Şimdi Ara

Sapphire X1600Pro AGP8X incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
5.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kartın ilk önce agp 8X olmasıyla başlayacağım. son zamanlarda agp için Türkiye de kimse kılını kıpırdatmaz olmuştu nvidia 6600GTler 6800ler hepsi piyasadan kaybolmuştu hatta ati 9550 yi bulmak bile zorlaşmıştı. neredeyse tek bulabildiğimiz FX5200dü. yurdışında X800GTO, 6800GS, 7800GS gibi kartların agp versiyonları duyurulurken Türkiye de bu konuda bir gelişme olmuyordu. Forumu takip eden arkadaşlar bilir Radeon X1xxx serisi yaygınlaşmaya başladığı zaman Sapphireden çok önce Gecube X1600Pro nun agp versiyonun duyurmuştu ancak o kart Türkiye ye gelmedi.

gelelim kartımızın özelliklerine, kart Atinin yeni nesil X1xxx ailesinin orta sınıf temsilcisi. kartın Pro ve XT olmak üzere 2 modeli var. Pro daha ekonomik, XT ise daha performanslı modeli. ancak AGP 8X olarak sadece Pro var. XT modeli PCI-X olarak üretiliyor. benim test ettiğim kart 256MB DDR2 bellek ler kullanıyor. kartın bu bellek seçeneği haricinde 128MBGDDR3 ve 512MB DDR2 seçenekleri de var ancak agp olarak bunlar da mevcut değil. kartın çekirdek hızı 500MHz bellek hızı ise 405MHz. kart bu bellekler için 128bit lik bir veriyolu kullanıyor. pixel pipeline sayısı ise 12. 90 nanometre teknolojisiyle üretilmiş bu kartın bellekleri ise Infineon HYB18T256161AF-25 kodlu.

kartın kutu içeriğine gelince içinde sadece gerekli olan şeyler var desem yeridir. DVI-VGA dönüştürücü, S-Video kablosu, diğer TV bağlantı kabloları, Driver CD si ve 4güç kablosu dönüştürücüsü. Karta AGP slotunun güç beslemesi yetmediğinden harici güç kablosuna sahip.

kartla ilgili testlere geçmeden önce test düzeneğini yazmak istiyorum her nekadar imzamdaki sistem olsada ileriye dönük olması açısından imzamdaki deyip geçmeyeceğim.

Donanım
    İşlemci AMD 3200+ Venice
    Anakart MSI K8N Neo2 Platinium BIOS v1.50
    Ram Corsair Value Select 512MBx2 2.5-3-3-8@DDR400
    Hard Disk Maxtor 40GB 2MB cache IDE(Windows şu an bu diskte kurulu)
    Power Supply Feel 2 nin 550W(!) lık standart PSU su

Yazılım
    İşletim Sistemi Windows XP Professional SP2
    Direct X vesiyonu DirectX 9.0c
    Platdorm sürücüsü NVIDIA nForce3 System Driver v5.03
    Ekran Kartı sürücüsü Catalyst 6.14

Test Sonuçları:
    3DMark 2001SE: 18422
    3DMark 2003: 7033
    3DMark 2005: 3816
    3DMark 2006: 1695

Testlerin hepsi 3DMark programlarının default ayarlarıyla yapılmıştır. başka ayarlarla sonuçları merak eden olursa onları da test etemeye çalışırım.

Katın overclock kabiliyeti ise biraz sınırlı çekirdeği stabil olara 560 a belleker ise 432 ye kadar çıkıyor.

Kartın fiyatı ise 162-192$+KDV arası değişiyor.

edit: Catalyst 6.2 dirverları ile 2005 ve 2006 skorları: 3DMark05: 4097 // 3DMark06: 1817

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamwalker -- 24 Şubat 2006 19:24:02 >

• Bakıyorum test de yapmışız

Eline sağlık kardeşim...

• quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

Bakıyorum test de yapmışız

Eline sağlık kardeşim...

sağol ben alırken çok az bilgi vardı kart hakkında. Elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalıştım.
  • Test vermeniz iyi olmuş da bence oyunlardaki performansından da bahsetmek gerekir.
    Kartı alanlar 3dmark için almıyor ama kıyaslama yaparken kullanılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamwalker

sağol ben alırken çok az bilgi vardı kart hakkında. Elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalıştım.

merhaba,
    ben de bu kartı almayı düşünüyorum,
    sormak istediğim bir iki şey var.
    kartın gürültü düzeyi nasıl, güç kaynağının çok kaliteli olmaması(gerçek 350W) sorun yaratır mı?

teşekkürler
  • dreamwalker
    eline sağlık kart alcaklara yardımcı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: GusFraba

Test vermeniz iyi olmuş da bence oyunlardaki performansından da bahsetmek gerekir.
    Kartı alanlar 3dmark için almıyor ama kıyaslama yaparken kullanılabilir.

onları da en kısa zamanda ekleyeceğim.
    ses düzeyine gelince fan hızı %30 geçmediği için duyulmuyor bile. ama %100 hızda baya bi sesli oluyo gib geldi bana yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xfx 7600 gt Agp
    18 yıl önce açıldı
    SATILIK msı 7600gt hdmi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sağol kardeş eline sağlık.
  • saol gerçekten emek harcamışsın teşekkür ederiz

ama 64 dolarlık 9550 4k alabiliyorsa bu kartın da yani bi en azından 8k alması gerekirmiş

ama 6600gt bulamayanlara teselli olarak alınabilir
  • agp versiyonunu x800gto ile kıyaslarsak hangisi ağır basar ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: fyilmaz

agp versiyonunu x800gto ile kıyaslarsak hangisi ağır basar ????

tabiki x800gto daha hızlı bir kart. x1600pro da sadece SM3.0 desteği var ve daha ekonomik. agp de seçenekler bu kadar kısıtlıyken bence gayet başarılı bir kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamwalker -- 17 Şubat 2006 20:48:19 >

• tabiki x800gto daha hızlı bir kart. x1600pro da sadece SM3.0 desteği var ve daha ekonomik. agp de seçenekler bu kadar kısıtlıyken bence gayet başarılı bir kart.

bencede öle bu kıtlık varken ekran kartı alacakların kaçırmaması gerekir diye düşünüyorum peki 300wat psu bu kart için yeterlimidir? ben alacamda
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cannibal_Corpse

bencede öle bu kıtlık varken ekran kartı alacakların kaçırmaması gerekir diye düşünüyorum peki 300wat psu bu kart için yeterlimidir? ben alacamda

PSU gerçek 300Watt mı bide sistemini yazarsan daha dogru yorum yapabiliriz.
  • p4 2.6 512ddr 80 gb disk
  • birde kartın oyunlarda performansı nasıl mesela bende 9600xt var aldııma değermi bu kartı oyunlarda fark hissedermiyim acaba
  • PSU gerçek 300Watt sa bi sorun olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cannibal_Corpse

birde kartın oyunlarda performansı nasıl mesela bende 9600xt var aldııma değermi bu kartı oyunlarda fark hissedermiyim acaba

oyunlarla ilgili şu an çok oyun yüklü değildi bilgisayarda önceki 9550 oldugu için de artık biraz zorlayacağız kartı bakalım oyunlarda nasıl diye şu an most wanted ve Call of Duty 2 ve PES5 var yüklü olarak. COD2 de 4x AA ile 1024x768 de ve PES5 te 1024x768 High Detail de sorunsuz oynuyorum. Most Wanted da ise shadow detail ve Vsync hariç full detayda 1024x768 te oynuyorum diğer oyunları da kurdukça belirtmeye çalışacağım.
  • saol teşekkürler
  • birde bu kartı neden 6600gt ile kıyaslıyorlar bu kart daha ii değilmi yaw 6600 den bana öle geldide
  • 3dmark 05 den 4800 aldım. 6600GT ler bunu alabiliyolarmı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.