Şimdi Ara

Playstation'da Sorunsuz Online Oyun Oynamak için En Uygun Ayarlar Rehberi (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
268
Cevap
56
Favori
52.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buyukbaba

    Bunun bir listesi yok ama xboxlive a uygun veya psn e uygun modemler diye aratırsan, insanların deneyimlerini yazdıkları başlıklar bulabilirsin Google da. Aslında senin modemine dememiştim uygun değil diye, sadece airties 6271 in sorun çıkardığı biliniyor demek istemiştim. Sen kardeşim, bir de firewalları kapatıp bağlantı denemelisin. Ama tabii fazla uzun tutma o şekilde. Ha bir de, ps3 e elle ip atadıysan onu otomatik ata diye değiştir ve otomatik aldığı ip yi router ara yüzünden görerek o ip yi dmz ye ekleyerek dene. Bazen otomatik yaptırmak da sorunu çözebiliyor.

    Şöyle yaptım
    Önce hiçbir şekilde çözüm bulamadığım için bütün ps3 ayarlarını alt üst ettim ,ps3 hızında bir değişiklik olmadı sonra airties i aradım durumu izah ettim o da baktı baktı(dmz port ip vs) hiçbirşey yok eski modeminizi takın ve farklı eternet kablosu deneyin sorun yoksa airties modemi bize yollayın dedi kapattık.Eskiden sorunsuz çalışan 1.modemimi(zte w300) taktım onda da kötü performans aldım.ttneti aradım konuyu anlattım 1-2 kişiden sonra birisi bana internet hızınızda süreklilik var diyip otomatik olan dns yi numara vererek elle tanımlattı ve oradan modemi resetledi.

    Buradan sonrası ilginç; ps3 de internet hızım aylar sonra 6.0 üstü çıktı(7-8 deneme) ancak evde bulunan 2 bilg internete giremiyordu.Bir daha resetledi 2 bilg internet geldi ps3 hızı yine 3 lere düştü(8-10 deneme).Modemin fişini çekin dedi 4-5 deneme yaptım ps3 den hep 6,4 6,2 gibi değerler aldım.Olduğunu sandım sevindim teşekkür ettim kapattık.Sonraki denemelerimde sürekli değişiklik söz konusu deniyorum 6,4 çıkıyor bir sonraki denememde 3,4 çıkıyor.

    TTnet kesinlikle hızında dalgalanma yok dedi.Üstteki pragrafta yapılan aynı işlemlere(modem resetleme) farklı tepkilere(birinde bilgisayarda birinde ps3 de internet yoktu) bir anlam veremedi.

    Sorun modemde desem değil gibi çünkü 2 modem denedim ,sorun ps3 ayarlarında desem o da değil gibi aynı ayarlarda bir denememde 6 küsür alıyorum bir denememde 3 küsür ,sorun internette desem, MT ler kesin ve net konuşuyorlar ve benimde "test et" sonuçlarımda değerler hep stabil çıkıyor.

    Ben bu olaydan hiçbirşey anlamadım kafayı yemek üzereyim...

    Ps3 e otomatik ip nasıl tanımlıcam? airties modem arayüzünden sürekli PS3 aynı ip gözüküyordu.O ip yi dmz ye ekleyerek denedim




  • Bu akşam internet ayarlarımı test ettim. Nat Type 2 çıkınca burada söylenenleri yaptım. Ama maalesef sonuç değişmedi hala nat type 2 gösteriyor. Fakat kafama takılan birkaç durum var mesela ayarlardan önce ve sonrasında upnp kullanılamaz yazısı değişmedi. Bir ikincisi hızım 8mb olmasına rağmen download 3.7mb upload 520kb olarak gözüküyor.

    Modemim airties 5341 ve modeme bağlı tivibu var.
  • Bende internet hızını hiç ölçmüyor ne iş anlamadım xS
  • Arkadaşlar, MT leri elbetde net konuşacak, maaşını performans kriterlerinde almakta ve ortalama görüşme süresi 4 dakika gibi bir değerin üzerine çıkarsa puanı kırılır, performansı düşer, 70 - 80 TL kadar maaşında kesinti olur, tabi modem kurulumu tanımlaması ile çalışanların biraz daha fazladır bu süre. Modem içerisinde durum ya da status kısmında modemdeki mevcut hız ve ulaşılabilir hız değerleri mevcut, özellikle airties modemde solda ana başlık olarak verilmiş. ilk olarak bu değerler 8000 küsüratlı şekilde Kbps lerdemi ona bakın. Mevcut hız değeri ne is MT si de size aynını söylemekte sisteminden baktığında, yani internet servis sağlayıcınız size 8 Mbps mi 6 Mbps mi ya da ne kadar gönderiyor modemden görebilirsiniz. Modemde gördüğünüz hızı bilgisayarda ya da PS3 göremiyorsanız bu kablosuz bağlantı, kablolu bağlantı, firewall veya antivirüs yazılımları ya da ağ ayarları, birden fazla cihazın internette olması, bilgisayarınızda virüs olması, proxy tanımlanmış olması, modemde ağdaki cihazlara yönelik hız sınırlaması gibi ve daha bir sürü ihtimalden kaynaklanabilir.

    Burda konu PS3 olduğundan ona yönelik devam edelim;
    ilk olarak 195.175.39.39 ve 195.175.39.40 DNS değerleri 2005 ten bu yana kullanılan resmi Telekom DNSleridir ve Türkiye de hemen hemen en hızlı çalışabilecek DNS ler bunlardır. Bu konuda uzun bi cevap yazmıştım daha önce, aşağıdaki şekildedir;

    quote:

    Orijinalden alıntı: whatislove

    Çalıştığım serviste PS3 online konusunda da destek vermekteyiz ve aşağıda sayacağım adımlar genelde bize başvuranları çözüme ulaştırmaktadır.

    Önbilgi;
    TP Link TD854W model modemde ve bir kaç TTNET modeminde 80 portu açılamamakta, 80 portunu açamadığınız modemler ile PS3 de online olamayacaksınız. Bu konudamodem firmalarına 80 portunu açabilme hakkı için başvurduk, PS3 Türkiye müşteri hizmetleri ile PS3 de 80 portunu 8080 ya da 81 e dönüştürmeye yönelik isteğe bağlı bir güncelleme çıkartmaları için talepte bulunduk ama modem firmaları da PS3 firması da kılını kıpırdatmamaktadır. Sony Türkiye; "sony.co.uk (Sony İngiltere) ile irtibata geçebilirsiniz, bizim elimizden bir şey gelmez" aynen bu şekilde bilgi verdi. Bende PS3 kullanıcılarına mesajınızı aynen ileteceğim dedim.

    TTNET 80 portunu kendine ayırarak modeminize ADSL sinyali ulaşıyor durumda iken adresinize gelinmeksizin modeminizin kurulumunu, kablosuz yapılandırmanızı ve daha bir çok işlemi (tahmini söylüyorum, port açılması, Voip, Tivibu gibi) sağlayabilmektedir.



    Öncelikle PS3 severlere bi iki taviye;

    Modemi daha yeni alacaksanız;
    -Modem almanız gerektiğinde 444 76 69 Sony bilgi ve danışma hattını arayarak PS3 e uyumlu modem markalarını öğrenin, çünkü bir çok modem zaten PS3 e uyumlu üretilmekte ve port açmanız dahi gerekmemekte

    Ama modeminiz var ve PS3 e uyumlu değil;
    -Birkaç senelik modemlerde modemden interneti PS3 e kablosuz aktarım hızı 54 Mbps dır (b/g teknolojisi), kablolu bağlantıda 100 Mbps dır.
    -Yeni modemlerde (b/g/n) 150 Mbps, 300 Mbps lara kadar kablosuz hız desteği arttırılmıştır ve PS3 300 Mbps kablosuz bağlantıyı bile desteklemektedir. (Eğer modeminizin 100 Mbps dan yukarı kablosuz hız desteği varsa ve modem ile PS3 arası duvar yoksa kablosuz bağlanmak biraz daha online aktivitelerde PS3 ün reflekslerini kuvvetlendirecektir. Modeminiz kablosuz hız desteği 100 Mbps ın altında ise kablolu bağlantıyı tavsiye ederim.)
    -Gerçekten en iyi performans istiyorum diyenler için ise Fiber internet (20,50,100 Mbps internet hızı) ile 1 Gbps ethernet portu olan bir modem almalarını tavsiye edebilirim. (1 Gbps = 1000 Mbps kablolu bağlantı hızıdır ve PS3 ethernet portu 1 Gbps ıda desteklemektedir.) Ufak bir hatırlatma 1 Gbps hız için yine Cat 5e ya da Cat6 ethernet kablosu kullanmak gereklidir.


    Kablolu bağlantıda Settings, Network Settings, Internet connection settings, Custom, Wired connection, Custom, 1000TX FullDublex, IP settings Manuel seçilir, diğer arkadaşların söylediklerinden farklı olarak Primary DNS e modemin IP adresi yani Default Router kısmına yazdığımızın aynını (192.168.1.1 gibi), Secondery DNS değerine 2005 te bu yana Türk Telekomun resmi DNS değerlerinden 195.175.39.40 ı yazmanızı tavsiye ederim. MTU manuel olarak 1492, Proxy y, Do not Use, UPNP yi Enable seçip ayarların özeti ekranında X e basarak kaydediyoruz. Bir çok arkadaşım burada Internet Connection test yapın diyor, birazdan anlatacağım modem ayarlarını yaptıysanız test edin, yapmadıysanız aşağıdaki adımları tamamlayıp modemi ve PS3 ü kapatın, sonra modemi açın, modem üzerindeki ışıklar sabitlensin, internet gelsin sonra PS3 ü açın.

    Modemde PS3 için verdiğimiz IP adresine gerekli portları açın (Tcp Portları 80 - 443 - 5223 - 10170 - 10080 ve Udp Portları 3478 - 3479 - 3658 - 5323 - 10070), modem de DMZ özelliği varsa etkinleştirerek IP adresi isteyen boşluğa PS3 e verdiğiniz IP adresini yazın, Güvenlik duvarını (firewall) kapatın, ADSL ayarlarında seçim hakkınız varsa Nailed-Up connectionu seçin (özellikle Zyxel modemlerde var), Lan istemcileri başlığı varsa PS3 ünüzün Mac adresini istemcilere ekleyerek PS3 e ait IP adresi ile rezerve edin (PS3 de 2 tane Mac adresi var, kablolu bağlantı yaptıysanız ethernet kartının mac adresini, kablosuz bağlantı yaptıysanız wireless kartının mac adresini eşlemelisiniz), yine PS3 e verdiğiniz IP adresi mutlaka genelde Lan başlığı içerisinde bulunan IP havuzu yada IP başlangıç-bitiş adresleri kısmında yer alan aralıkta yer almalıdır, UPNP özelliklerini aktif ederek, modemi modem ara yüzünde yer alan kaydet yeniden başlat ya da sadece yeniden başlat kısmından yeniden başlatın.


    mmt86 yukarıdaki yeşil yazıyı uygula bakalım ne olacak.




  • Benim oyun güncellemeleri indirmede bir sorunum vardı dns değiştirip sorunu çözdüm fakat geri eskiye döndüğümde oyunlardaki nat type modarate olmuş daha önce open idi. Bu dmz olayını denedim fakat düzelmedi,connection testte nat type 2 olarak gösteriyor. Superonline pirelli modem kullanıyorum bu modarate olayını nasıl open hale getirebiliriz acaba ?
  • Bu dmz'den sonra şu sayfadaki port forwarding işlemini yaptımhttp://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Pirelli/DRG-A226G/PS3_Call_of_Duty_-_Black_Ops_II.htm

    Yaptığım her 2 işlemin sonunca ok bastığımda bir uyarı verdi tam hatırlamıyorum zaten yönlendirme vs gibi bişeydi onada ok dedim resimde göründüğü gibi 2 port oldu fakat oyunda nat type hala modarate , open yapamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 26 Ocak 2013; 15:17:10 >
  • Bu nat type konusunda yardımcı olucak kimse yok mu Nerde yanlış yapıyorum acaba ?

    Dmz'de ps3'e belirlediğim ip'yi dmz bölümüne yazdım.
    Diğer işlemde şu videoda yaptıklarını yaptımhttp://www.youtube.com/watch?v=RP8i8PGFxIs

    Çok belalı bir iş bu ya
  • Arkadaşlar bende önceden biri adsl(8mbite kadar adsl ) ve rt-205 modem kullanıyordum. hiç bir ayar yapmadan hiç takılmadan fifa 13 oynayabiliyordum. Sonra ttnet fibernete geçtim (20 mbite kadar vdsl2) , ttnet iki tane modem verdi. Birisi huawei hg 655 diğeri zte hg128 diye iki modem. ikisinde de acayip takılma var. iki modemdede tüm ayarları yaotım. Tüm portları açtım. KAblolu ve kablosuz bağlayarak denedim. ne yaptıysam lag ları engelleyemedim. Nat type 2 görünüyo ps3 de. fifada is modarate görünüyo ama yinede takıloyo oyunda. ben yinede suçu modeme buluyorum , çünkü biri adsl olduğu zaman airteis 6271 ile bağlanamazken rt 205 canavar gibi çalışıyordu. Bi VDSL modem önerisi olan varmı.Piyasada çok alternatif yok. Kullanan varmı. Şİmdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarları yaptım hepsini doğru yaptığıma da eminim ama NAT tipi hala tip 2 gözüküyor? Online oynarken hata aldığım oyunlardan hata almamaya başladım. Bide benim PS3 bağlantı testi yaparken internet hızını ölçmüyor neden olabilir?
  • üst kattaki komşu başka birinden kablo ile nete bağlanıyor ve evinde de wifi var. bende üst kattaki komşunun wifi si sayesinde ps3 den nete giriyorum. ama her zaman bağlı olmuyor DNS ayarlarından mı bilmiyorum internet bağlantısını teste bastığımda internet connection failed yazıyor sonra bir kaç kere ayarlarla oynuyorum -karıştırıyorum nete tekrar giriyor.

    evdeki tv den ip ve dns ayarlarına baktım ona göre ip yi filan kendim girdim, DNS ayarlarını kendim yaptım bazen oluyor bazen olmuyor , belli bir süre sonra ya da ertesi gün makine nete girmiyor, DNS ayarlarından mı oluyor bu sorun, nasıl çözerim bunu.

    umarım anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 7 Mart 2013; 9:12:10 >
  • yukarıda anlattıklarım dns ayarlarından kaynaklanan bir sorun mu ??
    bu dns ayarını nasıl yaparım yukarıdaki adamın sürekli dns ayarlarının değişmi ihtimali var mı ?
  • Resimli anlatımla daha kolay anlaşılabilir bence
  • Harfiyen ilk sayfadakileri yaptım ama hala modarate bağlantım modemde port actıysamda nafile biri yardımcı olabilirmi? Modem markam d-link 2640u

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airties rt 211 kullanıyorum ama kablosuz kullanmak durumundayım yazılanları yaptım ama nat type 2 değişmedi upnp not avaible olarak görünüyor.Bu ayarları yapmadan önceki haline getirsem yani her şey otomatik olsa daha mı iyi yoksa nat type 1 olmasa da böyle mi kalsın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luca Brasi

    Airties rt 211 kullanıyorum ama kablosuz kullanmak durumundayım yazılanları yaptım ama nat type 2 değişmedi upnp not avaible olarak görünüyor.Bu ayarları yapmadan önceki haline getirsem yani her şey otomatik olsa daha mı iyi yoksa nat type 1 olmasa da böyle mi kalsın?

    Benimki de böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarları yapıyorum ama bir türlü olmuyor hala call of duty black ops 2 oynayamıyorum cod serisinin çoğunda aynı şey oluyor world at war hariç online a girince bir süre bağlanmaya çalışıyor sonra server is not available at this time diyor.
    Modemim:AirTies Air6271KN

    Ayarları şu şekilde yapıyorum
    Ip Adresi:192.168.2.222
    Alt Ağ Maskesi:255.255.255.0
    Varsayılan Yönlendirici:192.168.2.1
    Birincil Dns:192.168.2.1
    İkincil Dns:192.168.2.1

    Daha sonra 192.168.2.222 ip adresini dmz ye yazıp etkinleştirip kayıt ediyorum sonra modemi yeniden başlatıyorum sonra konsolu yeniden başlatıyorum deniyorum yine aynı sonuç
    Birde birşey farkettim bu ayarları yaptıktan sonra modemden lan istemcilerine baktığımda modem konsolu görmüyor ama konsol internete bağlı oluyor daha sonra ayarları sıfırladığımda bu sefer lan istemcilerinde konsol gözüküyor.
    Birisi yardımediversin.


    @2eu5







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 5 Nisan 2013; 14:34:11 >
  • Airties 6271kn modem vardı onla girmiyordu black ops 2 ye şimdi arkadaşımdan airties 5450v2 modem aldım bununlada girmiyor sürekli nat type:Strict yazıyor oyunda.
  • Arkadaşlar bendede huawei hg 655b vdsl modem var ttnet verdi,port açtım,dmz i aktifledim,firewallu tümden kapadım gene de nat kapalı.

    Yanlız whatislove ın dediği gibi 80 no lu portu açarken hata veriyor.

    Yardımcı olabilcek var mıdır?Modem ttnet in diye mi böyle değiştireyim mi modemi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2eu5

    Bir süredir bu konuyla ilgili sorular alıyorum ve basit bir rehberle neler yapmanız gerektiğini anlatma zamanımın geldiğini düşündüm. Bu konuyu Playstation için açıyorum ama diğer konsollarda da kullanılabilir. Yapılması gerekenler oldukça basit.

    PS3 üzerinde, hız testi yapabildiğiniz bir bölüm var bildiğiniz gibi. Orada bağlantı kaliteniz hakkında size bilgi de veriyor sistem. Nat Type 1 olduğunda, en sorunsuz bağlantıya sahip oluyorsunuz. Nat Type 2 olduğunda ise, büyük çoğunluk bu uyarıyı alıyor, ortalamanın üzerinde bir bağlantınız oluyor. Nat Type 3 olduğunda, ters giden bir şeyler var demektir. Mutlaka müdahele etmelisiniz.

    Bağlantı kalitenizi PS3'ün Network ayarları bölümünden kontrol edebileceğiniz gibi, FIFA 2012 gibi popüler online oyunların menülerinden de kontrol edebilirsiniz. Ben şahsen FIFA 2012'de test ettim. Ana menüde yukarıda size restrictive, moderate ve open gibi göstergeler çıkıyor. Yeşil renkte Open gösterilmesi, en hızlı bağlantıya sahip olduğunuz anlamına geliyor. Sarı renkli moderate ise, adı üzerinde, ortalama ve büyük ölçüde sorunsuz bir bağlantınız olduğu anlamına gelmekte, restrictive ise, kırmızı renkli olmasından dolayı da anlayabileceğiniz gibi, uzak durmanız gereken bir uyarı.

    Çoğu forumda bu konuda söylenen bir yanlış var. İlk başta bunu düzeltmek istiyorum. Nat Type 1 veya FIFA 2012'deki yeşil Open mesajını sadece direk bağlantı ile alabileceğinizi, router ile sağlanan internet bağlantılarında moderate veya Nat Type 2 görülmesinin normal olduğu söylenmekte. Bu doğru değildir. Router ile de mümkün olan en kaliteli bağlantıya ulaşmak mümkündür. Aşağıda size ne yapmanız gerektiğini kısaca anlatacağım. Birkaç dakikada halledeceksiniz zaten. Zor değil.

    Öncelikle PS3'deki ayarlar kısmından Network Settings bölümüne gelin. Internet Connection Settings'den internet ayarlarımızı manuel olarak kendimiz ayarlayacağız. Bu yüzden size sorduğunda, custom modu seçmelisiniz. Ayrıca en sağlıklı bağlantı, kablolu bağlantıdır. Mutlaka kablolu bağlantı yapmaya çalışın. Ardından size sorulduğunda, manuel ayarlama seçeneğini seçin. Speed ve Duplex ayarlarını otomatik yapın. IP ayarlarında ise manuel modu seçin. Zaten yapmamız gerekenler bu ekranda.

    IP ekranına geldiğinizde, en üstteki IP satırına, PS3'ümüz için belirlediğimiz bir IP yazmamız gerek. Bu IP hiç değişmeyecek ve PS3 ne zaman online olsa, bu IP'yi kullanacak. Modeminizin config sayfasına eriştiğiniz ve tarayıcının adres satırına yazdığınız IP adresi 192.168.1.1 diyelim. Kullanacağınız IP 192.168.1.xxx olacak. XXX kısmına öyle bir sayı yazmalısınız ki, modem tarafından diğer bağlı cihazlara verilecek IP'lerle çakışmasın. 188 mesela. Atın kafadan bir sayı.

    IP Adress: 192.168.1.188 (Son 3 haneyi siz kendinize göre değiştirebilirsiniz).
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Default Router: Kendi modeminizin arayüzüne girmenizi sağlayan, tarayıcının adres satırına girdiğiniz IP. Superonline'ın Pirelli modemlerinde bu adres 192.168.1.1'dir.
    Primary DNS: Yine modemin arayüzüne ulaştığınız IP.
    Secondary DNS: Yine modemin arayüzüne ulaştığınız IP.

    Ayarları yaptıktan sonra, bir sonraki ekrana geçin. MTU ayarı otomatik olacak. Proxy sunucu kullanmayın. uPnP ise açık olsun.

    PS3'deki bu işlemlerin ardından, PC başına geçin ve modemin arayüzüne girin. Yani PS3'deki Default Router bölümüne yazdığınız IP'yi tarayıcının adres satırına girin. Modem arayüzüne ulaştığınızda, firewall kısmında veya güvenlik kısmında, artık her neredeyse, DMZ bölümünü bulun. DMZ özelliği, hemen her modemde vardır. Nerede olduğu konusunda kesin bilgi veremiyorum çünkü markaya göre farklılık gösteriyor. Pirelli router'larda sağdaki firewall ayarlarına tıklandığında veya soldaki menüden Security seçeneği seçildiğinde DMZ bölümüne ulaşılabiliyor.

    DMZ bölümüne ulaştığınızda, DMZ'yi aktf hale getirin. IP olarak da az önce PS3 için belirlediğiniz statik IP'yi yazın. Ayarları kaydedin. Modemi kapatıp açın. PS3'ü de öyle. Artık sorunsuz bir bağlantınız var.

    Bu yapılan ayarlar, PS3 için bir statik IP belirlenmesine ve modemin de sadece o IP için olası bütün portları açmasına yarıyor. Normalde bir PC için bu işlem yapılsa, PC'yi tamamen güvensiz hale getirmiş olurdunuz. PS3 için böyle bir güvensizlik durumu söz konusu olmadığından, DMZ moduna alınmasında bir sakınca yok. DMZ moduna alınan bir cihaz, tüm portları sorunsuz bir şekilde kullanabilir. Yani farklı oyunların farklı portlara ihtiyacı olması durumunda, zaten açık olan portlar size maksimum hızda ve performansda bir online oyun keyfi yaşatacaktır.

    DMZ modunu kullanmak istemeyen oyuncular, uPnP'de şanslarını deneyebilirler. Normalde uPnP ile DMZ modu aynı anda çalışmazlar. Zaten bazı modemlerde DMZ modunu aktif hale getirdiğinizde ve DMZ modunda kullandığınız cihaz için hali hazırda bir yönlendirilmiş port varsa, size uyarı verir. "DMZ'nin aktif olması durumunda, port yönlendirme işlemi iptal edilecektir" diye. DMZ'yi kullanacaksanız zaten port yönlendirmeyle işiniz olmaz. DMZ'de sadece PS3'ün IP'sini kullanacağınızdan, diğer programlar ve cihazlar için yaptığınız port yönlendirmeleri, sorunsuz olarak devam eder.

    uPnP'de ise durum farklı. PS3'de ve modemde aktive edilen uPnP modu, eğer düzgün çalışırsa, bir port lazım olduğunda, o portu otomatik olarak açar. Mesela benim kullandığım Pirelli router, FIFA 2012 oynadığımda, portu otomatik açıyor ve portun açıklamasında EA Tunnel yazıyor. Diğer oyunlarda da benzer portlar kendi kendine açılıyor. Konsol kapatıldığında da portlar kapatılıyor. Ama bu sistem her zaman kusursuz çalışmıyor ve insanlar port konusunu tamamen otomatiğe almak, daha doğrusu olası bütün portları açarak PS3'ün böyle işlerle uğraşmamasını sağlıyorlar. İşe de yarıyor.

    Eğer siz de oyunlarda ping sıkıntısı çekiyorsanız, NAT 2 veya moderate seçenekleriyle oynamak istemiyorsanız, DMZ olayını deneyin. İşe yararsa, ki yaramaması için bir sebep yok, oyunlarınızı bağlantınızın izin verdiği en üst kalitede oynayacaksınız.

    Şimdiden kolay gelsin ve iyi oyunlar. Sormak istediklerinizi bu konu altında sorabilirsiniz.



    Merhaba,

    Tum denilenleri sorunsuz bir sekilde yaptim. Nat type 3, UPnP not avaible ve restrictive uyarilari aliyordum, kisacasi her seyden mevcuttu. Yukarida yazanlari yaptiktan sonra ise nat type 2 oldu, UPnP avaible, fakat restrictive uyarisi hala devam ediyor :(

    FIFA 13 oynuyorum. Ben IP olarak 192.168.1.135 verdim.

    Cok kisaca evdeki sistemi anlatayim;

    Modem TPLINK ve salonda. PS3 calisma odasinda. Bu iki oda arasinda data hatti cekilmis durumda. Calisma odasindaki data hattina ise ethernet ile Apple Airport Extreme bagli, ona da yine ethernet ile PS3 bagli.

    Saniyorum airport extremede ilave ayarlar yapmam gerekli ?

    Yardimci olabilirseniz cok sevinirim, online oyun oynayamiyorum resmen...


    Tesekkurler.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.