Kullanıcı Adı Şifre
  • Yeni Üye Kaydı
  • Şifre Hatırlatma
  • Beni Hatırla Cevaplanan Mesajlarıma Git
  • Popüler Konular
Nokia iki yeni MeeGo cihazı daha hazırlıyor olabilir

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Sistem Belirtin Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş

6294 Mesaj
ING'de uygun kredi alırken tanıdığa ihtiyacın yok »
29 Mart 2012; 18:41:21 

Nokia'nın Microsoft ile yaptığı Windows Phone 7 ortaklığı nedeniyle arka planda kalan Symbian işletim sisteminin yanında, Intel ile ortaklaşa geliştirdiği MeeGo işletim sistemi de aynı kaderi paylaşmıştı. Nokia söz verdiği gibi üst seviye bir MeeGo modeli piyasaya sürerek bu projeyi de rafa kaldırmıştı. Ancak iddialara göre iki yeni MeeGo cihazı daha piyasaya çıkabilir.

NetbookNews sitesinin haberine göre, Nokia'nın gelişmemiş ülkelerde yaşayan bir milyar insanı internet ile buluşturma projesi Next Billion kapsamında, bütçe dostu iki yeni MeeGo cihazını piyasaya sürme planları yaptığı belirtiliyor. Haberin kaynağı ise proje grubunda çalışan bir yönetici.

Kısa süre önce başlayan projede temel alınacak işletim sisteminin MeeGo olacağı vurgulanıyor. Çünkü Symbian bir süre sonra rafa kalkacak. Windows Phone 7 ise Microsoft ile anlaşmalı olarak belirli modellerde yer alıyor. Bu bakımdan MeeGo ideal gibi görünüyor. Nokia, N9 ve N950 geliştirici cihazlarına Skype desteği ve iOS tarzı klasörleme imkanı veren bir güncelleme de yayınlamıştı. Bu da MeeGo'nun devam edebileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor.

N9 modelinin 1GHz hızında çalışan Cortex-A8 tabanlı TI OMAP 3630 işlemcisi, MeeGo işletim sisteminin düşük konfigürasyonla da çalışabildiğini gösteriyor. Maliyeti düşük akıllı telefonlar için MeeGo biçilmiş kaftan.

Bu iki modelin N9 ile Lumia 800 ve Lumia 900 modellerinin estetik olarak harmanlanmış bir tasarımını sunacağı da ifade ediliyor. Yıl içinde piyasaya çıkması beklenen modellerin fiyat ve kesin bir tarihi şimdilik belirsiz. 

En Çok Beğenilenler
Her ne kadar gönlüm el vermese de MeeGo'nun devam etmesi için Symbian'in feda edilmesi gerekiyorsa edilsin. Yeterki MeeGo devam etsin. Şayet haber gerçekse burada şöyle bir şey ortaya çıkıyor. Bu adam... Yorumun Devamı Yoruma Git sugar_klavyeci - 29 Mart 2012; 18:59:47 +23
Keşke MeeGo'ya destek versede marketi felan gelişse. O zaman Nokia alırım işte. Yoruma Git Hard Coder - 29 Mart 2012; 18:48:15 +4

675 Mesaj
29 Mart 2012; 18:45:45 

Bence tüm telefonlarını MeeGo birlikte çıkarsın, nokia büyük firma destek vermesi ile birlikte bu işletim sistemi çok cazip hale gelir...

928 Mesaj
29 Mart 2012; 18:46:10 

Hala Symbian cikariyorlardi. Ondan iyidir.

269 Mesaj
29 Mart 2012; 18:48:15 

Keşke MeeGo'ya destek versede marketi felan gelişse. O zaman Nokia alırım işte.

8543 Mesaj
29 Mart 2012; 18:59:47 

Her ne kadar gönlüm el vermese de MeeGo'nun devam etmesi için Symbian'in feda edilmesi gerekiyorsa edilsin. Yeterki MeeGo devam etsin. Şayet haber gerçekse burada şöyle bir şey ortaya çıkıyor. Bu adamların bir dediği bir dediğini tutmuyor. Daha düne kadar bunlar N9 son MeeGo cihaz olacak diyorlardı simdi ise yeni cihaz haberleri çıkıyor. Belki de Microsoft'un tekeline girmemek için MeeGo'yu elinin altında tutmak istiyordur kimbilir. Umarım haber gerçektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1029 Mesaj
29 Mart 2012; 19:51:37 

nokia dunyanın en iyi yazılımınıda kullansa o işlemcilerle bu iş yurumez

775 Mesaj
29 Mart 2012; 20:47:35 

Meego kötü bir platform değil,çabuk vazgeçmemeleri iyi olur.

585 Mesaj
29 Mart 2012; 20:56:11 

N9 a Android işletim sistemi yüklediler. Fanlar bile çıldırdı adam akkılbir işletim sistemini otursunlar diye. Nokia hala göremiyormu acaba.

635 Mesaj
29 Mart 2012; 21:04:43 

sallama nokia bir dediğin bir dediğini tutmuyor.

10810 Mesaj
29 Mart 2012; 21:07:20 

mobil platformda yer alan en güzel haberlerden biri.. meego umarım ölmez.. nokia yazılım adına ilk defa adam gibi bir işe imza atacaktı microsoft yolundan aldı firmayı. yazık oldu ama umarım iki işletim sistemiyle devam eder yoluna..

130 Mesaj
29 Mart 2012; 21:12:42 

asılında nokia n9 ile megoo yu tanıttı tuşsuz tasarımı ve uygulamalar arası geçiş çok güzeldi eline alan bu işlemci ile bu iş derken yeni bir megoo cihaz çıkması nokianin symbian dan vaz geçtikten sonra symbian yerinde kullanacağı orta seviye cihazların hangi işletim sistemini kullanacağı açıkça belli oldu

691 Mesaj
29 Mart 2012; 21:27:32 

olabilir derken?

905 Mesaj
29 Mart 2012; 21:41:27 

Nokia nin tekrar meego telefon cikarmasi umut verici bir durum nokia icin...

Ahhh ahhh onceligi meego ya vercekti ahhh..

274 Mesaj
29 Mart 2012; 21:51:04 

kafayı çalıştır nokia! meego on numara sistem.. wp7 ile meego yu aynı anda kullan ne olacak sanki :D

1039 Mesaj
29 Mart 2012; 22:08:40 

quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3

nokia dunyanın en iyi yazılımınıda kullansa o işlemcilerle bu iş yurumez

ben hala intelin 5 yıllık işlemcisini kullanıyorum ve herşey yolunda

1566 Mesaj
29 Mart 2012; 22:29:24 

N9'u Darty'de denedim. MeeGo gerçekten çok hoşuma gitti. Stabil çalışıyor. Takılma sorunu filan hiç yaşamadım. Bence tek kötü yanı eski bir SoC içermesi. Omap 4430 filan kullanırsa MeeGo tadından yenmez

1059 Mesaj
29 Mart 2012; 22:35:09 

Ust seviye için 4 çekirdek, orta seviye için de çift cekirdekli birer meego cihaz çıkarsalar piyasayı sallayacaklar, haberleri yok

427 Mesaj
29 Mart 2012; 22:39:04 

Meego aslında andoidin babasıdır ancak geliştiremediler.
Google androidi iyi geliştirdi.Piyasada çok iyi yer edindi.Nokia meegoyu yalnız bıraktı.Lgde destek verecekti ancak oda destegini çekince meego yalnız kaldı.
Gelişmemesinin ilk sebebi budur.

3364 Mesaj
29 Mart 2012; 22:50:32 

Şekil, tasarım,şık ve dizaynı güzel, ayrıca MeeGo işletim sistemini test edilmesini isteriz editörlerimizden..:)

6296 Mesaj
29 Mart 2012; 23:16:40 

görünen o ki nokia ne symbianı ne meego'yu bırakacak. meego'nun daha çok ekmek yemesi gerekiyor ama symbian şu an çözünürlük olayını saymazsak çok iyi bir durumda. çok yakında daha da iyi hale gelecek gibi görünüyor. bu düşük donanımlarda bu kadar iyi çalışan ve bence şu an mükemmel durumda olan symbianıda kaldırıp çöpe atabileceğini sanmıyourm.

204 Mesaj
29 Mart 2012; 23:44:38 

nokia bi windows phone diyor bi symbian diyor bi meego diyor. artık birine yoğunlaşmalılar nokia işletim sistemiyle uğraşırken rakipler aldı başını gidiyor.meego diyor iyi güzel de nokia microsoftla anlaşarak meegoyu öldürdü. meego işletim sistemli cihaza elle tutulur uygulama vs yok... görünen o ki nokia işletim sistemiyle oyalanmaya devam edecek... zaten lumialar türkiyede hala yok n9la milleti kandırmaya çalışıyorlar. sgs3 çıkacak nokianın lumiaları hala ortada yok sgs3 çıkmadan getirdi getirdiler yoksa o cihazları kimseye satamazlar. büyük çoğunluk iphone alıyor ondan geriye kalanları da samsung topluyor geçmiş olsun nokia.

817 Mesaj
30 Mart 2012; 0:55:20 

nokia ne yaptığını kendi de bilmiyor bi kere nokia bütçe dostu telefon yapacaksa sonu aynen 5800 gibi olacaktır yetersiz donanım çalışmayan özellikler... ve akıllı telefon diyoruz adı üzerinde akıllı telefon olması için uygulama zenginliği gerekir madem böyle bi halt yiyeceklerdi neden son model dediler onun yerine devam edecez diyip uygulama çıkartsalardı ya nokia başı kesilmiş tavuk gibi koşuyor ama nereye koşuyor belli değil ama sonu belli biraz daha koşup devrilecek en sonunda umarım akıllarını başlarına alırlar n9 bugün galaxy s2 fiyatına satılıyor bilmiyorum kim alıyor ben androidi hiç sevmem ama bu iki telefonu karşılaştırırsak s2 ye haksızlık etmiş oluruz e fiyatta aynı olunca millet nokianın yüzüne bakmıyor şu haberleri okudukça içimde win8 li telefonları uygun olurmu acaba diye bi kıvılcım vardı o da gidiyor bu nokiadan adam olmaz htc ve samsung un win8 li telefonlarını bekleyecem...

372 Mesaj
30 Mart 2012; 0:57:53 

quote:

Orijinalden alıntı: marazpolat

nokia bi windows phone diyor bi symbian diyor bi meego diyor. artık birine yoğunlaşmalılar nokia işletim sistemiyle uğraşırken rakipler aldı başını gidiyor.meego diyor iyi güzel de nokia microsoftla anlaşarak meegoyu öldürdü. meego işletim sistemli cihaza elle tutulur uygulama vs yok... görünen o ki nokia işletim sistemiyle oyalanmaya devam edecek... zaten lumialar türkiyede hala yok n9la milleti kandırmaya çalışıyorlar. sgs3 çıkacak nokianın lumiaları hala ortada yok sgs3 çıkmadan getirdi getirdiler yoksa o cihazları kimseye satamazlar. büyük çoğunluk iphone alıyor ondan geriye kalanları da samsung topluyor geçmiş olsun nokia.
kesinlikle katılıyorum.. nokia şumu bumu emcik mi gümcük mü derken millet ohoooo aldı basını gidiyo kardesim yapcaksan 1 tanesine yogunlaş ve milletinde kafasını karıstırıp durma

6789 Mesaj
30 Mart 2012; 1:15:28 

Neden Nokia'ya ya gelince birine yoğunlaşmalı diye söyleniyorsunuz da Samsung'a gelince sesiniz çıkmıyor.

Samsung akıllı telefonda nasıl hem Android hem de Bada ile yoluna devam ediyorsa Nokia'nın tercihi de hem Windows Mobile hem de MeeGo demekki.

Biriniz çıkıp da, "ey Samsung Android varken bu Bada da neyin nesi?" demiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 30 Mart 2012; 1:16:19 >

372 Mesaj
30 Mart 2012; 1:46:31 

quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Neden Nokiaya ya gelince birine yoğunlaşmalı diye söyleniyorsunuz da Samsunga gelince sesiniz çıkmıyor. Samsung akıllı telefonda nasıl hem Android hem de Bada ile yoluna devam ediyorsa Nokianın tercihi de hem Windows Mobile hem de MeeGo demekki. Biriniz çıkıp da, ey Samsung Android varken bu Bada da neyin nesi? demiyorsunuz.

hayır diyorum ben en azından .. ama samsungun bada ya vermis oldugu destek nokianın verdıgı destekten cooook daha iyi.. bu konuda en dogrusunu apple ve sony yapıyor tek ıosletım sısttemı kullanıyor.. ama nokıanın yanlıs yaptıgını kımse ınkar edemez .. ben nokıa öldü bitti gibi seyler soylemek istemiyorum

çunkü hiç birsey bizim düsündugumuz kadar basit degil hepsi sonucta kooooooskocaman dünya şirketleri

322 Mesaj
30 Mart 2012; 10:06:42 

WP yanında Symbian ve Meego'ya da devam eden Nokia 10 numara olur.

703 Mesaj
30 Mart 2012; 10:47:58 

Nokia baktı ki üst segmentte iş altından kalkamayacağı boyutlarda, bari güçlü olduğum alt segmentten yola devam diyor herhalde..

2208 Mesaj
30 Mart 2012; 12:53:20 

quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

quote:

Neden Nokiaya ya gelince birine yoğunlaşmalı diye söyleniyorsunuz da Samsunga gelince sesiniz çıkmıyor. Samsung akıllı telefonda nasıl hem Android hem de Bada ile yoluna devam ediyorsa Nokianın tercihi de hem Windows Mobile hem de MeeGo demekki. Biriniz çıkıp da, ey Samsung Android varken bu Bada da neyin nesi? demiyorsunuz.

hayır diyorum ben en azından .. ama samsungun bada ya vermis oldugu destek nokianın verdıgı destekten cooook daha iyi.. bu konuda en dogrusunu apple ve sony yapıyor tek ıosletım sısttemı kullanıyor.. ama nokıanın yanlıs yaptıgını kımse ınkar edemez .. ben nokıa öldü bitti gibi seyler soylemek istemiyorum

çunkü hiç birsey bizim düsündugumuz kadar basit degil hepsi sonucta kooooooskocaman dünya şirketleri

Samsung un verdigi destek cokmu iyi? kac aydir surunuyoruz burda bada 2.0 ciksin diye!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

963 Mesaj
30 Mart 2012; 16:07:11 

N9'um var. Geçişler, sosyal media entegrasyonu, çoklu uygulama yönetimi, tepkiler olağanüstü. Çok pratik bir cihaz. Nokia devamını getirir ve desteği sürdürürse başarılı bir platform olarak mobil pazarda yerini alır.

2957 Mesaj
30 Mart 2012; 17:20:07 

Umarım devamı gelir, rafa kaldırılması gereken bir işletim sistemi değil. Hak etmiyor.

63 Mesaj
30 Mart 2012; 19:59:06 

nokia bir windows bir symbian birde MeeGo i değişik işletim sistemleriyle yenilik yapmaya çalışıyor ama donanım olarak iyi bir cihaz çıkartmazlarsa işletim sistemide gelişemez ki.

2331 Mesaj
30 Mart 2012; 21:16:35 

Hala yeni nesillerle rakip olmucak akıllı telefonlar cıkarıyor nokia akıllanmıcak bu akıllı telefon işinde

2651 Mesaj
31 Mart 2012; 1:46:31 

Super haber. Mego gitme biyere

My Love its My Job

411 Mesaj
31 Mart 2012; 2:21:32 

Elop meegonun gelişimini baltalamıştı wp7nin en doğru seçim olduğunu zırvalayarak. şimdi baktılar wm7 satışları istenileni veremedi tükürdüklerini yalıyorlar.Yalnız söylemeden geçemeyeceğim.Nokianın şu tasarımı çok hoşuma gidiyor.Çok düzgün miinimalist bir görüntüsü var.ah nokia ah şu kasada ics koşsaydı ne vardı,skindrik symbianı sürdürmek için , önüne atacağı iki kuruş yatrım için microsoftun fayşesi oldun şimdi o paralar seni zarardan kurtardı mı???

25033 Mesaj
31 Mart 2012; 22:36:25 

n9 aldım ama baska br telefna nasıl mp3 göndercem bilmiyorum yardımcı olurmusunz

372 Mesaj
31 Mart 2012; 23:54:24 

quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

quote:

Samsung un verdigi destek cokmu iyi? kac aydir surunuyoruz burda bada 2.0 ciksin diye!

aaaah dostum keske andr. kullansaydın bunları yasamazdın ama neyse ıns. umdugunuzu bulursunuz diger platformlarda ve cihazlarda

-SONY-

25033 Mesaj
14 Haziran 2012; 10:11:23 

nokia meego işletim sistemini bırakmamalı desteklemeli yeni telefon cıkarmalı n9 kullanıyorum ve çok hoşuma gidiyor harika telefon
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Donanım / Hardware] » Anasayfa Haberleri » Nokia iki yeni MeeGo cihazı daha hazırlıyor olabilir
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön

Reklamlar

DH VİDEO

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü.

0.156