersiniz her şekilde. Döner ekmek gibi gidiyor tabirini hatırlatırım. Sonuç olarak hakkıyla yapacaksanız ki el işi pek yok neyse Allah muvaffak eylesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s.tayfun

    hatay usulu yap bana sorarsan donas diyorlar sanirim ankarada rihtim isimli bir mekan var yemek icin birde sira bekliyorsun yarim saat

    hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: s.tayfun

    hatay usulu yap bana sorarsan donas diyorlar sanirim ankarada rihtim isimli bir mekan var yemek icin birde sira bekliyorsun yarim saat

    hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..

    İçine bir çeşit sos koyuyorlar. Öyle böyle değil ama tadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rodin

    Mesela bizim burada süt döner var, sırf adı bile sattırıyor. Akşamdan süte yatırıyormuş döneri sabaha pişirip servise hazırlıyor. Tadında pek değişiklik olmuyor bildiğimiz döner ama daha bir güzel sanki, adından da kazanıyor dediğim gibi.

    bunu da hiç duymadım.. am elbette isimden de kazanır.. aklımda birkaç isim var.. iş fikri de ama bakalım işte..


    quote:

    Orijinalden alıntı: skrullrex

    Hocam döneri fabrikasyona soktular kazanç uğruna fakat döner ülkemizin (ustasına göre değişir) en lezzetli fast food larından biridir. Yani terbiyesini bilmediğiniz döneri alıp, pişirip insanlara sadece kar amacı güderek sunacaksınız bu bana bir lezzetin sonu bir kültürün sonu gibi geliyor. Kar edebilirsiniz pazarlamanızı iyi yaparsanız ve müşteri potansiyelini göz önüne alırsanız fakat az bir paraya lezzet arayan insanların uğramayacağı bir yer olur o dükkan. O dükkan daha çok bu öğünü geçiştireyim bas pul biberi tuzu ayranı dönerin tadını boşvercilerle dolar. Anladığım kadarıyla lezzetten ödün vermişsiniz. Sorunuza gelecek olursam kar edersiniz her şekilde. Döner ekmek gibi gidiyor tabirini hatırlatırım. Sonuç olarak hakkıyla yapacaksanız ki el işi pek yok neyse Allah muvaffak eylesin.


    hocam döner için etleri şişe geçirmek eziyetin alası.. ayrıca sence ne kadar hijyenik olur? hazır döner yapan yerlerin birçoğu iso kalite belgelerine sahip, helal kesim etlerinin kullanıldığı yerler ki birçok yer kullanıyormuş.. etleri onlar da terbiye ediyorlardır illa ki diye düşünüyorum..




  • av tüfeğin var mı
    uçan martıyı gözünden vurabilir misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: s.tayfun

    hatay usulu yap bana sorarsan donas diyorlar sanirim ankarada rihtim isimli bir mekan var yemek icin birde sira bekliyorsun yarim saat

    hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..

    lavas icinde sosu patatesi tavuk doneri vs.. olan ve tek lavasli olani 4 cift lavasli olani 4.25 genelde icecekle kisi basi 5 liraya mal olan fast food tarzi ogrenci odakli bir yer ama dedigim gibi gercekten cok yogun oluyor tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arheleg

    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: s.tayfun

    hatay usulu yap bana sorarsan donas diyorlar sanirim ankarada rihtim isimli bir mekan var yemek icin birde sira bekliyorsun yarim saat

    hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..

    İçine bir çeşit sos koyuyorlar. Öyle böyle değil ama tadı.

    bizde dominos gibi, yeni bir sos icat ederiz.. adamlar sosun da reklamını yaptı ya tebrik ediyorum bu arada.. nasıl bir pazarlama taktiği ise, millet sırf sosundan ötürü tekrar denemek istiyordur..

    şaka bir yana da, bende bir tür sos yapmak istiyorum elbette.. ama ketçabı, mayonezi de bulundururum.. olur ya kullanmak isteyen olur.. yemek farklı birşeydir.. herkesin zevki farklı..




  • Dostum "özel" bir sos falan lazım millet sırf o sosun dönere kattığı lezzet için senin tükana gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeni_nesil_deli

    av tüfeğin var mı
    uçan martıyı gözünden vurabilir misin?

    yok hocam.. martılara uzağım zaten.. milletin sağlığı ile de oynayamam.. kazanacaksam helal para isterim..


    quote:

    Orijinalden alıntı: s.tayfun


    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: s.tayfun

    hatay usulu yap bana sorarsan donas diyorlar sanirim ankarada rihtim isimli bir mekan var yemek icin birde sira bekliyorsun yarim saat

    hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..

    lavas icinde sosu patatesi tavuk doneri vs.. olan ve tek lavasli olani 4 cift lavasli olani 4.25 genelde icecekle kisi basi 5 liraya mal olan fast food tarzi ogrenci odakli bir yer ama dedigim gibi gercekten cok yogun oluyor tavsiye ederim


    anladım hocam.. onu da deneriz belki.. ek menü olarak.. farklı bir tat arayanlar için alternatif olur..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: s.tayfun

    hatay usulu yap bana sorarsan donas diyorlar sanirim ankarada rihtim isimli bir mekan var yemek icin birde sira bekliyorsun yarim saat

    hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..

    Hatay usülü döner çok manyaktır öncelikle eti bir başka oluyor yine dner eti ince ama tadı yoğunluğu kuşbaşı gibi, bunu geçersek asıl belirleyici özelliği içine hazırlanmış donates sosu koyulması ve de lavaş ekmeğinin tekrar sacda pişirilmesi. Dolu dolu olur içi kapanmaz böyle, patates kızartması da olur dehşet bişeydir. Zincir şeklinde yaygın olarak donas var katık var mesela donasın frençayzıng alabilirsin, çok mantıklı olur. Hangi şehirdesin ?

     TAVUK DÖNERCİ İÇİN FİKİRE VE MALZEME TEMİNİ İÇİN YER BİLGİSİ?




  • hacı anladıgım kadarıyla hıç bu işten anlamıyorsun

    boşa heveslenme ve paranı da batırma

    bildigın bir iş yap

    bilmiyorsan ögrenmeye çalış ögrendikten sonra uygulamaya git.
  • özel bir şeyler yapın hocam.donas iyi öneriydi mesela bana göre.yoksa bizim dershanenin altında adam 1.5 lira'ya yarım ekmek tavuk ve ayran veriyor kimse de pis, tadı iğrenç falan bakmadığı için batarsın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.